West Ham – Newcastle: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 09.
West Ham
Teljesítmény:
V N N N D
  • London Stadium
  • Szeptember 12. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Newcastle
Teljesítmény:
V N N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Meccsdömping jön Angliából a szombati napon, és megpróbálok minél több meccset közzé tenni a blogon, mert vannak közte igazán finom kis találkozók. A West Ham – Newcastle bár nem nevezhető óriási rangadónak, de van benne érték, főleg, ha megnézzük, hogy alakult a nyaruk és a tavalyi szezonjuk a csapatoknak. Két nagy öreg, David Moyes és Steve Bruce újabb összecsapásának lehetünk szemtanúi, szóval már csak ezért is megéri megnézni majd a meccset.

Meg persze azért, mert szakíthatunk is egy keveset.

West Ham

Eléggé égett a ház a tavalyi szezon végén, nagyon szoros volt a mezőny, de egy huszáros hajrával végül sikerült bennmaradnia David Moyes csapatának. Kellett ehhez többek között Michail Antonio, aki az újraindulást követő kilenc találkozóján nyolc gólt szerzett, méghozzá nagyon fontos gólokat.

Ahhoz képest, hogy nem ment simán a dolog, nem nagyon érkeztek új játékosok a csapathoz. Thomas Soucek kölcsönben szerepelt (ő eredetileg a Slavia Praha játékosa volt), de annyira meggyőzte Moyest és a vezetőséget, hogy nem sajnáltak kifizetni érte 16 millió eurót.

Rajta kívül eddig senki nem érkezett, de állítólag szemet vetettek a Burnley belső védőjére, James Tarkowskira. Az ára húzós, 30 millió körül engedné el mostani csapata.

Van B terv is, ha Tarkowski nem jön össze: a Bournemouthban szereplő Adam Smitht is szívesen látná a skót vezetőedző.

Távozók is vannak szép számmal: Pablo Zabaletát és Carlos Sánchezt elengedte a klub, bár ők már benne vannak a korban, valamint eladták Grady Dianganát a West Bromnak, Albian Ajetit a Celticnek és Jordan Hugillt a Norwichnak.

És hogy ki távozhat még? Declan Rice távozásáról egyelőre nem hallani, de törvényszerű, hogy az angol válogatottba is bekerülő középpályás előbb vagy utóbb dobbant. Valamint angol lapok azt pletykálják, hogy Mikel Artetának szüksége van Felipe Andersonra. Öt millióra taksálják a brazil középpályást.

Van még egy hónap, nem győzöm hangsúlyozni, ezer meg ezer forgatókönyv futhat át az illetékesek fejében, messze nem ez a West Ham végleges kerete.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.05.Premier League
newcastle united
2:2
west ham
Premier League
2019.11.02.Premier League
west ham
2:3
newcastle united
Premier League
2019.07.20.Ázsia Liga
newcastle united
1:0
west ham
Ázsia Liga
2019.03.02.Premier League
west ham
2:0
newcastle united
Premier League
2018.12.01.Premier League
newcastle united
0:3
west ham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle

Alaposan belehúzott a bevásárlásba a Newcastle United, Steve Bruce több nagy dobást is véghezvitt. A legnagyobb biztosan Callum Wilson leigazolása volt a Bournemouthtól. Az angol válogatottban is szerepet kapó csatár 23 millió euróért váltott klubot. Habár a Bournemouth kiesett, Wilsonra nem lehetett panasz, bár tény, hogy a kiesés elleni harc őt is végül felemésztette, „csak” nyolc gólt szerzett. Remélhetőleg, új klubjában újra felhúzza a góllövő cipőjét.

Nem ő az egyetlen, aki a másodosztályba jutott csapattól érkezett: Ryan Frasert ingyen zsákolták be. A balszélső is meghatározó játékosa volt a Bournemouthnak, 28 mérkőzésen lépett pályára a 2019/2020-as szezonban.

Jött egy balhátvéd is, szintén egy kieső csapatból: A 22 éves Jamal Lewis a Norwichban szerepelt, 16 millióért vásárolta meg őt Steve Bruce együttese. Jeff Hendrick és Mark Gillespie érkezéséről kell még beszámolnom, ők is ingyen váltottak klubot, a Burnleyt és a skót Motherwellt hagyták el a Newcastle kedvéért.

Távozóik viszont nem igazán vannak, legalábbis nem olyan játékosok, akik meghatározó szerepet töltöttek volna be a csapatnál. Colback a másodosztályú Notthingham Forrest játékosa lett, Sterrynek és Elliotnak nincs klubja, Valentino Lazaro pedig visszatért az Interhez (hogy aztán azonnal kölcsönadják, ezúttal a Borussia Mönchengladbachnak).

És akkor a pletykák, híresztelések… Van belőlük dögivel:

Volt szó Odsonne Edouard leigazolásáról, de mivel itt van már Callum Wilson, így ennek esélye elég alacsony. Ott van még a pletyka Ryan Sessegnonról, de ezek a hangok egy hónapja elhalkultak, valamint az Arsenaltól szeretnék megszerezni Rob Holdingot és Ainsley Maitland-Nilest. Előbbire látok esélyt, utóbbi eléggé elrugaszkodott elképzelés.

A fontosabb játékosok közül mindenkit meg tudtak tartani, Jonjo Shelveytől kezdve Saint-Maximine-on át egészen Joelintonig. Elég erős kis csapat van készülőben a Newcastle háza táján.

Összefoglalás

Ha a tavalyi meccsekből indulunk ki, akkor gólgazdag meccsre készülhetünk. Utolsó 10 találkozójukból 6 meccs 3,5 felett végőzödött (ha a bajnokikat veszem alapul).

Szerintem nagyon sikerült megerősíteni a vendégeket, és még nem biztos, hogy itt a vége. Közben a West Ham szinte csak vegetál, egyedül Souceket tudják felmutatni, igaz, egy jelentősebb labdarúgó sem távozott.

A tavaszi meccsük 2-2-re végződött, de akkor épp nagy formában volt a West Ham, mentek előre a bennmaradás érdekében, mintha vért ittak volna. Ez pedig egy új szezon, átalakult erőviszonyokkal, új arcokkal és új reményekkel.

Nem hinném, hogy a West Ham idén majd a kiesés elleni küzdelem egyik főszereplője lenne, de a Newcastle-től egyértelműen azt várom, hogy az első tízben végezzen. Bruce megkapta a lehetőséget, hogy erősítsen, úgy érzem, élt is vele.

Két tippem van erre a találkozóra. Az egyik a 2,5 feletti gólszám, erre jó esély van, egyrészt a keretek miatt, másrészt az elmúlt találkozóik miatt. A másik pedig a vendégek győzelme, ami igazán jó pénzt hozhat a fogadóknak.

Ha meg a kettőt kombináljuk… Hajaj, az már igazán ütős kis összeg.

Ha a kettő közül kell választani, akkor inkább (ismét) a biztonságra megyek rá és a 2,5 feletti gólszámra fogadok, erre nagyobb esélyt látok, az első forduló mindig tele van meglepetésekkel és keresztbe húzhatja a szezon előtt elképzelteket.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső