West Ham – Wolves: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 23.
West Ham
Teljesítmény:
N V N V V
  • London Stadium
  • Szeptember 27. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolves
Teljesítmény:
V V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A tavalyi idényben az egyik legszebb futballt játszó csapat a Wolverhampton együttese volt, a West Ham pedig csak azért szerepel még a legjobbak között, mert a vírus utáni időszakban egy óriási hajrát követően meglógtak a többi, kiesés ellen harcoló csapattól.

Az új idény a Kalapácsosoknak eddig nem igazán megy, kettőből két vereség, de a Ligakupában kétszer is nyerni tudtak, ellentétben Nuno Espirito csapatával, akik meglepetésre a Stoke City ellen maradtak alul.

A West Ham – Wolves találkozón ettől függetlenül a vendégek számítanak esélyesebbnek, nem csak a bukik szerint.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arsenal – West Ham

Kezdjük egy jó kis londoni derbivel, amelyet szombat este játszottak az Emirates Stadionban. A meccsnek Aubameyangék voltak az egyértelmű favoritjai, de David Moyes csapata igencsak megnehezítette végül a dolgukat.

Az első félidőben nyomott az Arsenal, a vendégek pedig a biztos védekezés mellett a kontratámadásokra építettek. A mezőnyfölény látható volt, 65%-ban birtokolták az Ágyúsok a labdát. Helyzetig viszont nem nagyon jutottak, egészen a 25. percig nem volt veszélyben Lukas Fabianski kapuja. Ekkor viszont Bukayo Saka finoman kiugratta a leshatáron mozgó Pierre-Emerick Aubameyangot, a gaboni középre emelte a labdát, ahol érkezett Alexandre Lacazette és fejjel megszerezte a hazaiak számára a vezetést.

A kapott gól nem törte meg a vendégeket és a félidő legvégén sikerült egyenlíteniük. A tavalyi szezon hőse, Michail Antonio becsúszva értékesítette a Fredericks által középre adott labdát.

A második félidő sokáig eseménytelen volt, az Arsenal nem talált fogást a vendégeken, mígnem a 86. percben – amikor már mindenki azt gondolta, nem lesz döntés – a Saka – Ceballos – Nketiah trió összehozta a hazaiak vezető, és mint kiderült, győztes gólját. Saka kiugratta Ceballost, aki már maga gólt szerezhetett volna, de inkább az üresen álló Nketiahoz passzolt, neki pedig már nem volt nehéz dolga.

Nem volt olyan egyértelmű ez a meccs, mint ahogyan azt sokan – köztük én is – gondoltam, de ezért a szenvedős győzelemért is jár a három pont.

A West Ham ezzel második bajnokiját is elbukta, de vígasztalhatja őket az, hogy hétfőn a Ligakupában 5-1-re verték hazai pályán a Hull Cityt. Az eredmény nem meglepő, a gólkülönbség sem, a Hull tavaly kiesett a másodosztályból és egyre jobban sűrűsödnek a viharfelnők Balogh Norbert volt csapata felett. Nem a legjobb csapat állt fel természetesen, helyet kaptak a kezdőben olyan fiatalok, mint például a 19 éves Ajibola Alese vagy a 18 esztendős Harrison Ashby. A gólokat Yarmolenko (2), Haller (2) és Snodgrass szerezték.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.20.Premier League
west ham
0:2
wolverhampton
Premier League
2019.12.04.Premier League
wolverhampton
2:0
west ham
Premier League
2019.01.29.Premier League
wolverhampton
3:0
west ham
Premier League
2018.09.01.Premier League
west ham
0:1
wolverhampton
Premier League
2016.01.09.FA Kupa
west ham
1:0
wolverhampton
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolves – Manchester City

Hétfőn rendezték Raúl Jimenezék mérkőzését, ahol a tavalyi ezüstérmes Manchester Cityt fogadták. A mindig szép focit játszó Wolvest ezúttal viszont nem nagyon hagyták kibontakozni, a City durván letámadott és az első félidőben két gólt is szereztek.

A 19. percben De Bruyne lógott meg a jobb oldalon, az alapvonal felé tolta a labdát, de teljesen feleslegesen felrúgta őt Romain Saiss, a hazaiak marokkói védője, így jöhetett egy tizenegyes, amit maga De Bruyne értékesített. Hajszálpontos, mégis erős lövés volt, Rui Patricio hiába találta el az oldalt, nem tudott védeni.

Tíz perccel később már kettő volt közte: Sterling ugrott ki, látta, hogy érkezik Phil Foden és a fiatal angol a kapuba passzolt.

Nagyon gyenge első félidőt produkált a Wolves, az, hogy nem 3-0-val vonultak szünetre csak Rui Patricionak köszönhető, aki De Bruyne ziccerénél védett vállal.

Aztán mintha kicserélték volna a második félidőre a hazaiakat, szabályosan nekimentek Pep Guardiola fiainak. Persze, ez volt az egyetlen megoldás, veszíteni valójuk nem volt. Podence egymaga megfordíthatta volna a mérkőzést, három nagy helyzetet is elpuskázott, de aztán csak összehozott egy szépítő gólt. Adott egy kötényt De Bruyne-nek, majd a beívelésére érkezett a mexikói Raúl Jimenez és a kapuba bólintott.

Itt viszont megállt a tudomány, nem tudtak tovább zárkózni, sőt, a meccs végén Gabriel Jesus révén még egy gólt szerzett a City, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

A Wolves egyébként 1-0-ra kapott ki a Ligakupában, a másodosztályú Stoke a Molineux-ben tudott nyerni.

Összefoglalás

Sokat foglalkoztunk a tavalyi és az idei szezonban is a Wolves-szal, amelyeknél csak Doherty hiányzik, ő viszont nagyon. Megfelelően nem is tudták pótolni, Santo két támadót igazolt, a jobb szél pedig így üresen maradt. Vagyis nem, nyilván nem, de azt a szintet, amit Doherty tudott hozni, most senki nem tudja. Egyelőre.

Kissé át is kellett alakítani a taktikát, Traoré kissé hátrébb húzódott, ott pedig még nem igazán megy neki.

Más, fontos változás nem volt a keretben és mégis, mennyit tud számítani egy ember…

Amikor a tavalyi szezon meccseit nézzük ne feledjük, hogy a West Hamnek borzalmas szezonja volt, leszámítva az utolsó időszakot, amikor tényleg apait-anyait beleadtak. Mindkét tavalyi bajnokin 2-0-ra nyert a Wolves, a Molineux-ben és a London Stadionban is ez lett a végeredmény. Összességében már négy meccs óta tart a West Ham nyeretlenségi szériája Netoék ellen, utoljára 2016-ban tudták őket legyőzni, hazai pályán.

A Manchester City elleni első félidő nagyon rossz volt, de a másodikban megmutatták, hogy egy ekkora csapattal is egyenrangú partnerek tudnak lenni. Így én most is az ő győzelmüket várom. A West Ham ugyan meg tudta szorongatni Mikel Arteta csapatát, de ebben szerepe volt az Arsenalnak is.

Jobb csapatnak tartom a vendégeket, az odds pedig nagyon jó. Meglepetés volna a javából, ha nem ők nyernének.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső