Wolfsburg – Köln: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 31.
Wolfsburg
Teljesítmény:
N N V V N
  • Volkswagen Arena
  • április 03. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Köln
Teljesítmény:
D V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap inkább az angol Premier League küzdelmei voltak túlsúlyban, ma pedig inkább a Bundesligából választottam meccseket. Lesz mit nézni, az egyszer biztos, a tegnapi Dortmund – Frankfurt meccs mellett lesz nekünk egy csúcsrangadónk – amiről ma fogunk még írni –, és egy Wolfsburg – Köln találkozónk is, ami talán nem számít rangadónak (bocsánat, biztos, hogy nem számít annak), de sportfogadás szempontjából bizony van benne bőven érték.

A Köln együttese idén a Dortmundra specializálódott, meg úgy en bloc a nagycsapatokra, hiszen a sárga-feketék ellen négy pontot szereztek két meccsen, ikszeltek a Leipzig – Gladbach – Frankfurt trióval, és a mostani ellenféllel, a Wolfsburggal is.

A farkasoknak most az iksz nem igazán fér bele, hiszen immáron közel a hőn áhított harmadik hely, van is négypontos előnyük a negyedik helyen álló Eintracht Frankfurttal szemben, és még vár rájuk pár kemény meccs, szóval az ilyen erejű csapatok ellen hozni kell a kötelezőt.

De vajon menni fog-e? A Köln megfogta az előző fordulóban a Borussia Dortmundot is… Próbáljuk meg kideríteni!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Werder Bremen – Wolfsburg

A brémaiak ebben a szezonban már egy fokkal jobban teljesítenek, mint tették azt tavaly, amikor alig tudtak megmenekülni, és bár az áttörés nem jött el, nem lett egycsapásra sokkal jobb gárda a Werder, azért – hogy idézzek – az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.

Már elég korán, a 9. percben vezetést szerzett a Wolfsburg, méghozzá Joshua Sargent góljával. Hogy micsoda? De hát ő a Werder Bremen támadója… Így van, az amerikai futball egyik legnagyobb ígérete saját kapujába bólintott, igazán szerencsétlen mozdulat volt.

A gól után félórányi csend következett, hogy aztán a félidő végére ismét felpörögjenek az események. A 42. percben Kevin Mohwald veszített saját térfelén labdát, ráadásul még Wout Weghorst is kiugrott egy labdával, és a holland az ilyen szitukat nem szokta elrontani. Most sem tette, 0-2.

Három perccel később a hazaiak középpályása javított, és egy tizenhatoson belüli kavarodás végén nagy erővel bombázott a wolfsburgi kapuba, Casteels kapus ugyan elvetődött, de esélye sem volt hárítani, túl közelről és túl nagy erővel lőtt Mohwald.

A szünet után további gól már nem esett, azonban lehetőségek akadtak mindkét oldal előtt. Jiri Pavlenka a meccs egy pontján dupla védést mutatott be – előbb Weghorst lövését ütötte ki, majd Mbabu próbálkozhatott, Pavlenka ezt lábbal hárította. A Werder előtt egy igazi lehetőség adódott, de Davie Selke nagyon gyengén lőtt, csemege volt Casteelsnek.

Tovább masíroznak a wolfsburgiak, egyre közelebb a dobogó legalsó foka.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.05.Bundesliga
köln
2:2
wolfsburg
Bundesliga
2020.01.18.Bundesliga
köln
3:1
wolfsburg
Bundesliga
2019.08.17.Bundesliga
wolfsburg
2:1
köln
Bundesliga
2018.05.12.Bundesliga
wolfsburg
4:1
köln
Bundesliga
2017.12.16.Bundesliga
köln
1:0
wolfsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Köln – Borussia Dortmund

Volt miért bosszút állnia a sárga-feketéknek, a 2020/2021-es szezonban a Köln elvitte mindhárom pontot a Signal Iduna Parkból. Úgy tűnt, hogy a motiváció adott, hiszen Erling Haaland már a harmadik percben a kapuba talált, miután okosan fordult le az őt őrző Jorge Meréről.

A következő gól viszont nem jött, pontosabban nem azon az oldalon. A félidő hajrájában Jude Bellingham rutintalan módon tette bele könyökét egy kölni lövésbe, és mivel a tizenhatoson belül történt az eset a játékvezető tizenegyest ítélt.

Ondrej Duda már az Union Berlin ellen is értékesítette a tizenegyesét az előző fordulóban, így most is ő állt oda. Most sem hibázott, ezzel 1-1 volt félidőben az állás.

Aztán a második félidőben még nagyobb bajba kerültek a vendégek, a Köln saját nevelésű védője/középpályása, Ismail Jakobs ugyanis kihasználta Thomas Meunier hibáját, elvette tőle a labdát, és a rövid felső sarokba bombázta azt. Ez volt német utánpótlás-válogatott első gólja a Bundesliga idei szezonjában.

Edin Terzic mindent bevetett, hogy legalább az egy pont meglegyen, így már a pályán volt a 19 éves Ansgar Knauff, aki a Dortmund utánpótlásának egyik legfényesebben ragyogó csillaga (6 meccs, 7 gól eddig), és a csere bevált. Knauff a 90. percben húzta meg a labdát védői mellett, centerezett, ott pedig Erling Haaland becsúszva érkezett.

A döntetlennel sem lehetnek boldogok a dortmundiak, mert a Frankfurt így megint el tudott tőlük húzni.

Összefoglalás

Összesen három együttes van a Bundesligában, akik még mindig nem szenvedtek hazai pályán vereséget. Egyikük a Wolfsburg, nyolcszor arattak győzelmet és négyszer ikszeltek. Ami még feltűnőbb, hogy rengeteg gólt szereznek, és nagyon keveset – a legkevesebbet – kapták. Összesen nyolcszor tudták mattolni Casteels kapust az eddig lejátszott 12 meccsen, ezzel szemben a támadók rúgtak 24-et. Imponáló mérleg…

A Köln idegenbeli teljesítménye nem ennyire imponáló, bár nem is a legrosszabbak között van. Viszont három mérkőzés óta üres kézzel térnek haza, és a góljaik számában sem látok semmi pozitívumot. 13 mérkőzésen 11 rúgott és 23 kapott gól…

Ősszel tehát a két csapat nem bírt egymással, 2-2 lett a végeredmény. Hazai részről egy fiatal titán (Jan Thielmann) és egy rutinos róka (Ondrej Duda) volt eredményes, míg a vendégeknél Maxi Arnold és Wout Weghorst.

Ó, Weghorstról egy gondolat: Egész egyszerűen nem hittem a szememnek, hogy Frank de Boer kihagyta őt a válogatott keretből. A támadó az idei szezonban 17 gólt lőtt és 5 gólpasszt osztott ki, a góllövőlista negyedik helyén áll. Elég nagy felelőtlenség volt a mester részéről. Nyilván ez egy magánvélemény…

Hiányzók: A hazaiaktól Mehmedi és Renato Steffen sérülés miatt, Otavio eltiltás miatt fog hiányozni, míg a Kölnnél a két Sebastian – Andersson és Bornauw – esett ki.

Visszakanyarodva a tippre, ez nálam egyértelmű. Már eleve sokallom az 1.50 körüli oddsot, de boldogtalan nem vagyok miatta. Még akár a hendikepes Wolfsburg siker is mehet óvatosan, nem hinném, hogy csak egy góllal lesznek jobbak Mbabuék.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső