Wolfsburg – Mainz: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 20.
Wolfsburg
Teljesítmény:
D N V N V
  • Volkswagen Arena
  • Május 22. 15:30
Nézd élőben itt:
Rabona
Mainz
Teljesítmény:
V D D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mondanám, hogy a Wolfsburg saját magát gáncsolta ki, és a szezon végén szúrták el a biztos bronzérmet, de az eléggé igazságtalan lenne. Tény és való, hogy becsúszott pár vereség az elmúlt hetekben, de annak jó része olyan csapatok ellen volt, akik… Hát, akik jobbak.

Időrendi sorrendben nézve – és az elmúlt két hónapot nézzük! – a Hoffenheim elleni vereség számít meglepetésnek, ezt követte egy Frankfurt elleni 4-3, majd egy Bayern München elleni hazai vereség (2-3), végül aztán a Dortmund is hazai pályán rendezte el őket. Utoljára a Lipcse volt az ellenfél, arról hamarosan beszélni fogunk.

Az ellenfél az a Mainz, aki egy huszáros hajrával biztonságba helyezte magát, majd leengedett, mint a kerti medence. Bo Svensson nevét így is áldják Szalai Ádám egykori csapatánál, sokan már lemondtak arról, hogy ebből jövőre is Bundesliga szereplés lesz.

A farkasok lépéshátrányban vannak, mert bár ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a Borussia Dortmund, a gólarányuk rosszabb. Tehát a győzelem nem elég a bronzéremhez, viszont legalább a Bajnokok Ligája szereplés miatt már nem kell aggódniuk.

Na, nézzük a Wolfsburg – Mainz meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

RB Leipzig – Wolfsburg

Két teljes mértékben ellentétes félidőt játszottak a csapatok, az elsőben a Wolfsburg nőtt ellenfele fölé, a másodikban a Lipcse döngölte földbe a másikat. Gulácsi Péter ismét kezdő volt, ahogy Willi Orbán is, Szoboszlai Dominik viszont továbbra is épülget fel ágyéksérüléséből.

A félidő hőse Maxi Philipp, a Wolfsburg játékosa volt, aki kétszer is bevette Gulácsi kapuját. Tudjátok, mennyire jó kapus a válogatottunk játékosa, de Philipp első lövését szerintem nincs hálóőr, aki kivédte volna. A meccs 12. percében Maxi Arnoldtól kapott egy passzt az irányító, felpörgette magának, majd kapásból kilőtte a bal felsőt. Nincs mese, megszületett a forduló gólja…

Maradt a vendég offenzíva, Wout Weghorst a kapufát találta el, majd a lefújás előtt Konate aludt el, így Baku passzát ismét Maximilian Philipp értékesítette.

És ekkor jött egy törés, a második félidőre egy teljesen másik Wolfsburg lépett pályára. Egy olyan, ami gyakorlatilag el sem jutott Gulácsi kapujáig, egy olyan, ami nem lőtt kapura 45 perc alatt.

A Leipzig játéka viszont feljavult, és Justin Kluivert fifikás gólja után mentek előre az egyenlítésért. A legendás Patrick Kluivert fia egyelőre nem futott be olyan karriert, mint édesapja, de ez a gól egy az egyben őt idézte. Szegény Mbabu talán még most is szédül, úgy megforgatta őt a holland…

A kitartó támadásoknak aztán meglett a gyümölcse, Marcel Sabitzer a hajrában 2-2-re módosított tizenegyesből, amit azért kaptak a hazaiak, mert Otávio eltalálta Haidara lábát.

Az egy pont a Lipcsének a biztos második helyet, a Wolfsburgnak a biztos Bajnokok Ligája indulást jelentette, viszont a Dortmund győzelmével a bronzéremre már kevés esélyük van.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.19.Bundesliga
mainz
0:2
wolfsburg
Bundesliga
2020.02.23.Bundesliga
wolfsburg
4:0
mainz
Bundesliga
2019.09.28.Bundesliga
mainz
0:1
wolfsburg
Bundesliga
2019.02.16.Bundesliga
wolfsburg
3:0
mainz
Bundesliga
2018.09.26.Bundesliga
mainz
0:0
wolfsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Mainz – Borussia Dortmund

A győzelemmel, amelyet a Mainz pályáján, az Opel Arénában arattak Haalandék. A norvég zseni ezúttal gólig nem, csak gólpasszig jutott, ahogy Jadon Sancho is. Az angol egyre jobb formába lendül, pedig ez a szezon nem volt az igazi számára, visszatérése óta azonban gólokkal, gólpasszokkal segíti a csapatát.

Most rögtön kettővel! A meccs 23. percében jártunk, amikor a válogatott szélső cselezgetett a tizenhatoson belül, látta, hogy érkezik mellette Raphael Guerreiro, aki állítgatás nélkül, gyönyörűen csavart a kapuba.

A félidő vége előtt kétgólosra nőtt a sárga-feketék előnye: Ismét Jadon Sancho volt a főszereplő, aki ismét a baloldalról cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de most senki nem zavarta őt, senki nem támadta, így gond nélkül passzolhatott középre. Bár a célpont Erling Haaland volt, Marco Reus belenyúlt az átadásba. A norvég nem haragudott meg, azonnal a csapatkapitány nyakába borult.

A második félidőre is maradt két gól, a 80. percben egy elveszettnek hitt labdára startolt rá Haaland, védője elcsúszott, a támadó középre passzolt, ahol Julian Brandt elhúzta a kapus mellett a labdát, aztán onnantól már gyerekjáték volt a befejezés.

Szalai Ádám már játszott ekkor, a 72. percben Onisiwot váltotta. A hazaiak szépítő találatát nem ő szerezte, hanem Robin Quaison, a svéd szélső, aki egy büntetőt értékesített a hosszabbításban.

A Mainznak már mindegy volt, a Dortmundnak nagyon nem. Ez is látszik az eredményen.

Összefoglalás

Bo Svensson menetelésére hosszú ideig fognak emlékezni a Mainznál. A negyedik mester végül ki tudta húzni a szakadékból a csapatot, és már egy fordulóval ezelőtt eldőlt, hogy sikerült a bent maradás.

A Dortmund elleni vereség papírforma volt, és a Wolfsburg elleni is az lesz. Aztán lehet, hogy majd szombaton koraeste fogom a fejem, hogy ez mégis hogyan sikerült, hogy nyerhettek a vendégek? De erre azért minimális esély van.

A két csapat múltját nézve szinte valóban semmi, a legutóbbi két hazai meccset fölényesen nyerték a farkasok, előbb 3-0-ra, majd 4-0-ra. Előtte mondjuk volt három iksz, ami óvatosságra intheti a Wolfsburgot.

A Dortmund gólkülönbsége +27, a Wolfsburgé +25. De ne feledjük, a sárga-feketék a Bayer Leverkusennel, tehát egy erősebb ellenféllel csapnak össze.

A gólkülönbség tehát egyáltalán nem mindegy, és Glasnerék mindent meg fognak tenni a minél fölényesebb győzelem érdekében. Mondjuk Wout Weghorst harmadik meccse nem rúg gólt… Rá azért nagy szükség volna.

Csak a rend kedvéért: Új sérült nincs a Wolfsburgnál, míg a Mainznál mindenki felépült.

A végére meg marad a tippelés: Nincs okom, nincs reális indokom arra, hogy ne a hazaiak győzelmére tippeljek. Még akár hendivel is mehet a dolog, nyilván úgy magasabb oddsot kapunk. Fölényes wolfsburgi sikert remélek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső