Wolves – Tottenham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 20.
Wolves
Teljesítmény:
V V N D V
  • Molineux Stadium
  • Augusztus 22. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Tottenham
Teljesítmény:
V N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

No, most már túl vagyunk a szombati meccseinken, még szétnézünk a vasárnapi találkozók között is. Sőt már szét is néztünk, a Wolverhampton – Tottenham mérkőzést választottuk ki a Premier League-ből.

A nyitófordulóban a Wolves – ahogy azt mi is gondoltuk – vereséget szenvedett a Leicester ellen, a farkasokat valóban legyőzték a rókák, igaz, csak 1-0-ra.

A Tottenham viszont komoly győzelmet aratott az első körben, a regnáló bajnokot, a Manchester Cityt győzték le, méghozzá legértékesebb játékosuk, Harry Kane nélkül. Nem sokáig mondhatjuk el azt, hogy a támadó a Tottenham játékosa, hiszen már ezen a meccsen sem lépett pályára, valamint nem utazott el Portugáliába sem, ahol a Spurs a Pacos Ferreira ellen lépett pályára az Európa Konferencia-ligában.

És egyébként, ha már szóba került az a luzitán kiruccanás: Meglepetésre a hazaiak 1-0-ra nyertek, a visszavágót hátrányból kell megkezdenie a londoniaknak.

Ez akár még rá is nyomhatja a bélyegét a hétvégi meccsre. Meglátjuk, megvizsgáljuk, kezdjük!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leicester – Wolves: 1-0

G.: Vardy

Rengeteg hiányzó volt mindkét oldalon, mivel ez a cikk most a Wolvesról szól, így az ő hiányzóikat említjük meg, majd pedig következik a rókák elleni kezdőcsapat. Szóval jó hír, hogy Raúl Jimenez újra pályán lehetett, ám Willy Boly, Jonny, Hugo Bueno, Yerson Mosquera, Pedro Neto, Daniel Podence és Owen Otasowie nem állt Bruno Lage rendelkezésére.

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Hoever, Neves, Moutinho, Marcal – Trincao, Raúl Jimenez, Traoré

A meccs első hatalmas helyzetét a spanyol robosztus, mégis szélvészgyors szélsője, Adama Traoré alakította ki. Mesteri kiugratást kapott egy labdaszerzés után, egyedül törhetett kapura, miután mindkét védőjét lefutotta, még Kasper Schmeichel mellett is sikerült ellőnie a labdát… De a kapu mellett is.

Egyáltalán nem volt benne a gól a Wolvesban ezután, sokkal jobban játszott a Leicester, José Sá kapusnak négyszer is védenie kellett a hazaiak próbálkozásait. Ezután – valahol mégis a semmiből – szereztek vezetést a rókák. Pereira beadására robbant be Jamie Vardy, megelőzte a védőjét, és kicsavarodott mozdulattal húzta kapu felé a játékszert. Bejött, José Sá hiába emelte a kezét, nem érte már el Vardy lövését.

A második félidőre más felfogásban érkeztek a csapatok, itt már a Wolves volt sokkal aktívabb, ami persze nem meglepő, mentek előre az egyenlítésért. Látványos volt, hogy Raúl Jimenez mennyire nem érzi, de ez természetes, majdnem egy teljes évet hagyott ki a mexikói.

Trincao és Adama Traoré viszont próbálkoztak, de mindketten túlságosan önzők voltak, helyzetüket egyedül akarták befejezni, ennek pedig a csapat itta meg a levét.

A találkozó legvégén Raúl Jimenez passzát Connor Coady egyébként hálóba lőtte, de a védő lesen volt, a partjelző emelte a zászlaját, a Leicester kihúzta a második félidőt és győzelemmel indította a 2021/2022-es idényt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.16.Premier League
tottenham
2:0
wolverhampton
Premier League
2020.12.27.Premier League
wolverhampton
1:1
tottenham
Premier League
2020.03.01.Premier League
tottenham
2:3
wolverhampton
Premier League
2019.12.15.Premier League
wolverhampton
1:2
tottenham
Premier League
2018.12.29.Premier League
tottenham
1:3
wolverhampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham – Manchester City: 1-0

G.: Szon

Ezt a mérkőzést a szombati napon mi is megpróbáltuk helyesen megtippelni, mi döntetlen eredményre voksoltunk, elképzelhetetlennek tartottuk, hogy a Spurs végül 1-0-ra tud nyerni. Pedig ez történt, dacára annak, hogy Harry Kane-nel nem tudott számolni a Tottenham új menedzsere, Nuno Espirito Santo, így ezt a kezdőt küldte a White Hart Lane gyepére:

Lloris – Tanganga, Sanchez, Dier, Reguilón – Hojbjerg, Skipp, Alli – Lucas Moura, Son, Bergwijn

Erős, erős, de láttunk már ennél erősebb Spurst. Sokan hiányoztak a Cityből is, ám Guardiola így is egy sztárokkal teletűzdelt tizenegyet küldött csatába.

Az első játékrészben nem a gólok, illetve a kaput eltaláló lövések voltak főszerepben. Összesen 14 alkalommal próbálkoztak (hatszor a Spurs, nyolcszor a City), ám kaput egyikük sem talált.

Két ígéretes lövése volt a hazaiaknak, egy gazdátlan, magas ívben szálló labdát tűzött kapura kapásból Lucas Moura, végül Ilkay Gündogan a gólvonalon állva blokkolt, nem sokkal később pedig Szon csavart a baloldali kapufa mellé nem sokkal. Itt talán érdemesebb lett volna passzolnia a dél-koreainak, a balján érkezett Moura.

Nem fogta magát vissza a Manchester City sem, ők is okoztak nehéz pillanatokat Hugo Llorisnak és a teljes londoni védelemnek. Ilkay Gündogan szabadrúgása jónak tűnt, végül fölé ment, Fernandinho fejese viszont egész konkrétan csoda, hogy nem ment be, valamint Joao Cancelo próbálkozása is szélesre sikeredett. Egyik sem a kapuson múlt…

A gólínség ellenére élvezetes volt az első játékrész, mi pedig már dörzsöltük a tenyerünk, bíztunk a hasonló folytatásban… És a meccs végi ikszben.

Ami azonban nem jött el, mert Szon Hung-min a második félidőben is megpróbálkozott egy távoli lövéssel, ezúttal pedig nagyobb szerencséje volt. Szép találat volt, millimétereken múlt, hogy Rubén Dias végül nem tudott blokkolni, Ederson meg földbegyökerezett lábakkal nézte, ahogy a labda a jobbján kerül a sarokba. Talán ő is arra számított, hogy a társ blokkol.

A City persze nem adta fel, Ferrán Torres négy méterről hagyott ki egy nagy ziccert, aztán Jack Grealish lőtt egyenesen Lloris kezébe, végül pedig a csereként beszálló Kevin De Bruyne bombáját hatástalanította a francia világbajnok.

Meglepetés az eredmény, azonban a jó játékkal nem maradtak adósak a felek, ez igazán jó kis meccs volt, még annak ellenére is, hogy vitte a tippünket.

Összefoglalás

Ne feledkezzünk meg az Európa Konferencia-ligáról, szerintünk nagyon fontos az, hogy a Ferreira ellen nem tudtak nyerni Szonék. Mert így egy picit át kell csoportosítani az erőforrásokat, elég ciki lenne, ha még a harmadikszámú kupasorozat főtáblájára sem tudna a Spurs eljutni.

Ez esélyt kínál a Wolves számára, akik Bruno Lage első meccsén ígéretesen mozogtak, valahogy frissebbnek tűntek, mint tavaly, amikor Nuno Espirito Santo irányította őket. Aki most már ugyebár épp a Spurs edzője.

Kívülről-belülről ismeri exjátékosait, épp ezért fel tudja készíteni a sajátjait, hogy mire számíthatnak.

A Wolves sérültjeiben nincs változás, a Tottenhamnél Joe Rodon sérült, Tanguy Ndombele nincs jó fizikai állapotban, Harry Kane szerepléséről pedig „később születik döntés”. Továbbra sincsenek illúzióink, nemsokára a csatár elhagyja a Tottenhamet és csatlakozik a Manchester Cityhez. Vagy valamelyik másik sztárcsapathoz.

A Wolves az elmúlt öt meccsükön kétszer is nyerni tudott a Spurs ellen, ám mindkét alkalommal Londonban, a White Harte Lane-ről rabolták el a három pontot. A Molineux Stadionban már több mint tíz éve nyeretlenek.

Nincs ok változtatni a hazaiaknak, jól mozogtak, tetszetős támadásokat vezettek, de a szerencse elpártolt tőlük.

Talán butaság, de valamiért azt gondoljuk, hogy a Spurs gondolatai inkább már az Ekl meccs körül forognak, erre tényleg szüksége van a szurkolóknak, még ha amúgy egyelőre nem is örvend nagy népszerűségnek a sorozat.

A legtöbb tipster azt mondja és írja, hogy a mérkőzést szűken, de a Tottenham nyeri. Mi ebben annyira nem vagyunk biztosak. Mi inkább most azt hisszük, hogy a Wolves megfoghatja a Tottenham együttesét, így totálisan szembe menve velük és a fogadóirodákkal is a hazaiak győzelmére fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső