Zalaegerszeg – Budapest Honvéd: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 18.
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
N D D N N
  • ZTE Aréna
  • Június 19. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Budapest Honvéd
Teljesítmény:
V N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Óriási lépést tett a bennmaradás felé a Zalaegerszeg együttese, akiknek tegnap még az ország másik felén volt jelenésük, a Kisvárdához látogattak ugyanis. Az ott megszerzett három pont aranyat ér és igazi megkoronázása eddigi nyári teljesítményüknek, innentől már nagy csoda lenne, ha kiesnének az első osztályból.

Ellenfelük pedig „bajnokot csinált” a Fradiból, miután ugyancsak tegnap este az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2-0-ra kikaptak Szerhij Rebrov csapatától, ezzel pedig a fővárosi zöld-fehér csapat behozhatatlan előnyre tett szert üldözőivel szemben.

Akkor ez egy hátradőlős, nyugodt meccs lesz? Lehetséges, de mi megpróbálunk pénzt csinálni belőle.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Kisvárda – Zalaegerszeg

A Kisvárda elleni meccs nagy csatát hozott, de egyáltalán nem hozott jó vagy látványos játékot. A csapatok láthatóan törekedtek a biztonsági játékra, a ZTE minden bizonnyal az egy ponttal is elégedett lett volna, de a meccs végül máshogy alakult.

Az első félidőben nem esett gól, a teljesen lecserélődött Kisvárda hiába támadott többet, meddő mezőnyfölényt tudtak kialakítani. A félidő legérdekesebb jelenetére a lefújás előtt került sor. Viana esett el a zalaegerszegi tizenhatoson belül, harsant is a síp, de a szurkolók megdöbbenésére a támadó kapott sárga lapot műesésért, Iványi pedig kifelé ítélt szabadrúgást. Döntse el mindenki maga, jogos volt-e a sárga lap…

Márton Gábor a félidőben hármat is cserélt, pályára küldte Bőlét, Mitrovicot és Barczit, hogy a támadójátékot kissé felpörgesse. A 64. percben már az előző körben mesterhármast szerző Bobál Gergely is a pályán volt, az eredmény azonban továbbra is gólnélküli döntetlen volt.

A találkozó egyetlen gólját a 84. perc és Dombó hibája hozta. A gólkirály-jelölt Radó cselezgetett a büntetőterületen belül, Dombó megpróbálta elvenni tőle a labdát, helyette földre vitte a csatárt, aki rutinosan esett el, ismét harsant a síp, de ezúttal valóban tizenegyest jelzett Iványi. A büntető jogosságához nem fér kétség, a sértett pedig be is rúgta a tizenegyest. Ez volt Radó 13. gólja a bajnokságban, és ha hinni lehet annak, hogy Davide Lanzafame az idényben már nem játszhat, akkor nem nagy kockázat kijelenteni, hogy meg is fogja nyerni a gólkirályi címet.

Hatalmas lépést tett tehát a Zete, míg a Kisvárdának most már figyelnie kell hátrafelé, mert egy győzelemmel beérheti őket a kiesőhelyen álló Debrecen.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.08.OTP Bank Liga
budapest honvéd
2:0
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2019.10.19.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
0:1
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2012.03.10.OTP Bank Liga
budapest honvéd
2:0
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2011.08.05.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
0:4
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2011.04.02.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
2:1
budapest honvéd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Budapest Honvéd – Ferencváros

A kissé felforgatott Fradinak az volt a célja, hogy már ezen a mérkőzésen bebiztosítsa a bajnoki címet, Pisont István viszont nem igazán változtatott a kezdőn, pedig a Honvéd több meccset játszott le az utóbbi időben, a játékosokra valószínűleg ráférne egy kis pihenés. Nem volt mit tenni, egy helyen változtatott csak a mester a mezőkövesdi kezdőhöz képest, míg a Fradinál többen a padon nézték a találkozót, nem játszott többek között Sigér, Tocmac, Lovrencsics vagy épp Dibusz.

Valószínűleg a csapat nem bánta volna, ha itt nem jön össze a bajnokavatás, hiszen hétvégén az ősi rivális ellen játszanak, és adhatnának-e szebb ajándékot szurkolóiknak, minthogy az Újpest legyőzésével válnak bajnokká?

Nem túl jó első félidőt láthattak a kilátogató nézők és a TV előtt ülők, egyetlen távoli löketet lehetett feljegyezni, egyébként „hatalmas taktikai csata” folyt a gyepen – magyarul, gyenge volt a meccs.

Azonban a fordulást követően hamar elrendezte a meccs és így a bajnoki cím sorsát a Fradi: Előbb Blazic rúgott gólt: Skvarka szögletét Boli tovább csúsztatta és a berobbanó Blazic öt méterről fejelt a kapuba.

Majd jött Skvarka gólja négy perccel később: Egy baloldali beadást Zubkov mellel tett le az érkező szlováknak, aki állítgatás nélkül a rövid sarokba lőtt, Tujvel mozdulni sem tudott.

Sok már nem történt a meccsen, a Fradi még felforgatott csapattal is simán verte a kupagyőztest, ezzel pedig megszerezte 31. bajnoki címét.

Összefoglalás

Ahhoz képest, hogy nemrégiben a Zete még kiesőhelyen állt, most még arra is van sansza, hogy a Honvéd legyőzésével feljöjjön a 6. helyre. Nekik már nem kell sok, egy győzelem biztossá teszi bennmaradásukat, akkor pedig óriási taps jár Mártonéknak.

A Budapest Honvéd pedig úgy néz ki: Jól lakott és el is fáradt. A szezonbeli céljukat teljesítették, trófeával zárják az évet, európai porondra jutottak, így egyáltalán nem lehetnek elégedetlenek.

Az, hogy Pisont nem nagyon forgatja a csapatot meglátszott a Fradi elleni meccsen, a játékosok heti két meccse kicsit már sok, pedig a padon ott volt Ikenne-King, Moutari, Nagy, Niba vagy épp Tonci Kukoc, hogy egy picit a gálakezdő tagjai pihenhessenek.

Talán majd pont a Zete ellen kerül erre sor, az pedig a Zala megyeiknek kedvezne.

Idei két találkozójuk a következőképp alakult: Ősszel Zalaegerszegen 1-0-ra, februárban a Hidegkutiban 2-0-ra nyert a Honvéd, van miért revansot venni.

Erre minden esélye megvan a remek formát mutató Radó-csapatnak, akik egyetlen lépésre vannak céljaik elérésétől. Én azt mondom, a hazai gárda győzelmével zárul majd a meccs.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső