Zalaegerszeg – Budapest Honvéd: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 01.
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
N N V D D
  • ZTE Aréna
  • Október 04. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Budapest Honvéd
Teljesítmény:
V N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Megmondom őszintén, nem ilyen szezonkezdést vártam a Budapest Honvédtól. A tavalyi kupagyőztes négy bajnokin csak egyszer tudott nyerni, jelenleg az NB1 utolsó helyén állnak. Az új vezetőedző, Bódog Tamás eddig nem tudta azt elérni, amit a többi csapatánál, azt a harcos, kemény, mégis eredményes játékot, amit megszokhattunk tőle.

Helyette a Honvéd szenved, új igazolásaik eddig nem igazán váltak be, az Európa Ligából végül kiestek a Malmö ellen (mondjuk ez azért várható volt és ezt nem szabad felróni a mesternek), szóval eléggé ég a ház. Talán már most is inog a pad alatta, egy Zete elleni vereség akár a Honvédos útjának végét is jelentheti.

És igen, a Zalaegerszeg a seregnyi távozó ellenére jól teljesít, az ottani igazolások beváltak, a játék szép és gördülékeny, kétlem, hogy idén kiesési problémák lennének a csapatnál.

Nézzük, mi várható a Zalaegerszeg – Budapest Honvéd meccsen!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Zalaegerszeg – Diósgyőr

A válogatottba először meghívót kapó Könyves Norbert volt ennek a mérkőzésnek a hőse. Ő indította el a csapatot a három pont felé vezető úton, már elég korán, a nyolcadik percben. Gergényi futott el a bal szélen, a hátvéd középre ívelt labdájára Könyves csapott le és Antal mellett a hálóba lőtt.

Fél óra telt el a mérkőzésből, amikor újabb kulcsfontosságú pillanat jött el: A fiatal Szűcs Kornél nem tudott megszelidíteni egy labdát, Könyves lecsapott rá, a 19 esztendős hátvéd pedig utolsó emberként felrúgta őt. Tizenegyes a hazaiaknak és sárga lap a védőnek. Szerintem olcsón megúszta, simán kiállíthatta volna őt a játékvezető. A büntetőket javarészt Babati Benjámin szokta elvégezni, most viszont Könyves készülődött és a jobb alsó sarokba gurított.

A félidő végén visszajött a meccsbe a DVTK: Molnár szögletét Hegedűs János fejelte a kapuba.

A fordulást követő első húsz percben kétszer is növelhette volna az előnyét a kék-fehér gárda, de mindkétszer hiányzott pár centi.

Aztán a 77. percben eldőlt a meccs: Kosztát ugratták ki (sokadszor tudott meglépni egy-egy Zete játékos, nagyon szellős volt a DVTK védelme), a labdáért futó Antal pedig elsodorta őt. Ismét tizenegyes.

Ezúttal nem Könyves, nem is Babati, hanem a sértett Koszta állt a labda mögé és ugyanazt a sarkot választotta, mint csapattársa. 3-1, a DVTK nem tudott visszakapaszkodni, a játék képét tekintve is megérdemelten nyertek a hazaiak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.19.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
2:0
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2020.02.08.OTP Bank Liga
budapest honvéd
2:0
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2019.10.19.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
0:1
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2012.03.10.OTP Bank Liga
budapest honvéd
2:0
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2011.08.05.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
0:4
budapest honvéd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Budapest Honvéd – Újpest

A legutóbbi hét összecsapásukból öt végződött döntetlenre, így most is ezt tartottam a legvalószínűbb eredménynek. Pláne, hogy egyik csapat sem játszik csúcsformában, teljesen reális lett volna. Azonban kihagytam ezt a meccset és úgy tűnik, jól döntöttem. Merthogy a Budapest Honvéd folytatta vesszőfutását, a lila-fehérektől is vereséget szenvedtek, ezzel pedig 1 győzelmük és 3 vereségük van a szezonban.

A Honvéd indított jobban, már a harmadik percben betaláltak, más kérdés, hogy Szendrői az alapvonalon túlról passzolt Gazdaghoz, ezt pedig a partjelző is észrevette, így kirúgással jöhetett az Újpest.

A 30. percben aztán összejött a vezető gól, és ezúttal a játékvezető sem szólt közbe: Balogh Norbert kapott egy remek labdát balról, védhetetlenül lőtt az Olaszországot és Angliát is megjárt csatár Banai kapujába.

A második félidőre jobban felpörgött az Újpest és bár Simon Krisztián ziccere még kimaradt a 61. percben, hamarosan megfordították a meccset a vendégek. Előbb az újonnan igazolt balbekk, Antonov talált be, majd két perccel később Simon Krisztián góljával már a lilák vezettek.

Ezt az előnyt pedig meg is őrizték a meccs végéig. Újabb Honvéd vereség, és egyre nagyobbak a problémák…

Összefoglalás

Nem gondoltam, hogy ennyire gyenge lesz a Honvéd és az a gond, hogy nem igazán tudom, mi a baj, miért nem jönnek az eredmények. Vagyis, igen, Tamás Krisztián és Baráth Botond kiesése fájóan érintheti őket, de Lanzafamen kívül nem igazán távozott fontos láncszem a csapatból.

Az látszik, hogy Balogh jól beilleszkedett és kellett is Ugrai mellé egy csatár, aki képes gólokat szerezni.

A Zete viszont tényleg csoda, amit tesz. Nem lesznek versenyben a bajnoki címért, de simán bennük van egy Puskás vagy Mezőkövesd-féle menetelés. Sem Radó, sem Bolla, sem Bobál hiánya nem tűnik fel, Mitrovics azért jól jönne, ahogy Bőle Lukács is.

Hazai pályán eddig meggyőző a Zete, csak a Fraditól szenvedtek vereséget, de döntetlent értek el a Vidi ellen és legyőzték a DVTK-t. Ez azért minden, csak nem rossz.

Kíváncsi vagyok, hogy mikor talál magára a Honvéd, lehetséges, hogy újra egy edzőváltásra lesz szükség, amit nagyon sajnálnék, mert Bódog Tamást egy jó szakembernek tartom.

De valami akkor sem jó, és a vezetőség nem fogja sokáig tolerálni ezt a helyezést.

A hétvégén sem adok nekik sok esélyt, bár leptek már meg idén. Előzetesen viszont nem tudok, csak a Zete győzelmére fogadni, mert igenis ők a találkozó esélyesei.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső