Zalaegerszeg – Mol Fehérvár FC: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 25.
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
V N N D D
  • ZTE Aréna
  • Június 27. 15:15
Nézd élőben itt:
Joker8
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
N V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elérkezett hát a magyar első osztályú bajnokság utolsó fordulója. A mostani meccsünk mindkét résztvevője számára kvázi tét nélküli ez a meccs, hiszen a Videoton már nem tud feljebb lépni (sem őt nem tudják megelőzni), a Zete pedig egy fantasztikus tavaszi hajrával kiharcolta a bentmaradást.

Közben egy igazi klublegenda elbúcsúzott a Videotontól és az aktív futballtól. A magyar válogatott egykori játékosa, az Anderlechtet is megjárt Juhász Roland a szezon végén szögre akasztja a csukát. Nem csak ő búcsúzott, kilenc év után a már magyar állampolgársággal és magyar válogatottsággal is rendelkező Vinicius is elköszönt a csapattól és a szurkolóktól.

Így hát már nélkülük rendezik az NB1 utolsó fordulójában a Zalaegerszeg – Mol Fehérvár FC meccset.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Újpest – Zalaegerszeg

Kezdjük a Zetével, akik a hétközi fordulóban Budapestre látogattak, azzal az Újpesttel játszottak, akik még mindig nem érték el céljukat, de egy győzelemmel nagyon közel kerültek volna hozzá.

Az első félidőben ez meg is mutatkozott, hiszen Radóék ezt a célt már elérték. A játékrész végig a lila-fehérekről szólt, ennek pedig meg is lett az eredménye. Zsótér kapott labdát a tizenhatoson belül, befelé cselezett és lőtt, de Demjén védett. A kipattanó azonban Simon Krisztián elé került, ő pedig kissé kicsavart mozdulattal a kapuba bombázott.

Nem kicsit vettek vissza azonban a második félidőben és ahelyett, hogy támadásban maradtak volna és bebiztosították volna a győzelmet kaptak egy gólt. A 83. percben jártunk, amikor a csereként beállt McWoods passzolta ki a jobb oldalra a labdát, Kocsis észrevette, hogy az amerikai támadó megindul a tizenhatoson belülre, tökéletesen kanyarított a lábára, McWoods pedig nem hibázott.

A vendégek és a stadionban megjelent ferencvárosi szurkolók egy emberként üvöltöttek.

Ez a döntetlen kevés lett volna az Újpestnek, ezt tudta Ristevski is, aki a meccset a 93. percben döntötte el. A védő egy pontrúgáshoz futott fel, a hosszúra érkező labdát kapásból a hálóba lőtte.

Most a vendégek és a fradisták hallgattak el és az újpest-drukkerek varázsoltak valóságos hangorkánt.

Látni már a partot, Predrag Rogan fel tudta frissíteni a fáradt újpesti játékosokat. A Zetétől pedig ezt várták, az elképesztő tavaszi teljesítményük után most már nem kell izgulniuk, így egy kicsit lazábbra vették a játékosok is.

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.16.Barátságos Mérkőzés
zalaegerszeg
0:1
mol fehérvár
Barátságos Mérkőzés
2020.03.11.Magyar Kupa
mol fehérvár
5:0
zalaegerszeg
Magyar Kupa
2020.03.04.Magyar Kupa
zalaegerszeg
2:0
mol fehérvár
Magyar Kupa
2020.02.22.OTP Bank Liga
mol fehérvár
4:1
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2019.11.02.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
3:3
mol fehérvár
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mol Fehérvár FC – Ferencváros

Hívnám ezt bátran a forduló szuperrangadójának, hiszen az első és a második helyezett csapott össze Székesfehérváron, de a bajnoki cím sorsa már korábban eldőlt, így ez a mérkőzés inkább szólt Juhász és Vinicius búcsújáról, mintsem arról, hogy kik is játszanak egymás ellen.

Így is csordogált a találkozó, pár kisebb helyzet és semmi más. Egészen a 45. percig, amikor Heister kézzel ért labdába, ezért pedig járt a tizenegyes a hazaiaknak.

Az állandó ítélet-végrehajtó természetesen Nikolics Nemanja, ő viszont Juhász kezébe nyomta a labdát: A búcsúzó belső védő lehetett így a meccs hőse. Gróf balra vetődött, Juhász jobbra lőtt, vezetett a Vidi. A mérkőzést követően a védő elmondta, hogy ez volt karrierje első és egyetlen tizenegyesből szerzett gólja, mindig ódzkodott a büntető elvégzésétől.

A második félidőben hiába javult fel a Fradi játéka, újabb gól már nem született sem itt, sem ott.

Maradt az 1-0, nyert a Videoton.

Összefoglalás

Mondhatjuk, hogy nem bír nagy téttel a meccs, maximum az lehet Márton Gáborék célja, hogy ott maradjanak az ötödik helyen, mert jobban mutat, mint bármelyik pozíció, ami mögötte van. Hát, ez elég egyértelmű. Azonban igazából nem oszt, nem szoroz, hol végeznek. Radó András gólkirályi címe is szinte zsákban van, bár egy utolsó fordulós jó teljesítmény még akár Bobálból is gólkirályt csinálhat.

Nézzük, az idei szezonban milyen meccseket játszottak egymás ellen:

Zalaegerszegen 3-3-ra végeztek, míg Székesfehérváron kiütötte a Vidi ellenfelét, akkor 4-1 lett a végeredmény.

Érdekes látni, hogy a két legjobb gólszerző egy újonctól érkezik, aki ráadásul a szezon nagy részében kiesőhelyen állt.

Lehet, naiv vagyok, de én egy közönségszórakoztató, jó focit szeretnék látni, ahol az eredmény másodlagos, inkább a szép megoldásokon van a hangsúly. A presztízsmeccset már lehozta a Vidi, most már játszhatnak azok, akik eddig kevesebb szerephez jutottak. Szívem szerint X-et mondanék, de most valamiért mégis a hazaiak győzelmével számolok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső