Zalaegerszeg – MOL Fehérvár FC: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 31.
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
N V V D N
  • ZTE Aréna
  • Augusztus 01. 17:45
Nézd élőben itt:
Joker8
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
V D D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két meccs van még az NB1 új szezonjának első fordulójából – mármint, amiről még nem írtunk -, szóval pótoljuk ezt a hiányosságunk most. Soha rosszabb nyitómeccset – gondolhattuk tegnap olyan 20:00 körül. Egyrészt történelmi tettnek voltunk szemtanúi, már az első mérkőzésen megítéltek egy tizenegyest a VAR segítségével, végül a Paks 3-2-re kikapott hazai pályán a Mezőkövesd ellen.

Csak érdekességképp: Két meccsre három tippet adtunk, a háromból kettő be is jött. Ezen az úton haladnánk tovább… Aztán majd egy-egy hónap végén összesítünk, hogyan is állunk valójában.

De most ne foglalkozzunk a nyitómeccsel, hanem a Zalaegerszeg – MOL Fehérvár FC mérkőzéssel, amelyet vasárnap koraeste rendeznek a zalai megyeszékhelyen.

A zetét még nem láthattuk az új szezonban – maximum felkészülési meccsen -, de a MOL Fehérvár FC-t már igen. Ugyanis az Európa Konferencia-ligában mérték össze tudásukat egy örmény csapattal, az Ararát Jerevánnal. Komoly bukta lett a vége, a hazai 1-1-et egy idegenbeli 2-0-s vereség követte, ez pedig Kovács Zoltán sportigazgató állásába került, aki a kiesést követően beadta a felmondását a fehérváriaknál. Utódja egyébként Sallói István lett.

Faramuci a helyzet, hiszen Sallói három éven keresztül a mostani ellenfél, a Zete sportigazgatója volt, így számára minden bizonnyal lesz egy külön bája a találkozónak. Csak halkan jegyeznénk meg, hogy Sallóinak figyelnie kell. Nem is olyan régen egy bizonyos Márton Gábor hagyta el a ZTE-t a MOL Fehérvár FC kedvéért, a váltás azonban nem jött be…

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Zalaegerszeg

A Zete első újonc évében egy nagyszerű csapatot épített fel. A csapatot erősítették nagyszerű labdarúgók (Radó András, Bobál Gergely, Tamás Krisztián, Bolla Bendegúz vagy Bőle Lukács), ám közülük már senki nincs a zalai megyeszékhelyen. Ahogy a vezetőedző is távozott, így gyakorlatilag mindent az alapoktól kellett kezdeni. Boér Gábornak végül is beletörött a bicskája ebbe a feladatba, őt a szezon közben Waltner Róbert váltotta, aki sikeresen bent tartotta az együttest az első osztályban.

Most nem az alapoktól, de ismét csapatot kell építeni. Egy olyat, ami ütőképesebb, mint a tavalyi. Az biztos, hogy az edzői stábot sikerült megerősíteni, hiszen nemrégiben bejelentették, hogy a klub kötelékeibe tartozik az egykori világhírű védő, William Gallas, aki anno Franciaországgal vb-döntőt játszott, valamint megfordult többek között a Chelsea-ben, az Arsenalban, a Tottenhamben és az Olympique Marseille-ben. Gallas feladata a nemzetközi kapcsolatok építése és ápolása lesz, de az csak amolyan „másodállás”, az igazi munkát az utánpótlásban végzi, ahol a védőket istápolja majd U12-től egészen az U17-ig.

Új sportigazgató még nincs, ám igazolások terén nem áll csehül a gárda. Beszéljünk a távozókról, utána pedig az érkezőkről.

Már nem a csapattal készül Futács Márkó és Sandro Semedo, akiknek lejárt a szerződése, Artem Favorov, aki visszatért a Puskás Akadémiához, Orji Chukwuma, akire nem tartott igényt a vezetőség, valamint Könyves Norbert, Vass Patrik, Szalai Dániel, Szépe János kvartett, akik más csapatban folytatják a pályafutásukat.

Szép számmal vannak új emberek a kék-fehéreknél: Két játékost az Eszéktől vettek kölcsön (Josip Spoljaric és Eros Grezda), két játékost az Akademija Pandev csapatától igazoltak (Nikola Szerafimov és Daniel Milovanovikj), Beke Péter a Hamburgból tért haza, Majnovics Martin pedig az osztrák St. Pöltenből, a bosnyák Emir Halilovic meg ingyen érkezett Törökországból.

Hét edzőmeccset játszottak, melyeknek kevesebb mint felét nyerték meg. Három győzelem, ugyanennyi döntetlen és egy vereség a mérleg.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.28.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
0:2
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2020.11.28.OTP Bank Liga
mol fehérvár
2:0
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2020.08.15.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
3:3
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2020.06.27.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
1:1
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2020.03.11.Magyar Kupa
mol fehérvár
5:0
zalaegerszeg
Magyar Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

MOL Fehérvár FC

Nem indult jól az idén a Vidi számára, a már korábban említett, és a blogon elég sokszor szóba kerülő Európa Konferencia-liga kudarc miatt. Kovács Zoltánt Sallói István váltotta, viszont Szabics Imre maradt a vezetőedző a kiesés ellenére.

Két meccs alapján kár előre ítélkezni, de nem tűnik olyan erősnek a székesfehérvári csapat, hogy majd a Fradi babérjaira törjenek, pedig a cél nyíltan ez volna. Aztán ki tudja, lehet, hogy a bajnokságban majd brillíroznak…

Ráadásul belső problémák is gátolják a felkészülést, három játékost a második csapathoz rendeltek: Samy Bourard, Evandro és Lyes Houri nem látogathatják az első csapat edzéseit, az okokról a klub nem kívánt nyilatkozni, de biztos nem azért került erre sor, mert mondjuk elkéstek az edzésről, valamilyen komolyabb viszály lehet a háttérben.

Az új igazolások közül ki kell emelni Szendrei Norbertet, akiért kifizették a kivásárlási árat a Honvédnak, rajta kívül Marcel Heister és Michael Lüftner érkezett. Kölcsönből visszatért Zsóri Dániel és Armin Hodzic, később kiderül, velük tervez-e a szakmai stáb.

Akivel nem tervezhet, az Bolla Bendegúz, aki nagyot ugrott felfelé, hiszen az angol élvonalbeli Wolves szerződtette, igaz, a fejlődése érdekében egyből le is passzolta őt a fiókcsapatának, a svájci Grasshoppersnek. Angol hírek szerint 800.000 fontot fizettek a magyar válogatott védőért. Bollán kívül Major Martin (Gyirmót FC Győr) és Elek Ákos távozott, utóbbi szabadon igazolható.

Az Ararát Jereván utáni kudarc óta nem lépett pályára a Vidi, így még csak elképzelésünk sincs, hogy sikerült-e rendezni a sorokat…

Összefoglalás

Igazán nehéz dolgunk van. Megmondom, miért: A Vidi lehet, hogy összekapta magát, de erről semmiféle infó nincs, hiszen nem léptek pályára azóta, hogy kikaptak az Ekl-ben. Az mindenesetre nem túl biztató, hogy három játékost száműztek a második csapatba, nem azt jelzi, hogy kolbászból lenne a kerítés a Sóstói körül.

A Zalaegerszeg pedig azért kérdőjel, mert az új igazolásokról semmit nem tudunk. Az első fordulók meg amúgy is… Szóval az mindig necces sportfogadás szempontjából. Egyelőre azt látjuk, hogy a Vidi nem erősített eléggé ahhoz, hogy harcba szállhasson a bajnoki címért, és hogy teljesen őszinte legyek, még a dobogót is megkérdőjelezem ezúttal… Ha sikertelen lesz az első pár forduló, lelkifurdalás nélkül fognak megválni Szabics Imrétől, Torghelle Sándortól és Juhász Rolandtól, ebben biztosak lehetünk.

A Zete ellen egyébként jól megy a szekér, tavaly három alkalommal futottak össze, kétszer Zalaegerszegen. Az első meccsen nem bírtak egymással a felek (3-3), ezután viszont kétszer nyert a Vidi (2-0, 0-2).

Jellemzően jól kezdi a Zete az idényeket, így most is hasonlót várunk tőlük. Számunkra az egyik forgatókönyv, hogy mindkét oldalon születik majd gól, a másik pedig, hogy döntetlennel kezdenek a csapatok. Mondjuk egy 3-3-mal – mint semleges szurkoló – kiegyeznénk, mert akkor mindkét tippünk jönne, és még jól is éreznénk magunkat…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső