Svájc – Kamerun: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 23.
2022. november 24. csütörtök, 11:00 Al Janoub Stadium
Svájc
vs
Kamerun

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Holnap a csapatok elérik az első forduló végét, vagyis mind a 32 csapatról elmondhatjuk majd, hogy egyszer pályára léptek. Nem mondom, születtek meglepetések, a tegnapi napon kettő is, de még mindig többségben vannak azok a meccsek, ahol a papírforma érvényesült. De mi lesz a mai meccsekkel? És a holnapiakkal? Előbbiről már beszéltünk, az utóbbit meg most fogjuk majd megtárgyalni.

A G és a H csoport mérkőzései következnek, szerencsére most is izgalmasnak tűnő összecsapások következnek, amiről lehet beszélni. És amit aztán majd élvezhetünk.

Első pillantásra talán páran csak lerázzák a vállukról a Svájc – Kamerun találkozót. Pedig aztán, ha kicsit közelebbről megnézzük a két csapatot, akkor két nagyon erős együttest fedezhetünk fel, akiknél minőségi futballisták vannak.

A G csoportban a két csapaton kívül még Szerbia és Brazília foglal helyet. Míg némelyik csoportnál egyértelműnek tűnik, melyik lehet a két továbbjutó, itt nem. Lehet akár Szerbia, lehet Svájc és lehet Kamerun is a második továbbjutó. Mert azt azért nehezen tudjuk elképzelni, hogy a brazilok nem első helyen végeznek. Bár… Argentínáról is megvoltak az elképzelések. Csak jöttek a szaúdiak.

Ezen a mérkőzésen a fogadóirodák szerint a Murat Yakin által vezetett Svájc nyerhet. Méghozzá elég egyértelműen mellettük tették le a voksot a bukik, 1.70-et adnak az ő győzelmükre, közben Kamerunra majdnem 6-szoros a szorzó. És még ott van a döntetlen, ami 3.40 magasságában van.

Tényleg ennyire egyértelmű lenne? Tényleg ilyen simán kikapna egy olyan csapat, amelyiknek Eric Maxim Choupo-Moting, André Frank Zambo Anguissa, Karl Toko Ekambi, Bryan Mbeumo és André Onana a tagja?

Svájc

Svájc szereplése a világbajnokságon nem akkora meglepetés, azonban az, ahogyan eljutottak idáig, már inkább. Hiszen mégis csak az Európa-bajnokságot megnyerő olaszokat előzték meg a selejtezőjük során. Ami nem kis szó. És már eleve az is csodaszámba megy, hogy Vladimir Petkovic távozása után kinevezett Murat Yakin milyen gyorsan elkapta a fonalat, mennyire gyorsan beilleszkedett, és aztán milyen jó eredményeket ért el.

Jelenleg is megvan az esélyük arra, hogy elérjék a legjobb 16-ot, korábban ez már nem egyszer sikerült is. Például négy éve, amikor ugyancsak Szerbiával és Brazíliával voltak egy csoportban. És a szerbeket aztán sikerült is megelőzniük. Ahogy Costa Ricát is.

Ez a mostani csoport szerintem keményebb, erősebbek lettek a brazilok, a szerbek, és Kamerun is jobb, mint Keylor Navasék. Szóval kénytelenek lesznek felkötni a gatyát.

Svájc különleges helyzetben van, négy kapust hoztak magukkal, ugyanis folyamatos sérülések gyötörték a kapuvédőket. Yvon Mvogo el sem tudott jönni, Jonas Omlin és Yann Sommer szereplése pedig kétséges volt, Gregor Kobel mellett így még Philipp Köhn is érkezett.

Murat Yakin jó pár olyan játékost nem hozott el, akik korábban, ha nem is kulcsemberei voltak a csapatnak, de gyakran játszottak. Ilyen például Kevin Mbabu, Mario Gavranovic és Jordan Lotomba.

Azonban nélkülük is nagyon erős ez a keret, remek védelemmel, jó középpályával és egy hamarosan klasszissá érő csatárral rohamoznak majd. Kiemelkedik a csapatból Manuel Akanji, aki azóta, hogy a Dortmund eladta, valódi klasszis teljesítménnyel rukkolt elő.

Svájc a felkészülés során egy afrikai csapattal, a H csoportban szereplő Ghánával játszott felkészülési mérkőzést, amelyet elveszítettek, 2-0-ra kaptak ki.

Azon a meccsen már játszott Yann Sommer, szóval ezzel a kapusgondok meg is oldódtak. Ha nem is százszázalékos, vagy esetleg nem bírja, akkor is ott van Gregor Kobel.

A játékosok többsége erős bajnokságokban játszik, Akanji, Freuler, Schär és Zakaria is a Premier League-ben játszik például. Más kérdés, hogy mennyit…

Azáltal, hogy a Gladbach kapusa felépült, nem tudunk olyanról, akinek ezt a mérkőzést ki kellene hagynia.

A teljes keret:

Kapusok: Gregor Kobel (Borussia Dortmund), Philipp Kohn (RB Salzburg), Jonas Omlin (Montpellier), Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach)

Védők: Manuel Akanji (Manchester City), Eray Comert (Valencia), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Ricardo Rodriguez (Torino), Fabian Schär (Newcastle United), Silvan Widmer (Mainz)

Középpályások: Granit Xhaka (Arsenal), Edimilson Fernandes (Mainz), Fabian Frei (Basel), Remo Freuler (Nottingham Forest), Ardon Jashari (Luzern), Fabian Rieder (Young Boys), Xherdan Shaqiri (Chicago Fire), Djibril Sow (Eintracht Frankfurt), Renato Steffen (Lugano), Denis Zakaria (Chelsea), Michel Aebischer (Bologna)

Támadók: Breel Embolo (Monaco), Christian Fassnacht (Young Boys), Noah Okafor (RB Salzburg), Haris Seferovic (Galatasaray), Ruben Vargas (Augsburg)

A várható kezdőcsapat:

Sommer – Widmer, Schär, Akanji, Rodríguez – Freuler, Xhaka – Shaqiri, Sow, Vargas – Embolo

Egymás elleni meccsek:

A két csapat még sosem találkozott egymással.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kamerun

Mindegyik afrikai csapat fekete ló a vb előtt, aztán közben jövünk rá, milyen erősek is. Egyelőre még nem kellett afrikai együttesben csalódnunk, minden előzetes vélemény ellenére eddig állják a sarat. Még úgy is, hogy az eddigi két együttes összesen csak egy pontot gyűjtött…

Kamerun lehet az, amelyik akár hármat is szerezhet. Bár az esélyek ugye teljesen mást mondanak. Rigobert Song együttesében nem igazán van hiányzó, nem igazán volt a VB előtt problémája a szövetségi kapitánynak, aki egyébként maga is felhúzta a címeres mezt, méghozzá elég sokszor, a legtöbbször az ország történetében.

Mint azt már a bevezetőben is mondtam, tele vannak minőségi futballistákkal, ráadásul Eric Maxim Choupo-Moting mostanában fergetegesen jó formában játszik, most az utolsó tíz mérkőzését nézve azt láthatjuk, hogy tizenegy gólt szerzett. Ez azért tekintélyt parancsoló…

És akkor még nem beszéltünk André Onanáról a kapuban, aki eltiltását követően csapatot váltott, és kezdi kiszorítani Samir Handanovicot, miközben a válogatottban is újra bíznak benne.

A középpályán a Napoliban stabil kezdő Zambo Anguissa diktálhatja az iramot, és állíthatja meg az ellenfelek támadásait, és itt van Bryan Mbeumo is, aki korábban még a francia utánpótlásban játszott, de felnőttként elfogadta Kamerun hívását.

Kamerun együttese a VB-t megelőzően játszott egy barátságos mérkőzést Panama csapata ellen, amin 1-1-es eredmény született, a csapat gólját Choupo-Moting szerezte.

Sérült jelenleg az afrikai válogatottnál sincs, mindenki készen áll a holnapi mérkőzésre.

A teljes keret:

Kapusok: Simon Ngapandouetnbu (Marseille), Devis Epassy (Abha), Andre Onana (Inter)

Védők: Jerome Ngom Mbekali (APEJES), Nicolas Nkoulou (Aris), Christopher Wooh (Rennes), Olivier Mbazo (Philadelphia Union), Collins Fai (Al-Tai), Jean-Charles Castelletto (Nantes), Enzo Ebosse (Udinese), Nouhou Tolo (Seattle Sounders)

Középpályások: Gael Ondoua (Hannover), Georges-Kevin Nkoudou (Besiktas), Andre-Frank Zambo Anguissa (Napoli), Samuel Gouet (Mechelen), Pierre Kunde (Olympiakosz), Martin Hongla (Hellas Verona), Olivier Ntcham (Swansea), Souaibou Marou (Coton Sport)

Támadók: Moumi Ngamaleu (Dinamo Moszkva), Jean-Pierre Nsame (Young Boys), Vincent Aboubakar (Al-Nassr), Christian Bassogog (Shanghai Shenhua), Karl Toko Ekambi (Lyon), Eric Maxim Choupo-Moting (Bayern München), Bryan Mbeumo (Brentford)

A várható kezdőcsapat:

Onana – Fai, Castelletto, Nkoulou, Ebosse – Hongla, Zambo Anguissa – Mbeumo, Ntcham, Toko Ekambi – Choupo-Moting

Tippelde

A bukik tippjei ellenére én nem becsülöm le Kamerunt. Aztán előfordulhat az is, hogy csalódnom kell. De most azt gondolom, hogy fel fogják venni a versenyt Svájc csapatával, sőt, akár még meglepetést is okozhatnak.

Egy csúcsformában levő Choupo-Motinggal a kezdőben bőven meglesz az esélyük, és a padhoz is lehet bátran nyúlni. Szóval megkockáztatjuk, hogy be fognak találni a kapuba. Ahogy a másik oldalon a svájciak is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső