Uruguay – Dél-Korea: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 23.
2022. november 24. csütörtök, 14:00 Education City Stadium
Uruguay
vs
Dél-Korea

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Be kell, hogy valljam nektek, én a következő meccset nagyon várom. Nem Dél-Korea miatt, bár kíváncsi vagyok, mire mennek Sonnal és mire, ha esetleg nem lesz pályán a Spurs csatára. De sokkal jobban foglalkoztat, mit tud Uruguay? A torna előtt azt mondtam, ők lehetnek a VB meglepetéscsapata, a fiatalság és a rutin olyan elegyét hozta össze Diego Alonso, ami mindenképp megér egy misét.

És már az első meccsen nagyon sok minden kiderülhet velük kapcsolatban. A H csoport is erősnek tűnik első látásra, Dél-Koreában benne lehet a meglepetés, ahogy a múltban már bennük volt, Ghána pedig… úgy látszik, hogy mindegyik afrikai csapat veszélyes lehet. Szenegál is nagyon odatette magát, és a vereség ellenére jól játszottak, Tunézia is felvette a versenyt Dániával, és pontot szereztek, Kamerunra, Marokkóra még várnunk kell, de tőlük is sokat várunk. Ja, és akkor ott van még Portugália is…

Ettől függetlenül Valverdééket továbbjutó helyre várjuk, sőt még annál is tovább mehetnek, ha jól kijön számukra a lépés.

Ezen a mérkőzésen nem csak mi, a bukmékerek is a dél-amerikai csapat győzelmét várja. A szorzók majdnem ugyanolyanok, mint a Svájc – Kamerunon, 1.70 jár az uruknak, 5.50 a dél-koreaiaknak, míg a döntetlen 3.50.

Következzen az Uruguay – Dél-Korea találkozó, aztán pedig még a csoportok két másik meccsével jövünk.

Uruguay

Számomra nagyon izgalmas az uruguayi keret, de ezt már mondtam. A világbajnokságokon sokszor jól szereplő kétszeres győztes idén ismét megpróbál felnőni a legnagyobbakhoz. Sok játékosnak ez már az utolsó VB-je lesz, hiszen jócskán elmúltak 30 évesek, sokan már a 34-35. évüket tapossák. Fiatal emberek, csak nem a futballhoz. Biztosak lehetünk abban, hogy Godint, Cavanit, Suárez és Muslerát több VB-n nem fogjuk látni. Így azt a lehetőséget, hogy még egyszer megmutassák a tudásukat a világnak, nem akarják kiereszteni a kezükből. Jó csapatuk van, viszont egy nagyjából nulla rutinnal rendelkező mesterük. Óscar Tabárez, a csapat korábbi szövetségi kapitánya legendává vált a kispadon töltött 15 év alatt, azonban magánjellegű problémák miatt a lemondás mellett döntött, ezt követően jött Diego Alonso.

A feladathoz fel kell nőni, de minden adott ahhoz, hogy ezt a csapat megtegye. Erős védelmük van, kreatív középpályájuk, és egy olyan csatársoruk, ami a világ elitjébe is tartozhatna, ha Cavani és Suárez pár évvel fiatalabb lenne. De ott van Núnez, aki a jövőt jelenti…

A keretből úgy gondolom, senki nem maradt ki, senki miatt nem kellett szomorkodni. Persze, a bő keretet le kellett szűkíteni, de Alonso azokat hozta magával, akikre valóban számít és számíthat.

És mindezt úgy egyébként, hogy előzetesen ötvennél is több játékos volt a keretében…

Uruguay nem játszott novemberben, szeptemberben Kanadát verték 2-0-ra (De La Cruz és Núnez góljaival), míg Irántól 1-0-ra kikaptak.

A keretben Ronald Araujo az egyetlen, aki sérüléssel bajlódik. Egy ideig azt mondták, hogy el sem utazhat, mivel műtötték nemrégiben. De van olyan állapotban, hogy az utazó keret tagja legyen. Pályára az első meccsen nem fog, talán a padra leül, és a későbbiek folyamán pályára is tud lépni. Akárhol is számítson rá Alonso, a helyettese megvan…

A teljes keret:

Kapusok: Fernando Muslera (Galatasaray), Sebastian Sosa (Independiente), Sergio Rochet (Nacional)

Védők: Jose Gimenez (Atletico Madrid), Diego Godin (Velez Sarsfield), Ronald Araujo (Barcelona), Guillermo Varela (Flamengo), Mathias Olivera (Napoli), Matias Vina (Roma), Sebastian Coates (Sporting CP), Martin Caceres (LA Galaxy), Jose Luis Rodriguez (Nacional)

Középpályások: Matias Vecino (Lazio), Rodrigo Bentancur (Tottenham), Nicolas de la Cruz (River Plate), Giorgian de Arrascaeta (Flamengo), Lucas Torreira (Galatasaray), Federico Valverde (Real Madrid), Manuel Ugarte (Sporting CP)

Támadók: Facundo Pellistri (Man Utd), Luis Suarez (Nacional), Darwin Nunez (Liverpool), Maxi Gomez (Trabzonspor), Facundo Torres (Orlando City), Edinson Cavani (Valencia), Agustin Canobbio (Athletico Paranaense)

A várható kezdőcsapat:

Rochet – Varela, Godín, Giménez, Olivera – Valverde, Torreira, Bentancur – Pellistri, Suárez, Núnez

Egymás elleni meccsek:

Válogatottakhoz képest viszonylag sokszor találkoztak az elmúlt időszakban. Ez pedig azért is meglepő, mert nem is azonos kontinensről származnak, egyszerűen sok volt mostanában a felkészülési meccs, amit egymás ellen bonyolítottak le. 2003-ban, 2007-ben és 2014-ben Uruguay csapata tudott győzni ezeken a barátságos meccseken, 2018-ban viszont Dél-Korea. Az utóbbi években csak egy tétmeccsük volt, 2010-ben a világbajnokságon találkoztak Dél-Afrikában. Azon belül is a nyolcaddöntőben. Uruguay akkor 2-1-re győzött Luis Suárez két góljával, míg a másik oldalon az a Lee Chung-yong talált be, aki ma már nem része a válogatott keretnek, de egyébként még mindig aktív játékos.

Előző 5 meccs eredménye
2018.10.12.Barátságos Mérkőzés
south korea
2:1
uruguay
Barátságos Mérkőzés
2014.09.08.Barátságos Mérkőzés
south korea
0:1
uruguay
Barátságos Mérkőzés
2010.06.26.Világbajnokság 2010
uruguay
2:1
south korea
Világbajnokság 2010
2007.03.24.Barátságos Mérkőzés
south korea
0:2
uruguay
Barátságos Mérkőzés
2003.06.08.Barátságos Mérkőzés
south korea
0:2
uruguay
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dél-Korea

Régóta ül a kispadon Paulo Bento, a korábbi játékos, akinek nem ismeretlen egy VB hangulata. Ám tény, edzőként most először vehet részt ekkora kaliberű eseményen. Dél-Koreának négy évvel ezelőtt nem sikerült, csak harmadikak lettek, de utolsó erejükkel még a németeket 2-0-ra megverték, amivel aztán Wernerék is búcsúztak. Ennél most többet szeretnének, ám kétséges, hogy egy ilyen erős csoportban mire lesznek képesek. Most azt mondanám, a harmadik vagy a negyedik hely lehet az övék, de korábban Tunéziából és Szaúd-Arábiából sem néztem ki sokkal többet, és lám, megleptek minket.

A dél-koreaiak egyértelműen Son Heung-min játékára építenek, ő a legnagyobb sztár, a vezér, aki a gólokért felelős. És a gond az, hogy Son októberben megsérült a Marseille ellen. A friss hírek szerint már akár az első meccsen a kezdőben lehet, de efelől azért vannak kétségeim. Még nem dőlt el, lehet, hogy Bento inkább arra szavaz, hogy most még pihenjen, maximum a padról lépjen pályára, nem kéne, hogy félkész állapotban térjen vissza.

Ebben a mostani csapatban nem sok mindenkit lehet Son mellé emelni. Mellé nem, de alá közvetlenül már annál inkább. Itt van Hwang Hee-chan, Lee Kang-in, Hwang Ui-jo, őket mindenképp meg kell említeni. De a védelem nem tűnik túlzottan erősnek. Kivéve persze Kim Min-jae-t, a Napoli játékosát. Azonban egy fecske nem igazán szokott nyarat csinálni…

Dél-Korea a VB előtt egy héttel játszott egy felkészülési meccset, Izlandot 1-0-ra megverték, a góljukat Song Min-kyu szerezte.

A teljes keret:

Kapusok: Kim Seung-gyu (Al-Shabab), Jo Hyeon-woo (Ulsan Hyundai), Song Bum-keun (Jeonbuk Hyundai Motors)

Védők: Kim Young-gwon (Ulsan Hyundai), Kim Jin-su (Jeonbuk Hyundai Motors), Hong Chul (Daegu FC), Kim Min-jae (Napoli), Kwon Kyung-won (Gamba Osaka), Kim Moon-hwan (Jeonbuk Hyundai Motors), Kim Tae-hwan (Ulsan Hyundai), Cho Yu-min (Daejon Hana Citizen), Yoon Jong-gyu (FC Seoul)

Középpályások: Jung Woo-young (Al-Sadd), Lee Jae-sung (Mainz), Hwang Hee-chan (Wolves), Kwon Chang-hoon (Gimcheon Sangmu), Hwang In-beom (Olympiacos), Na Sang-ho (FC Seoul), Son Jun-ho (Shandong Taishan), Paik Seung-ho (Jeonbuk Hyundai Motors), Jeong Woo-yeong (Freiburg), Lee Kang-in (Mallorca), Song Min-kyu (Jeonbuk Hyundai Motors)

Támadók: Son Heung-min (Tottenham), Hwang Ui-jo (Olympiacos), Cho Gue-sung (Jeonbuk Hyundai Motors)

A várható kezdőcsapat:

Kim Seung-gyu – Yoon Jong-gyu, Kim Min-jae, Kim Young-gwon, Kim Jin-su – Jung Woo-young, Hwang In-beom, Kwon Chang-hoon – Hwang Hee-chan, Hwang Ui-jo, Son Heung-min

Tippelde

Talán elragadott egy kicsit a hév, de izgalmas együttesnek tartom Uruguayt. Sokkal izgalmasabbnak, mint Dél-Koreaát. Eddig az ázsiaiak nem remekeltek, és azt gondolom, hogy ma Japán sem fog, holnap pedig Dél-Korea sem.

Magabiztos uruguayi sikert várok a mérkőzéstől, azon is meg lennék lepődve, ha Dél-Korea gólt rúgna.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső