Arsenal – FC Porto: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes – 2024.03.12.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 március 11.
2024. március 12. kedd, 21:00 Emirates Stadium
Arsenal
vs
Porto

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Új hét kezdődik, új meccsek jönnek. Mielőtt belevágnánk, egy mondatra vegyük végig, mi történt az elmúlt három napban. Nos, nem sok jó eredmény volt, akkora meglepetéseket tartogatott némelyik bajnokság, hogy az iszonyatos. Szóval most van miért javulnunk. Van hova javulni.

Szerencsére ismét jön a Bajnokok Ligája, ami szokott nagy sikert hozni számunkra. Talán az Arsenal – FC Porto is egy ilyen meccs lesz.

Mikel Artetáék az angol élvonalban újfent a bajnoki címre hajtanak, visszatértek a december végi botladozás után, a BL-ben viszont – ez talán kissé túlzás – a kiesés szélére sodródtak. Van egy meccsük, hogy megfordítsák az FC Porto elleni találkozót, melynek odavágóját 1-0-ra veszítették el.

Az Emiratesbe idén nem győzni járnak a csapatok, ami a hazaiak felé billenti a mérleg nyelvét, de a Porto olyat tett két héttel ezelőtt, amire mostanában nem sokan voltak képesek. Megverték Gabriel Martinelliéket.

Arsenal

Azután, hogy az Arsenal kikapott és kiesett az FA Kupából, a szurkolók megint elkezdték követelni Mikel Arteta távozását. Szerencse, hogy nem a szurkolók hirtelen dühe dönti el, ki, hol dolgozhat, mert a spanyol összekapta az Arsenalt, és a decemberi időszakban játszott négy nyeretlen meccs már a múlté. Olyannyira, hogy az ágyúsok újra harcban vannak a bajnoki címért.

Egymás után gyűjtik be a három pontokat, legutóbb a Brentford esett áldozatul az Emiratesnek, bár ez a meccs messze nem volt olyan könnyű, mint mondjuk a Newcastle, a Burnley, a West Ham United vagy a Sheffield United elleniek. Akkor ugyanis csak úgy ontották magukból a gólokat a fővárosiak, most pedig a 86. percben 1-1 volt az állás. Ekkor jött Kai Havertz, fejesével pedig megnyerte a meccset a hazaiaknak. Az első gólt Declan Rice szerezte.

A bajnokságban így az élre ugrott a csapat, a Pool – City meccs eredménye miatt kerültek az első helyre, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően pedig ott is maradtak.

Nem hinném, hogy a csapat feláldozná a BL-t a lehetséges bajnoki címért, és tulajdonképp erre nincs is szükség. Játszhatnak teljes erőbedobással az FC Porto ellen, sőt, erre lesz majd szükség, ugyanis az első meccsüket a hosszabbításban bukták el.

Az utolsó tíz hazai meccsükből nyolcat nyertek meg, kettőt buktak el. Otthon sok esetben ontják a gólokat, kiütöttek az utóbbi időben több együttest is.

Az utóbbi hetek vagy hónapok alatt megsérült játékosok többsége újra a pályán lehet, de Jurrien Timber és Tomiyasu Takehiro továbbra is sérült. No meg Gabriel Martinelli is, a szélsőnek viszont van esélye a játékra.

A várható kezdőcsapat:

Raya – White, Saliba, Gabriel Magalhaes, Zinchenko – Ödegaard, Rice, Havertz – Saka, Gabriel Jesus, Trossard

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2024.02.21.Bajnokok Ligája
porto
1:0
arsenal
Bajnokok Ligája
2010.03.09.Bajnokok Ligája
arsenal
5:0
porto
Bajnokok Ligája
2010.02.17.Bajnokok Ligája
porto
2:1
arsenal
Bajnokok Ligája
2008.12.10.Bajnokok Ligája
porto
2:0
arsenal
Bajnokok Ligája
2008.09.30.Bajnokok Ligája
arsenal
4:0
porto
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Porto

Az utóbbi időben a Portonak is megy a játék, de nekik egy kicsit nehezebb a helyzetük, ami a hazai bajnokságot illeti. Mondom, mi a helyzet ott: Az FC Porto most a harmadik helyen áll 55 szerzett ponttal, előttük a Benfica 58-cal, majd a Sporting CP következik 59-cel. A gond ott kezdődik, hogy az éllovas kettő, a második helyezett egy mérkőzéssel játszott kevesebbet, mint Sergio Conceicao csapata.

Mindenesetre a portóiak nem tehetnek mást, mint megpróbálják hozni saját meccseiket, és szorossá tenni a bajnokság hajráját.

A hétvégén 3-0-ra nyertek idegenben a Portimonense együttese ellen, ami látva a játék képét egyáltalán nem meglepő. A gólokat ezúttal nem a csatárok, hanem a mögöttük játszók szerezték, betalált Nico, majd Galeno és végül Pepé.

A balszélső, Galeno nem csak a Portimonense kapuját vette be, hanem a Bajnokok Ligájában is gólt szerzett, méghozzá az Arsenal ellen. Ő volt az, aki eldöntötte azt a meccset.

A Portonak nagyon nehéz dolga lesz az Emiratesben, hiszen nagyon erős az ellenfél hazai környezetben, plusz még sosem nyertek az Arsenal ellen idegenben.

Négy játékos sérült a keretből: Gabriel Veron sérüléséről még nem tudni, mennyire komoly, mennyit kell még kihagynia, azt már tudjuk, hogy Zaidu Sanusi idényének vége. Mehdi Taremi majd március közepén térhet vissza, míg Ivan Marcano májusban.

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – Joao Mario, Otavio, Pepe, Wendell – Nico, Varela – F. Conceicao, Pepé, Galeno – Evanilson

Tippelde

Az Arsenal jobb erőkből áll szerintünk, és a hátrány ellenére őket érezzük esélyesebbnek a továbbjutásra. Persze ha ugyanolyan hatékonysággal lesznek majd a kapu előtt, akkor a Porto meglepetést okozhat.

Fő tippek:

1.: Arsenal győzelem

2.: Arsenal továbbjutás

Egyéb tippek:

1.: Két és fél gól feletti eredmény

2.: Gól a második félidőben

Vegyél részt az Unibet ingyenes Bajnokok Ligája tippjátékán, amelyen akár 8.000.000 Ft is ütheti a markod!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső