Borussia Dortmund – PSG: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes – 2023.12.13.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 december 12.
2023. december 13. szerda, 21:00 Signal Iduna Park
Borussia Dortmund
vs
PSG

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Már egy ideje vártunk egy olyan meccsre, aminek igazi tétje van, és ez a mostani pont az, amit kerestünk. Nem csak mi, hanem azok is, akik szeretik a sportfogadást és a futballt. Az F csoportban négy közel azonos képességű csapat foglal helyet, és még nem dőlt el minden. Konkrétan a negyedik helyen álló AC Milan is továbbjuthat, ahogy a második helyen levő PSG is lehet utolsó. Minden a Borussia Dortmund – PSG, valamint a Newcastle United – AC Milan találkozókon fog eldőlni.

Az odavágót Kylian Mbappéék simán nyerték, de idegenben látványosan szét vannak csúszva a Bajnokok Ligájában. Emlékezetes vereséget szenvedtek Olaszországban és Angliában is, legutóbb pedig – otthon – lőtték körbe a kaput, de még az iksznek is örülniük kellett a fakóval kiálló szarkák ellen.

Szóval egyáltalán nem olyan biztos a nagynevű PSG győzelme, mint ahogy azt sokan gondolják. A bukmékerek szerint is ez a helyzet, de mégis a franciákat favorizálják. A Librabetnél 1.85 a vendégsiker és 3.80 a hazai, 4.30 a döntetlen.

Borussia Dortmund

Nem gondoltuk volna, hogy az utolsó forduló előtt majd a Borussia Dortmund lesz biztonságban. Bárhogy is alakuljon a holnapi meccs, Edin Terzic legénysége már ott érezheti magát a legjobb tizenhat között.

Jó is, hogy már megoldódott a továbbjutás kérdése, mert azért a jó formától elég távol van a Dortmund. A legutóbbi három tétmérkőzésüket nem nyerték meg, a Bayer Leverkusen ellen hiába vezettek hosszú időn keresztül, végül csak ikszeltek, míg a VfB Stuttgart, valamint az RB Leipzig elleni meccseket el is veszítették. Mivel a svábok ellen a kupában játszottak, onnan búcsúztak is.

De legalább annyira fájó a hétvégi vereségük, zárkózhattak volna, meg is előzhették volna a Lipcsét, de Mats Hummels kiállítása gyakorlatilag mindent elrontott. Ám tartásról tesz tanúbizonyságot, hogy még így is volt esélyük a pontszerzésre, 2-3-ra kaptak ki. Góljaikat Niklas Süle és Niclas Füllkrug szerezték, Ramy Bensebaini pedig a saját kapujába talált.

A BL-ben csak a PSG tudta őket legyőzni még az első fordulóban, fontos, hogy a Dortmund az utolsó három meccsét egyaránt megnyerte, kétszer a Newcastle-t, egyszer a Milant verték meg.

Sok a sérült, Marcel Sabitzer és Sebastien Haller játéka kétséges, Youssoufa Moukoko, Julian Ryerson, Julien Duranville és Felix Nmecha nem játszhatnak, Emre Can pedig eltiltott.

A várható kezdőcsapat:

Kobel – Wolf, Hummels, Schlotterbeck, Bensebaini – Sabitzer, Özcan – Reus, Brandt, Bynoe-Gittens – Füllkrug

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2023.09.19.Bajnokok Ligája
psg
2:0
dortmund
Bajnokok Ligája
2020.03.11.Bajnokok Ligája
psg
2:0
dortmund
Bajnokok Ligája
2020.02.18.Bajnokok Ligája
dortmund
2:1
psg
Bajnokok Ligája
2010.11.04.Európa-liga
psg
0:0
dortmund
Európa-liga
2010.10.21.Európa-liga
dortmund
1:1
psg
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

PSG

Azért ez már messze nem ugyanaz a PSG, mint amelyiktől óriási dolgokat vártak. Mondhatni, visszaállt a világ rendje, hiszen a PSG visszavette a vezetést a Ligue 1-ben, de ez már évek óta nem elegendő sem a szurkolóknak, sem az elnöknek. A párizsiak jelenleg négy ponttal vezetnek a Nice előtt, a hétvégén a Nantes csapatát 2-1-re verték Bradley Barcola és Randal Kolo Muani góljaival.

Jónak, sőt kiválónak mondható forma jellemzi őket a bajnokságban, ugyanez viszont a Bajnokok Ligájára nem mondható el. Benne van a pakliban az is, hogy a PSG kiesik, az is, hogy az EL-ben folytathatják, de az is, hogy csoportelsőként továbbjutnak.

Egy biztos: győzelemre kell játszaniuk a Signal Iduna Parkban, mert csak úgy mehetnek biztosra.

A probléma csak az, hogy idegenben – a BL-ben – nem megy Mbappééknak. Elsőként kikaptak a Newcastle-től 5-1-re, utána az AC Milan verte őket 3-1-re.

Lerendezhettek volna mindent, ha legutóbb megverik a Newcastle-t, de a tengernyi helyzetből csak egyet tudtak értékesíteni, egy véleményes tizenegyes után Kylian Mbappé mentett döntetlenre…

A csapat második-, és harmadik számú kapusa, Keylor Navas és Sergio Rico, még mindig sérült, ahogy Nuno Mendes, Presnel Kimpembe és Fabián Ruiz is, míg Ousmane Dembélé eltiltását fogja letölteni.

A várható kezdőcsapat:

Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Skriniar, Hernández – Lee, Ugarte, Vitinha – Barcola, Kolo Muani, Mbappé

Tippelde

A Dortmundnál sok a hiányzó, a forma sem az igazi mostanság, plusz igazán bele lehet abba kényelmesedni, hogy már tudják, megvan a továbbjutás.

Mentalitás szempontjából a franciák jobban fognak harapni, és bár eddig idegenben nem sokat mutattak, most ők nyerhetik meg a mérkőzést.

Tippjeink a következők:

1.: PSG győzelem

2.: Mindkét fél szerez majd gólt

3.: Két és fél gól feletti eredmény

Szerezz havonta 20.000 Ft értékű ingyenes fogadást az EmirBet oldalán!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső