FC Porto – Shakhtar Donetsk: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes – 2023.12.13.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 december 12.
2023. december 13. szerda, 21:00 Estadio do Dragao
Porto
vs
Shakhtar Donetsk

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ó, ez a mostani meccs lehet a legizgalmasabb, ennek nem is kicsi tétje van: a második hely. Az FC Porto és a Shakhtar Donetsk öt forduló alatt kilenc pontot szerzett, és most fog eldőlni, melyikük jut tovább a Barcával. Van egy olyan forgatókönyv, miszerint az ukránok még akár az élre is kerülhetnek, de arra annyira nincs esély, hogy el sem mesélem. Úgy hiszem, Zubkovéknak tökéletesen megfelelne a második hely is, de ehhez van néhány hozzáfűznivalója a portugáloknak is.

Az odavágó nem volt annyira izgalmas, mint ez a meccs lesz, akkor Sergio Conceicaoék 3-1-re győztek a Shakhtar ellen.

Ez a mérkőzés azonban rejthet meglepetéseket magában, ne feledjük, az ukránok megverték a Barcát is…

Az online sportfogadás szakemberei nem gondolják, hogy ezek a meglepetések valóban a felszínre kerülnek, az AmunRa a portugálok győzelmére számít: az ő sikerük 1.45, a döntetlen 4.90, a vendéggyőzelem 7.50.

Következzen az FC Porto – Shakhtar Donetsk találkozó!

FC Porto

A portugál bajnokság szokás szerint baromi izgalmas, az FC Porto mellett a Sporting CP, a Benfica és a Braga küzd a bajnoki címért. Az első (Sporting) és a negyedik (Braga) között összesen két pont a differencia…

A Porto épp most tudott közelebb férkőzni a Sportinghoz, a hétvégén a Casa Piát legyőzték, míg az éllovas kikapott a Guimaraestől.

Sergio Conceicao csapatában Evanilson, Zé Pedro és Pepe találtak be, a veterán védő 40 évesen talált be a kapuba…

Utoljára a Ligakupában kaptak ki, az Estoril verte őket, előtte pedig a Barca győzedelmeskedett ellenük a BL-ben. Az pedig egy fontos találkozó volt, győzelem esetén most arról beszélgetnénk, hogy a portugálok már ott vannak a legjobb tizenhat között.

A sorsuk a saját kezükben, egyetlen döntetlen elegendő, bár otthon inkább a győzelemre fognak játszani, ahogy mindig.

Ha már szóba került a hazai pálya, említsük meg, hogy az FC Porto az elmúlt tíz meccséből hatot megnyert, kétszer ikszelt, kétszer kikapott…

Az együttesből sérülés miatt kimarad Wendell, Ivan Marcano és Gabriel Veron.

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – J. Mario, Pepe, Cardoso, Sanusi – Aquino, Varela, Eustaquio, Galeno – Evanilson, Taremi

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2023.09.19.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
1:3
porto
Bajnokok Ligája
2014.12.10.Bajnokok Ligája
porto
1:1
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2014.09.30.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
2:2
porto
Bajnokok Ligája
2011.11.23.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
0:2
porto
Bajnokok Ligája
2011.09.13.Bajnokok Ligája
porto
2:1
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Shakhtar Donetsk

A győzelem kapujában a Shakhtar Donetsk. Mert valljuk be, ezzel a kerettel, ebből a csoportból, ilyen körülmények mellett a második helyen továbbjutni hatalmas győzelem. De én azt mondom, akkor sem lehetnek elégedetlenek az ukránok, ha csak a harmadik pozíciót érik el.

Az Antwerpen szűkös legyőzése, illetve a Porto veresége megadta az esélyt nekik, hogy saját kezükbe vegyék a sorsukat, és győzelem esetén megelőzzék Evanilsonékat.

Jó forma jellemzi őket, az utolsó négy meccsükön veretlenek maradtak (utoljára a Dniprotól kaptak ki), a hétvégén a Veres Rivne együttesét 2-0-ra verték meg az ukrán élvonalban. Dmytro Kryskiv rúgta az első gólt, a Fradi korábbi játékosa, Oleksandr Zubkov a másodikat. Ez egyébként húsz perccel azután volt, hogy kihagyott egy tizenegyest, valamint Danylo Sikan rúgott egy meg nem adott gólt.

Gyakorlatilag a Shakhtar minden BL-meccsét idegenben játssza, szóval szerintem felesleges külön mérleget néznünk az idegenben vívott meccsekre.

Egy volt magyarországi légiós, a MOL Vidit (meg a Fradit is) erősítő Ivan Petryak, Lassina Traoré és Yukhym Konoplya sérültek, ami azt jelenti, hogy Gocholeishvili marad a jobb-bekk.

A várható kezdőcsapat:

Riznyk – Gocholeishvili, Bondar, Matvienko, Azarovi – Bondarenko, Stepanenko – Zubkov, Sudakov, Newerton – Sikan

Tippelde

Otthon azért nem rossz csapat a Porto, de a Shakhtarra sem lehet azt mondani, hogy gyengék. Bebizonyították, hogy egy főként ukránokból álló csapat is lehet sikeres, és nem feltétlenül kell fél Dél-Amerikát leigazolniuk.

A vendégek továbbjutása véleményem szerint necces lehet, de az EL is ugyanolyan szép teljesítmény…

Tippjeink a következők:

1.: FC Porto győzelem vagy döntetlen

2.: Két és fél gól feletti eredmény

Fogadj a Bajnokok Ligája meccseire a Legendplay oldalán legalább 6.000 Ft értékben, és szerezd meg a tét 50%-át Freebetként

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső