Wales – Svájc: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 09.
2021. Június 12. Szombat, 15:00 Bakı Olimpiya Stadionu
Wales
vs
Svájc

Pénteken csak egy mérkőzést rendeznek, szombaton viszont megindul a dömping, már 15:00-tól elkezdődnek a napi csaták. Ekkor a Wales – Svájc mérkőzést rendezik, amire sokan elsőre csak legyintenek, hiszen nem egy szuperrangadóról van szó. Valóban, lesznek olyan mérkőzések a csoportmeccsek során, ahol nagyobb nevű gárdák vagy játékosok küzdenek majd, de mi úgy gondoljuk, hogy ez a meccs sem lesz unalmas. Vagyis, inkább reménykedünk benne.

Wales és Svájc az A jelű csoportba kerültek, és bár tény és való, hogy Olaszország és Törökország erősebbnek tűnik, okozhatnak még meglepetést.

Wales már a 2016-ban rendezett játékokokon is előkelő helyen végzett, akkor egészen az elődöntőig meneteltek, és csak a későbbi győztes portugálok tudták megállítani őket, míg Svájc keretére elég ránézni, hogy lássuk: Ők sem kutyaütők. Többségük a Bundesligában edződik, játszik hétről hétre, ráadásul komoly csapatokban.

Reméljük a legjobbakat, egy izgalmas meccset kora délutánra, meg egy kis zsebpénzt a zsebünkbe ezt követően…

Wales

Gareth Bale-ék azonos csoportban voltak Magyarországgal a selejtezők során, sajnos emlékszünk az utolsó mérkőzésre, amikor nyert helyzetben vártuk a találkozót, ám Cardiffban Aaron Ramsey duplája azt jelentette, hogy lemaradunk a biztos EB-kijutásról.

A válogatottat jelen pillanatban Rob Page másodedző irányítja, mivel Ryan Giggs ilyen-olyan okok miatt (melyet a bemutatójukban is taglaltunk) nem vesz részt a tornán, és nem is biztos, hogy valaha még leül a kispadra. Ez még a jövő zenéje.

Wales együttese 58 év után tudott részt venni nagy tornán, az elődöntős szereplés így még nagyobb eredménynek számít. Az a keret azonban már nagyjából a múlté, Rob Page csak nyolc játékost hozott el az akkori keretből.

Természetesen itt van a legnagyobb sztár, Gareth Bale, aki ezt a szezont a Tottenham Hotspur csapatában húzta le kölcsönben, de az EB-t követően visszatér Madridba, a hírek szerint Carlo Ancelotti mester, a Real Madrid újdonsült (vagyis inkább régi-új) vezetőedzője számít a játékára. Pedig már olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy Bale az EB-t követően visszavonul a profi futballtól. Az új edző, és egy sikeres EB-szereplés átírhatja ezt…

Bale mellett érdemes jelezni, hogy Aaron Ramsey, a Juventus középpályása is a keret része – és valószínűleg az állandó kezdőcsapat tagja -, valamint a Manchester Unitedet erősítő Daniel James is itt lesz.

A felkészülés nem alakult kedvezően a walesiek számára: Franciaország ellen 3-0-ra kikaptak, de ehhez az is kellett, hogy Neco Williamst kissé szigorú döntést követően már a meccs első félidejének derekán leküldjék a pályáról.

A második meccsükön sem sikerült győzni, ekkor Albániával mérkőztek meg, a végeredmény 0-0 lett.

Rob Page mindkét mérkőzésen négyvédős rendszert alkalmazott, pedig sokáig a csapatot el sem lehetett téríteni a 3-4-3-as felállástól. Meglátjuk, hogy Svájc ellen visszatérnek-e a megszokott taktikára vagy sem. Látva a két eredményt, szerintünk visszatérnek…

Előző meccs eredménye
2011.10.07.EB-selejtező 2012
wales
2:0
svájc
EB-selejtező 2012
2010.10.12.EB-selejtező 2012
svájc
4:1
wales
EB-selejtező 2012
1999.10.09.EB-selejtező 2000
wales
0:2
svájc
EB-selejtező 2000
1999.03.31.EB-selejtező 2000
svájc
2:0
wales
EB-selejtező 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Svájc

Vladimir Petkovic együttesére is sokszor használják a titkos favorit kifejezést, még olyankor is, amikor ki sem jutottak a tornára. De félre a tréfát, a bosnyák születésű szövetségi kapitány valóban ütőképes keretet hozott össze az elmúlt időszakban, és ez a mostani is jónak tűnik első blikkre. Ahogy említettük, a magot a Bundesliga együttesek adják, a 26 játékosból 11-en futballoznak a német elsőosztályú bajnokságban, ez majdnem 50 százalékos arány.

A keret többi tagja sem kispályás, hiszen itt van az Atalanta középpályása Remo Freuler, a Benfica támadója, Haris Seferovic, a Liverpool játékosa, Xherdan Shaqiri, vagy az Arsenal középpályása, aki a szezonban kipróbálhatta magát, mint balbekk, Granit Xhaka.

A selejtezőn Svájc az első helyen végzett, megelőzve Dániát és Írországot, a játék azonban nem volt annyira meggyőző. A célt elérték Petkovicék, az út pedig – most, ebből a szempontból – egyáltalán nem fontos.

Két barátságos mérkőzést játszottak a közelmúltban: Az Egyesült Államok válogatottja ellen 2-1-es sikert könyvelhettek el, a második meccsükön pedig Lichtenstein csapatát 7-0-ra ütötték ki. Ez utóbbi nem akkora fegyvertény, inkább volt ez egy önbizalomnövelő csörte, mintsem komoly felkészülési mérkőzés.

Ha mindent tudni akartok a svájci csapatról, akkor a róluk írt összefoglalónkat ajánljuk bátran a figyelmetekbe!

Összefoglalás

Wales válogatottja tehát két olyan meccset játszott le, ahol négy védővel, négy középpályással és két támadóval álltak ki, de az ő igazi erejük inkább a 3-4-3-as felállásban rejlik, ahol James és Bale fel tudják szántani a bal, illetve jobb szélét a pályának.

Természetesen hivatalos kezdő még nincs, de újra körülnéztünk, hogy ki mit vár, milyen csapattal állnak ki Page-ék. Szerintük is visszatér a 3-4-3, néhányan egy az egyben a mi általunk prognosztizált kezdőt mutatják, ám vannak, akik szerint Neco Williams helyett Norrington-Davies, míg Ampadu helyett Mepham játszik majd.

Az okozhat még fejfájást Page-nek, hogy centerként kit kezdessen: Kieffer Moore-t, esetleg Harry Wilsont? Mi előbbire tippelnénk, kellemetlen stílusú játékos a Cardiff 24 esztendős csatára.

Érdekesség, hogy 10-ből 7 meccset megnyert Wales, amikor Aaron Ramsey nem volt a pályán, de a statisztikai mutató ellenére a Juve középpályása ott lesz a kezdőben, erre mérget mernénk venni.

Vladimir Petkovic csapata is háromvédős rendszerhez szokott, itt csak két nyitott kérdés van: A Granit Xhaka – Remo Freuler – Denis Zakaria hármasból melyik kettő kezdjen, illetve ki legyen Seferovic párja elől?

Előbbi kérdésre mi a Xhaka – Freuler kettőst választanánk, mert bár a Borussia Mönchengladbach futballistája is remek választás, a szezon nagy részében sérült volt, míg előbbi kettő masszívan játszott a klubcsapatában.

Elől Gavranovic és Embolo közül lehet választani, mi inkább utóbbira szavaznánk.

A svájci csapat ránézésre is nagyobb, jobb játékerőt képvisel, de Wales kellemetlen, tipikus brit stílusa meglepheti őket. Nagyban függ majd a szereplésük attól, hogy Gareth Bale-t mennyire hagyják szabadon…

Ez számunkra egy olyan mérkőzés, ahol inkább a küzdelem fog dominálni, nem számítunk gólzáporra, így a 2,5 gól alatti opciót merjük ajánlani. Emellett pedig hiszünk abban, hogy a tudásbeli különbség a pályán kiütközik, és az esélyesebb svájci válogatott három ponttal gazdagodik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső