Májusban útjára indul az MK és az NBI is!

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 05.

Magyarország is azon országok közé tartozik, ahol a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag megállt az élet. A nyugati országokhoz hasonló védekezés volt jellemző a mi országunkra is, de úgy tűnik, az első hullámot sikerrel vettük, legalábbis erről számolt be Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón. Egyúttal megosztotta a résztvevőkkel a védekezés második szakaszát, amelyben újra szerepet kaphat a sport, konkrétan a futball.

A bejelentett enyhítés annyit jelent, hogy vidéken újra kinyithatnak a vendéglők, kocsmák és éttermek, törlik a kijárási korlátozásokat, de továbbra is kérik, hogy megfelelő körültekintéssel járjanak el az emberek. Budapestre és Pest megyére ugyanúgy érvényben maradnak a szigorítások.

Ami pedig a sportot illeti: Újra elkezdhetik az edzéseket a csapatok! Ebből pedig egyenesen következik, hogy nemsokára folytatódhat a magyar első osztályú futball bajnokság!

Van élet a focin túl is

Jelenleg nincs. A focin kívül ugyanis minden sportágban befejezettnek tekintették az idényt, kezdve a kosárlabdától a kézilabdáig. Volt is nagy felzúdulás, hiszen még mindig bizonytalan, hogy állapítják meg a jövő évi kupaindulókat. Nagy vesztese lehet ennek a lefújásnak a női kézi NB1-ben szereplő Siófok, akik hiába álltak a második helyen a felfüggesztés pillanatában, úgy néz ki, meg kell elégedniük jövőre is az EHF-kupában való elindulással.

A foci

Kezdjünk az NBII-vel, hiszen a tegnapi napon hivatalosan is lefújták a másodosztályú bajnokságot. Az MLSZ bejelentése alapján az első két helyen végző együttes feljut az NBI-be. Tehát az MTK máris visszajutott a legjobbak közé, míg a Budafok feljutása azért elég nagy meglepetés, de a klubnál nagy volt az öröm.

A másodosztályból a Tiszakécske és a Vác esett ki, míg az már korábban eldőlt, hogy a Balmazújváros csődbe ment, így ki sem tudott állni a bajnoki meccsekre. Szombathelyen viszont örülhetnek, hiszen Mátyus János vezetőedző betartotta az ígéretét és bent tartotta a csapatot az NBII-ben. A tavaly az NBI-ből kieső Haladásnál komoly anyagi problémák állnak fent, a teljes csapat megújult és sokáig voltak kiesőhelyen, így valóban bravúr ez az új vezetőedzőtől.

Az NBI és a Magyar Kupa elődöntői már május végén folytatódnak, konkrétan május 23-án és 27-én le is zavarják az elődöntőek, hogy aztán június 2-án már a kupagyőztes csapat is meglegyen, a döntőt ugyanis ekkor tervezik lejátszani.

Az NBI következő teljes fordulójára május 30-án kerül sor, de addig a Fradi le fogja játszani két elmaradt bajnokiját. Mindez nagyon sűrű programot ígér a csapatoknak, akik ráadásul alig pár hetes felkészüléssel kell, hogy lejátsszák a maradék fordulókat.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mi várható a folytatásban?

A Ferencváros bajnoki címére elég nagy esély mutatkozik, miután három pontos előnnyel vezetik az OTP Bank Ligát úgy, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ahogy írtam róla, az MK elődöntők alatt ezt a két meccset gyorsan pótolni fogják, így kapunk majd teljes képet. Ha botlanak, lehet esélye a MOL Fehérvár FC-nek. A bronzéremért a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia harcol egymással, jelenleg hat ponttal jobban áll a Kuttor Attila által irányított Zsóry.

Igazi meglepetés lenne, ha a szezon előtt a tabella hátsó részébe várt csapat végül megkaparintaná a harmadik helyet és ezáltal indulhatna az Európa Ligában. Bármi is lesz, ez a szezon számukra már semmiképp nem lehet csalódás.

Az egyik kiesőt szinte már borítékolhatjuk, hiszen a Kaposvár 25 mérkőzés alatt 10 pontot tudott szerezni, 19 pontra van a bentmaradást érő hely, így hamarosan matematikailag is eldől a sorsuk. Hogy ki lesz a másik kieső az már annál izgalmasabb. Jelenleg a ZTE áll a 11. pozícióban (28 pont), de nagyon közel van a Paks (28 pont), az Újpest (29 pont) a Debrecen (30 pont) és a Kisvárda is (31 pont).

Abban szerintem megegyezhetünk, hogy a legnagyobb meglepetést a lila-fehérek kiesése okozná, de kár egyelőre ezen agyalni, hiszen nagyon szoros a mezőny hátul.

Az biztos, hogy az induláskor mi is ott leszünk, így hamarosan számíthattok magyar tippekre is!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső