Olaszországban Is Pörgött a Piac – I. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 04.

Két részletben már körüljártuk az NBI legjobb igazolásait (I. rész & II. rész), tegnap pedig a Premier League csapatait vettük szemügyre, természetesen nem maradhat ki az olasz, a német és a spanyol piac sem. Előbbivel kezdünk…

Kicsit talán nagyobb volt az igazolási kedv, a Serie A-ban összesen három olyan csapat volt, akihez a télen nem érkezett új labdarúgó. Minden egyes transzfert nem fogunk kivesézni, mert akkor napestig itt ülnénk. Te is, aki olvasod ezt, és én is, aki írom. Két nagyobb részre osztottam a csapatokat, a tabella alapján külön vizsgáljuk meg a „felsőház” és az „alsóház” gárdáinak húzásait.

Jöjjenek a részletek!

Felsőház

Nem klasszikus felsőházra kell gondolni, az olasz bajnokságban ugyebár nincs ilyenről szó, de a könnyebb átláthatóság érdekében ebben a részben a Serie A jelenlegi tabellájának első tíz csapata kap helyet.

Akárcsak a magyaroknál, úgy a Serie A-ban is a bajnoki sorrendben haladunk, kezdjük az AC Milannal!

AC Milan

A távozókra most nem fecsérelnék sok szót, Mateo Musacchio kivételével mindenki kölcsönben távozott, közülük a legérdekesebb annak a Léo Duarténak a távozása, aki a török élvonalbeli Istanbul Basaksehirhez ment, a többiek alacsonyabb ligás olasz csapatokhoz távoztak. Mateo Musacchiot pedig ingyen szerezte meg a Lazio.

Három játékos érkezett, ketten kölcsönben, egyiküknek pedig nem volt csapata. Ez utóbbi Mario Mandjukic, akinek nem lesz ismeretlen az olasz közeg, hiszen korábban éveken keresztül szolgálta a Juventus csapatát. A Milannak szüksége volt egy klasszikus befejező csatárra, mert bár Zlatan Ibrahimovic sokadvirágzását éli, de akkor is 38 éves.

A védelem közepére is érkezett egy új arc, Fikayo Tomorit korábban a Chelsea csapatában láthattuk, bár ez az idei szezonra nézve barokkos túlzás. Mindössze egy bajnokin kapott lehetőséget, időszerű volt a váltás.

A harmadik játékos pedig nem más, mint Soualiho Meité, ő a középpálya közepén vethető be, jó alternatívája (vagy párja) lehet Kessiének a tavasszal.

Inter

Antonio Conte csapatánál semmi egetrengető nem történt, így ne haragudjatok, de csak dióhéjban foglalnám össze a kék-feketéknél történt változásokat. Nem érkezett a csapathoz senki, ami nem is meglepő, az egyik legerősebb kerete a második helyezettnek van, szinte gyenge pont nélkül. A távozók is olyan játékosok, akik már eddig sem voltak az első csapat közelében. Radja Nainggolan például már az őszt is a Cagliariban töltötte, most eldőlt, hogy a szezon végéig marad. És aztán szerintem – ha bent marad a csapat – nyáron végleg megszerzik a középpályást.

Axel Bakayoko Szerbiába ment, míg két olasz fiatal a Serie B-be távozott.

AS Roma

Meglepően visszafogottak voltak a farkasok is, ketten jöttek, egy játékos pedig lelépett. Érkezett az amerikai, aki egy betűre van Deadpool megformálójától: Bryan Reynolds. A jobbhátvédként bevethető 19 éves játékos fiatal kora ellenére alapembere volt a Dallas csapatának, de még sokat kell fejlődnie, hogy valódi konkurenciát jelentsen Karsdorpnak.

Stephen El-Shaarawy, vagyis a Fáraó a másik érkező, ő az elmúlt időszakot Kínában töltötte, azonban a szerződését végül felbontotta. Szó volt arról, hogy az Atalantához igazol, végül korábbi állomáshelye lett a befutó.

Juventus

A címvédő sem vitte túlzásba, mindössze egyetlen játékost igazolt, és ő sem tölti Pirloékkal a tavaszt, marad ugyanis régi együttesében. Nicolo Rovella 27-szeres utánpótlás-válogatott, a középpálya közepén bevethető, de még nagy lenne rá a kabát a Juventusnál, így a vezetőség úgy döntött, tavasszal hadd pallérozódjon a Genoánál.

Sami Khedira a Hertha Berlinbe igazolt – Pirlo érkezését követően a kispadra sem ülhetett le egyszer sem -, Daniele Rugani pedig egy sikertelen francia kölcsönjátékot követően a Cagliarinak próbál segíteni tavasszal a bentmaradásban.

Napoli

Az Inter után egy újabb csapat, ahol nem jött új játékos. Két korábban komolyabb szerepet betöltő csatár viszont búcsút intett Nápolynak: Fernando Llorrentet ingyen szerezte meg az Udinese, míg a lengyel Arkadiusz Milik kölcsönben a nagy gondokkal küzdő Marseille-hez távozott.

A többi játékos szintén nem örökre hagyta el a Diego Maradona stadiont, mindannyian a Serie B-be távoztak, de egyelőre csak a szezon hátralévő részére.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lazio

Rövidre zárom a Lazio esetében is. Simone Inzaghiék amúgy sem dúskálnak az anyagi javakban, nem meglepő, hogy egyetlen érkezőjüket is ingyen szerezték meg, ő nem más, mint Mateo Musacchio, róla már kicsit feljebb beszéltem. Luiz Felipe sérülése is közrejátszott abban, hogy a védelmet megerősítsék, de nem árt amúgy sem a versenyhelyzet a csapaton belül.

Távozóik között megtalálhatjuk Silvio Protot, a veterán kapussal szerződést bontottak. Proto már tavaly belengette, hogy hamarosan szögre akasztja a stoplist meg a kesztyűt, lehet, hogy ez a döntés volt az utolsó csepp a pohárban.

Atalanta

Gian Piero Gasperiniék mindig jól bántak az igazolásaikkal, egyfajta olasz Borussia Dortmund ők, olcsón vesznek játékosokat, akiket aztán nagy pénzért értékesítenek tovább. Ha valakit ők megvesznek, arra érdemes odafigyelni.

Mégsem az érkezők okoztak felbolydulást Bergamoban: Papu Gomez viszonya annyira megromlott a vezetőedzővel, hogy már a BL csoportmeccsek alatt kirakták a keretből, most a Sevilla vásárolta meg. Másik nagy távozójuk pedig Amad Diallo, akiért 21 millió eurót sem sajnált a Manchester United.

Január elsejével a dán Joakim Maehle jött, ő lehet majd a topklubok által csábított Hateboer utódja, míg Viktor Kovalenkot a Sahtar Donyeckből igazolták le potompénzért.

Sassuolo, Verona, Sampdoria

A 8-10. helyezetteket egy kalap alá vettem, mert nem történtek akkora igazolások, hogy az egy külön kis bekezdést érdemeljen. A Sassuoloba például senki nem jött, és fontos játékos sem hagyta el a zöld-feketéket, a Verona egy középpályást és egy támadót kapott kölcsön, Sturaro a Genoától, Kevin Lasagna pedig Udinéből tette át a székhelyét, míg Di Carmine a sereghajtó Crotonét erősíti a jövőben.

A Sampdoria maradt az első tíz csapat közül, ők a Brescia csapatától kikölcsönözték Ernesto Torregrossát, aki a debütálásán győztes gólt szerzett, lepasszolták viszont az Atalanta által is figyelt a Fabio Depaolit, ő a Beneventot erősíti majd.

Ennyi lett volna a felsőház, a holnapi napon pedig érkezünk az olasz igazolások második részével, jönnek majd az alsóházi csapatok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső