Ajax – AEK Athén: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes – 2023.12.14.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 december 13.
Ajax
Teljesítmény:
N N N V N
  • Johan Cruijff Arena
  • December 14. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
AEK Athén
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytatjuk a kirándulásunkat a második számú európai kupasorozatban. Az Ajax és az AEK Athén közötti találkozó nem a továbbjutásról szól, hanem arról, melyikük búcsúzik, és melyikük kerül át a Konferencialigába. Az Ajax önmagához képest abszolút csalódást okozott, a nemrég még a Bajnokok Ligájában elődöntőt játszó holland csapat most még nyeretlen „egy szinttel lejjebb”.

És még így is van esélyük a kupatavaszra, mindössze annyit kell tenniük, hogy megverik otthon az AEK Athént. Akikkel nemrég ikszeltek Görögországban. Papíron nem egy megoldhatatlan feladat ez, de ez az idei Ajax azért tud fura dolgokat is művelni.

Most talán magukra találnak, így a sportfogadás kedvelői nagyobb számban fognak a hazai sikerre tippelni. A Powbetnél 2.00 a hazai siker, 3.60 a vendég, 4.00 a döntetlen.

Jöjjön az Ajax – AEK Athén találkozó!

Ajax

Arra hajt most az Ajax az EL-ben, mint a BL-ben a Benfica. Az egész csoportkört elszúrták a portugálok, ám tegnap este nagy győzelmet arattak a Salzburg otthonában, és így legalább a harmadik helyet megcsípték.

Az Ajax szintén elszúrta a csoportkört, öt meccs alatt egyet sem nyert meg, és egyelőre tökutolsók, de egy győzelem EKL-tavaszt hozhat nekik. Hogy ez számít-e? Úgy gondolom, igen.

Nagyjából helyre rázódtak a dolgok, miután John van’ t Schip megérkezett, az egykori szövetségi kapitány kihúzta az Ajaxot a kiesőhelyről, és a bajnokságban már az ötödik helyre vezette őket. Innen jön a neheze, mert már a negyedik is kilenc pontra van, a hibátlan PSV – amely vezet – pedig huszonegy pontra. Szóval azt gondolom, a bajnoki címről le kell mondani, de ha már sikerül európai kupaindulást jelentő helyet elérni, az bravúr.

A hétvégén a Sparta Rotterdam együttesét Brian Brobbey és Steven Bergwijn góljaival 2-1-re verték, ez volt sorozatban a negyedik bajnoki győzelmük.

Az EL-ben még várat magára a magukhoz térés, de mikor, ha nem a legvégén kapják össze magukat a csoport – papíron – leggyengébb ellenfele ellen, hazai pályán?

Ahol azért szintén összeszedték magukat, az elmúlt öt találkozóból csak egyet, a Brighton ellenit bukták el.

Az előző körben, a Marseille elleni mérkőzésen Steven Berghuis piros lapot kapott, ez pedig nagy érvágás az Ajaxnak. Mellette Remko Pasveer, Branco van den Boomen és Mika Godts marad ki sérülés miatt. Ó, és persze ott van Jay Gorter, akinek szereplése kétséges.

A várható kezdőcsapat:

Ramaj – Rensch, Sutalo, Hato, Sosa – Tahirovic, Taylor, Hlynsson – Forbs, Brobbey, Bergwijn

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2023.10.05.Európa-liga
aek athens
1:1
ajax
Európa-liga
2018.11.27.Bajnokok Ligája
aek athens
0:2
ajax
Bajnokok Ligája
2018.09.19.Bajnokok Ligája
ajax
3:0
aek athens
Bajnokok Ligája
1994.12.07.Bajnokok Ligája
ajax
2:0
aek athens
Bajnokok Ligája
1994.09.28.Bajnokok Ligája
aek athens
1:2
ajax
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AEK Athén

Sokan várták azt az AEK Athéntól, hogy majd boxzsáknak fognak kelleni ebbe a csoportba, de rácáfoltak a kétkedőkre. Először akkor, amikor a Brightont megverték az Amexben… Igaz, azóta is ez az egyetlen sikerük, de egy fordulóval a vége előtt esélyük van az EKL-be átmenteni magukat, amihez egy döntetlen is elegendő.

Nem lesz könnyű dolguk, főleg, hogy a varázs elszállt, és az elmúlt három körben egyaránt vereséget szenvedtek.

Összességében azonban a formájuk nem rossz. Öt meccsből hármat nyertek meg, legutóbb a hétvégén az Ariszt győzték le 1-0-ra Domagoj Vida góljával.

Idegenben már vannak problémák, nem csak az EL-ben, de a bajnokságban is, többek közt ezért szorulnak a Pana mögött a második helyre.

A görögök meccsén is volt kiállítás két hete, Mijat Gacinovicot küldték le, aki most kimarad. Mellette még Cican Stankovic és Paolo Fernándes sérültek.

A várható kezdőcsapat:

Athanasiadis – Sidibe, Vida, Mitoglou, Hajsafi – Szymanski, Mantalos, Pineda – Amrabat, Zuber, Eliasson

Tippelde

Összességében tényleg nem egy gyenge játékosokból álló csapat az AEK, de az Ajax lassan magához tér, és szeretnének egy kupatavaszt maguknak. Ahhoz pedig tényleg „csak” annyit kell tenni, hogy otthon nyernek az AEK ellen.

Tippjeink a kövektezők:

1.: Ajax győzelem

2.: Két és fél gól feletti eredmény

3.: Mindkét fél szerez majd gólt

Játssz, tippelj és nyerj: A Greatwin játékán 5.200.000 Ft a fődíj

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső