Bayern München – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes – 2024.02.24.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 február 22.
Bayern München
Teljesítmény:
V V V N N
  • Allianz Arena
  • Február 24. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
RB Leipzig
Teljesítmény:
N V D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A változatosság kedvéért egy picit otthagyjuk az angolokat, és a német élvonal felé vesszük az irányt. Ugyanis lesz egy nagy rangadó, amely végképp lezárhatja a Bundesliga idei szezonjának legfőbb kérdését. A Bayern München az utóbbi időben borzalmas teljesítményt nyújt, aminek köszönhetően meg is született a vezéráldozat: Thomas Tuchel (és Lőw Zsolt) a szezon végén távozik a bajoroktól. Várható volt, hogy ez nem fér bele a német rekordbajnoknál.

Ugyan a bajnoki címről még teljesen nem kell lemondaniuk, ilyet kijelenteni hatalmas felelőtlenség volna, ám a játék, a mára kialakult nyolcpontos hátrány, a vereség a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében… Ez így együtt már túl sok volt. Arról nem is beszélve, hogy a feszültség üvölt a játékosokból, stábtagokból, Lőw és Joshua Kimmich ezt nemrég mindenkinek megmutatták.

Itt az esély Gulácsi Péteréknek, hogy újra nyerjenek a Bayern München ellen. Marco Rose csapatának úgy kell a siker, mint egy falat kenyér, hiszen a negyedik helyre hajtanak. Minimum.

Jöjjön a Bayern München – RB Leipzig mérkőzés!

Bayern München

Áll a bál Münchenben, ez nem is vitás. Nem kezdem az elejéről, valószínűleg, aki ezt a cikket olvassa, az pontosan tudja, mennyire gyengén szerepel mostanság a Bayern München együttese. Döntő pillanatban estek szét, a Bayer Leverkusen elleni rangadón, amikor lett volna esélyük átvenni a vezetést a Bundesligában. Ehelyett 3-0-ra kikaptak, és ez megindította őket a lejtőn. Sőt, lényegében ekkor kezdődött el Thomas Tuchel mélyrepülése is, amely a héten azzal ért véget, hogy a mesternek távoznia kell. Közös megegyezésről van szó, de… na, ha belegondolunk, némi nyomást várhatóan helyeztek rá és másodedzőjére, Lőw Zsoltra.

A Bayern München azóta további két vereséget gyűjtött be. Kikaptak a Lazio ellen a Bajnokok Ligájában 1-0-ra, és bár még nem estek ki, a visszavágón mindent bele kell adniuk, mert az kiderült, hogy az olaszok tudnak védekezni.

Ezt követően pedig még váratlanabb helyről érkezett a csalódás, a VfL Bochum verte meg őket. A hétvégi meccsen Jamal Musiala, Harry Kane, Dayot Upamecano, Lőw Zsolt és Joshua Kimmich nevét kell kiemelni. Előbbi kettő gólt szerzett, a harmadikat – megint – kiállították, a negyedik meg az ötödik pedig egymással balhézott.

Mélyen vannak most mentálisan a bajorok, hátrányuk a bajnokságban nyolc pont a Leverkusennel szemben, és mire a Lipcse elleni meccs elkezdődik, a hátrány 11 pont is lehet, mivel Xhakáék pénteken játszanak.

A csapat hazai mérlege 9-1-1, ami a második legjobb. Náluk több gólt nem rúgott senki, és kevesebbet is csak egy gárda kapott.

Nem könnyíti meg a hazai csapat helyzetét a rengeteg sérült. Az állítólag a Real Madriddal megegyező Alphonso Davies mellett kiesett még a védelemből Sacha Boey, Noussair Mazraoui, Bouna Sarr és Dayot Upamecano (ő nem sérülés, hanem eltiltás miatt), a középpályáról pedig Gabriel Marusic, Tarek Buchmann, Konrad Laimer, Noel Aseko-Nkili, Kingsley Coman, Serge Gnabry és Aleksandar Pavlovic. A kanadai várhatóan bevethető lesz.

A várható kezdőcsapat:

Neuer – Guerreiro, de Ligt, Kim, Davies – Goretzka, Kimmich – Sané, Müller, Musiala – Kane

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2023.09.30.Bundesliga
leipzig
2:2
bayern münchen
Bundesliga
2023.08.12.Német Szuperkupa
bayern münchen
0:3
leipzig
Német Szuperkupa
2023.05.20.Bundesliga
bayern münchen
1:3
leipzig
Bundesliga
2023.01.20.Bundesliga
leipzig
1:1
bayern münchen
Bundesliga
2022.07.30.Német Szuperkupa
leipzig
3:5
bayern münchen
Német Szuperkupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig

Nyitva az ajtó a továbbjutásra a Leipzig számára is, de Gulácsi Péteréknek egy fokkal nehezebb dolguk lesz. Ők ugyanis szintén 1-0-ra kaptak ki az odavágón, de azt az eredményt otthon érték el, ráadásul nem egy Lazio-szintű csapat ellen, hanem a Real Madrid ellen. Ezzel egyébként nem az olaszokat akartam lebecsülni, kedvelem őket, de azért a Real szerintem más szint.

A BL-vereség után szükség volt egy győzelemre, amit el is értek Orbánék, 2-0-ra nyertek a Borussia Mönchengladbach ellen. Gulácsi Péter és Willi Orbán is kezdőként kapott lehetőséget ezen a találkozón, és végig pályán is maradtak. A gólokat Lois Openda és Xavi Simons szerezték.

A Lipcse a győzelemnek köszönhetően egy pontra megközelítette a döntetlent játszó, negyedik helyen álló Dortmundot, a harmadik VfB Stuttgarttal szemben hátrányuk hat pont.

Idegenben annyira azért nem szerepelnek jól, 4-2-4-et hoztak össze idáig.

Visszatért legutóbb Amadou Haidara, de korán, ezúttal is le kellett cserélni. Nem súlyos a sérülés, de valószínűleg kimarad a kezdőből. Ahogy Lukas Klostermann is, ő szintén sérült.

A várható kezdőcsapat:

Gulácsi – Henrichs, Simakan, Orbán, Raum – Schlager, Seiwald – D. Olmo, Simons – Openda, Poulsen

Tippelde

A Bayern München hatalmas gondokkal küzd, de innen még fel lehet állni. Lehet, hogy bajnokok már nem lesznek, és ez már önmagában csalódás. De mondjuk a BL-ben még érhetnek el sikereket…

Az biztos, hogy a padlóról felálláshoz egy Leipzig elleni győzelemre szükség lenne. Ám az nehéz lesz…

Tippjeink a következők:

1.: Döntetlen

2.: Mindkét fél szerez majd gólt

Cashback a NovaJackpot oldalán! Kapj pénzt a vesztes fogadásaid után, a veszteségeid 10%-át nyerheted vissza!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső