Cardiff – Leeds United: Fogadási Tippek és Championship Előzetes – 2024.01.13.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 január 11.
Cardiff
Teljesítmény:
V N V D N
  • Cardiff City Stadium
  • Január 13. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
N N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Térjünk rá az angol futballra, pontosabban az angol másodosztályú bajnokságra. Még pontosabban pedig a Cardiff – Leeds United mérkőzésre, amelyet a 27. fordulóban rendeznek Walesben.

A hazaiak végre sikeresen összeszedték magukat, ez azonban nem azt jelenti, hogy mondjuk feljutási reményeik vannak, csak azt, hogy végre nem kell folyton a hátuk mögé nézni, és azt várni, hogy kiessenek. Tavaly alig úszták meg, és azért még most is kerülhetnek bajba (az elmúlt években több olyan csapatot láttunk, amely remek ősz után borzalmas tavaszt hajtott végre, illetve itt van elrettentő példának idénről a Birmingham is).

Ellenfelük szeretne feljutni, ami egy kicsit neccesebb lesz, most azt mondom, nagy szerencse kellene ahhoz, hogy a Leeds a második helyen kössön ki, de ez nem lehetetlen. Ha meg lecsúsznak róla, még mindig ott van a rájátszás.

Ezt a találkozót Farke együttesének hoznia kell, a fogadóirodák pedig egyetértenek velem. A Quickwinnél 1.70 a vendégsiker, 4.90 a hazai, 3.95 a döntetlen.

Cardiff

Erol Bulut rendet tett Cardiffban, fél év meló után ez azért elmondható. A walesiek két éve a 18. helyen végeztek, utána a 21.-ek lettek, így a mostani 9. helyezés több mint elégedettséggel töltheti el a közönséget. Nem lett több a pénz, egyszerűen sikerült ingyen – és kölcsönben – jó játékosokat szerezni.

Az eddigi 26 meccsükön (tehát a félidőt elhagytuk egy kicsivel) 11 győzelmet és 11 vereséget gyűjtöttek, 4 döntetlennel fűszerezve.

Eléggé felemás formát mutatnak, az utolsó bajnoki meccsükön 2-1-re nyertek idegenben a QPR ellen (oké, ez azért nem akkora szó, látva, hogy mit művelnek a Rangersnél), míg az FA Kupában 4-0-ra kaptak ki a Sheffield Wednesdaytől.

Hazai pályán 6-2-5-ös mérlegük, és viszonylag gyengébb eredmények jellemzik őket, hiszen az utolsó öt hazai meccsükön négy pontot szereztek.

Három sérülttel kell számolnia a menedzserüknek, Callum O’Dowda, Aaron Ramsey és Karlan Grant nem játszhat.

A várható kezdőcsapat:

Alnwick – Ng, McGuinness, Goutas, Collins – Wintle, Siopis – Bowler, Colwill, Meite – Etete

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2023.08.06.Championship
leeds
2:2
cardiff city
Championship
2023.01.18.FA Kupa
leeds
5:2
cardiff city
FA Kupa
2023.01.08.FA Kupa
cardiff city
2:2
leeds
FA Kupa
2020.06.21.Championship
cardiff city
2:0
leeds
Championship
2019.12.14.Championship
leeds
3:3
cardiff city
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds United

A Premier League-ből kieső Leeds United azonnal szeretne visszajutni az élvonalba, de ezzel lehet, hogy lesznek problémák. Alapvetően egy erős csapatról beszélünk még úgy is, hogy a nyáron sok játékos távozott (Tyler Adams, Robin Koch, Rodrigo, Max Wöber, Brenden Aaronson, Jack Harrison, Luis Sinisterra, Marc Roca, Rasmus Kristensen). Igyekeztek helyettük olyan játékosokkal pótolni, akiknek nem derogál a másodosztály. Glen Kamara, Djed Spence vagy Ethan Ampadu ennek ékes példája, de megvették a Championship egyik legjobbját, Joel Piroe-t is.

A bajnokságban kissé most le vannak maradva a második helyezettel szemben (az elsőt hagyjuk is, őket már nem fogja tudni megfogni senki sem), hét pont a hátrányuk. Lehet bízni a play-offban, de… jobb lenne, ha meg tudnák csípni az ezüstöt.

Az utóbbi időben két vereséget is összehoztak, egyet a Preston, egyet meg a West Brom ellen, így a Birmingham ellen már muszáj volt javítaniuk. Meg is tették, Patrick Bamford, Daniel James és Crysencio Summerville találataival nyertek.

A gondok otthon nem látszanak, idegenben annál inkább. Utolsó három meccsüket elbukták, teljes mérlegük 5-2-6.

Ami az FA Kupát illeti, onnan továbbjutottak, a Peterborough együttesét Ethan Ampadu (2) és Patrick Bamford góljaival verték.

Friss hír velük kapcsolatban, hogy Luke Ayling a kevés játéklehetőség miatt váltott, a tavasszal a Middlesbrough csapatában fog játszani.

Sérült csak kettő van, Stuart Dallas és Pascal Struijk.

A várható kezdőcsapat:

Meslier – Gray, Rodon, Cooper, Firpo – Kamara, Ampadu – James, Rutter, Summerville – Bamford

Tippelde

Bár a Leeds gyengélkedik idegenben, a Cardiff elleni mérkőzést hozniuk kell. Nem azért, mert annyira gyenge lenne ellenfelük, de azért mégis más elképzeléseik vannak a szezon végéről. Mivel az Ipswich szétesőben, tartaniuk kell a lépést a Southamptonnal, akik várhatóan nyerni fognak otthon a Sheffielddel szemben.

Tippjeink a következők:

1.: Leeds United győzelem

2.: Mindkét fél szerez majd gólt: Nem

Heti Reload bónusz a EmirBet oldalán! A bónusz mértéke 50%, legfeljebb 150.000 Ft-ig

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső