Chelsea – Liverpool: Fogadási Tippek és Angol Ligakupa Előzetes – 2024.02.25.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 február 23.
Chelsea
Teljesítmény:
D N N V V
  • Wembley Stadium
  • Február 25. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
N N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Úgy gondoltuk, most nem húzzuk az időt, és egyből a nap legfontosabb mérkőzésével kezdünk. Szerintem sikerült egyébként is jó találkozókat választanunk, ám a Chelsea – Liverpool kiemelkedik ezek közül. Ha ez egy sima bajnoki lenne nem kezelném ekkora fennforgással, ám ez nem egy sima bajnoki. Ez a Ligakupa-finálé. Jogosan került mindkét együttes a döntőbe, melyet majd vasárnap a Wembley-ben fognak megrendezni.

A teltház garantált, az izgalom szintén, a jó futball azonban nem feltétlenül. Bár, az utolsó meccs kifejezetten szórakoztató volt. Ha valaki nem a Chelsea-nek drukkolt. A kékek azt a meccset nem élvezték, az biztos.

Chelsea

Pont ma este kellene pályára lépnie a Chelsea csapatának, az ellenfél a Tottenham együttese volna. Ám a döntő áthúzta az eredeti tervet, a meccset elhalasztották, pótlásának időpontjáról majd később döntenek az FA illetékesei.

Legyünk őszinték, nem ez a Chelsea legjobb szezonja az utóbbi időben. Nem tudtak előrébb lépni tapodtat sem, ugyanúgy a tizedik helyen állnak, mint tavaly. Nincs BL, nincs EL, nincs semmi, csak a hazai sorozatok. A Chelsea még talpon van mindegyik kupában, a Ligakupa-döntő most vasárnap következik, erről beszélünk most, míg az FA Kupában legutóbb az Aston Villát ejtették ki, ezzel pedig bejutottak a legjobb tizenhat közé.

Nézzük, a Ligakupában hogyan jutottak el idáig: A csapat jó korán beszállt a sorozatba, és összesen öt ellenfélen kellett átverekedniük magukat összesen hat meccsen. Először a Wimbledont intézték el (nem könnyen, 2-1-re), aztán a Brightont ejtették ki (1-0). A nyolcaddöntőben következett a Blackburn és egy viszonylag nyugis meccs (2-0), a negyeddöntőben a Newcastle-t tizenegyesekkel tudták csak legyőzni. Elérkeztünk az elődöntőhöz, melyet a másodosztályú Middlesbrough ellen játszottak. Az első meccsen nem ment a kékeknek, ki is kaptak 1-0-ra, azonban a másodikon lemosták a pályáról Carrickéket. Az eredmény 6-1 lett.

Ami a csapat formáját illeti, most azért annyira nagy panasz nem lehet rájuk. Három mérkőzés óta veretlenek, kétszer nyertek, egyszer ikszeltek. Utóbbit a Manchester City ellen érték el idegenben, Raheem Sterling korábbi csapatának talált be, a Chelsea pedig értékes pontot szerzett.

Legalább hat hiányzója lesz a Chelsea-nek, lehet viszont egy nagy visszatérő is. Utóbbi Robert Sánchez, aki újra a többiekkel edzhet, ám nem biztos, hogy Pochettino őt nevezi a kezdőbe Petrovic helyett.

Aki biztosan kimarad: Marc Cucurella, Romeo Lavia, Benoit Badiashile, Reece James, Lesley Ugochukwu, Wesley Fofana.

A várható kezdőcsapat:

Petrovic – Gusto, Disasi, Colwill, Chilwell – Caicedo, Fernández – Palmer, Gallagher, Sterling – Jackson

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2024.01.31.Premier League
liverpool
4:1
chelsea
Premier League
2023.08.13.Premier League
chelsea
1:1
liverpool
Premier League
2023.04.04.Premier League
chelsea
0:0
liverpool
Premier League
2023.01.21.Premier League
liverpool
0:0
chelsea
Premier League
2022.05.14.FA Kupa
chelsea
0:1
liverpool
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool

Sérültek terén sokkal nehezebb helyzetben van Jürgen Klopp. Maga is elárulta, hogy bizony nagyon nehéz dolguk lesz a Chelsea elleni mérkőzésen, egy teljes kezdő esett ki, ami miatt erősen tartalékos csapattal áll majd ki az együttes. Ha teljes kerettel ott lehetnének? Nem biztos, hogy nem tömnék ki a fővárosiakat, mint tették azt legutóbb.

A gárda szerdán lépett utoljára pályára a Luton ellen, ahol borzalmas első félidő után hengereltek, és végül 4-1-re győztek. Ezzel pedig megerősítették első helyüket a tabellán. Előnyük a Cityvel szemben négy pont.

Ha már megnéztük a Chelsea menetelését a Ligakupában, nézzük a Poolét is: ők egy körrel később szálltak be, a Leicester ellen játszottak először. Magyarok szempontjából az egy emlékezetes meccs volt, ugyanis Szoboszlai Dominik hatalmas góljának is köszönhetően győztek a vörösök 3-1-re. Jött a Bournemouth, és egy 2-1-es siker, a negyeddöntőben pedig a West Hamet ütötték ki 5-1-re.

Az elődöntő számukra egy fokkal nehezebb volt, a Fulhamet otthon 2-1-re verték, idegenben 1-1-et játszottak ellenük.

Térjünk rá a sérültekre, itt majd ti is megláthatjátok, nem a levegőbe beszéltem.

Akik biztosan kimaradnak: Joel Matip, Diogo Jota, Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Thiago Alcantara, Stefan Bajcetic, Curtis Jones.

Akik talán pályára léphetnek: Szoboszlai Dominik, Mohamed Salah, Darwin Núnez.

A várható kezdőcsapat:

Kelleher – Bradley, Konaté, van Dijk, Robertson – Mac Allister, Endo, Gravenberch – Elliott, Núnez, Díaz

Tippelde

Már a szerdai meccstől is „féltettem” a Poolt, de ott még nem volt gond. A Chelsea viszont nem egy Luton, még akkor sem, ha most annyira nem megy nekik a játék.

Ha sikerül jobb lábbal felkelniük, akár még a trófeát is elhódíthatják. Én most abból indulok ki, hogy Szoboszlai, Salah és Núnez a keretben lehet, ebben az esetben azért a Poolnak még mindig nagyobb esélye van.

De azt javaslom, hogy nézzétek meg, milyen kerettel vághat neki majd a találkozónak a PL éllovasa!

Tippjeink a következők:

1.: Liverpool győzelem

2.: Két és fél gól alatti eredmény

Tippelj és nyerj Mike Tyson bónuszával a Rabona irodájánál!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső