Chelsea – Everton: Fogadási Tippek és Premier League előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 04.
Chelsea
Teljesítmény:
N D V N V
  • Stamford Bridge
  • Március 08. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Everton
Teljesítmény:
D V N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Premier League 29. fordulójában a Stamford Bridge-en csap össze Frank Lampard és Carlo Ancelotti, azaz a Chelsea fogadja az Everton csapatát. Meg fogjuk nézni, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

Frank Lampardék határozottan letértek a helyes útról az utóbbi időben. Miután elszenvedték legsúlyosabb otthoni vereségüket a Bajnokok Ligájában a tabella hátsó részén szerénykedő Bournemouth ellen lehetett volna javítani. Anno én is megtippeltem, hogy ez sikerülhet-e. Jól sejtettem, a londoniak nem tudták elvinni a Dean Courtról a három pontot.

A kékek Marcos Alonso nevét foglalhatták imába a lefújás után, ugyanis a 29 éves védőként és középpályásként is bevethető játékos kétszer is eredményes tudott lenni. Ő szerezte meg a vezetést a Chelseanek, miután Giroud pörgetése a kapufán csattant a kipattanatót bombázta teketóriázás nélkül a kapuba. Ezt követően a második félidőben 3 perc alatt fordított a Bournemouth, előbb a sérüléséből felépülő Jefferson Lerma fejelt gólt egy szöglet után, majd Joshua King egy végletekig kijtszott akciót követően talált a hálóba. De ahogy írtam, újra jött Alonso, ismét egy kipattanót értékesített, ezúttal fejjel. Az eredménnyel igazából egyik fél sem lehet elégedett.

A Chelsea előnye az üldözőikkel szemben egyre csak fogy, egy-egy szerencsétlenebb kimenetelű meccs a BL indulást érő helyüket veszélyeztetheti. Karnyújtásnyi távolságra van a Manchester United és a Wolves is, de a nyolcadik Sheffielddel szemben is csak öt pont az előnyük. Ha nem szedik össze magukat, akár az európai kupaszereplésről is lemaradhatnak.

Nagyon szükség volna, hogy Tammy Abraham újra pályára léphessen, mert a jelenlegi választék ilyen szempontból nem túl acélos. Giroud és Batshuayi egy-egy gólt szereztek a bajnokságban, míg Abraham 13-at. Ha a középpályásokat is ide vesszük, akkor az idén berobbant Mount áll közülük a legtöbb góllal, ez szám szerint öt találatot jelent.

A másik fontos tényező a kapuskérdés. Lampard az ingadozó forma miatt ültette a padra Kepát, de Caballeroval sem kapnak kevesebb gólt, így hamarosan ezt a döntést felül kell vizsgálni, megéri-e jegelni a világ legdrágább kapusát?

Hogy mennyire fognak tartalékolni a Bayern München elleni visszavágóra? Véleményem szerint nem valószínű, hiszen az a párharc minden valószínűség szerint eldőlt. A Bayern Münchent akkor is nehéz lenne legyőzni az Allianz Arenaban, ha rossz formában lennének. Csakhogy épp az ellenkezője a helyzet. A hétvégén 6-0-ra győzték le a Hoffenheimet egy botrányoktól sem mentes meccsen.

Az FA kupában is talpon vannak, tegnap este a Liverpoolal találkoztak. A Chelsea 2-0-ra nyert Willian és Ross Barkley góljaival, de messzemenő következtetést ebből az összecsapásból nem szabad levonni, Jürgen Klopp az FA kupában főként azokat játszatta, akik a bajnokságban és a BL-ben csak a kispadra (vagy még oda sem) férnek be, tegnap sem volt ez másképp.

Legutóbbi egymás elleni mérkőzésük Everton sikerrel zárult, a Goodison Parkban lejátszott meccsen akkor még Duncan Ferguson ült a liverpooliak kispadján és 3-1-re hozták a találkozót. Akkor Calvert-Lewin duplája mellett Richarlison volt eredményes, míg a vendégektől Mateo Kovacic.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.07.Premier League
everton
3:1
chelsea
Premier League
2019.03.17.Premier League
everton
2:0
chelsea
Premier League
2018.11.11.Premier League
chelsea
0:0
everton
Premier League
2017.12.23.Premier League
everton
0:0
chelsea
Premier League
2017.10.25.EFL Cup
chelsea
2:1
everton
EFL Cup
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ha megnézzük a legutóbbi öt egymás ellen lejátszott meccsüket, enyhe Everton fölényt láthatunk. Két Everton győzelem, két döntetlen és egy Chelsea diadal a mérleg. Utoljára 2017-ben győztek otthon az Everton ellen.

Carlo Ancelottit tavaly december végén nevezték ki az együttes élére, kisebb meglepetést okozott, hogy a legendás olasz mester egy angol középcsapat irányítását veszi át. Ugyan még nem telt el három hónap a kinevezése óta, de egyértelműen látszik a fejlődés. Az eddig lejátszott tíz bajnoki mérkőzésen az Everton csupán kétszer szenvedett vereséget (a Manchester City és az Arsenal otthonában), de elkönyvelhettek öt győzelmet és három döntetlent.

A keretre nem lehet panasz, remek játékosok alkotják a gárda magját, elég csak megemlíteni az angol válogatott kapusát, Jordan Pickfordot vagy a Barcelona által figyelt Richarlisont. Mellettük pedig még bátran megemlíthetjük a védelem tengelyéből Yerri Minát, a középpályáról André Gomest és Gilfy Sigurdssont, elől pedig Calvert-Lewin és Theo Walcott is minőségi játékosnak számít.

Épp ezért csalódás a jelenlegi tizenegyedik helyezés, bár ahogy fentebb említettem, rendkívül szoros a mezőny. Mivel az FA kupából már búcsúztak, így minden figyelmüket a bajnokság felé fordíthatják, hogy jó eredménnyel zárják a szezont.

A liverpooli kékek legutóbb a Solkjaer iránította Vörös Ördögök ellen játszottak és értek el 1-1-es döntetlent. Calvert-Lewin már a harmadik percben vezetést szerzett a hazaiaknak egy elég szürreális góllal. De Gea kirúgásába tette bele a lábát, ami aztán így a kapuba pattant. A válaszra fél órát kellett várni, ekkor az MU új sztárjelöltje, Bruno Fernándes lőtte ki a jobb alsó sarkot. A meccsen aztán voltak nagy helyzetek, Matic és Sigurdsson lövései a kapufán csattantak, majd a legvégén gólt szerzett az Everton, de les címén nem adták meg a találatot, így maradt a döntetlen.

Jó kis meccs várható vasárnap, ahol a hazaiaknak létfontosságú a győzelem, hogy továbbra is tartsák a távolságot az őket üldözőkkel szemben, de Pickfordék sem lazsálhatnak, mert látótávolságon belül van az európai kupaindulást érő helyezés. Nekik pedig már csak a bajnokság maradt.

Nem szeretem azt írni egy tipp esetén, hogy szinte biztos. Így maradjunk abban: Valószínű, hogy mindkét csapat gólt szerez. A Chelsea a legutóbbi nyolc, az Everton az utolsó hat meccsén kapott gólt. Ami viszont az eredményt illeti… Nem szabad a helyezést figyelembe venni ilyenkor, az Everton nagyon masszív csapat, és biztosan nagy próba elé fogják állítani a londoniakat. Tippem emiatt: 1-1.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső