Glasgow Rangers – Benfica: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes – 2024.03.14.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 március 11.
Glasgow Rangers
Teljesítmény:
N D V N N
  • Ibrox Stadium
  • Március 14. 18:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Benfica
Teljesítmény:
N D V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mivel kedden és szerdán nem bővelkedünk jó mérkőzésekben, váltunk csütörtökre. Ekkor fog folytatódni az Európa-liga (és az Európa-konferencialiga is), hoztunk is egy jónak tűnő meccset, ez lesz a Glasgow Rangers – Benfica találkozó.

Azt az eddigiek alapján kijelenthetjük, ha ez a két csapat egymással játszik, akkor a kapusok nem unatkoznak. Eddig mindig potyogtak a gólok, és most is inkább várható egy gólerős meccs, mint egy uncsi.

Az odavágón nem dőlt el semmi, hiába nyomott és hiába játszott – papíron – sokkal jobban a Benfica, csak döntetlent értek el, 2-2-t játszottak a skótok ellen.

A portugáloknak van esélye a továbbjutásra, de ahhoz jobb helyzetkihasználásra és masszívabb védelemre lesz szükség.

Glasgow Rangers

Szögezzünk le valamit az elején: Brendan Rodgers nem a Glasgow Rangers edzője. Amikor napjában 10-15 meccs kereteit, eredményeit, vezetőségét és stábját nézzük, néha igencsak összefonódnak a dolgok. Az összekuszálás eredménye pedig az, hogy néha rossz edző nevét írjuk le. Ez történt a múlt héten, mikor a Raners EL-meccséről írtunk. Szóval, a Glasgow Rangers edzője Philippe Clement. A belga Mick Beale-t váltotta a kispadon, aki azóta már Callum Styles edzője a Sunderlandnél.

A skót bajnokságban nem változott semmi, továbbra is uralja a Premiershipet a Rangers és a Celtic. Hol az egyikük a jobb, hol a másik, most épp előbbinek van esélye a bajnoki címre.

A hétvégén is pályára léptek, de nem a bajnokságban, hanem a kupában, a Hiberniant verték a negyeddöntőben. Góljaikat John Lundstram és Fabio Silva szerezték. Még az sem okozott gondot, hogy James Tavernier tizenegyest hibázott, hiszen a kipattanóból született az első gól.

A Rangers az EL-ben is jó esélyekkel léphet pályára. Idegenben ugyanis 2-2-es döntetlent értek el a Benfica ellen. Kétszer is vezettek egyébként – Tom Lawrence és Dujon Sterling találtak be -, de a Benfica kétszer is felállt a padlóról. A portugálok közelebb jártak a győzelemhez, minden tekintetben a skótok fölé nőttek. Kivéve egyben, a gólok számában.

Ritkán szenved vereséget hazai környezetben a Rangers, igaz, pont az utolsó meccsükön kikaptak a Motherwell ellen, ám akkor fejben már az EL-re gondoltak valószínűleg.

Előtte hónapokon át nem találtak legyőzőre, szeptembertől kezdve veretlenek voltak mind a bajnokságban, mind a Ligakupában, mind az EL-ben.

A hétvégén Rabbi Matondo újra pályára léphetett, így a sérültek listája eggyel megfogyatkozott. Továbbra sem szerepelhet Oscar Cortes, Todd Cantwell, Kieran Dowell, Abdallah Sima és Danilo.

A várható kezdőcsapat:

Butland – Tavernier, Goldson, Souttar, Yilmaz – Diomande, Lundstram – Sterling, Lawrence, Silva – Dessers

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi három egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző meccs eredménye
2024.03.07.Európa-liga
benfica
2:2
rangers
Európa-liga
2020.11.26.Európa-liga
rangers
2:2
benfica
Európa-liga
2020.11.05.Európa-liga
benfica
3:3
rangers
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Benfica

Három mérkőzésen át tartó nyeretlenségnek vetett véget a Benfica a hétvégén. Először a Sporting ellen kaptak ki a kupában, aztán kiütötte őket az FC Porto, majd jött a Glasgow Rangers elleni találkozó az Európa-ligában.

Tegnap este aztán megszakadt a rossz sorozat, otthon az Estoril nem jelentett problémát a bajnokságban. A siker mondhatni magabiztos volt, gólt szerzett Orkun Kökcü, Marcos Leonardo, valamint Tiago Gouveia.

A győzelem nem ért úgymond semmit, hiszen mindkét rivális győzni tudott, az FC Porto és a Sporting CP is.

Ezzel a csapat továbbra is a második helyen áll, egy pontra a Sportingtól. Plusz, ők még egy mérkőzéssel kevesebbet is játszottak.

Alapjáraton Schmidt gárdáját erősebbnek tartom, de a mostanában mutatott forma, plusz a BL-ben nyújtott teljesítmény is elbizonytalanít. Meg az idegenbeli mutatóik az utóbbi időben: Egy hónapja nyeretlenek, ikszeltek a Guimaraes-sel és a Toulouse-zal, kikaptak a Sportingtól és a Portotól.

Sérült továbbra is csak egy van, Juan Bernat.

A várható kezdőcsapat:

Trubin – Bah, Antonio Silva, Otamendi, Aursnes – Neves, Florentino – Rafa Silva – David Neres, Cabral, Di Maria

Tippelde

Össze kell kapnia magát a vendégeknek, ha továbbjutást akarnak, a Rangers otthon nem sűrűn kap ki, márpedig a továbbjutáshoz győzelem kell. Vagy egy döntetlen. És akkor tizenegyesek. Amit bizonyára nem akarnak a portugálok sem…

Fő tippek:

1.: Benfica továbbjutás

2.: Két és fél gól feletti eredmény

Tombolázz és nyerj! A Rabona 5.000 Ft után egy tombolaszelvényt ad, a fődíj pedig 820.000 Ft

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső