Görögország – Kazahsztán: Fogadási Tippek és EB-selejtező Előzetes – 2024.03.21.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 március 18.
Görögország
Teljesítmény:
D N V N N
  • OPAP Arena
  • Március 21. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Kazahsztán
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következzen egy újabb pótselejtezős elődöntő, ez talán egy fokkal könnyebben kitalálható, aztán persze ki tudja…

A mostani találkozónk Görögország és Kazahsztán között dől el, a döntős majd a Grúzia – Luxemburg meccs győztesével fog találkozni. A Gustavo Poyet által dirigált görög válogatott most van a legkönnyebb helyzetben, hosszú idő után juthatnak ki újra világversenyre. Első blikkre tényleg egész simának tűnik az útjuk, de nem ok nélkül van itt Kazahsztán, Luxemburg és Grúzia sem. Ha a görögök nem figyelnek oda, akkor könnyen megtréfálhatják őket.

Akár már a kazahok is, ők például korábban legyőzték a selejtezőben Dániát és Finnországot is. Szóval jobb lesz felkötni azt a bizonyos nadrágot Masouraséknak…

Jöjjön a Görögország – Kazahsztán mérkőzés!

Görögország

Sikerült kirángatni a nihilből a görög válogatottat, amely a 2004-es EB-győzelemtől még mindig baromi messze jár, de azt hiszem, az valóban a csúcs volt a görögöknek, annál feljebb soha nem lesz.

A hanyatlás már-már ijesztő méreteket kezdett ölteni, de jött az uruguayi Poyet, aki játékosként sem a finom modoráról volt híres, edzőként pedig hasonló stratégiát követ. De ez bejön, a játékosok és a szurkolók elfogadták, és most egy EB-re jutás ajtajában állnak. Igazából még a küszöböt nem lépték át, sőt be sem nyitottak azon az ajtón, azt majd akkor mondhatják el magukról, ha legyőzték otthon Kazahsztánt.

A saját csoportjukban a harmadik helyet érték el, Franciaország és Hollandia előzte meg őket. Egy ideig úgy tűnt, versenyben lehetnek a hollandokkal a második helyért, de az egymás elleni vereség végérvényesen eldöntötte azt a párharcot.

Görögország így négy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel zárta a csoportját. Oda-vissza legyőzték Gibraltárt és Írországot, illetve egyszer ikszeltek Franciaországgal, akiket így megfosztottak a tökéletes selejtezőtől.

A Nemzetek Ligájában a C-ligába csúsztak vissza, ám azonnal összejött a javítás, megnyerték a csoportjukat, így pedig az EB-pótselejtezőre is jegyet váltottak.

Nagyon erős a keret, a játékosok jó része légiósként keresi a kenyerét, európai topligákban játsszanak, persze most is vannak fanyalgók, akik a kimaradók miatt lázadnak. A legtöbben a Celta Vigo játékosát, Anastasios Douvikast hiányolják, ám neki nincs jó szezonja, 24 meccsen csak 4 gólt szerzett. Ennél sokkal jobb teljesítménnyel rukkol elő Vangelis Pavlidis vagy Fotis Ioannidis is.

A teljes keret:

Kapusok: Odysseas Vlachodimos, Alexandros Paschalakis, Sokratis Dioudis

Védők: Panagiotis Retsos, Konstantinos Koulierakis, Konstantinos Mavropanos, Lazaros Rota, Pantelis Hatzidiakos, Dimitrios Goutas, Dimitris Giannoulis

Középpályások: Andreas Bouchalakis, Kostas Galanopoulos, Carlos Zeca, Tasos Bakasetas, Sotiris Alexandropoulos, Ioannis Konstantelias, Manolis Saliakas, Theocharis Tsingaras

Támadók: Giorgos Masouras, Fotis Ioannidis, Vangelis Pavlidis, Tasos Chatzigiovanis, Giorgos Giakoumakis

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Zeca, Mavropanos, Haztidiakos, Giannoulis – Bakasetas, Bouchalakis, Alexandropoulos – Masouras, Ioannidis, Pavlidis

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi három egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző meccs eredménye
2006.03.01.Barátságos Mérkőzés
görögország
2:0
kazahsztán
Barátságos Mérkőzés
2005.09.07.Vb-selejtező 2006
kazahsztán
1:2
görögország
Vb-selejtező 2006
2004.11.17.Vb-selejtező 2006
görögország
3:1
kazahsztán
Vb-selejtező 2006
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Kazahsztán

Vigyázni kell tehát a kazah csapattal, amely a selejtező folyamán több nagy meglepetést is okozott. Kettőt ebből már meg is említettem, előbb Dániát győzték le 0-2-ről a mérkőzést megfordítva, aztán Finnországban tudtak nyerni. Magomed Adiev együttese végül – köszönhetően a szlovének elleni dupla vereségnek többek között – csak a sorozat negyedik helyén végeztek. Bár csak San Marinot és Észak-Írországot előzték, ez mégis egy igazán szép teljesítmény. Annyi pontot gyűjtöttek, mint a harmadik finnek, négy-négy ponttal maradtak le Szlovéniától és Dániától.

Ahogy a görögök, úgy a kazahok is feljutottak a Nemzetek Ligája C-divíziójából, ők Azerbajdzsánt, Szlovákiát és Fehéroroszországot előzték meg.

A legtöbb válogatottnál csak most kezdődik a csapatösszetartás, Kazahsztán azonban már túl van egy felkészülési meccsen. Türkmenisztán legjobbjait 2-0-ra verték Islam Chesnokov és Aleksandr Zuev góljaival.

A teljes keret:

Kapusok: Bekkhan Shaizada, Igor Shatskiy, Danil Ustimenko

Védők: Sergei Maliy, Muraly Alip, Marat Bystrov, Alibek Kassym, Yan Vorogovskiy, Timur Dosmagambetov, Abzal Beysebekov, Alexandr Marochkin, Temirlan Yerlanov

Középpályások: Islambek Kuat, Aslan Darabayev, Islam Chesnokov, Yerkin Tapalov, Aleksandr Zuev, Ramazan Orazov

Támadók: Ivan Sviridov, Maxim Samorodov, Lev Skvortsov, Abat Aimbetov

A várható kezdőcsapat:

Shatskiy – Bystrov, Maliy, Marochkin, Alip, Vorogovskiy – Chesnokov, Beysebekov, Kuat, Orazov – Samorodov

Tippelde

Én magam minőségibb csapatnak tartom a görögöket, de Magomed Adiev egy eredményes, nehezen lenyelhető csapatot faragott a kazah nemzeti tizenegyből. Amely nehézséget okozott több olyan csapatnak, amely hasonló szinten van Görögországgal, vagy még jobb is náluk.

Ezért azt várjuk, hogy nehéz mérkőzésen dőlt el, ki jut a döntőbe.

Fő tippek:

1.: Döntetlen

2.: Mindkét fél szerez majd gólt

Tombolázz és nyerj! A Rabona 5.000 Ft után egy tombolaszelvényt ad, a fődíj pedig 820.000 Ft

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső