Grúzia – Görögország: Fogadási Tippek és EB-selejtező Előzetes – 2024.03.26.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 március 25.
Grúzia
Teljesítmény:
N V D N N
  • Boris Paichadze Dinamo Arena
  • Március 26. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Görögország
Teljesítmény:
N D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Eljött a döntők ideje, hamarosan kiderül, kik számára ér véget az álom, és kik utazhatnak majd nyáron a mindenki által figyelt kontinensviadalra. Három csapatot várunk még a legjobb 24 közé, az egyik ágon Grúzia – Görögország mérkőzést rendeznek.

A grúzok egy magyarok számára is ismerős játékos duplájának köszönhetően győztek Luxemburg ellen, míg Görögország gólfesztivált rendezett Kazahsztán ellen. Nem mondom, hogy utóbbi nem volt meglepő…

A döntőben az ember már semmit nem mer előzetesen mondani, az tuti, hogy egy baromi izgalmas mérkőzés lesz…

Grúzia

Magyarok számára is ismerős név iratkozott fel Grúzia (vagy Georgia) gólszerzői közé a Luxemburg elleni mérkőzésen. Az a Budu Zivzivadze volt a mérkőzés hőse, aki több éven át légióskodott Magyarországon. Volt a Fehérvár játékosa, majd kölcsönben jó időszaka volt az Újpestnél, miután visszatért Székesfehérvárra, hamarosan lelépett Németországba, és jelenleg is a másodosztályú Karlsruhe csatáraként futballozik.

Most pedig két góljával döntő szerepet játszott abban, hogy Georgia ott lehet a pótselejtező döntőjében. Egyik sem volt kifejezetten szép gól, mindkét alkalommal jó helyen szotyizott.

Amúgy a második gól különösen drámai körülmények között született. A második félidő kezdése után nem sokkal történt egy szabálytalanság, a grúzok támadóját Chanot rántotta le első látásra, de a játékvezető továbbot intett. Az ellentámadás végén Gerson Rodrigues kiegyenlített, ám a bíró fülére rászóltak, meg kéne nézni azt a lerántást. Az eset vége az lett, hogy a luxemburgi egyenlítő gólt visszavonták, Chanot piros lapot kapott. Fentről a mélybe egyetlen pillanat leforgása alatt.

Grúzia köszönte a lehetőséget, és egy lépésre került az EB-részvételtől, melyben nekik részük még korábban sosem volt.

A döntőt majd hazai pályán játszhatják, Tbilisziben.

A teljes keret:

Kapusok: Giorgi Mamardashvili, Giorgi Loria, Luka Gugeshashvili

Védők: Solomon Kvirkvelia, Saba Sazonov, Guram Kashia, Giorgi Gvelesiani, Lasha Dvali, Luka Lochoshvili, Otar Kakabadze, Giorgi Gocholeishvili

Középpályások: Vladimir Mamuchashvili, Levan Shengelia, Giorgi Tsitaishvili, Otar Kiteishvili, Nika Kwekveskiri, Giorgi Chakvetadze, Sandro Altunashvili, Giorgi Kochorashvili, Anzor Mekvabishvili, Zuriko Davitashvili, Khvicha Kvaratskhelia, Jaba Kankava

Támadók: Giorgi Mikoutadze, Budu Zivzivadze, Giorgi Kvilitaya

A várható kezdőcsapat:

Mamardashvili – Kvirkvelia, Kashia, Dvali – Shengelia, Kiteishvili, Kochorashvili, Kakabadze – Mikautadze, Zivzivadze, Kvaratkshelia

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2021.10.09.Vb-selejtező 2022
grúzia
0:2
görögország
Vb-selejtező 2022
2021.03.31.Vb-selejtező 2022
görögország
1:1
grúzia
Vb-selejtező 2022
2011.10.11.Eb-selejtező 2012
grúzia
1:2
görögország
Eb-selejtező 2012
2010.09.03.Eb-selejtező 2012
görögország
1:1
grúzia
Eb-selejtező 2012
2005.10.12.Vb-selejtező 2006
görögország
1:0
grúzia
Vb-selejtező 2006
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Görögország

Igazi mészárlást tartott a görög válogatott Kazahsztán ellen a múltheti elődöntő során. Nem hittem volna, főleg, mert a kazahok mostanában szép eredményeket értek el, többek között megverték Dániát. Itt azonban esélyük sem volt, már negyedóra elteltével 2-0-ra vezettek a hazaiak Anastasios Bakasetas és Dimitrios Pelkas góljaival.

Még az első félidőben eldöntöttek mindent, betalált még Fotis Ioannidis és Dimitrios Kourbelis, majd a másodikban Tapalov, a kazahok cserejátékosa.

Görögország ezzel meglehetősen nagy önbizalmat szerzett a döntő előtt, és nem kérdés, Gustavo Poyet ismét EB-re akarja vezetni a válogatottat. A görögök utoljára 2012-ben vehettek részttehát az utolsó két tornán nem voltak ott.

Idegenben megfogható az együttes, kikaptak nemrég a magyar válogatottól, a franciától és a hollandtól.

A teljes keret:

Kapusok: Odysseas Vlachodimos, Alexandros Paschalakis, Sokratis Dioudis

Védők: Panagiotis Retsos, Konstantinos Koulierakis, Konstantinos Mavropanos, Lazaros Rota, Pantelis Hatzidiakos, Dimitrios Goutas, Dimitris Giannoulis

Középpályások: Andreas Bouchalakis, Kostas Galanopoulos, Carlos Zeca, Tasos Bakasetas, Sotiris Alexandropoulos, Ioannis Konstantelias, Manolis Saliakas, Theocharis Tsingaras

Támadók: Giorgos Masouras, Fotis Ioannidis, Vangelis Pavlidis, Tasos Chatzigiovanis, Giorgos Giakoumakis

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Baldock, Mavropanos, Hatzidiakos, Tsimikas – Bakasetas, Kourbelis, Mantalos – Masouras, Ioannidis, Pelkas

Tippelde

Erősebbnek gondolom a görög csapatot, és a grúzok a komolyabb ellenfelekkel a múltban nem igazán bírtak el. Egyedül a skótok elleni döntetlent tudnám ilyennek említeni. Viszont ha valóban visszatérhet Khvicha Kvaratskelia, az nagy erősítést jelentene számukra.

Fő tippek:

1.: Két és fél gól feletti eredmény

2.: Mindkét fél szerez majd gólt

3.: Görög továbbjutás

Tippelj és nyerj Mike Tyson bónuszával a Rabona irodájánál!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső