Köln – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes – 2024.01.20.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 január 17.
Köln
Teljesítmény:
D D V V D
  • RheinEnergieSTADION
  • Január 20. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N D D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy azt az előző cikknél is mondtam, innentől kezdve már csak német meccsek következnek. Napot ugrunk, szombaton délután rendezik a Bundesliga 18. forduló meccseinek többségét, többek között a Köln – Borussia Dortmund mérkőzést is.

Kötelező a győzelem Edin Terzicék számára, hiszen a kiesőhelyen álló bakkecskék idén okkal vannak ott, ahol. Régóta képtelenek nyerni, legyen szó hazai vagy idegenbeli találkozóról. Igaz, a Dortmund sincs a legjobb formában, bár a Darmstadt ellen megnyugtatónak tűnő sikert arattak, ráadásul a visszatérő régi kedvenc, Jadon Sancho is jól szállt be. Erről majd később.

Mondanom sem kell, a fogadóirodák sem számítanak meglepetésre, szerintük a papírforma jön, vagyis a vendégsiker…

Köln

Belejöttek a német csapatok az edzőváltásokba, a Köln is menesztette az őszt követően Steffen Baumgartot. A mester kirúgására megvolt a reális indoka a bakkecskék vezetőségének, hiszen a Köln még most is kiesőhelyen, sőt, ők a Bundesliga utolsó előtti csapata. Csak azért nem utolsók, mert a hétvégén pontot szereztek, 1-1-et játszottak a Heidenheim ellen. A góljukat Davie Selke szerezte.

Ez volt az első mérkőzés, melyen az új edző, Timo Schultz ült a kispadon, rögtön ponttal indított, és a játék képét látva már most jobban teljesítettek a fiúk, mint az ősszel sokszor.

Ám még mindig nincsenek kint a vízből. Az osztályozós Mainz-cal ugyanannyi pontot gyűjtöttek, az Union Berlin tehát 3 pontra tőlük.

Hazai pályán eddig 1-3-4-et hoztak össze, és ezúttal is otthon lépnek pályára, csak épp nem egy újonc, hanem a dobogóra mindig esélyes Borussia Dortmund lesz az ellenfél.

Nincs érkező, és távozóból is csak egy van, Dimitrios Limnios tért vissza Görögországba, a Panathinaikosban folytatja a szélső.

Nem jó hír, hogy Selke a Heidenheim ellen megsérült, és ki kell hagynia a találkozót, ahogy kimarad Florian Kainz, Luca Waldschmidt, Mark Uth és Leart Paqarada is.

A várható kezdőcsapat:

Schwabe – Carstensen, Hubers, Chabot, Finkgrafe – Thielmann, Martel, Huseinbasic, Maina – Tigges, Adamyan

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2023.08.19.Bundesliga
dortmund
1:0
köln
Bundesliga
2023.03.18.Bundesliga
dortmund
6:1
köln
Bundesliga
2022.10.01.Bundesliga
köln
3:2
dortmund
Bundesliga
2022.03.20.Bundesliga
köln
1:1
dortmund
Bundesliga
2021.10.30.Bundesliga
dortmund
2:0
köln
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund

A Borussia Dortmund nem lehetett elégedett az őszi szezonjával, gyakorlatilag már most kiszálltak a bajnoki címért folyó versenyfutásból. A csapat csak az ötödik helyen, 15 pont a lemaradása az első helyezettel szemben. Szóval itt már csak abban bízhatnak, hogy a dobogóra, vagy legalább a negyedik helyre odaférnek.

A hétvégén hozták a kötelezőt, és a kiesőhelyen álló – most már sereghajtó – Darmstadt ellen győzni tudtak. Ebben nincs semmi meglepő és semmi izgalmas. Az azonban sokkal izgalmasabb, hogy régi-új kedvencük visszatért, és egyből gólpasszt adott. Jadon Sanchoról van szó, akinek volt egy felettébb sikertelen kiruccanás a Manchester Unitednél. Jó ideje már pályára sem lépett, annyira összeveszett a MU edzőjével, így jelentős játékhiánnyal küzd. De itt fel tudja magát ismét építeni.

Azt már elmondtam, ki adott gólpasszt, azt viszont nem, hogy ki rúgott gólt: Julian Brandt, Marco Reus és Youssoufa Moukoko.

Idegenben a Dortmund botlott már párszor, vereségük csak egy van, ikszből viszont négy.

Egyébként nem csak Sancho érkezett a tavaszra, hanem egy másik Angliában játszó játékos is: Ian Maatsen tavaly a Burnley meghatározó tagja volt, így visszahívták a Chelsea-hez, ott azonban általában csak a kispadot koptatta. Balhátvédként tudják leginkább hasznát venni, de játszott már ő bal-, és jobbszélsőt is.

Meglehetősen sok a hiányzó a csapatban: Ramy Bensebaini és Sebastien Haller az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepelnek, míg az alábbi játékosok sérültek: Julien Duranville, Felix Nmecha, Julian Ryerson, Karim Adeyemi, Mats Hummels, Nico Schlotterbeck, Hendry Blank.

A várható kezdőcsapat:

Kobel – Meunier, Can, Süle, Maatsen – Brandt, Özcan, Sabitzer – Reus, Füllkrug, Sancho

Tippelde

Hozni kell a kötelezőt a vendégeknek, ha tartani akarják a lépést a legjobbakkal. Sőt, most a Leverkusen szívességet tehet nekik azzal, hogy a Lipcsét megverik. Ebben az esetben Terzicék beérnék Rose csapatát…

Tippjeink a következők:

1.: Borussia Dortmund győzelem

2.: Két és fél gól feletti eredmény

Kétgólos vezetésnél a FEZbet meg sem várja a lefújást, azonnal jóváírja a fogadást!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső