RB Leipzig – Bayer Leverkusen: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes – 2024.01.20.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 január 17.
RB Leipzig
Teljesítmény:
V N D N N
  • Red Bull Arena
  • Január 20. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Utoljára hagytam a legjobbat. Mert hát azt szokták mondani, a jó dolgokra megéri várni. Ez a mondás pedig különösen igaz, hiszen a Bundesliga következő fordulójának rangadója, az RB Leipzig – Bayer Leverkusen mérkőzés jön, ezzel zárjuk a mai napot.

A listavezetőre kemény időszak vár, több alapembere is kiesett ilyen vagy olyan okokból kifolyólag. A szakértők szerint ez lehet a tű foka, itt derülhet ki, hogy Xabi Alonsoék megértek-e a sikerre. Illetve úgy gondolják, ez lehet az a pillanat, amikor a Bayern München sutyiban visszaelőzi őket.

Az első próbatételt sikerrel lehozták, miközben Marco Rose együttese, az RB Leipzig, magyarjai nélkül kapott ki hatalmas meglepetésre. Nekik muszáj lenne javítani, a cél továbbra is az első négy hely valamelyike.

RB Leipzig

Váratlan vereségbe futott bele az RB Leipzig a hétvégi reboot alkalmával. A tavaszi szezon első meccsén otthon fogadták a sérülésekkel és egyéb hiányzókkal tűzdelt – amúgy is meggyengült – Frankfurtot, mégis kikaptak ellenük 1-0-ra. A játék képe alapján gólokkal kellett volna verniük ellenfelüket, de Kevin Trapp nagyszerűen védett, és mindent kifogott.

Ezen a meccsen leginkább a kapu előtti rutin hiányzott a hazaiakból, ez nem is meglepő, három fiatal támadott, Benjamin Sesko, Lois Openda és Xavi Simons.

Vannak ilyen meccsek, ami miatt bánkódhatnak Simakanék az az, hogy az előttük egy ponttal többet gyűjtő VfB Stuttgart kikapott, megelőzhették volna, ha hozzák azt, amit elvárnak tőlük.

A Lipcse most újfent hazai pályán játszhat, de most egy keményebb ellenféllel szemben. A hazai veretlenségét elveszítő Rose-legények még mindig kiváló otthoni mérleget tudnak felmutatni, hiszen 6-2-1-gyel állnak.

A hírek szerint egyébként Gulácsi Péter újra szerephez juthat a bajnokságban, egy német lap szellőztette meg ezt, és mi örülnénk, ha a magyar ismét lehetőséget kapna. A másik magyar – Willi Orbán – még mindig sérült, igazából már csak rá nem számíthat Rose. No meg Amadou Haidarára, aki az ANK-n van.

A várható kezdőcsapat:

Gulácsi – Henrichs, Klostermann, Simakan, Raum – Kampl, Schlager – Simons, D. Olmo, Elmas – Openda

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2023.08.19.Bundesliga
bayer leverkusen
3:2
leipzig
Bundesliga
2023.04.23.Bundesliga
bayer leverkusen
2:0
leipzig
Bundesliga
2022.10.29.Bundesliga
leipzig
2:0
bayer leverkusen
Bundesliga
2022.04.17.Bundesliga
bayer leverkusen
0:1
leipzig
Bundesliga
2021.11.28.Bundesliga
leipzig
1:3
bayer leverkusen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayer Leverkusen

Egyelőre tehát csak egy mérkőzés telt el az ANK-s időszakból, de a Leverkusen tartja magát. A hétvégén nehéz győzelmet arattak az Augsburg otthonában, hiszen a rendes játékidőben nem esett gól. Vagyis esett, a hazaiak szerezték, csak épp szabálytalan volt. A kissé tartalékosan játszó vendégek végül Exequiel Palacios találatával nyertek, a középpályás a 94. percben talált be.

A mester ezen a mérkőzésen igyekezett némiképp levenni a terhet pár kulcsjátékosáról, így nem lépett pályára sem Florian Wirtz, sem pedig Jonathan Tah. Akadozott is rendesen a játék, szombaton mindkét játékost a kezdőbe várjuk.

A Leverkusen továbbra is vezeti a Bundesligát, azonban folyton a hátuk mögé kell nézniük, mert a Bayern München nagyon tapad. Négypontos az előnyük, de a Bayernnek van még egy le nem játszott meccse.

Idegenben kétszer ikszelt eddig a csapat, hatszor nyert, veresége még nincs. Nem csak idegenben, de saját pályáján sem…

A keretből hárman vannak az ANK-n (a négy helyett), Odilon Kossounou mellett Amine Adli és Edmond Tapsoba nem játszhat, ahogy nem játszhat Victor Boniface sem, ő azonban most nem a válogatott, hanem sérülés miatt.

Szintén hiányozni fog Arthur, ő még mindig sérült.

A várható kezdőcsapat:

Hradecky – Stanisic, Tah, Hincapié – Frimpong, Xhaka, Palacios, Grimaldo – Hofmann, Wirtz – Schick

Tippelde

Valóban nehéz lesz a Leverkusennek a legjobbjai nélkül, de maradtak itt olyan játékosok, akik képesek meccseket eldönteni, és akik már az ősszel is megmutatták, mit tudnak (Frimpong, Grimaldo, Wirtz, Hofmann).

A Lipcsének a kapu előtt jobban kell teljesítenie, talán egy rutinos Poulsen sokat dobhatna, akár csereként beszállva is, a csapaton.

Tippjeink a következők:

1.: Döntetlen

2.: Két és fél gól alatti eredmény

A Hotbetnél mindig nyersz! Szerezz egy ingyenes fogadást akár 10.000 Ft értékben a következő sikertelen fogadásod után, és térj újra vissza a játékba!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső