Lengyelország – Észtország: Fogadási Tippek és EB-selejtező Előzetes – 2024.03.21.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 március 19.
Lengyelország
Teljesítmény:
N D D N V
  • PGE Narodowy
  • Március 21. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Észtország
Teljesítmény:
V V V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kedden is négy tippet hoztunk nektek, ezúttal két selejtező és két barátságos meccs formájában. A Lengyelország – Észtország találkozóval kezdünk, amely talán a legegyértelműbb abból a hatból, melyet csütörtökön este rendeznek. Észtországnak tulajdonképpen semmi keresnivalója nincs itt, náluk sokkal jobbakról dőlt már el, hogy nem mehetnek az EB-re, de az európa-bajnoki selejtezők bokszzsákjai még itt vannak. Fontos hangsúlyozni, hogy még. Csütörtökön este már nem lesznek.

Ha mégis, akkor Lengyelországnak megint új szövetségi kapitányt kell keresnie…

Lengyelország

Érdekes csapat a lengyel, általában azt mondják róluk, hogy minden egyes világtorna titkos favoritjainak számítanak. Aztán lesz egy oltári bukás, csapat és szövetségi kapitány egymást licitálja alá, a mester távozik, jön egy új, és kezdődik elölről minden.

Az elmúlt időszakban hatalmas bukást produkáltak a lengyelek, kinevezték ugyanis Fernando Santost, a portugál nemzeti csapat egykori kapitányát. Szürreálisan magas fizetéssel csábították magukhoz, csakhogy az eredmények távolról sem jöttek. Végül Santosnak kevesebb, mint egy év után távoznia kellett, a szövetség pedig újra új főnök után nézett. Meg is találták Michal Probierz személyében.

A szeptemberben kinevezett kapitány elmondhatja magáról, hogy még veretlen, két győzelem mellett kétszer ikszeltek, de a csoportjuk első két helyéről Csehország és Albánia mögött lemaradtak.

Persze ez nagyrészt még elődje felelőssége, tegyük hozzá.

A selejtező összejött, és Lengyelország kapta a legegyszerűbb melót. Egyelőre legalábbis úgy tűnik.

A keretben itt vannak a legnagyobb nevek (Szczesny, Kiwior, Zielinski, Frankowski, Lewandowski vagy Zalewski), néhány ifjú trónkövetelővel karöltve igyekeznek kiharcolni az EB-re jutást.

Otthon kifejezetten jól megy nekik, de van egyfajta félelem velük kapcsolatban bennünk a korábbiak miatt.

Egy biztos: Észtországot eddig mindig simán verték otthon, négy meccsen rúgtak tíz gólt, kaptak egyet.

A teljes keret:

Kapusok: Wojciech Szczesny, Lukasz Skorupski, Marcin Bulka

Védők: Jan Bednarek, Bartosz Bereszynski, Jakub Kiwior, Matty Cash, Tymoteusz Puchacz, Bartosz Salamon, Pawel Dawidowicz, Pawel Bochniewicz, Sebastian Walukiewicz

Középpályások: Kamil Grosicki, Piotr Zielinski, Przemyslaw Frankowski, Sebastian Szymanski, Jakub Moder, Nicola Zalewski, Damiian Szymanski, Bartosz Slisz, Jakub Piotrowski, Taras Romanczuk, Dominik Marczuk

Támadók: Robert Lewandowski, Karol Swiderski, Krzysztof Piatek, Adam Buksa

A várható kezdőcsapat:

Szczesny – Bednarek, Bochniewicz, Kiwior – Frankowski, D. Szymanski, Piotrowski, Zielinski, Zalewski – Lewandowski, Swiderski

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2012.08.15.Barátságos Mérkőzés
észtország
1:0
lengyelország
Barátságos Mérkőzés
2008.02.27.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
2:0
észtország
Barátságos Mérkőzés
2007.02.03.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
4:0
észtország
Barátságos Mérkőzés
2005.11.16.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
3:1
észtország
Barátságos Mérkőzés
2003.08.20.Barátságos Mérkőzés
észtország
1:2
lengyelország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Észtország

A csütörtökön pályára lépők közül egyértelműen Észtország a leggyengébb. A csapat igazi pofozógép, a legutóbbi EB-selejtező során hétszer kikaptak, egyszer ikszeltek mindössze. Az is sokat elárul róluk, hogy két gólt rúgtak és huszonkettőt kaptak ezen a nyolc meccsen.

Az észt futball sosem tartozott a világ elitjébe, de most a Nemzetek Ligája fura szabályai miatt megkapják a lehetőséget arra, hogy ott legyenek az EB-n. Ennyire közel véleményem szerint még sosem voltak ehhez.

Túlzás volna azt állítani, hogy az észt csapat tele van klasszisokkal. Ez a mostani keret kevés olyan labdarúgót tartalmaz, akit bárhonnan is ismerhetünk. Néhányan persze kivételek, de javarészt Nyugat-Európa számára ismeretlen nevekkel töltötte meg keretét a csapat szövetségi kapitánya, Thomas Haberli.

Egy éve nem sikerült mérkőzést nyernie Észtországnak, tavaly januárban egy felkészülési meccsen a finneket verték, azóta tizenegy meccsből kilencet elbuktak, kétszer ikszeltek.

Haberlinek nem volt könnyű dolga, hiszen több meghatározó játékosát sérülés miatt ki kell hagynia. Nem lehet itt Sergej Zenjov, Mattias Käit, Rauno Sappinen, Martin Miller, Taijo Teniste, Ramol Sillamaa és Rocco Robert Shein. Ja, és most még Rasmus Peetson sem utazott velük, de lehet, hogy ő utólag csatlakozhat a csapathoz.

A teljes keret:

Kapusok: Karl Jakob Hein, Matvei Igonen, Karl Andre Vallner

Védők: Ragnar Klavan, Karol Mets, Ken Kallaste, Joonas Tamm, Artur Pikk, Märten Kuusk, Maksim Paskotsi, Rasmus Peetson, Jonne Tougjas, Kristo Hussar, Kaspar Laur

Középpályások: Konstantin Vassiljev, Henri Vlasiy Sinyavskiy, Mihkel Ainsalu, Markus Soomets, Martin Vetkal, Kevor Palumets

Támadók: Oliver Jürgens, Alex Matthias Tamm, Mark Anders Lepik, Markus Poom

A várható kezdőcsapat:

Hein – Kuusk, Tamm, Mets – Paskotsi, Vassiljev, Poom, Pikk – Sinyavskiy, Vetkal – Jürgens

Tippelde

A legkönnyebb tippnek tűnik, amit csak a hazaiak tudnak elrontani.

Fő tippek:

1.: Lengyel győzelem

2.: Mindkét fél szerez majd gólt: Nem

Egyéb tippek:

1.: Robert Lewandowski bármikor gólt szerez

Szerezz egy ingyenes fogadást a Dreambetnél akár 10.000 Ft értékben a következő sikertelen fogadásod után, és térj újra vissza a játékba!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső