Liverpool – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes – 2024.01.31.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 január 30.
Liverpool
Teljesítmény:
N D N N N
  • Anfield
  • Január 31. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
D N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vélhetően a szerdai játéknap rangadója következik. Szerintünk mindenképp a Liverpool – Chelsea találkozóra kell leginkább odafigyelni azoknak, akik kedvelik a jó futballt, ráadásul magyar szereplője is lehet a találkozónak, Szoboszlai Dominik felépült a combsérüléséből.

Rangadó ez, közben pedig mégsem. Nem figyelünk fel különösebben, ha az első helyezett a tabella kilencedik csapatát látja vendégül, itt azonban más a helyzet. Ez a 9. ugyanis a pénzzel és új igazolásokkal teletömött, mégis csak küszködő Chelsea.

A két csapat mérkőzésén a favorit egyértelműen a hazai együttes, ősszel azonban a Stamford Bridge-en nem bírtak el Mauricio Pochettino legénységével.

Liverpool

Sokkolt mindenkit a Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp, a múlt héten ugyanis bejelentette, hogy nem tölti ki a szerződését, és a szezon végén lemond tisztségéről. Ezt a szurkolók és a játékosok sem látták jönni, a Pool és Klopp neve összeforrt egymással. Nincs mit tenni, ezt a szezont a lehető legjobban végig kell nyomni, Kloppnak megvan az esélye, hogy Ligakupa-, FA Kupa vagy épp EL-győzelemmel búcsúzzon. No meg ott van még a bajnokság is, melynek megnyerése idén a prio lista tetején áll a vörösök számára.

Mielőtt azonban még rátérnénk arra, hogy a Liverpool milyen formát mutat, beszéljünk a lehetséges utód személyéről. Mert Angliában persze azonnal az újságírók elkezdtek azon gondolkozni, ki válthatja a németet. Sok név felröppent, de úgy igazán csak kettőnek van valóságalapja. Az egyikük Roberto De Zerbi, a Brighton menedzsere, a másik – és ő sokkal valószínűbb – Xabi Alonso, aki most a Bayer Leverkusennél dolgozik. A spanyolnak van egy kitétel a szerződésében, miszerint korábbi klubjai, ha hívják, akkor mehet. És hát ő játszott a Poolban…

Na de térjünk rá a csapat teljesítményére. A bajnokságban vezetnek, jelenleg öt pont az előnyük a Manchester Cityvel szemben, ám Guardioláéknak van még egy elmaradt meccsük, tehát legrosszabb esetben is két pont marad köztük a különbség. Győzelmi kényszerben a csapat, amelynek egyébként remek formája van a PL-ben: utóbbi három meccsüket egyaránt megnyerték.

Vasárnap az FA Kupa negyedik körében is továbbjutottak, a másodvonalas Norwich csapatát 5-2-re verték. Betalált Curtis Jones, Darwin Núnez, Diogo Jota, Virgil van Dijk és Ryan Gravenberch. Szoboszlai Dominik csereként állt be, és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

Az Anfielden nagyon nehéz nyerni, annyira, hogy ez idén egy csapatnak sem sikerült. A Poolnak nyolc győzelme, két iksze van.

Bár Egyiptom búcsúzott az Afrika-kupától, Mo Salah mégsem lehet pályán, mivel sérült. Rajta kívül még Joel Matip, Stefan Bajcetic, Thiago Alcantara, Konstantinos Tsimikas és Endo Wataru nem játszhat.

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson – Szoboszlai, Gravenberch, Mac Allister – Jota, Núnez, Díaz

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2023.08.13.Premier League
chelsea
1:1
liverpool
Premier League
2023.04.04.Premier League
chelsea
0:0
liverpool
Premier League
2023.01.21.Premier League
liverpool
0:0
chelsea
Premier League
2022.05.14.FA Kupa
chelsea
0:1
liverpool
FA Kupa
2022.02.27.Angol Ligakupa
chelsea
0:1
liverpool
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea

Lehet, hogy a Chelsea is ott lesz majd az FA Kupa következő fordulójában, de ez még nem dőlt el. A kékek az Aston Villát fogadták hazai pályán, és nem sikerült nyerniük, csak az újrajátszás jött össze.

Viszont ott vannak a Ligakupa döntőjében, ahol egyébként pont a Liverpool ellen fognak játszani, felfogható ez tehát egy főpróbának is.

A trófeánál valószínűleg fontosabb a csapat játékosai és edzői számára, hogy a Chelsea feljebb lépjen a tabellán, és legalább a 4-5. helyre odaérjenek. Jobb lenne a 4., hiszen ez a csapat a Bajnokok Ligáját preferálja, de jelen állás szerint bármilyen nemzetközi kupaszereplés boldoggá tenné őket.

A bajnoki tabellán viszont csak a 9. helyen állnak, mérlegük 9-4-8. Formájuk egész jó, négy meccset megnyertek, egyet elvesztettek, idegenben pedig pont fordítva, négyet buktak, egyet nyertek.

Meglepődhetünk, hogy Boehly a télen még nem igazolt. Pedig ez nem áll távol tőle, ráadásul Pochettino az egész ősszel sok sérüléssel kellett, hogy szembenézzen. Most is van 10 hiányzója: Wesley Fofana, Reece James, Marc Cucurella, Romeo Lavia, Christopher Nkunku, Malo Gusto, Robert Sánchez, Lesley Ugochukwu, Trevoh Chalobah és Nicolas Jackson.

Arra van némi esély, hogy Gusto, Chalobah és Nkunku pályára lépjen, de nem túl sok. Még nem.

A várható kezdőcsapat:

Petrovic – Disasi, Colwill, T. Silva, Chilwell – Caicedo, Fernández – Sterling, Palmer, Mudryk – Broja

Tippelde

Vannak minőségi játékosai a Chelsea-nek, ám azt gondolom, nem hiába állnak csak a középmezőnyben. Egy igazi vezér hiányzik, Palmer kevés, nem beszélve, hogy góllövő sem igen van a csapatban, nem hiába van tervben Victor Osimhen leigazolása. Ő azonban nincs itt, ahogy még egy halom játékos sincs…

Tippjeink a következők:

1.: Liverpool győzelem

2.: Két és fél gól alatti eredmény

Szerezz havonta 20.000 Ft értékű ingyenes fogadást az OlympusBet oldalán, és folytatódjanak nagyszerűen a kedvenc bajnokságaid!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső