Parma – Benevento: Fogadási Tippek és Serie B Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 06.
Parma
Teljesítmény:
D V N V N
  • Ennio Tardini
  • December 08. 12:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Benevento
Teljesítmény:
V D N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma még lesz két világbajnoki meccsünk (már mindkettőről írtunk, a Marokkó – Spanyolország és a Portugália – Svájc maradt keddre), aztán következik két nap szünet, szerdán és csütörtökön nem lesz meccs. Gondoltam, pihenjünk egyet mi is, és nézzünk körül, mi a helyzet a klubfutball terén. A legtöbb nagy bajnokság áll, sok csapatnak vannak hiányzói a VB miatt, de a másodosztályok ismét pályára lépnek kisebb szünetet követően. A hét közben olasz, hétvégén angol másodosztályú fordulók lesznek, gondoltam, nem árt ott sem szétnézni, ha már a VB-ből már csak 12 nap van hátra, és összesen már csak 10 meccs van.

Két nagy múlttal rendelkező, patinás csapatot választottam elsőként, de a következő tippekben is ismerős gárdák feszülnek majd a másiknak. A Parma – Benevento találkozóról lesz szó. Nemrégiben még mindketten az első osztályban szerepeltek, de – mondjuk ki – megérdemelten estek ki a Serie B-be. És egyelőre úgy tűnik, a Benevento még lejjebb süllyedhet, hiszen 15 forduló elteltével osztályozós helyen vannak. Épp, mint a Parma. Csak míg az egyik a másodosztályban maradásért, addig a másik a feljutásért küzd.

De a Serie B is olyan, mint a legtöbb másodosztályú bajnokság. Kiegyenlítettebb erőviszonyok, kevés különbség a csapatok között, sok iksz és sok meglepetés.

Nem mehetünk biztosra ezen a meccsen sem. A fogadóirodák persze választottak, szerintük a Parma esélyesebb, 1.80 körül fizetnek, míg a Benevento sikere 4.00 környékén mozog. A döntetlen sem sokkal marad el ettől, azt 3.50-ért érhető el.

Parma

A Parma, miután kiesett az első osztályból, nehezen találta meg önmagát. Hosszú idők után kellett ismét a másodosztályban szerepelniük, és nem ment könnyen a csapat újraépítése. A tavalyi szezonban közelebb jártak a kieséshez, mint a feljutáshoz, az együttes végül csak a 12. helyen zárt, csalódást keltő év volt.

A nyáron edzőváltás történt, Iachini mestert menesztették a csapat éléről, és meglepetésre az a Fabio Pecchia ült a kispadra, aki abban a szezonban a Cremonese csapatát az első osztályig vitte. A Serie A helyett maradt tehát a mester a másodosztályban, de tervei között szerepel az, hogy idén megismételje a Parmával azt, amit a Cremonesével is megcsinált. Magyarul, szeretné a csapatot feljuttatni.

Nem állnak rosszul, meg kell mondjam, viszont nincs idő hátradőlni, nincs idő pihenni, mert az egész mezőny együtt mozog, pár gyengébb eredmény távolabb viszi őket a céljuktól, és a riválisok lehagyhatják őket.

Az olasz másodosztályban kifejezetten rövid volt a szünet, november közepén leálltak, mint mindenki más, de 26-án már pályára léptek. A Modenától 2-1-re kaptak ki hazai pályán, azt követően – néhány napja – döntetlent játszottak a Cagliarival, akik nemrég még szintén elsőosztályúak voltak.

Az 1-1-es döntetlen nem feltétlenül igazságos, a Parma többet tett a győzelemért, és több gólt is rúgtak, azonban Dennis Man gólját nem adták meg, Drissa Camaráét később igen.

Jelen pillanatban a Parma a negyedik, tehát osztályozó elődöntőt játszanának, hogy ha most érne véget a szezon. De az még messze van.

Hat meccset nyertek, ötször ikszeltek és négyszer kaptak ki. Hazai pályán mutatott mérlegük mérföldekkel jobb, öt győzelem, egy döntetlen és két vereség. Mivel a szünet után eddig kettőből egyet sem nyertek meg, most, hazai pályán, egy gyengébbnek hitt csapat ellen javíthatnak.

Továbbra is a csapat tagja Gigi Buffon, aki viszont október óta egy sérülés miatt nem léphetett pályára. A 44 éves legenda nem valószínű, hogy sokszor fog még pályára lépni, idén azért már nem számít első számú kapusnak. Szintén a keretben van Dennis Man, a román légiós, valamint Adrián Bernnabé, Franco Vazquez és Valentin Mihaila, hogy csak a nagyobb neveket mondjam. Illetve egy bizonyos Balogh Botond is a csapat tagja, a fiatal magyar játékos végigjárta a szamárlétrát, és Pecchia már két alkalommal a kezdőbe jelölte őt.

Gianluigi Buffon mellett is vannak sérültek, Simone Romagnoli és Elias Cobbaut biztosan nem tudnak majd pályára lépni, de Daniel Ansaldi, Simon Sohm és Gabriel Charpentier is kiestek.

A várható kezdőcsapat:

Chichizola – Del Prato, Balogh, Osorio, Oosterwolde – Bernabe, Juric – Camara, Vazquez, Man – Inglese

Egymás elleni meccsek:

Változnak az idők, a két csapat 2020-ban még a Serie A-ban találkozott egymással. Abban az idényben esett ki a Benevento és a Parma is. Egyik találkozón sem született döntés, a Parma otthonában 0-0-t, a Beneventoéban 2-2-t játszottak.

Tavaly már mindketten a B-ligában szerepeltek, és az egyik meccs itt is döntetlen lett, ősszel viszont a Parma 1-0-ra nyerni tudott.

Ez a négy meccs, amiről be lehet számolni, aminek meg is van az oka. Hiszen a Benevento ritkán tartózkodott az első osztályban, míg az elmúlt években a Parma folyamatosan az első osztály tagja volt.

Előző meccs eredménye
2022.02.05.Serie B
benevento
0:0
parma
Serie B
2021.08.29.Serie B
parma
1:0
benevento
Serie B
2021.04.03.Serie A
benevento
2:2
parma
Serie A
2020.12.06.Serie A
parma
0:0
benevento
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Benevento

Majdnem sikerült tavaly szintet lépni – ismét – a Beneventonak, hiszen a hetedik helyen végeztek a bajnokságban. És az olaszoknál ez úgy működik, hogy a 4-5-6-7. helyen végző csapatok playoff-negyeddöntőt játszhatnak a feljutásért. A Benevento az első akadályon még túl is lépett, az Ascolit megverték, de a Pisa ellen elvéreztek. Kemény párharc volt, ugyanis az első meccset megnyerte a giallorossi, a másodikat elbukták. Összesítésben 1-1 volt az eredmény, mégis a Pisa jutott tovább, mert a bajnokságban jobb helyen végeztek. Fura szabály, de ez van.

A Benevento idén nem úgy látszik, hogy a feljutásért küzdene. A szezont gyengén kezdő csapat szeptemberben váltotta le Casertát, a helyére pedig egy igazi ikont ültettek. Fabio Cannavaro korábban már edzősködött Kínában, volt a kínai válogatott szövetségi kapitánya is, Olaszországban viszont most először kapott munkát.

A csapatnak viszont vele sem megy. Mindössze a 17. helyen vannak, tehát osztályozós helyen, eddig összesen 3 meccset nyertek meg, 6-szor ikszeltek és 6-szor kaptak ki.

Furcsa mód, idegenben jobbak, több pontot szereztek, mint otthon, igaz, nem sokkal. Két mérkőzést nyertek meg, háromszor ikszeltek és kétszer kaptak ki. Góllövésben nem jeleskednek, 8:7-es a gólkülönbségük hét meccsen.

Problémát jelent, hogy Kamil Glik, a csapat belső védője minden bizonnyal nem lesz bevethető ezúttal sem, habár a lengyel válogatott már kiesett a világbajnokságon, kell egy kis pihenő a védőnek is. Szóval összeállhat megint a Capellini – Leverbe kettős középen, esetleg háromvédős rendszerben játszanak majd, mint a Reggina ellen.

Frederic Veseli, Camillo Ciano és Dejan Vokic az a három játékos, aki sérülés miatt maradhat ki.

A várható kezdőcsapat:

Paleari – Leverbe, Capellini, Pastina – Letizia, Karic, Schiattarella, Improta, Foulon – Simy, La Gumina

Tippelde

A Parma hazai pályán nagyon jó teljesítményre képes, és kell is nekik a három pont, hiszen az elmúlt két fordulóban nem tudtak győzni. A Beneventonak ugyanúgy szüksége lenne a győzelemre, hogy biztonságos helyre jussanak.

A két csapat nem ontja a gólokat így ezúttal is inkább egy szolidabb meccsre számítunk, de közben arra is, hogy a hazaiak megnyerik a mérkőzést.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.91 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.86 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.90 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső