Törökország – Magyarország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 31.
Törökország
Teljesítmény:
N D D N N
  • Yeni 4 Eylül Stadyumu
  • Szeptember 03. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Magyaroraszág
Teljesítmény:
V V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A héten nélkülöznünk kell a klubfutballt, ugyanis csütörtökön elstartol a Nemzetek Ligája új kiírása, és így ezúttal a válogatott meccsekre fókuszálunk. Első meccsünk – természetesen – a Törökország – Magyarország meccs lesz a B csoportból.

Marco Rossi keretéről már írtam bővebben, de most pár mondatban a törökökre is kitérünk, hiszen így kaphatunk egy jobb összképet. A 150 év megszállás után most egy másik harctéren kell bizonyítania a magyar srácoknak.

Lássuk a kereteket, a csapatok közös múltját és minden mást, ami érdekes lehet a számunkra!

Törökország

Volt a török válogatottnak egy igazán szuper generációja. Biztosan emlékeztek még a 2002-es világbajnoki bronzérmes csapatra, ahol olyan játékosok alkották a csapatot, mint Rüstü Recber, Hakan Sükür, Hasas Sas, Yildiray Bastürk vagy Ilhan Mansiz. Remek kis csapat volt, össze sem hasonlítható a Nemzetek Ligája kerettel. Egyáltalán nem lebecsülni akarom őket, hiszen így is bombaerős játékosok alkotják a keretet, de mégis, a 2002-es csapatnak volt valamiféle bája, miközben elképesztően jó volt nézni a meccseiket.

Jó játékosokból most sincs hiány, ahogy említettem, vegyük is végig a legjobbakat:

A mostani keretben két – válogatott szinten – tapasztalatlan hálóőrt válogatott be Senol Günes szövetségi kapitány. Cakir márciusban mutatkozhatott be a felnőtt csapatban, egyébként a Trabsonspor játékosa és az esetek többségében vele kezdődik a csapat bemutatása egy-egy bajnoki előtt. Magyarul mondva, állandó és fontos tagja a gárdának. Gökhan Akkan is a hazai bajnokságban véd, ő a Rizespor játékosa és első felnőtt válogatott mérkőzésére még nem került sor, de utánpótlás szinten szépen végigjárta a szamárlétrát.

A mezőnyben sok ismerőst találhatunk, akik európai szinten is kiemelkedő tudású játékosok: Ott van mindjárt Caglar Söyüncü, aki a Leicesterben játszik, posztját tekintve belső védő és a mögöttünk hagyott szezonban 34 mérkőzésen szerepelt Brendan Rodgers csapatában. Burak Yilmazról épp a napokban ejtettem pár szót, hiszen 35 évesen döntött úgy, hogy elhagyja csapatát és Európába szerződik. A Lille csapott le rá, gólt eddig még nem szerzett új csapatában. Enes Ünal, a csapat másik sztárcsatára is nemrég váltott klubot, a Valladolid mezét a madridi Getafe dresszére cserélte. Cengiz Ündert gondolom nem kell bemutatni, ő az AS Roma játékosa, de kiemelhető még Kaan Ayhan, aki öt évet húzott le Düsseldorfban, de a csapatot nem követi a másodosztályba, a Sassuolo csapott le rá.

És hát persze a végére hagytam a csapat egyik legnagyobb sztárját: Hakan Calhanoglu továbbra is az AC Milan egyik vezéralakja, az ő elképesztő tavaszi teljesítményére is szükség volt ahhoz, hogy a Milan végül előkelő helyen végezzen a Serie A-ban.

Azt gondolom, ők a törökök legjobbjai, de ha kihagytam volna esetleg valakit, az megmutathatja magát a magyarok ellen. Reméljük, nem fogja…

Előző 5 meccs eredménye
2013.03.26.VB-selejtező 2014
törökország
1:1
magyarország
VB-selejtező 2014
2012.10.16.VB-selejtező 2014
magyarország
3:1
törökország
VB-selejtező 2014
2007.09.12.EB-selejtező 2008
törökország
3:0
magyarország
EB-selejtező 2008
2006.10.07.EB-selejtező 2008
magyarország
0:1
törökország
EB-selejtező 2008
1995.09.06.EB-selejtező 1996
törökország
2:0
magyarország
EB-selejtező 1996
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Magyarország

Írtam már egy hosszabb összefoglalót a magyar csapat keretéről, azóta azonban több változás is történt: Gazdag Dániel, Tamás Krisztián, Korhut Mihály és Baráth Botond is kikerült a válogatottból, a helyükre pedig Pátkai Máté, Holender Filip, Kecskés Ákos és Hangya Szilveszter kerültek be. Hangya azonban mégsem léphet pályára, ő is megsérült, valamint Botka Endre is kikerült sérülés miatt a keretből, a helyét egy újabb újonc, Bolla Bendegúz vette át.

Baráth és Tamás Krisztián megsérült, ezért került az újonc Kecskés és Holender Filip, míg Gazdagot és Korhutot elővigyázatosságból váltották, mivel koronavírus gyanúja merült fel a Honvéd és a Debrecen csapatánál is. Első tesztjük negatív lett, de Marco Rossi nem akart kockáztatni.

Remélhetőleg Szoboszlai Dominik sérülése is a múlté már, rá mindenképpen szüksége van a csapatnak.

Visszakerült a magyar válogatottba Nikolics Nemanja is, aki még chicagói évei alatt vonult vissza a válogatottól, de Marco Rossi meg tudta győzni őt a folytatásról.

Akinek nagyon örülök, az Simon Krisztián, remek formában van az Újpest csapatkapitánya, az idei NB1-es idényben csak ő volt képes gólt szerezni a csapatban.

Én inkább a védelemtől félek, egyrészt két balbekk is kiesett a keretből, újoncunk is van, Willi Orban nincs játékban…

Lesznek problémák itt sajnos.

Összefoglalás

Rendkívül alacsony a szorzó a törökök győzelmére, ami azt jelenti, hogy a bukmékerek inkább őket tartják esélyesnek. Nem is csoda, ha figyelembe vesszük a magyar válogatottnál uralkodó káoszt. Ez ugye leginkább a védelmet sújtja, és ott tényleg nagy bajok lehetnek, hacsak Rossi nem tud kitalálni valamit.

Ami szerencsés, hogy a magyar bajnokság már elkezdődött, így akit a hazai pontvadászatból válogatott be az olasz kapitány, az már legalább játékban van. Ez is sokat számíthat, fizikailag talán mi vagyunk előnyben.

Vannak képességbeli különbségek a csapatok között, egyénileg és csapatszinten is, ráadásul a hazai pálya is őket segíti, még akkor is, ha zárt kapuk mögött lesz megtartva a mérkőzés.

Összesen 10 mérkőzést játszottunk ellenük, ezeken egyszer sikerült nyernünk. Még 2012-ben 3-1-re vertük őket Koman, Szalai Ádám és Gera Zoltán góljaival. Most már csak Szalai van a keretben, Koman az Emírségekbe igazolt és régóta nincs szem előtt, Gera pedig befejezte már a pályafutását.

Kérdés, mennyire éri meg a múltban zajlott csatákra releváns információként nézni, utoljára 7 éve találkozott a két csapat, azóta szinte egy egész generációváltás zajlott le.

Kénytelen vagyok ezúttal a törökök győzelmére tippelni, a török bajnokság újra egyre erősebb, az onnan induló játékosok pedig hamar egy erős bajnokság csapatában találják magukat. A Basaksehir jóvoltából pedig már az Európa Ligában is letették a névjegyüket. Sajnos meglepetés lenne, ha pontot tudnánk csenni Sivasból.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső