Anglia – USA: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 24.
2022. november 25. péntek, 20:00 Al Bayt Stadium
Anglia
vs
USA

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A B csoport második mérkőzésén eldőlhet a csoportelsőség? Igen, akár el is dőlhet, bár ehhez szükség van néhány dologra. Az Anglia – USA mérkőzésen nyernie kell Kane-éknek, valamint a Wales – Irán mérkőzésen nem lehet győztes. Akkor biztosan meglesz a továbbjutás és az első hely is. Ha jól számoltam…

Meggyőző első meccset játszott Gareth Southgate csapata, ám azért tegyük hozzá, hogy Irán ellen könnyebb dolguk volt. Amúgy is nagy a difi a két együttes között, de Irán több kulcsjátékosa nagyon gyenge napot fogott ki, kezdő kapusukat le kellett cserélni, és még sorolhatnám az okokat, amiért az angolok ennyire simán győztek.

Látva az Egyesült Államok Wales elleni meccsének első félidejét, nem lesz könnyű dolguk. Látva az Egyesült Államok Wales elleni meccsének második félidejét, gólokkal nyerhetnek ezúttal is a háromoroszlános csapat tagjai…

Gregg Berhalterék eldönthették volna az első játékrészben a három pont sorsát, de minden lehetőségüket – szinte – kihagyták, és a második félidőben erre ráfáztak.

Megvan az esélye az amerikaiaknak arra, hogy továbbjussanak, de mondjuk ahhoz egy pont legalább nagyon jó lenne.

A bukmékerek nem fűznek sok reményt ahhoz, hogy a mérkőzést az USA megnyerheti vagy akár pontot szerezhet. A szorzók a következők: Anglia győzelme most 1.60-at ér, a döntetlen 4.20-nál jár, míg Reynáék sikeréért 6-szoros összeget tehetnek zsebre azok, akik bíznak az esélytelenebb együttes sikerében.

Anglia

A végeredmény alapján azt mondhatjuk, Anglia meggyőzően teljesített, és jól kitömte Iránt. Ami igaz, féltucatnyi gólt nem igazán kell megmagyarázni, vagy nem igazán lehet feltüntetni negatív színben a háromoroszlánosokat. De azért bőven voltak hibák, amit Gareth Southgate-nek muszáj lesz javítania, mert egy erősebb ellenfél ezeket játszi könnyedséggel fog kihasználni.

Még Irán ellen is képesek voltak két gólt kapni, ami leginkább a védelmi könnyelműségeknek volt köszönhető. Nem haraptak, nem csíptek az angol játékosok, bár ez valahol annak is betudható volt, hogy nagy volt az előnyük, és nem igazán tették magukat oda. De nem csak a góloknál hibáztak, nem csak akkor voltak túlságosan lezserek, hanem az egész második félidőben. Irán azért tudott eljutni a kapuig, mert Anglia hozzásegítette őket a céljukhoz.

Egyébként a találkozón több jó teljesítmény is volt, még az a Harry Maguire is jól játszott – alkalomadtán -, aki miatt a legtöbb kritika éri a kapitányt. A védő adott egy gólpasszt, fejelt egy kapufát, szóval nem lehet panasz rá… támadásban.

A mérkőzés legjobbja szerintünk Bukayo Saka volt, aki az eddigi legszebb gólt szerezte a VB-n, aztán még egyszer betalált, mellette Jude Bellingham, Raheem Sterling, majd a csereemberek, Marcus Rashford és Jack Grealish is gólnak örülhettek. Kiemelendő még Bellingham és Sterling teljesítménye. Maguire csereként hagyta el a pályát, azonban nem a teljesítménye miatt, hanem mert kisebb sérülést szenvedett. A közösségi médiában azt mondta, elővigyázatosságból cserélték le, de könnyen lehet, hogy az USA elleni találkozót inkább kihagyja. Még ha ragaszkodik is hozzá Southgate, amennyiben nincs teljesen jól, van pótlás, nem kell minden áron a kezdőbe jelölni, mert azzal lehet, hogy a teljes tornára elveszítené.

Kyle Walker elkezdte az edzéseket, játékára azonban most sem lehet számítani még. A City védője október óta nem játszhatott, maximum csereként tudjuk elképzelni.

Szintén nem épült még fel James Maddison, akit annak ellenére hozott el magával Southgate, hogy tudta, az utolsó mérkőzésén lerúgták és le is kellett cserélni. Most is külön edzett a többiektől, még mindig nem áll készen arra, hogy pályára lépjen. Vagy ha igen, nem kezdőként.

És végül beszéljünk Harry Kane-ről, aki Irán ellen egy becsúszás után maradt lent. Ugyan tudta vállalni a játékot, folytatta a meccset, de elővigyázatosságból ő is a kispadon találhatja magát.

A teljes keret:

Kapusok: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle), Aaron Ramsdale (Arsenal)

Védők: Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), Eric Dier (Tottenham), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Conor Coady (Everton), Ben White (Arsenal), Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

Középpályások: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Mason Mount (Chelsea), Conor Gallagher (Chelsea), Declan Rice (West Ham), Jordan Henderson (Liverpool), Kalvin Phillips (Manchester City)

Támadók: James Maddison (Leicester), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Callum Wilson (Newcastle), Marcus Rashford (Manchester United)

A várható kezdőcsapat:

Pickford – Trippier, Stones, Maguire, Shaw – Bellingham, Rice, Mount – Saka, Kane, Sterling

Egymás elleni meccsek:

Több meccsről is be lehetne számolni, de azt mondom, hagyjuk az 1950-es meccset, azzal sokra nem megyünk, ha töviről hegyire kibeszéljük, mi történt hetvenkét éve. Igaz? Egyébként nyertek az amcsik. De ez most mindegy.

Az utóbbi húsz évben négyszer találkoztak egymással, legfrissebb meccsük lehet releváns számunkra, lehet, még az sem.

Négyből három mérkőzést megnyertek az angol csapat tagjai, egyszer csak ikszelni tudtak. 2010-ben, Dél-Afrikában a csoportban futottak össze, 1-1-et értek el, és végül Anglia a második lett csak, az USA az első.

A többi találkozó felkészülési meccs volt, így nem is kell róluk többet tudni.

Előző 5 meccs eredménye
2018.11.15.Barátságos Mérkőzés
anglia
3:0
usa
Barátságos Mérkőzés
2010.06.12.Világbajnokság 2010
anglia
1:1
usa
Világbajnokság 2010
2008.05.28.Barátságos Mérkőzés
anglia
2:0
usa
Barátságos Mérkőzés
2005.05.28.Barátságos Mérkőzés
usa
1:2
anglia
Barátságos Mérkőzés
2050.06.29.Világbajnokság 1950
usa
1:0
anglia
Világbajnokság 1950
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

USA

Gregg Berhalter eléggé meglepett minket azzal, hogy csak a kispadon ült Cameron Carter-Vickers, Brenden Aaronson, Jesús Ferreira, valamint Gio Reyna is. Az amerikai válogatott első mérkőzésén nem vallott szégyent, főleg az első félidőben játszottak jól, amikor Wales alig lépte át a félpályát. Viszont a helyzetek kihasználása terén van még hova javulni…

Az első játékrészben volt néhány lehetőség, amiből megszerezhették volna a vezetést, később pedig növelhették volna az előnyüket. A félidő közepén ugyanis Christian Pulisic szólója után Timothy Weah talált a kapuba, a Chelsea játékosának kiugratását követően szépen passzolta el a labdát Weah a kifutó kapus mellett.

45 percnyi játék után azt hittük, sima lesz. De nem lett, mert Wales a második félidőben sokkal jobban játszott, meg tudták tartani a labdákat, és lényegében az USA védekezésre kényszerült. Ami nem igazán ízlett nekik. Jó ideig állták a sarat, Matt Turnernek egyszer kellett komolyabban védenie, de aztán a hajrában Tim Ream, a belső védő hátulról rúgta fel Gareth Bale-t, ami miatt az ellenfél büntetőt lőhetett. Amit Bale be is rúgott.

Kemény meccs volt, igazságosnak mondható a döntetlen.

Az amerikai csapatból a jobbak közé tartozott a gólszerző Weah, voltak jó megindulásai Christian Pulisicnek, és szerintünk a legjobb teljesítményt Tyler Adams nyújtotta, aki védekezésben és támadásban is folyamatosan főszereplő volt.

A továbbjutás szempontjából fontos lett volna nyerni Wales ellen, most viszont már arra kell törekedni, hogy Anglia ellen minél jobb eredményt érjenek el. És fél szemmel nézni, mi lesz a Wales – Irán meccs eredménye. Nincs még lefutva a továbbjutás…

Az amerikai csapatban több változtatást is el tudunk képzelni, lehet, hogy kényszerűségből is bele kell nyúlni a csapatba. Hiszen Yunus Musah és Weston McKennie is kisebb sérülést szedett össze. A helyükre Brenden Aaronson és Kellyn Acosta érkezhet. Hibának érzem, hogy Gio Reyna csak a kispadon ül, és ráadásul be sem vetették a Wales elleni első körös meccsen. Várhatóan azonban most is csak pados lesz…

Luca de la Torre is végig a kispadon ült, a középpályás kisebb sérüléssel bajlódik, várhatóan most sem állhat be.

A teljes keret:

Kapusok: Ethan Horváth (Luton Town), Sean Johnson (NYCFC), Matt Turner (Arsenal)

Védők: Tim Ream (Fulham), Cameron Carter-Vickers (Celtic), Sergino Dest (AC Milan), Aaron Long (NY Red Bulls), Shaq Moore (Nashville SC), Antonee Robinson (Fulham), Joe Scally (Borussia Mönchengladbach), DeAndré Yedlin (Inter Miami), Walker Zimmerman (Nashville SC)

Középpályások: Kellyn Acosta (LAFC), Tyler Adams (Leeds United), Weston McKennie (Juventus), Yunus Musah (Valencia), Cristian Roldan (Seattle Sounders), Brenden Aaronson (Leeds United), Luca de la Torre (Celta Vigo)

Támadók: Gio Reyna (Borussia Dortmund), Jesus Ferreira (FC Dallas), Jordan Morris (Seattle Sounders), Haji Wright (Antalyaspor), Christian Pulisic (Chelsea), Josh Sargent (Norwich), Timothy Weah (Lille)

A várható kezdőcsapat:

Turner – Dest, Zimmerman, Ream, Robinson – Acosta, Adams, Aaronson – Weah, Sargent, Pulisic

Tippelde

Figyelni kell a csapatoknak, Angliának főleg. Nem lehetnek könnyelműek, az USA jobban ki fogja használni a hibákat, mint ahogy Irán tette. Viszont támadásban is egy erősebb védelemmel fognak találkozni.

Keményebb meccs lesz ez számukra, ám nem gondolom, hogy meglepetés születik. Angol győzelmet várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső