Tunézia – Ausztrália: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 25.
2022. november 26. szombat, 11:00 Al Janoub Stadium
Tunézia
vs
Ausztrália

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Tegnap lement az első forduló a világbajnokságon, ma már következnek az A és a B csoport tagjai ismét, a második körrel. Mi is megyünk tovább, szombaton és vasárnap sem lesz szünet, szóval mi sem állhatunk meg. Ma olvashatjátok majd a C és a D csoportot, holnap az E és az F következik. Igyekeztünk mellé még egy kis olvasnivalót letenni elétek, így ma is folytatódni fognak az összefoglalók, illetve a legjobb momentumokat, legérdekesebb tényeket is egy csokorba szedtük. Ó, és lesz álomcsapatunk is.

Előtte azonban – mint általában – következzenek a tippek, a legtöbben úgyis emiatt vagytok itt.

Tunézia az első fordulóban megmutatta, hogy igazi őrültekből áll a keret, a szó jó értelmében. Nagyon szimpatikus és lelkes focit mutattak be a jóval erősebb dánok ellen, amivel az északiak nem is nagyon tudtak mit kezdeni. Igaz, Jalel Kadri csapata egy óra elteltével elfáradt, és onnantól kezdve már csak az ikszért küzdöttek, de jár a kalapemelés nekik, amiért az Európa-bajnokságon elődöntőbe kerülő dán csapatot így meg tudták fogni.

Ellenfelük Ausztrália, akikről ennyi jót már nem tudok elmondani. Voltak szimpatikus megmozdulásaik, azt is elmondhatják magukról, hogy vezettek jó negyedórán keresztül Franciaország ellen, de ennyi…

Számomra azért nagyjából kiderült, hogy Ausztrália miért csak a pótselejtezőn keresztül jutott ki, miért estek ki majdnem. Azért, mert a mostani Socceroos nem annyira erős, mint a korábbi évek csapatai.

Még a VB előtt azt mondtam volna, a Tunézia – Ausztrália meccs ikszes, de inkább az ausziknak áll a zászló. Most már nem ezt gondolom.

A bukik sem, 2.10-et adnak Laidouniék győzelmére, 3.80-at Mooyékéra, míg a döntetlen 3.30.

Tunézia

Az elmúlt napokban már dicsértem az összes afrikai csapatot, köztük Tunéziát is. Az első forduló végeztével sem változott a véleményem, abba viszont bele sem gondoltunk, hogy igazából Ghána az egyetlen, amelyik gólt is tudott rúgni…

Ha valamiben, hát ebben javulnia kell mindnek, köztük Jebaliéknak is. Mert az említett támadó egyébként betalált Dániának, de azt lesről tette. Issam Jebali volt a csapat legveszélyesebb játékosa, gólja mellett még volt egy nagy ziccere, amit viszont nagyon könnyelműen akart megoldani, Kasper Schmeichel pedig hatalmas bravúrral védett.

Tunézia az egész első félidőt lényegében uralta, aztán a másodikban minél jobban fáradtak, annál jobban adták át a területeket Dániának. Azt gondolom, a végén ők örülhettek az egy pontnak.

A hozzáállását a csapatnak muszáj megemlíteni. Egy perc sem telt el a meccsből, amikor Aissa Laidouni, a Fradi játékosa méterekről becsúszva szerelte Christian Eriksent, majd saját mellét verte, fanatizálta a közönségét, és spannolta saját magát. Eriksen elmondta később, ez a fajta hozzáállás, ami néha saját csapatából hiányzik. Amúgy Laidounit választották a mérkőzés emberének, és a mi első fordulós álomcsapatunkban is helyet kapott a tunéziai.

Jalel Kadri meríthetett egy kis önbizalmat ebből a mérkőzésből. Hiszen egy erős európai csapattal szemben állták a sarat. Tunézia még sosem jutott tovább a csoportjából, most azonban még esélyük is lehet. Ehhez azonban mindenképpen le kell győzni Ausztráliát.

Wahbi Khazri, a Montpellier játékosa az első találkozón nem szerepelt, végig a kispadon maradt, pedig vele a támadások gördülékenyen mentek volna. Nem tudni, hogy valamiféle sérülés állt-e a háttérben, esetleg más okot talált Kadri. Mindenesetre a legtöbb újság most azzal számol, hogy a támadó ott lesz a pályán Jebali és Msakni mellett. Utóbbi is egész jól játszott egyébként, dicsérni kell még Skhirit, Abdit és Dahmen kapust is.

Tunézia a kevesek közé tartozik, akiknek nincs egy hiányzójuk sem. Ritka ez…

Az eredeti keret:

Kapusok: Aymen Mathlouthi (Etoile du Sahel), Aymen Dahman (Sfaxien), Bechir Ben Said (Monastir), Mouez Hassan (Club Africain)

Védők: Biel Ifa (Kuwait SC), Montassar Talbi (Lorient), Yassine Meriah (Esperance), Dylan Bronn (Salernitana), Ali Maaloul (Al Ahly), Mohamed Drager (Luzern), Wajdi Kechrida (Atromitos), Ali Abdi (Caen)

Középpályások: Nader Ghandri (Club Africain), Hannibal Mejbri (Birmingham), Ferjani Sassi (Al-Duhail), Aissa Laidouni (Ferencváros), Mohamed Ali Ben Romdhane (Esperance), Ellyes Skhiri (Köln), Ghailene Chaalali (Esperance)

Támadók: Youssef Msakni (Al-Arabi), Issam Jebali (OB), Wahbi Khazri (Montpellier), Taha Yassine Khenissi (Kuwait SC), Seifeddine Jaziri (Zamalek), Naim Sliti (Al-Ettifaq), Anis Ben Slimane (Brondby)

A várható kezdőcsapat:

Dahmen – Bronn, Meriah, Talbi – Drager, Skhiri, Laidouni, Abdi – Khazri, Msakni – Jebali

Egymás elleni meccsek:

Mindössze egyetlen meccset játszott egymással ez a két együttes, és azt is nagyon régen. Még a Konföderációs Kupában találkoztak, és végül Tunézia legjobbjai egy cserejátékosuk két góljának köszönhetően 2-0-ra nyert. Francileudo Santos neve nem tűnik echte tunéziainak, de ő volt az, aki beszállt a padról, és eldöntötte a mérkőzést.

Előző meccs eredménye
2005.06.21.Konföderációs Kupa 2005
australia
0:2
tunisia
Konföderációs Kupa 2005
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ausztrália

Lehetséges, hogy Graham Arnold csapatában ezúttal csak ennyi van. A Socceroos meglepte ugyan Franciaországot, és Craig Goodwin góljával megszerezték ellenük a vezetést, de a korai gól inkább volt rossz hatással az ausztrálokra, mint a franciákra, akiket rendesen felhúzott a bekapott találat.

Még egy helyzete volt a csapatnak az első félidőben, egy távoli lövés, mely nem sokkal kerülte el a kaput, illetve a lefújás előtt Irvine fejelt egy kapufát. De ekkorra Franciaország amúgy már megfordította a mérkőzést.

Nem tudom, mit mondott Graham Arnold a fiúknak a szünetben, de az biztos, hogy nem segített. Ausztrália ugyanis a második félidőt helyzet, sőt kapura tartó lövés, illetve próbálkozás nélkül zárta, teljesen veszélytelenek voltak Hugo Lloris kapujára.

Nincs meg az a tipikus vezéregyéniség a pályán, illetve a franciák ellen nem volt. Nem volt, mert Ajdin Hrustic kisebb sérüléssel bajlódott. A hírek szerint egyébként a középpályás könnyen lehet, hogy ezúttal is kimarad, ami nyilván nem jó a csapatnak, kivételesen jó játékosról beszélünk. Aminek híján van a Socceroos.

Az Ausztrália elleni mérkőzésen akadt pár kifejezetten gyenge teljesítmény, Duke, McGree, Atkinson és Souttar sem azt hozta, amit elvártak volna tőlük. A gólokról igenis tehetett az ausztrál védelem, az elsőnél nagyon üresen hagyták Rabiot-t, aztán könnyelműen veszítettek labdát a saját térfelükön, míg a második játékrészben hiába voltak fölényben, nem tudták megakadályozni, hogy Kylian Mbappé és Olivier Giroud a kapuba fejeljenek.

Ha valamin, hát a védekezésen mindenképp muszáj lesz javítani.

Az eredeti keret:

Kapusok: Mat Ryan (FC Köbenhavn), Danny Vukovic (Central Coast Mariners), Andrew Redmayne (Sydney FC)

Védők: Harry Souttar (Stoke City), Milos Degenek (Columbus Crew), Bailey Wright (Sunderland), Thomas Deng (Albirex Niigata), Fran Karacic (Brescia), Nathaniel Atkinson (Hearts), Aziz Behich (Dundee United), Kye Rowles (Hearts), Joel King (Odense Boldklub)

Középpályások: Aaron Mooy (Celtic Glasgow), Jackson Irvine (FC St. Pauli), Ajdin Hrustic (Hellas Verona), Cameron Devlin (Hearts), Riley McGree (Middlesbrough), Keanu Baccus (St Mirren)

Támadók: Jamie Maclaren (Melbourne City), Mitchell Duke (Fagiano Okayama), Jason Cummings (Central Coast Mariners), Garang Kuol (Central Coast Mariners), Awer Mabil (Cádiz), Mathew Leckie (Melbourne City), Craig Goodwin (Adelaide United), Martin Boyle (Hibernian)

A várható kezdőcsapat:

Ryan – Atkinson, Souttar, Rowles, Behich – Mooy – Irvine, McGree – Leckie, Duke, Goodwin

Tippelde

Tunézia rendkívül lelkesen játszott, és Kadri is elmondta, a céljuk egyértelműen a továbbjutás. Mivel a harmadik fordulóban Franciaország ellen fognak játszani, most alapozhatják meg ezt a továbbjutást. Az esélyeik függnek Franciaország Dánia elleni meccsétől is, de semmire nem mennek győzelem nélkül.

Ausztrália gyengén játszott, főleg a második félidőben, és a kemény tunéziai védelmet nem biztos, hogy be fogják tudni venni. Mert míg a franciák talán lebecsülték Arnoldékat, Tunézia ezt a hibát nem fogja elkövetni.

Szerintünk Tunézia fogja megnyerni ezt a találkozót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső