Brazília – Dél-Korea: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 04.
2022. december 05. hétfő, 20:00 Stadium 974
Brazília
vs
Dél-Korea

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Hétfő este még egy mérkőzés vár ránk. Ezen Brazília és Dél-Korea küzd majd egymással a legjobb nyolcba kerülésért. Papíron egy sima meccsnek tűnik, hiszen Brazília két győzelemmel és egy vereséggel (amelynek kvázi nem volt tétje Titéék számára – biztosította az első helyét, közben Dél-Korea az első két találkozóját meg sem tudta nyerni, és a harmadik, portugálok elleni összecsapásán is 91 percig nem állt győzelemre. Egyetlen pillanat elég volt a változáshoz, Dél-Korea az utolsó pillanatban ért oda a második helyre. Nem hittük volna, Uruguayt, de még Ghánát is esélyesebbnek tartottuk. Lehet, hogy egy ereje teljében levő portugál csapatot nem is tudtak volna megverni Paulo Bentoék, de a tartalékosan összeállított Santos-fiúkat már sikerült megverni.

Ennyi pedig elég volt.

Bár a brazil keretben sok a probléma, még így is hatalmas különbség van a két együttes között. Játéktudásban. De a dél-koreaiak régóta megszokott stílusa, a hajtás, a küzdeni akarás, az utolsó pillanatokig tartó menetelés veszélyessé teszi őket.

Mindezek ellenére a bukmékerek nem adnak sok esélyt annak, hogy Son Heung-min és társai ott lesznek a negyeddöntőben is. A brazilok győzelme 1.30-at jelent msot, a döntetlen 5.50, míg az, hogy az ázsiai csapat nyer, több mint 10-szeres (néhol 12, néhol 13 a szorzó) pénzt ér.

Következzen a Brazília – Dél-Korea találkozó!

Brazília

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de egy kicsit megroggyant a bizalmam a brazilok felé. A csoportkör első meccsén szó szerint leiskolázták Szerbiát, végig sokkal jobbak voltak és megérdemelten nyertek. Aztán a második fordulóban egy sokkal lightosabb csapatot kaptunk, amely még így is megverte Svájcot. Szóval a továbbjutás megvolt, és már a Kamerun elleni meccs előtt sejthették, Svájc nem fogja tudni beelőzni őket. Tite így egy tartalékos csapatot küldött pályára, amely nem tudta felvenni a versenyt Kamerunnal. Vagyis fel tudta, de végül kikapott.

Ezt azért nem nézték jó szemmel Brazíliában, hiszen a csapat épp arra készül, hogy húsz év után ismét megnyerje a VB-t, és az ilyen botlások nem biztos, hogy beleférnek, még ha nem is befolyásolta ez a menetelésüket, és valóban nem befolyásolta a csoportgyőzelmüket.

Tite gondban van. Ami a keretet illeti, egyre többen esnek ki, egyre kevesebb a választási lehetőség.

Az első mérkőzésen le kellett cserélni Neymart, akit igencsak megszórtak a szerbek, kapott a PSG játékosa vagy öt rúgást. Be is dagadt a bokája, sérült a szalag, így a játékos a csoportkörben már nem játszott. Elviekben a nyolcaddöntőben már pályára léphet, viszont a csapatorvos szerint fokozott óvatossággal kellene eljárni vele kapcsolatban. Tehát könnyen lehet, hogy Tite még nem kockáztatja meg a csapat talán legfontosabb játékosának szerepeltetését.

Alex Sandro, valamint Danilo, a két kezdő szélső védő sem játszhatott, valamint a kameruniak ellen megsérült Alex Telles és Gabriel Jesus is, utóbbiak számára a világbajnokság biztosan véget ért.

És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy egy vírus ütötte fel a fejét a brazilok között, ami három játékost döntött le a lábáról. Bár elviekben már mindannyian felgyógyultak…

Az eredeti keret

Kapusok: Alisson Becker (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

Védők: Dani Alves (UNAM), Thiago Silva (Chelsea), Marquinhos (PSG), Danilo (Juventus), Alex Telles (Sevilla), Alex Sandro (Juventus), Eder Militao (Real Madrid), Bremer (Juventus)

Középpályások: Bruno Guimarães (Newcastle), Casemiro (Real Madrid), Lucas Paqueta (West Ham United), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo)

Támadók: Neymar (PSG), Gabriel Jesus (Arsenal), Vinicius Junior (Real Madrid), Antony (Manchester United), Richarlison (Tottenham), Raphinha (Barcelona), Rodrygo (Real Madrid), Gabriel Martinelli (Arsenal), Pedro (Flamengo)

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Militao, Marquinhos, T. Silva, Alex Sandro – Casemiro, Fred, Paquetá – Raphinha, Richarlison, Vinicius Jr.

Egymás elleni meccsek:

Bár a világ két végén található a két ország, szeretnek megmérkőzni egymással. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az elmúlt három évben kétszer is játszottak egy barátságos mérkőzést. De az elmúlt húsz évben összesen négyszer meccseltek.

Brazília mind a négy mérkőzést meg tudta nyerni. 2002-ben 3-2-re, majd tizenegy évvel később 2-0-ra. A friss meccsek közül a 2019-es találkozót 3-0-ra, a legújabbat, ami mindössze fél éve volt, 5-1-re diadalmaskodott Tite együttese.

A két keret azért hasonlított a mostanira, hazai részről Hwang Ui-jo talált be, míg a vendégeknél ott volt Richarlison, Neymar (2) és Gabriel Jesus is. Az ötödik gólt Philippe Coutinho szerezte, aki most nincs a VB-n.

Előző meccs eredménye
2022.06.02.Barátságos Mérkőzés
south korea
1:5
brazil
Barátságos Mérkőzés
2019.11.19.Barátságos Mérkőzés
brazil
3:0
south korea
Barátságos Mérkőzés
2013.10.12.Barátságos Mérkőzés
south korea
0:2
brazil
Barátságos Mérkőzés
2002.11.20.Barátságos Mérkőzés
south korea
2:3
brazil
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dél-Korea

Dél-Korea úgy vágott neki a harmadik fordulónak, hogy nincs sok esélyük a továbbjutásra. Az első két mérkőzésükön összesen egy pontot tudtak szerezni, Uruguay ellen örülhettek a döntetlennek, Ghána ellen örültek volna a döntetlennek. Az afrikaiak elleni találkozón kétgólos hátrányból álltak fel, azonban ez semmit sem ért. És a portugálokat kellett volna legyőzni, miközben a másik mérkőzés, a Ghána – Uruguay eredménye sem volt mindegy.

Hamar hátrányba kerültek a tartalékos Ronaldo-vezette csapat ellen, de még az első félidőben sikerült egyenlíteni védőjük, Kim Young-gwon által, aztán hosszabb ideig semmi. Közben Uruguay 2-0-ra vezetett Ghána ellen, így ők álltak a második helyen.

Minden a 91. percben változott meg, Dél-Korea ugyanis betalált, Hwang Hee-chan, a Wolves támadója talált a hálóba, és ez az egyetlen gól elegendő volt, hogy az ázsiaiak előrébb lépjenek. Pár kilométerrel arrébb az uruguayiak meg akarták lincselni a bírót, mert ott meg elmaradt egy tizenegyes. Szerintük. Meg mások szerint is.

Kim Min-jae a kispadon nézte végig csapata győzelmét legutóbb, azonban a Napoli játékosa várhatóan visszakerül a kezdőbe. Ahogy Lee Jae-sung helyére bekerülhet Hwang Hee-chan is, a támadó eddig sérüléssel küszködött, de láthatóan ezen túl van már.

Paulo Bento egy óvatosabb formációra válthat, több középpályás védekezéssel, amire szükség is lesz. Ez pedig azt is jelentheti, hogy Lee Kang-in, akinek nem erőssége a védekezés, a kispadra szorul.

Az eredeti keret:

Kapusok: Kim Seung-gyu (Al-Shabab), Jo Hyeon-woo (Ulsan Hyundai), Song Bum-keun (Jeonbuk Hyundai Motors)

Védők: Kim Young-gwon (Ulsan Hyundai), Kim Jin-su (Jeonbuk Hyundai Motors), Hong Chul (Daegu FC), Kim Min-jae (Napoli), Kwon Kyung-won (Gamba Osaka), Kim Moon-hwan (Jeonbuk Hyundai Motors), Kim Tae-hwan (Ulsan Hyundai), Cho Yu-min (Daejon Hana Citizen), Yoon Jong-gyu (FC Seoul)

Középpályások: Jung Woo-young (Al-Sadd), Lee Jae-sung (Mainz), Hwang Hee-chan (Wolves), Kwon Chang-hoon (Gimcheon Sangmu), Hwang In-beom (Olympiacos), Na Sang-ho (FC Seoul), Son Jun-ho (Shandong Taishan), Paik Seung-ho (Jeonbuk Hyundai Motors), Jeong Woo-yeong (Freiburg), Lee Kang-in (Mallorca), Song Min-kyu (Jeonbuk Hyundai Motors)

Támadók: Son Heung-min (Tottenham), Hwang Ui-jo (Olympiacos), Cho Gue-sung (Jeonbuk Hyundai Motors)

A várható kezdőcsapat:

Kim Seung-gyu – Kim Moon-hwan, Kim Min-jae, Kim Young-gwon, Kim Jin-su – Jung Woo-young, Hwang In-beom – Hwang Hee-chan, Jeong Woo-yeong, Son Heung-min – Cho Gue-sung

Tippelde

Igazából két tippünk van a mérkőzésre. Az egyik, hogy Brazília továbbjut. Hihetetlen meglepetés lenne, ha nem így lenne, bár Katarban láttunk már pár érdekes eredményt, szóval, most már nem lehet egyértelműen kimondani semmit.

Neymar nélkül is kötelező lenne a győzelem, ha Dél-Korea védelmét feltörik, és már az első félidőben előnybe kerülnek, a stabil védekezésről, kontrajátékáról ismert ázsiaiaknak ki kell nyílnia. Ami aztán azt jelentheti, hogy Viniciusék megszórják ellenfelüket.

És ezzel kapcsolatos a másik tippünk: Minimum két és fél találatra számítunk a találkozón. Azt nem mondom, hogy ezt csak a brazilok hozzák össze, Dél-Korea is betalálhat. De nyerni nem fognak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső