Brazília – Szerbia: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 23.
2022. november 24. csütörtök, 20:00 Lusail Stadium
Brazília
vs
Szerbia

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Csütörtök este lép pályára a világbajnokság legnagyobb favoritja. Legalábbis a bukik szerint. Brazília húsz éve nem tudott nyerni, ami az ország lakosságának, a szövetségnek, a játékosoknak, mindenkinek óriási csalódás. 2014-ben hazai pályán juthattak volna a csúcsra, hatalmas zakó lett belőle. Most azonban a vélhetően legerősebb keret az övék. Tite vállán így óriási a súly. És azután, hogy Argentína megbotlott, valószínűleg még nagyobb súly nyomja a vállukat, nem akarnak úgy járni, mint Messiék.

Pedig nem egy Szaúd-Arábia lesz az ellenfél, hanem az a Szerbia, amelynek kerete légiósokkal van kitömve, amelyik Portugáliát megelőzve jutott ki a VB-re, amelyik simán nyerte a Nemzetek Ligája csoportját. Amelyik baromi jó.

Sergej Milinkovic-Savicéknak első ránézésre nincs gyenge pontjuk, és ez a csapat már messze nem az, amelyiket a magyar válogatott megvert nem is olyan régen.

A játéknap talán legjobban várt mérkőzése ez, ahol az esélyek egyértelműnek tűnnek, de közben mégsem. Mert benne van az is, hogy Vlahovicék meglepik a brazilokat. Az is benne van, hogy a dél-amerikaik dupla motivációval lépnek pályára, és esélyt sem hagynak Dragan Stojkovic csapatának.

Hogy mit is gondolnak a tippmesterek? Inkább az utóbbit. Hogy nem lesz meglepetés, hogy Brazília simán győzni fog.

Az ő győzelmük jelenleg 1.50-et ér, míg a döntetlen már most több, mint 4-szeres szorzón áll. Közben a szerbek sikerére van, ahol 7-szeres összeg üti a fogadó markát.

Nézzük, tényleg annyira sima lesz-e a Brazília – Szerbia mérkőzés?!

Brazília

A keret összeállításakor talán Titének volt a legnagyobb gondja. A legkellemesebb. Olyan játékosokat volt kénytelen otthon hagyni, akik más csapatokban azonnal a kezdőbe kerültek volna. Brazíliában meg még arra sem volt elég, hogy a legjobb 26-ban ott legyenek. Az egyik legnagyobb név Roberto Firmino, aki hiába kezdte el lőni a gólokat a Liverpoolban, hiába szerezte vissza – még ha némileg kényszerből is – a kezdő pozíciót Kloppnál, a vb-hez ez kevés volt. Ahogy kevés volt Philippe Coutinho teljesítménye is, mondjuk ezt azért meg is lehet érteni, a támadó középpályás már az Aston Villába sem igazán fér be.

Kimaradt még Gabriel Magalhaes a védelemből, Gabriel Barbosa és Matheus Cunha a támadók közül.

És nélkülük is elképesztően erős ez az együttes.

Nem is nagyon tudom, kit lehetne kiemelni ebből a csapatból. Az biztos, hogy Neymarra vezérszerep hárul, és ez a mostani VB jelentheti az áttörést több fiatalnak is. Vinicius Jr., Antony és Gabriel Martinelli a klubcsapatukban kezdőnek számítanak, de a válogatottban sok mindent nem tudtak még mutatni.

A hírek szerint Alex Telles, Bruno Guimaraes és Antony kisebb sérüléssel küzd, és szereplésük az első meccsen nem tűnik valószínűnek. Tite elviekben egy 4-2-3-1-gyel készül, mások 4-3-3-as felállást vetítettek elő, ahol Neymar, Raphinha és Richarlison támadnak. Mi inkább a 4-2-3-1-ben hiszünk, amiben a két szélső is kiveszi a részét a védekező feladatok ellátásából. Tite a szerbek ellen nem kockáztathat, ahogy mondtam, nem akarhatnak Argentína sorsára jutni.

A teljes keret

Kapusok: Alisson Becker (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

Védők: Dani Alves (UNAM), Thiago Silva (Chelsea), Marquinhos (PSG), Danilo (Juventus), Alex Telles (Sevilla), Alex Sandro (Juventus), Eder Militao (Real Madrid), Bremer (Juventus)

Középpályások: Bruno Guimarães (Newcastle), Casemiro (Real Madrid), Lucas Paqueta (West Ham United), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo)

Támadók: Neymar (PSG), Gabriel Jesus (Arsenal), Vinicius Junior (Real Madrid), Antony (Manchester United), Richarlison (Tottenham), Raphinha (Barcelona), Rodrygo (Real Madrid), Gabriel Martinelli (Arsenal), Pedro (Flamengo)

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro – Casemiro, Paquetá – Raphinha, Neymar, Vinicius Jr. – Richarlison

Egymás elleni meccsek:

Nagyon érdekes a G csoport a világbajnokságon, hiszen majdnem megegyezik az orosz VB-n látott E csoporttal. Ott is ott volt Brazília, Szerbia és Svájc is, csak akkor Kamerun helyett Costa Rica volt a negyedik tag. Tehát a brazilok és a szerbek négy évvel ezelőtt már találkoztak. Akkor még a déli szomszédaink nem voltak ennyire erősek, mint most. De igazából talán a brazilok sem. A meccset aztán Brazília 2-0-ra nyerte meg Paulinho és Thiago Silva góljaival. Brazília csoportelsőként jutott tovább, Szerbia viszont kiesett, csak a harmadik helyet tudták megszerezni.

Előtte is volt még egy meccsük, annak azonban nem volt tétje, 2014-ben egy felkészülési meccset játszottak a VB előtt. Azt is a sárga-zöldek nyerték meg, akkor Fred góljával győztek 1-0-ra.

Előző meccs eredménye
2018.06.27.Világbajnokság 2018
serbia
0:2
brazil
Világbajnokság 2018
2014.06.06.Barátságos Mérkőzés
brazil
1:0
serbia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Szerbia

Ha nem is titkos favoritként számolok a szerbekkel, úgy gondolom, hogy most sokáig eljuthatnak. Régóta nem voltak ilyen erősek, pedig nemrégiben még a Nemzetek Ligája B divíziójában a bent maradásért küzdöttek. Most meg megnyerték, és következő alkalommal már a legjobbak között lesznek.

Dragan Stojkovic csapatában mindig ott volt a potenciál, de most tényleg odaérhetnek történelmük legjobb VB-helyezésére. Szerbia a selejtezőben Portugáliát megelőzve lett csoportelső, az EB-ről korábban lemaradtak, de a VB-t már elérték.

A keret 26 játékosából 25 nem otthon, hazai csapatban futballozik. A kivétel Strahinja Erakovic, a Crvena zvezda védője. Mindenki más külföldön, jellemzően Olaszországban, Spanyolországban, Angliában futballozik.

A szerb csapat általában 3-4-1-2-es felállásban lép pályára, és ebben az esetben Mitrovic és Vlahovic együtt szokott pályára lépni. De most gond van. Mindketten félig sérülten érkeztek a VB-re. Állítólag a Juventus játékosa készen áll a meccsre, de a Fulham támadója nem. Emiatt Luka Jovic kerülhet a kezdőbe.

Más változásra nem kell számítani a megszokott kezdőhöz képest.

A teljes keret:

Kapusok: Marko Dmitrovic (Sevilla), Vanja Milinkovic-Savic (Torino), Predrag Rajković (Mallorca)

Védők: Nikola Milenkovic (Fiorentina), Stefan Mitrovic (Getafe), Strahinja Pavlovic (Salzburg), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Filip Mladenovic (Legia Warsaw), Srdan Babic (Almeria), Strahinja Erakovic (Red Star Belgrade)

Középpályások: Dusan Tadic (Ajax), Nemanja Gudelj (Sevilla), Filip Kostic (Juventus), Nemanja Maksimovic (Getafe), Filip Djuricic (Sampdoria), Nemanja Radonjic (Torino), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Sasa Lukic (Torino), Andrija Zivkovic (PAOK), Uros Racic (Braga), Ivan Ilic (Hellas Verona), Darko Lazovic (Hellas Verona)

Támadók: Aleksandar Mitrovic (Fulham), Luka Jovic (Fiorentina), Dusan Vlahovic (Juventus)

A várható kezdőcsapat:

V. Milinkovic-Savic – Pavlovic, Mitrovic, Milenkovic – Zivkovic, S. Milinkovic-Savic, Gudelj, Kostic – Tadic – Vlahovic, Jovic

Tippelde

Igyekszünk biztosra menni most. A brazilok egyértelmű esélyesek, de én nem írnám le ezt a szerb csapatot. A győzelem valószínűsíthető, de a fieszta Neymaréktól nem most kerül majd megrendezésre.

A legvalószínűbb tippnek a két és fél gól feletti eredmény tűnik, mi most csak ebben az egy tippben gondolkozunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső