Franciaország – Dánia: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 25.
2022. november 26. szombat, 17:00 Stadium 974
Franciaország
vs
Dánia

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Szombaton ismét összecsap két együttes, akik az elmúlt években viszonylag sokszor találkoztak egymással. A Franciaország – Dánia mérkőzést előzetesen a csoport rangadójának tekintették, és ez most sincs másképp. Annak ellenére sem, hogy a dánok… egy kicsit megváltoztak. Vagy csak rossz napot fogtak ki. Nem lehet egy meccs alapján leírni őket, de nagyon nem ízlett nekik az első fordulóban Tunézia agresszív stílusa.

És nem mondhatjuk, hogy a második körben majd könnyebb dolguk lesz. Pedig valahol győzelmi kényszerben vannak… Kasper Hjulmand csapatának számára az igazi kihívás az lesz, hogy feltörjék a franciák védelmét. Ami az utóbbi egy évben kétszer is sikerült.

Viszont a mostani francia csapat egészen jól kezdett a világbajnokságon, magabiztos győzelmet arattak Ausztrália ellen, a kezdeti nehézségekből hamar felocsúdott a gall együttes, és parádés futballt játszva gólzáporos győzelmet aratott.

Didier Deschamps számára bizonyára hiányoznak a kulcsemberei, de láthatóan mindenkit sikerült pótolni. Itt is megjegyezném, egy mérkőzés alapján nagyon nehéz lenne megállapítani, hogy meddig is juthatnak el Giroud-ék, hiszen az ellenfél enyhén szólva is gyenge produkciót tett le az asztalra.

Ez a meccs már többet elárul majd. Ha Dánia is képes lesz összeszedni magát, és legalább úgy játszani, mint az első meccs utolsó félórájában.

A továbbjutás szempontjából nagyon fontos mérkőzés következik, ahol a fogadóirodák elég magabiztosak. 1.70-et fizetnek a francia győzelemre, 3.70-et jelent most náluk a döntetlen, míg a dán sikert eléggé valószínűtlennek tartják, ezért fizetnek rá 5-szörös pénzt…

Franciaország

Mivel egy halom játékos megsérült a világbajnokság előtt és alatt, sokan azt gondolták, esélye sem lesz megvédeni a címét Franciaországnak. Ezt mi azért nem osztottuk, de azt még mindig tartjuk, nem lesz annyira egyszerű dolguk. Bár a középpálya Kanté és Pogba nélkül is jól működik, a védelemben Upamecano és Konaté remekeltek, elöl pedig Giroud két gólt szerzett, szóval nincs okuk panaszra…

Presnel Kimpembe, N’Golo Kanté, Paul Pogba, Christopher Nkunku és Karim Benzema estek ki, no meg ott van még Mike Maignan. És ugye az ausztrálok ellen kiesett Lucas Hernández, a legfrissebb hír pedig az, hogy Kingsley Coman nem edzett a csapattal…

Szóval meg vannak áldva a franciák, de első meccsükön ez nem látszott. Bár Ausztrália gyorsan vezetést szerzett, még az első félidőben sikerült megfordítani az állást, a másodikban meg a szó szoros értelmében leradírozták ellenfelüket a pályáról.

Először Adrien Rabiot fejelt a hálóba, majd egy védelmi hibát kihasználva betalált Olivier Giroud is.

Az ausztrálok ekkor még tartották magukat, de a fordulást követően már tényleg semmi esélyük nem volt.

A hajrá kezdetén Kylian Mbappé döntötte el végérvényesen a pontok sorsát, de még Olivier Giroud is beköszönt még egyszer.

Sokakat ki lehet és ki is kell emelni pozitívan. Ilyen például mindegyik gólszerző, de nem csak őket, hanem a szürke eminenciásokat is meg kell jegyezni. Szerintünk remekelt Aurélien Tchouaméni, aki hihetetlen statisztikát hozott össze, és lecserélésekor állva tapsolta őt a közönség, valamint jól játszott Ousmane Dembélé és a csereként testvérét váltó Theo Hernández is.

Igazából könnyebb lenne azokat kiemelni, akik ANNYIRA nem voltak jók, de feleslegesnek érzem, hogy bárkit is kritikával illessek.

A francia taktika láthatóan megvan, úgy gondolom, amennyiben a fentebb említett sérültek itt lennének, akkor is így küldené, ebben a formációban pályára a srácokat Deschamps. Ami minket kissé meglepett, hogy Raphael Varane csak a kispadon ült, nem jutott szóhoz Matteo Guendouzi sem (akit a kezdőbe vártunk), és Randal Kolo Muani sem.

Franciaország adott esetben már a továbbjutást is kiharcolhatja, amennyiben megnyerik a találkozót, úgy biztos, hogy ott lesznek a nyolcaddöntőben. Ez is motiválja majd Griezmannékat.

Az eredeti keret:

Kapusok: Alphonse Areola (West Ham), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Rennes)

Védők: Lucas Hernardez (Bayern München), Theo Hernandez (AC Milan), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern München), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern München), Raphael Varane (Manchester United), Axel Disasi (Monaco)

Középpályások: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Matteo Guendouzi (Marseille), Adrien Rabiot (Juventus), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Jordan Veretout (Marseille)

Támadók: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern München), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)

A várható kezdőcsapat:

Lloris – Pavard, Konaté, Upamecano, T. Hernández – Tchouaméni, Rabiot – Dembélé, Griezmann, Mbappé – Giroud

Egymás elleni meccsek:

Az elmúlt négy évben Franciaország és Dánia háromszor is találkozott egymással. Ezekben a meccsekben az a közös, hogy az általában esélyesebbnek gondolt franciák egyszer sem nyertek az északi ország ellen. 2018-ban is egy csoportban voltak a világbajnokságon, és a felek a csoportkör alatt találkoztak egymással. Nem volt egy túl jó meccs, gól egy sem született, de ez az eredmény mindkét félnek jó volt, mindketten továbbjutottak végül, és ugye tudjuk, később a franciák az egész VB-t megnyerték.

Négy évvel később futottak össze ismét, nem is olyan régen. A Nemzetek Ligájában voltak egy csoportban, Dánia pedig meglepetésre mindkét meccset behúzta. Először Franciaországban múlták felül Deschamps-ékat (2-1-re, Andreas Cornelius duplázott, Karim Benzema talált be a másik oldalon), három hónappal később pedig gólt sem kaptak (2-0-ra nyertek, Kasper Dolberg és Andreas Skov Olsen lőtték akkor a gólokat).

Franciaország utoljára 2015-ben egy felkészülési meccsen tudott győzni Dánia ellen.

Előző 5 meccs eredménye
2022.09.25.Nemzetek Ligája
dánia
2:0
franciaország
Nemzetek Ligája
2022.06.03.Nemzetek Ligája
franciaország
1:2
dánia
Nemzetek Ligája
2018.06.26.Világbajnokság 2018
dánia
0:0
franciaország
Világbajnokság 2018
2015.10.11.Barátságos Mérkőzés
dánia
1:2
franciaország
Barátságos Mérkőzés
2015.03.29.Barátságos Mérkőzés
franciaország
2:0
dánia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dánia

Kasper Hjulmand kénytelen lesz felkötni a nadrágot, mert saját magukat sodorták nagyon nehéz helyzetbe. Azáltal, hogy nem sikerült legyőzni Tunéziát, lépéshátrányba kerültek, ezt a hibát a franciák nem fogják elkövetni.

A tavalyi EB-elődöntős a mérkőzés jelentős részében nem tudott az afrikai rivális fölé nőni, ha a félidőben 2-0-s hátrányban vannak, nem szólhattak volna egy szót sem. Egyszer a partjelző, egyszer pedig Kasper Schmeichel segített be, és mentette meg őket.

A dán csapat hátul nagyjából megvolt, a középpályával sem voltak gondok, ám a Damsgaard – Dolberg – Skov Olsen hármas vajmi kevés veszélyt tudott jelenteni Dahmen kapujára.

Ahogy mondtam, kábé egy óra után tudták átvenni az irányítást, és onnantól kezdve jöttek a helyzetek is. Előbb Kasper Dolberg fejese csúszott le, aztán Christian Eriksen lövését védte a tunéziai kapus, végül Andreas Cornelius egy ajtó-ablak ziccert nem tudott góllal befejezni, csak kapufával.

A találkozó legvégén még egyébként egy tizenegyest is kaphattak volna az északiak, de a játékvezető a nyilvánvaló kezezést úgy ítélte meg, a tunéziai nem tudta hová tenni a kezét. Tudnék ezzel vitatkozni.

A különböző értékelések ugyanazt mutatják, mint amit mi mondtunk: Andreas Christensent és Simon Kjaert, valamint Joachim Andersent dicsérték, még kiemelték Christian Eriksent, aki jól mozgatta a csapatot, és Schmeichelt a bravúrja miatt, a többieket viszont kritikával illették. Különösen a támadókat…

Hjulmand egy kicsit át kell, hogy variálja a csapatát. Lehetséges, hogy ez egyben egy új formációt is jelent az együttes számára. A legutóbb 3-5-2-ben játszó dánok egyik kulcsjátékosa, Thomas Delaney megsérült, és ha minden igaz, már haza is utazott, nem fog többet ezen a tornán pályára lépni.

A tunéziaiak ellen Mikkel Damsgaard lépett a helyére, aki nem alkotott maradandót, bár ez a fél dán csapatra igaz…

Lehet, hogy Damsgaard kerül a kezdőbe, és marad a 3-5-2, de ő képes a balszélen is játszani, mondjuk akkor lehet, hogy semlegesítenék egymást Maehlével… Ezt Hjulmand azért jobban tudja nálam.

Christian Nörgaard már készen áll a játékra, és Mathias Jensen is beszállhat Delaney helyére, szóval tényleg, vannak opciói a szövetségi kapitánynak.

Az eredeti keret:

Kapusok: Kasper Schmeichel (OGC Nice), Oliver Christensen (Hertha BSC), Frederik Ronnow (Union Berlin)

Védők: Daniel Wass (Bröndby), Rasmus Nissen Kristensen (Leeds United), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor), Joakim Maehle (Atalanta), Andreas Christensen (FC Barcelona) Simon Kjaer (AC Milan), Joachim Andersen (Crystal Palace), Victor Nelsson (Galatasaray), Alexander Bah (Benfica)

Középpályások: Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenha), Thomas Delaney (Sevilla), Christian Eriksen (Manchester United), Mathias Jensen (Brentford), Robert Skov (Hoffenheim), Christian Nörgaard (Brentford)

Támadók: Mikkel Damsgaard (Brentford), Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Jesper Lindström (Eintracht Frankfurt), Martin Braithwaite (Espanyol), Kasper Dolberg (Sevilla), Jonas Wind (VfL Wolfsburg), Andreas Cornelius (FC Köbenhavn), Yussuf Poulsen (RB Leipzig)

A várható kezdőcsapat:

Schmeichel – Andersen, Kjaer, Christensen – Kristensen, Eriksen, Höjbjerg, Jensen, Maehle – Skov Olsen, Dolberg

Tippelde

A dán válogatott a kapu előtt gyengén muzsikált, és félő, hogy az erősebb franciák ellen sem fognak dominálni a franciák védekező harmadában. Több játékosnak is fel kell javulnia, miközben a franciák kellő magabiztossággal várhatják a találkozót. Már hét éve nem nyertek a skandinávok ellen, a továbbjutásuk egy győzelemnyire van, szóval megvan a kellő motiváció.

Véleményünk szerint Didier Deschamps csapata le fogja győzni a dánokat, úgy gondoljuk, ebből kisülhet egy két és fél gól feletti eredmény is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső