Lengyelország – Szaúd-Arábia: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 25.
2022. november 26. szombat, 14:00 Education City Stadium
Lengyelország
vs
Szaúd-Arábia

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Csak nem akar összejönni az a gól Robert Lewandowski számára… A lengyel válogatott gólgépe világbajnokságon még egyszer sem talált be, és ez a sorminta folytatódott a Mexikó elleni mérkőzésen is. Lengyelország nem játszott jól, a legtöbb helyről azt hallom vissza, Czeslaw Michniewicz csapata csalódást keltő teljesítményt nyújtott. Én magam is ezen az állásponton vagyok, bár az ellenfelük is nagyon megnehezítette a dolgukat, Mexikó fanatikusan ment előre a győzelemért. Meg is érdemelték volna, mégis Lengyelország bánkódhat. Később kifejtem, ha esetleg lemaradtál a meccsről vagy az összefoglalónkról.

Amennyiben szeretnének továbbjutni, most egy kis lelki előnyhöz juthatnak. Ugyanis Mexikó Argentínával játszik, és bár Messiék vereséget szenvedtek az első körben, várhatóan ez inkább felpaprikázza majd Lionel Scaloni együttesét.

És hogy kitől kaptak ki Messiék? Hát Szaúd-Arábiától! Hervé Renard együttese nyolcpercnyi támadó futballal, kőkemény védekezéssel, odaadó, önfeláldozó focival rukkolt elő. Cseppet sem volt veszélytelen, amit al Dawsariék játszottak, de bejött, a vb-k történetének egyik legnagyobb meglepetését szállítva nyerni tudtak a világbajnokság egyik legnagyobb esélyesével szemben.

Akkora volt az öröm a szaúdiaknál, hogy a következő nap ünnepnap lett az országban, az embereknek pedig nem kellett bemenni dolgozni.

Meg lehet-e fogni Lengyelországot is? Vannak, akik szerint igen, vannak, akik azt mondják, nem a véletlen műve, hogy Szaúd-Arábia nyerni tudott. Mások meg azt mondják, minden csoda három napig tart, és most már a helyükre teszik Owaisékat.

Mi meg azt mondjuk, Lengyelország két okból sem veheti félvállról ezt a meccset. Egyrészt nem nyertek az első fordulóban, másrészt ott van még a szaúdiak első körös győzelme is…

A bukmékerek azt állítják, Lewáék fognak nyerni. 1.80 a lengyel szorzó, 3.60 a döntetlen, 5.00 környékén a szaúdiak sikere. Jöjjön a Lengyelország – Szaúd-Arábia találkozó!

Lengyelország

Valahogy már megszoktuk a gyengébb szereplést Lengyelországtól a világbajnokságokon, de most megint azt hittem, valamit villantanak. Mindig naivan azt gondolom, egy erős csapat utazik majd a VB-re, és általában csalódnom kell. Úgy néz ki, ez idén sem lesz másképp.

Igen, talán túlzottan is előre szaladtam, egy pontszerzés után nem kéne Czeslaw Michniewicz fiait ennyire leszólnom, de mit tegyek, ha egyszer nem tetszett a játék Mexikó ellen.

A zöldmezesek nagyon lelkesen játszottak, amivel a lengyel csapat nem is nagyon tudott mit kezdeni, főleg az első félidőben. De még a másodikban is inkább ők voltak veszélyesebbek. Robert Lewandowskiék az első negyvenöt percet úgy hozták le, hogy alig volt náluk a labda, és el sem találták a kaput, mindössze egy próbálkozásuk volt, de azt is megakadályozták a védők, Ochoának így nem akadt dolga.

Bezzeg a másodikban! No, akkor sem rohanták le a közép-amerikaiakat Szymanskiék, de egy buta Moreno-hibát kihasználva tizenegyeshez jutottak. Az addig nagyon hangos mexikói drukkerek elcsendesedtek, viszont pár perccel később egyszerűen szétszedték a stadiont.

Robert Lewandowski ugyanis nem tudta értékesíteni a megítélt büntetőt, balra rúgta, pont oda, ahová Guillermo Ochoa vetődött. A veterán kapuvédő meccsben tartotta a csapatát, a közönség pedig még hangosabban kezdte biztatni az övéit.

A kihagyott tizenegyes után élénkült fel a játék igazán, ekkor már a lengyelek is partnerek voltak ebben. Gól azonban nem született.

Mivel Argentína az első fordulóban kikapott, így teljesen összekuszálta a dolgokat. Ez az egy pont mindkét csapat számára sokat érhet, persze, nem árt, ha a második és harmadik körben tovább növelik a pontjaik számát, önmagában ez az iksz semmit nem ér.

Lengyelország kevés jó teljesítményt tudott a közösbe adni, inkább olyan játékosok voltak, akik lefelé lógtak ki. Wojciech Szczesnynek sokat köszönhetnek a szurkolók, Kiwior és Glik kellően keményen játszottak, Cashnek voltak jó megindulásai, de akiktől sokat vártunk, Piotr Zielinski és Robert Lewandowski – kisebb csalódást okoztak.

Egyedül tényleg a védelemre lehetnek büszkék, és nem csak azért, mert Mexikót meg tudták állítani, hanem azért is, mert immáron három mérkőzés óta nem vették be Szczesny kapuját.

Figyelniük kell a szaúdiakra, de megijedni nem kell tőlük. Igazából Michniewicz egy kicsit lehetne bátrabb is, és Lewandowski mellé beküldhetné Miliket, Piateket vagy Swiderskit, Zielinskit pedig egy sorral hátrébb lehetne játszatni, ami amúgy is jobban fekszik az olasz légiósnak. De ez csak egy elképzelés, reálisabb, hogy Michniewicz marad az egycsatáros játéknál…

Az eredeti keret:

Kapusok: Wojciech Szczesny (Juventus), Kamil Grabara (FC Köbenhavn), Lukasz Skorupski (Bologna)

Védők: Jan Bednarek (Aston Villa), Kamil Glik (Benevento), Robert Gumny (FC Augsburg), Artur Jedrzejczyk (Legia Warsaw), Jakub Kiwior (Spezia), Mateusz Wieteska (Clermont), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Matty Cash (Aston Villa), Nicola Zalewski (AS Roma)

Középpályások: Krystian Bielik (Birmingham City), Przemyslaw Frankowski (Lens), Kamil Grosicki (Pogon Szczecin), Grzegorz Krychowiak (Al-Sabab), Jakub Kaminski (VfL Wolfsburg), Michal Skoras (Lech Poznan), Damian Szymanski (AEK Athén), Sebastian Szymanski (Feyenoord), Piotr Zielinski (Napoli), Szymon Zurkowski (Fiorentina)

Támadók: Robert Lewandowski (FC Barcelona), Arkadiusz Milik (Juventus), Krzysztof Piatek (Salernitana), Karol Swiderski (Charlotte FC)

A várható kezdőcsapat:

Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski – Szymanski, Krychowiak – Frankowski, Zielinski, Zalewski – Lewandowski

Egymás elleni meccsek:

A két csapat még sosem találkozott egymással.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szaúd-Arábia

Világraszóló sikert aratott Szaúd-Arábia az első mérkőzésén. Nem sok akkora meglepetés született, mint ezen a meccsen, Argentínától gólzáport vártak, amit egyébként meg is kaptak, csak három gólt is les miatt elvettek a szaúdiaktól. Hervé Renard egy nagyon veszélyes taktikát választott, amihez az kellett, hogy a teljes védelem egy emberként gondolkozzon: Lesre kellett állítani az argentinokat. Ez pedig bejött. Lionel Messi egy, Lautaro Martínez két lesgólt is szerzett, szabályos körülmények között pedig csak egyszer tudtak betalálni, Lionel Messi értékesített egy tizenegyest.

Az első félidőben a szaúdiak alig tudták megtartani a labdát, elkönyveltük, hogy ezt simán be fogják húzni az argentinok. De nem így történt. Ugyanis a második félidőben öt perc alatt fordítottak a zöldmezesek, előbb Saleh al Shehri, majd Salem al Dawsari talált be Emiliano Martínez kapujába.

A szaúdiak egyik védőjét, Yasir Al Shahranit később le kellett cserélni, ugyanis saját kapusa UFC-s mozdulattal térdelte arcon a középpályást. Azóta kiderült, a játékos álla és arccsontja is eltört, azonnal műteni kellett, amihez a szaúdi koronahercegtől kapott segítséget, aki közbenjárásával a lehető legjobb ellátást biztosította a – kis túlzással – nemzeti hősnek.

A maradék időben Argentína nyomott ugyan, de Owais végig a helyén volt, így maradt az 1-2, ami után a szaúdi király munkaszüneti napot rendelt el.

A mérkőzés legjobbjai közé tartozott a két gólszerző, mellettük a kapus, al Owais nyújtott még átlagon felülit.

Nem mindenki örült ennek a győzelemnek, az argentinok mellett egy ausztrál fogadó is nagyon bosszús volt, hiszen 42 millió forintnyi ausztrál dollárt tett az argentinok győzelmére…

Ezzel a status quo kicsit felborult, Szaúd-Arábia pedig a nagy siker után már merészebb álmokat szövöget.

Al Shahrani nélkül ugyan, de meg kell próbálni Lengyelországot is legyőzni. Renard a védőt al Breikkel pótolhatja, aki már az első meccsen is beszállt. Igaz, sok szerepe nem volt, majdnem a századik percben lépett pályára…

Van még egy sérült a keretben, Salman al Faraj, aki a szünet előtt jött le, a támadó középpályás megsérült. Igaz, nem tett le sokat az asztalra, Szaúd-Arábia már nélküle tért magához, így, ha fel is épül, akkor is esélyes, hogy Al Abed fog játszani.

Az eredeti keret:

Kapusok: Mohamed al-Ovajs (al-Hilal), Navaf al-Aqidi (al-Nassr), Mohamed al-Jami (al-Ahli)

Védők: Jasser al-Sahrani (al-Hilal), Ali al-Bulaihi (al-Hilal), Abdulelah al-Amri (al-Nassr), Abdullah Madu (al-Nassr), Hassan Tambakti (al-Sabab), Szultan al-Ghanam (al-Nassr), Mohammed al-Breik (al-Hilal), Saud Abdulhamid (al-Hilal)

Középpályások: Salman al-Faradz (al-Hilal), Rijad Sarahili (Abha), Ali al-Hassan (al-Nassr), Mohamed Kanno (al-Hilal), Abdulelah al-Malki (al-Hilal), Sami al-Nadzej (al-Nassr), Abdullah Otajf (al-Hilal), Nasszer al-Davsari (al-Hilal), Abdulrahman al-Aboud (Ittihad), Salem al-Davsari (al-Hilal), Hattan Bahebri (al-Sabab)

Támadók: Nawaf al-Abed (al-Sabab), Haitham Asiri (al-Ahli), Saleh al-Sehri (al-Hilal), Firas al-Buraikan (al-Fateh)

A várható kezdőcsapat:

Owais – Abdulhamid, Tambakti, Boleahi, Breik – Malki, Kanno – Shehri, Abed, Dawsari – Buraikan

Tippelde

Azért nem eszik olyan forrón a kását… Szaúd-Arábia nagy sikert aratott, de ez inkább volt köszönhető az argentinok túlságosan is lezser játékának, az első félidő után elhitték, hogy kisebb energiabefektetéssel is nyerni tudnak, aztán meg már hiába támadtak.

A kihagyott tizenegyes csak jobban fel fogja spannolni Lewandowskit, és ez a düh majd Szaúd-Arábián csattanhat. Meggyőződésünk, hogy a zöld sólymok még egy bravúrt már nem tudnak végre hajtani.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső