Ghána – Uruguay: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 01.
2022. december 02. péntek, 16:00 Al Janoub Stadium
Ghána
vs
Uruguay

A H csoport másik mérkőzése is rengeteg izgalmat tartogathat nekünk. És akár drámát is. Jelen pillanatban Ghána a második helyen áll, és megérdemelten vannak ott Portugália mögött. Az első meccsükön sem fogták vissza magukat, de amit a második fordulóban csináltak, az előtt csak a kalapunkat tudjuk emelni. A VB egyik legszórakoztatóbb mérkőzését játszották Dél-Korea ellen, és egy feszült hangulatú, végig fordulatos és izgalmas meccsen húzták be mindegyik pontot.

Most azt az Uruguayt is meg kellene verniük, akik csalódást okoztak. Számomra eddig a VB-nek két hatalmas csalódása van. Az egyik Dánia, akik egy ponttal, egy rúgott góllal, győzelem nélkül estek ki, a másik Uruguay, akiktől sokkal többre számítottam. De még van esélye javítani Edinson Cavaniéknak.

Igaz, még gólt sem rúgtak (és ezzel nem sokan vannak így), igaz, nem nyertek, mégis továbbjuthatnak. Az ideális forgatókönyv számukra úgy néz ki, hogy Portugália megveri Dél-Koreát, maximum ikszel velük, míg Uruguay nyer Ghána ellen. Fede Valverdéék számára ez az egyetlen opció, hogy ott legyenek a legjobb tizenhat között.

Otto Addo csapata viszont nagyon lelkes, rendkívül jó passzban vannak, láthatóan élvezik a futballt, és nem érdemelnék meg, hogy kiessenek. Mondjuk, szerintünk Tunézia, Ecuador vagy Irán sem érdemelt kiesést, de hát ez a VB lényege… Fogynak az ellenfelek, amíg végül csak egy csapat marad.

Nagyon érdekes, hogy még a most mutatott teljesítmény ellenére is Uruguay a mérkőzés esélyese. Ghána győzelmére majdnem 5-szörös pénzt fizetnek a fogadóirodák, míg Uruguayra 1.70-et. A döntetlen is magas, 3.70 körül mozog.

Következzen a Ghána – Uruguay mérkőzés!

Ghána

Valóban szórakoztató, ahogy Ghána játszik ezen a tornán, pedig emlékszem, a VB előtt még nagyon lebecsülték őket, egyértelműen a csoportjuk utolsó helyére rakták őket a különböző fogadóirodák. Közre játszhatott ebben az, hogy Otto Addo együttesének első, és második számú kapusa is kiesett sérülés miatt, de Lawrence Ati-Zigi egyelőre tartja a frontot. És nem csak ő, több jó teljesítmény is volt az elmúlt két mérkőzésen.

Ghána először Portugália ellen kapott ki 3-2-re, de hajszálon múlt, hogy a döntetlen meglegyen. André Ayew és Osman Bukari találatai nem bizonyultak elegendőnek. Inaki Williams egy szemfüles megoldásnak hála majdnem betalált a meccs legvégén, de elcsúszott a döntő pillanatban.

A második mérkőzésen Dél-Korea ellen újabb thriller vette kezdetét. Mohammed Salisu és Mohammed Kudus két góljának köszönhetően elhúztak, de Dél-Korea a második félidőben három perc alatt egyenlített. Ilyenkor sok csapat esik szét, Ghána azonban tudott egyet előre lépni, és Kudus második találatával megnyerték a mérkőzést.

Így most három ponttal ott vannak a továbbjutás kapujában, az eddig még gólt sem szerző Uruguay legyőzésével biztosan meglenne a nyolcaddöntő.

Sérülésről nem jött semmilyen információ, így Addo mester várhatóan ugyanazt a csapatot küldi pályára, mint amelyik az ázsiaiak ellen győzelmet aratott. Ha valakinek nem megy, a padról még Kamaldeen Sulemana, Osman Bukari vagy az ifjú Abdul Fatawu Issahaku tud segíteni a támadásokban.

A teljes keret:

Kapusok: Lawrence Ati-Zigi (St Gallen), Ibrahim Danlad (Asante Kotoko), Manaf Nurudeen (Eupen)

Védők: Joseph Aidoo (Celta Vigo), Daniel Amartey (Leicester), Abdul-Rahman Baba (Reading), Alexander Djiku (Strasbourg), Tariq Lamptey (Brighton), Gideon Mensah (Auxerre), Denis Odoi (Club Brugge), Mohammed Salisu (Southampton), Alidu Seidu (Clermont Foot)

Középpályások: Andre Ayew (Al Sadd), Mohammed Kudus (Ajax), Daniel-Kofi Kyereh (Freiburg), Elisha Owusu (Gent), Thomas Partey (Arsenal), Salis Abdul Samed (Lens)

Támadók: Daniel Afriyie (Hearts of Oak), Jordan Ayew (Crystal Palace), Osman Bukari (Red Star Belgrade), Issahaku Abdul Fatawu (Sporting CP), Antoine Semenyo (Bristol City), Kamal Sowah (Club Brugge), Kamaldeen Sulemana (Stade Rennes), Inaki Williams (Athletic Club)

A várható kezdőcsapat:

Ati-Zigi – Lamptey, Amartey, Salisu, Mensah – Partey, Samed – Kudus, A. Ayew, J. Ayew – I. Williams

Egymás elleni meccsek:

Egy meccset játszott egymással a két csapat, de az hosszú ideig szolgáltatott beszédtémát mindkét ország szurkolóinak, na meg az egész világnak. Történt ugyanis, hogy a 2010-es világbajnokság negyeddöntőjében kerültek össze, és a rendes játékidőben 1-1-re álltak a felek. Muntari talált be az egyik oldalon, Forlán a másikon.

Jött a hosszabbítás, és az uruguayiak akkoriban nagy reménysége, Luis Suárez a 120. percben góltól mentette meg csapatát, direkt kézzel ütötte ki a kapuba tartó labdát. Suárezt kiállították, Asamoah Gyan pedig tizenegyest rúghatott a győzelemért. Kihagyta, később Ghána tizenegyespárbajban is alulmaradt.

Előző meccs eredménye
2010.07.02.Világbajnokság 2010
uruguay
4:2
ghana
Világbajnokság 2010
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Uruguay

Diego Alonso nem tudta azokat az eredményeket megismételni, amit elődje, Óscar Tabárez hajtott végre tizenötéves regnálása során. A rutinos mesternek sem jött ki a lépés mindig, de közvetlenül azután, hogy átvette a stafétát Alonso, már arról beszéltek, mire lesz képes a csapat Katarban. Hát, egyelőre nem sokra.

Uruguay ugyan jobban játszott az első meccsen Dél-Korea ellen, de csak két kapufáig jutottak, és ami feltűnő volt, hogy a nagyon erősnek bemutatott csatársor semmi veszélyt nem tudott jelenteni a kapura. Sem Suárez, sem Núnez, sem pedig Cavani.

A második meccsen ugyanez volt a helyzet, gólt nem rúgott Uruguay, de kapott kettőt, így nagyon nehéz helyzetbe kerültek, lényegében esélytelen, hogy továbbjussanak. Matematikai esélyük megvan rá, és láttunk már érdekes eredményeket eddig is a csoportokban, de… Mégsem annyira hiszünk abban, hogy ott lesznek az uruk a legjobb tizenhat között.

Jelentős javulásra lesz szükség, ha nyerni akarnak, ahogy mondtam, a rutinos támadók csődöt mondtak. Az első meccsen Suárez, a másodikon Cavani kezdett Núnez mellett, most könnyen lehet, hogy mindkettő csak csere lesz, és Maxi Gómez lép előre, hogy végre megtörje a jeget.

A csapatban továbbra is csak egy kétséges játékos van, Ronald Araujo, akit elvittek ugyan magukkal, de a védő eddig nem állt készen a játékra. Minden bizonnyal most sem, az a hír járja, hogy játék nélkül fog hazautazni a Barca játékosa. Aminek a klubnál örülhetnek, így biztosan nem esik vissza, és a tavaszi szezonra már Xavi rendelkezésére állhat.

A középpálya összetétele számomra kérdéses még. Rodrigo Bentancur és Fede Valverde szereplése nem kérdés, de a padon ott van de la Cruz, Arrascaeta, Torreira vagy Ugarte, akikhez Alonso nem igazán nyúlt eddig.

Az ötvédős rendszert el kell felejteni Ghána ellen, győzelem nélkül nincs továbbjutás.

A teljes keret:

Kapusok: Fernando Muslera (Galatasaray), Sebastian Sosa (Independiente), Sergio Rochet (Nacional)

Védők: Jose Gimenez (Atletico Madrid), Diego Godin (Velez Sarsfield), Ronald Araujo (Barcelona), Guillermo Varela (Flamengo), Mathias Olivera (Napoli), Matias Vina (Roma), Sebastian Coates (Sporting CP), Martin Caceres (LA Galaxy), Jose Luis Rodriguez (Nacional)

Középpályások: Matias Vecino (Lazio), Rodrigo Bentancur (Tottenham), Nicolas de la Cruz (River Plate), Giorgian de Arrascaeta (Flamengo), Lucas Torreira (Galatasaray), Federico Valverde (Real Madrid), Manuel Ugarte (Sporting CP)

Támadók: Facundo Pellistri (Man Utd), Luis Suarez (Nacional), Darwin Nunez (Liverpool), Maxi Gomez (Trabzonspor), Facundo Torres (Orlando City), Edinson Cavani (Valencia), Agustin Canobbio (Athletico Paranaense)

A várható kezdőcsapat:

Rochet – Gimenez, Godin, Coates – Varela, Valverde, Bentancur, Vecino, Olivera – Núnez, Gómez

Tippelde

Ghána minket elvarázsolt eddig. Uruguay kevésbé. Mindkét csapatnak győzni kell a céljai eléréséhez, de míg Ghána egy siker esetén biztosan odaér, ahova szeretne, Uruguaynál ez koránt sem biztos.

Nem tehetnek mást, nekimennek a másiknak, itt is egy szórakoztató mérkőzésre számítok. És gólokra. Legalább kettő és félre, minimum egyre mindkettőtől.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső