Horvátország – Belgium: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 30.
2022. december 01. csütörtök, 16:00 Ahmad Bin Ali Stadiumyan
Horvátország
vs
Belgium

Egy forduló után a két nagy nem nyűgözött le minket. Két forduló után is csak az egyikük. Egy kör maradt még a csoportból, Belgiumnak ennyi ideje van arra, hogy kivívja a továbbjutást. Ők vannak nehezebb helyzetben, hiszen váratlanul vereséget szenvedtek Marokkó ellen, ami a tabella harmadik helyére küldte őket.

Viszályoktól hangos a belga öltöző, a már korábban fennálló ellentétek mellé újak érkeztek, Roberto Martíneznek egy halom nagy sztárt kellene kordában tartani, ami láthatóan nem megy. És ahogy nem jönnek az eredmények, úgy növekszik a feszültség.

Úgy fogadják holnap délután a horvátokat, hogy a fél keret lényegében gyűlöli egymást. Na jó, ez túlzás – bár ketten, De Bruyne és Courtois – tényleg nem puszi pajtások.

Horvátország kicsit nyugodtabban várhatja a mérkőzést, de azért teljesen lazák ők sem lehetnek. Marokkó a már kiesett Kanadával játszik, szóval könnyen lehet, hogy vereség esetén Zlatko Dalicék búcsúznának a világbajnokság egyenes kieséses szakaszától. Nem vehetik félvállról a meccset, de ismerjük ezt a csapatot, minden bizonnyal nem is fogják.

Nagyon kemény találkozóra van kilátás, nem csak szerintünk, hanem a bukmékerek szerint is. A szorzók kiegyenlítettek, a horvát győzelem ugyanannyit ér, mint a belga, vagyis 2.60 körül van van. A döntetlen most 3.40-nél mozog.

A csoportmeccsek egyik legfeszültebb és legnagyobb téttel bíró összecsapásával kezdjük a napot, következzen a Horvátország – Belgium mérkőzés!

Horvátország

Az első kör után a horvát sajtó mellett minden valamirevaló orgánum kritikával illette Zlatko Dalic srácait, hiszen a marokkói válogatott ellen vajmi keveset mutattak, és igazából az egy pontnak épp úgy örülhettek, mint a másik fél. Nem volt egy jó meccs, és a szurkolósereg joggal tehette fel a kérdést: Ki fog itt gólt rúgni?

Mi is feltettük ezt a kérdést, mert nem láttuk, ki veheti vállára a horvát együttest a jövőben. Aztán Kanada ellen valamelyest választ kaptunk erre a kérdésre. Benne volt a pakliban a meglepetés is, és az érzéseink erősödtek, miután két perc játék után Kanada előnybe került. Horvátország aztán megrázta magát, és hozták a kötelezőt. Sőt, annál még többet is.

Az első félidőben már fordítottak, és a másodikban további két góllal terhelték meg Milan Borjan kapuját, így egyrészt kiejtették Kanadát, másrészt az élre ugrottak. Dalic egy kissé támadóbb csapatot küldött pályára, két ékkel, Marko Livaja és Andrej Kramaric is meghálálta a bizalmat, előbbi egyet, utóbbi kettőt rúgott. A negyedik találat Lovro Majer nevéhez fűződik.

Nem valószínű, hogy Dalic túl sok változtatást eszközöl majd. A védelem betonbiztos, ahogy a középpálya is, egyedül a támadó hármasban lehet némi változtatás. Ivan Perisic a kanadaiak ellen sérülten hagyta el a pályát, Mislav Orsic állhat a helyére. A jobbszélen vagy megint Andrej Kramaric kap szerepet (és akkor középen Marko Livaja fog játszani), vagy visszatér a kisebb sérülése után Nikola Vlasic.

A teljes keret:

Kapusok: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić

Védők: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Középpályások: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pasalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić

Támadók: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja

A várható kezdőcsapat:

Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modric, Brozovic, Kovacic – Vlasic, Kramaric, Orsic

Egymás elleni meccsek:

Mostanában elég gyakran találkozott egymással a két csapat. Volt itt felkészülési meccs, VB-selejtező meg EB-selejtező is az elmúlt szűk húsz évben. Az eredmények változók, de inkább Belgium van fölényben. A legutóbbi öt meccsből hármat is meg tudtak nyerni, miközben Horvátország csak egyet.

Más kérdés, hogy egy válogatottnak az ilyesfajta formát nem igazán éri meg megnézni, láthatjátok, hogy az utolsó és az utolsó előtti meccs óta nyolc év telt el…

Utolsó meccsüket 2021-ben játszották, az már azért elmondhat nekünk valamit. A találkozót Belgium nyerte 1-0-ra, egy ilyen eredmény nagy bizonyossággal kevés lenne Lukakuék számára. Egyébként pont ő szerezte a meccs egyetlen gólját.

Előző 5 meccs eredménye
2021.06.06.Barátságos Mérkőzés
belgium
1:0
horvátország
Barátságos Mérkőzés
2013.10.11.VB-selejtező 2014
horvátország
1:2
belgium
VB-selejtező 2014
2012.09.11.VB-selejtező 2014
belgium
1:1
horvátország
VB-selejtező 2014
2010.03.03.Barátságos Mérkőzés
belgium
0:1
horvátország
Barátságos Mérkőzés
2003.09.10.EB-selejtező 2004
belgium
2:1
horvátország
EB-selejtező 2004
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Belgium

A Marokkó elleni vereség után állítólag komoly balhé volt a belga öltözőben. Jan Vertonghen, Eden Hazard és Kevin De Bruyne esett egymásnak, Romelu Lukaku választotta szét a rendbontókat. Ez a kis hír is jól mutatja, mennyire viseli jól Belgium csapata a VB-n nyújtott szereplést. Csalódás, amit a pályán mutatnak, csalódás, mennyi pontot gyűjtöttek, csalódás, hány gólt rúgtak.

Ha még hozzátesszük, hogy Kevin De Bruyne és Thibaut Courtois sem beszélnek egymással jó ideje, elmondhatjuk, hogy nagyon komoly gondok vannak Roberto Martínez együttesében.

Lényegében senki sem játszik úgy, ahogy tud, ahogy kellene, ami elég lehet a továbbjutáshoz. Hátrányból kezdik tehát meg a meccset Horvátország ellen, akik viszont rendkívül egységesek.

Belgium csak nyögvenyelősen tudott nyerni Kanada ellen egy Michy Batshuayi góllal, majd Marokkó ellen már jött a pofon. A lelkes afrikaiak teljesen megérdemelten győzték le az esélyesebbnek gondolt belgákat. Az első gólban Thibaut Courtois azért szépen benne volt, majd egy labdavesztés és egy kontra következtében bekapták a második találatot is.

Kifejezetten kiemelni jó teljesítménye miatt senkit nem tudok, hosszabb lenne a lista azokról a játékosokról, akik önmagukhoz képest gyengén muzsikáltak. Én itt most Axel Witselt emelném ki, aki hibát hibára halmozott.

Nincs veszve még a helyzet Belgium számára, de itt már számolgatni kell. Tekintve, hogy pontegyenlőségnél a gólkülönbség számít, Belgiumnak nem is elég egy szűk győzelem. Ha hiszünk abban, hogy Marokkó legyőzi Kanadát. Ez pedig azt jelenti, hogy gólokkal kellene nyerni.

Roberto Martíneznek muszáj lesz kockáztatnia, pályára kell küldenie Romelu Lukakut, aki október óta nem játszott végig egy meccset sem. Marokkó ellen már csereként beküldték. Esélyes, hogy most kezdő lesz, aminek az Internél nem fognak örülni.

A középpályára vissza fog térni Youri Tielemans, mivel Amadou Onana eltiltását fogja tölteni.

Thomas Meunier védelembe való betétele rossz döntésnek bizonyult, vagy Zeno Debast, vagy Leander Dendoncker kerülhet Toby Alderweireld és Jan Vertonghen mellé, míg a jobbszélen Timothy Castagne és Meunier fognak versenyezni.

A teljes keret:

Kapusok: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brugge), Koen Casteels (Wolfsburg)

Védők: Toby Alderweireld (Royal Antwerp), Arthur Theate (Stade Rennes), Wout Faes (Leicester City), Jan Vertonghen (Anderlecht), Thomas Meunier (Borussia Dortmund), Timothy Castagne (Leicester City), Zeno Debast (Anderlecht)

Középpályások: Kevin de Bruyne (Manchester City), Hans Vanaken (Club Brugge), Youri Tielemans (Leicester City), Leander Dendoncker (Aston Villa), Amadou Onana (Everton), Yannick Carrasco (Atlético Madrid), Axel Witsel (Atlético Madrid), Charles de Ketelaere (AC Milan), Leandro Trossard (Brighton), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund)

Támadók: Romelu Lukaku (Internazionale), Michy Batshuayi (Fenerbahce), Dries Mertens (Galatasaray), Eden Hazard (Real Madrid), Lois Openda (Lens), Jeremy Doku (Stade Rennes)

A várható kezdőcsapat:

Courtois – Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen – Meunier, Tielemans, Witsel, Carrasco – De Bruyne, E. Hazard – Lukaku

Tippelde

Az aranygeneráció utolsó esélye következik. Ha nem nyernek, kiesnek. Ha nyernek, kieshetnek. Nem egyszerű helyzet, főleg, hogy Modricéknak is van miért hajtani, az ő továbbjutásuk sem biztosított.

A rengeteg balhé, a csapaton belüli ellentétek negatív hatással lehetnek a játékra, így hiába nem annyira győzött meg minket a horvátok játéka – igen, még Kanada ellen sem -, nem tudunk mást tenni, mint Perisicék győzelmére fogadni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső