Lengyelország – Argentína: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 29.
2022. november 30. szerda, 20:00 Stadium 974
Lengyelország
vs
Argentína

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Hatalmas izgalmak várhatók a C csoportban, ahol még semmi nem dőlt el. Ahogy a negyedik helyen álló Mexikó továbbjuthat, úgy az első helyen rostokló Lengyelország is kieshet. Izgalmas mérkőzések során fog fény derülni, melyik két csapat lesz ott majd a nyolcaddöntő küzdelmeiben.

A két mérkőzést, a Lengyelország – Argentína, valamint a Szaúd-Arábia – Mexikó mérkőzéseket egyidőben, este nyolctól rendezik holnap este. Mi mindkettőre készülünk. Ez az a csoport, amire nagyon nehéz felkészülni. Kicsit mást vártunk Mexikótól, Argentínától és főleg Szaúd-Arábiától. De Lengyelországtól valami ilyesmit.

Robert Lewandowskiék általában gyengélkednek a nagy tornákon, főleg, mivel az előbb említett támadó eddig még csak gólt sem tudott rúgni, és nagyban épít a taktika rá. Ahogy megjött az első Lewa-gól, jött a győzelem is.

Lengyelország még gólt sem kapott ezen a tornán, pedig még tizenegyest is fújtak ellenük. Ellenfelük az az Argentína lesz, akik Messi és Enzo Fernández találatainak köszönhetően megtartották esélyüket a továbbjutásra. Elképesztően szoros, feszült mérkőzésre van kilátás.

Argentína nem brillírozik, mondhatni, szenvednek, egyik meccsükön sem játszottak jól. Lengyelország sem, legalábbis szerintem. Az biztos, hogy egyikük tovább fog jutni. De akár mindketten továbbjuthatnak. Nagyon sok permutációja létezik ennek a csoportnak, most nem fogunk mindegyikbe belemenni.

Azt is épp elég lesz jól kitalálni, hogy melyikük nyerheti meg a mérkőzést.

A fogadóirodák azt mondják, hogy a lengyeleknek nincs sok esélyük, 8-szoros pénzt fizetnek arra, hogy Szymanskiék behúzzák a meccset Messiék ellen. Argentína győzelme közben 1.50-et, a döntetlen 4.00-t ér.

Lengyelország

Megszületett az első Lewandowski-gól, és hogy ez mekkora követ görgetett le a támadó lelkéről, az jól látszott az ünneplésekor, Lewa ugyanis elsírta magát örömében. Micsoda megkönnyebbülés lehetett ez számára, főleg azután, hogy Mexikó ellen tizenegyest hibázott. De itt nem csak az egyéni dolgokat kell nézni, az a kihagyott tizenegyes akár a továbbjutásról is dönthet vagy dönthetett volna, ezt majd holnap este meglátjuk. Lengyelország az első fordulóban nem tudta legyőzni Mexikót, és mondom, előfordulhat, hogy pont az a tizenegyes fog hiányozni.

A lengyelek egyébként nem feltétlenül érdemeltek akkor győzelmet, mert Mexikó jobban akart, és többet is tett a siker érdekében. Csak épp ők sem tudták megtörni Wojciech Szczesnyt.

Valami hasonló zajlott a pályán Szaúd-Arábia ellen is. Igaz, itt már korán vezetést szereztek a lengyelek Piotr Zielinski révén – akiről nemrégiben megtudtam, hogy fizetése egy részéből lengyel árvákat gondoz -, azután viszont a szaúdiak úgy mentek előre, mint akiknek ostorroal csapkodják a hátát.

Az első félidőben már egyenlíthettek volna, ezúttal a lengyelek ellen fújtak be egy büntetőt, Szczesny azonban hárított, védte a tizit, és még az ismétlést is, ezzel pedig amúgy megváltotta jegyét a második forduló álomcsapatába, ami holnap érkezik.

Végig veszélyesebben futballozott a szaúdi csapat, Lengyelország kontrázgatott, és egyébként hamar lezárhatták volna a meccset, mert két kapufát is rúgtak. De nem tették, ahhoz egy egyéni hiba kellett. Abdulelah al Malki labdakezelési hibáját kihasználta Lewandowski, ezzel bebiztosítva a csapat számára a győzelmet.

A közvéleményre hallgatva Michniewicz a kezdőbe tette Arkadiusz Miliket, ami jó döntésnek bizonyult, a Juventusban játszó csatár most is ott lehet a csapatban. Akiben viszont a mester csalódott, az Nikola Zalewski, ő úgy tűnik, kijátszotta magát a gárdából. Szerintünk nem lesz változás a kezdőben a szaúdiak ellen vívott találkozóhoz képest.

A védelem most is nagy nyomás alatt fog játszani, csak ezúttal nem al Davsari és al Buraikan fogja rohamozni a kaput, hanem Lionel Messi, Lautaro Martínez és Ángel Di Maria…

Az eredeti keret:

Kapusok: Wojciech Szczesny (Juventus), Kamil Grabara (FC Köbenhavn), Lukasz Skorupski (Bologna)

Védők: Jan Bednarek (Aston Villa), Kamil Glik (Benevento), Robert Gumny (FC Augsburg), Artur Jedrzejczyk (Legia Warsaw), Jakub Kiwior (Spezia), Mateusz Wieteska (Clermont), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Matty Cash (Aston Villa), Nicola Zalewski (AS Roma)

Középpályások: Krystian Bielik (Birmingham City), Przemyslaw Frankowski (Lens), Kamil Grosicki (Pogon Szczecin), Grzegorz Krychowiak (Al-Sabab), Jakub Kaminski (VfL Wolfsburg), Michal Skoras (Lech Poznan), Damian Szymanski (AEK Athén), Sebastian Szymanski (Feyenoord), Piotr Zielinski (Napoli), Szymon Zurkowski (Fiorentina)

Támadók: Robert Lewandowski (FC Barcelona), Arkadiusz Milik (Juventus), Krzysztof Piatek (Salernitana), Karol Swiderski (Charlotte FC)

A várható kezdőcsapat:

Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski – Bielik, Krychowiak – Zielinski, Milik, Frankowski – Lewandowski

Egymás elleni meccsek:

Friss meccsük nem igazán van, tétmeccsen viszont kétszer is összetalálkoztak. Az 1974-es Világbajnokságon Lengyelország 3-2-re nyert, és ezzel maguk mögé utasították az első szakaszban a Mario Kempesszel felálló Argentínát, négy évvel később viszont az El Matador vezérletével 2-0-ra győzött az albiceleste.

A 2011-es meccsük csak felkészülési találkozó volt, de Lengyelország be tudta húzni a mérkőzést 2-1-re. Olyan játékosok alkották a két csapatot, akik közül ma már szinte senki nem aktív. Az argentinoktól senki nincs itt, a lengyelektől Wojciech Szczesny és Robert Lewandowski már akkor is pályán volt.

Előző meccs eredménye
2011.06.05.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
2:1
argentina
Barátságos Mérkőzés
1978.06.14.Világbajnokság 1978
argentina
2:0
lengyelország
Világbajnokság 1978
1974.06.15.Világbajnokság 1974
lengyelország
3:2
argentina
Világbajnokság 1974
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Argentína

Miközben Lionel Messit korunk egyik legügyesebb bokszolója akarja megruházni, Argentína arra készül, hogy bejusson a legjobb tizenhatba a világbajnokságon. A PSG támadó középpályása azzal húzta ki a gyufát Saúl Canelo Álvareznél, hogy a mérkőzés után Messi – egy videófelvétel tanúsága szerint – „Mexikó zászlajával törölte fel a padlót.” Legalábbis a bokszoló szerint. A felvételen annyi látszik, hogy Messi előtt hever egy mexikói mez, az argentin pedig leveszi a cipőjét, pont arra a mezre… A közjáték nem hiszem, hogy érdekli az aranylabdás játékost, sokkal inkább foglalkoztatja az, hogy legyőzzék Lengyelországot.

Argentína szereplése eddig messze elmarad az elvártaktól, Szaúd-Arábiától 2-1-re kikaptak, Mexikót pedig úgy verték meg 2-0-ra, hogy az albiceleste kifejezetten rosszul játszott. De jött megint Messi, valamint a fiatal Enzo Fernández, és megmentették Scaloni munkáját és az ország becsületét is.

De a munkának még nincs vége. Ez a csapat sokkal jobbnak tűnt, mint az első meccsen látott kezdő. A balbekk Marcos Acuna lett, aki már az ázsiaiak ellen is jobban játszott, Papú Gómez csak a kispadon foglalt helyet, ahogy Molina, Romero és Leandro Paredes is.

Azonban van még mit javítani ezen a csapaton. Gólja után Enzo Fernández a kezdőbe kerülhet, akár Alexis Mac Allister kárára, de a középpálya közepén Guido Rodriguez sem győzött meg bennünket.

Lautaro Martíneztől várnánk többet, például, hogy levegye a gólszerzés terhét Lionel Messi válláról.

Az eredeti keret:

Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Geronimo Rulli (Villarreal)

Védők: Marcos Acuna (Sevilla), Juan Foyth (Villarreal), Lisandro Martínez (Manchester United), Nicolas Tagliafico (Olympique Lyon), Cristian Romero (Tottenham), Nicolas Otamendi (Benfica), Nahuel Molina (Atletico Madrid), Gonzalo Montiel (Sevilla), German Pezzella (Real Betis)

Középpályások: Leandro Paredes (Juventus), Angel Di Maria (Juventus), Rodrigo De Paul (Atletico Madrid), Alexis Mac Allister (Brighton), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Enzo Fernández (Benfica), Guido Rodriguez (Real Betis)

Támadók: Lionel Messi (PSG), Lautaro Martínez (Inter Milan), Paulo Dybala (AS Roma), Joaquin Correa (Inter Milan), Julian Alvarez (Manchester City), Nicolás Iván González (Fiorentina), Alejandro Gómez (Sevilla)

A várható kezdőcsapat:

E. Martínez – Montiel, Otamendi, Li. Martínez, Acuna – Mac Allister, Fernández, de Paul – Di Maria, La. Martínez, Messi

Tippelde

Messi és Lewandowski egymás ellen. A Barca múltja és jelene egymás ellen. Jó kis meccs várható. Lengyelország számára egy döntetlen már elég a továbbjutáshoz, Argentínának győznie kell. Eddig egyik csapat sem villogott, most szükség lesz rá.

Scaloni támadó csapatot fog a pályára küldeni, egy korai gól sokat lendíthet a találkozó színvonalán. Mi azt mondjuk, Argentína képes lehet a győzelemre, ha nem is parádézva, szűken nyerhetnek Kiwiorék ellen. Az argentin győzelem mellett jó döntésnek látjuk azt, hogy mindkét csapat a hálóba talál, és azt is, hogy két és fél gól lesz minimum a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső