Spanyolország – Németország: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 26.
2022. november 27. vasárnap, 20:00 Al Bayt Stadium
Spanyolország
vs
Németország

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A mai nap zárásaként egy hatalmas rangadót hoztunk. Este 8-kor rendezik meg az E csoport abszolút legizgalmasabbnak és legminőségibbnek tartott meccsét, ahol két korábbi világbajnok fog majd egymásnak esni. Spanyolország 2010-ben, Németország négy évvel a spanyolok győzelme után tudta magasba emelni a trófeát. Négy évvel ezelőtt egyik rosszabb játékot nyújtott, mint a másik, a spanyolok kiestek a legjobb 16 között – Oroszország ellen -, míg Németország még odáig sem jutott el, a csoportkör után mehettek mindannyian haza.

Egy kör után nem szeretnénk messzemenő következtetéseket levonni, de ha csak az alapján döntenénk, akkor nagyon sima spanyol sikert jósolnánk. Luis Enrique csapata végig dominálva, szép játékkal és mesteri helyzetkihasználással 7-0-ra ütötték ki Costa Ricát, Németországnak viszont meggyűlt a baja Japánnal. Hiába dolgoztak ki számtalan helyzetet, azok közül csak egyet tudtak értékesíteni, a futball nagykönyvében pedig szerepel egy olyan állítás, miszerint a kihagyott ziccerek megbosszulják magukat. És a futball nagykönyve nagyon ritkán szokott csak tévedni.

Amikor ez a két csapat legutóbb találkozott egymással, Spanyolország kiütéssel nyert. Ilyen azért talán most nem várható, bár az első kör után már nem merek semmit sem biztosan kijelenteni.

Németországtól több kell, Spanyolország pedig… majd kiderül, hogy egy erősebb ellenféllel szemben mennyire fog majd menni a tiki-taka.

A bukmékerek az ibériaiakat tartják esélyesebbnek, 2.30-at fizetnek a győzelmükre, a döntetlenre 3.50-et, míg a Nationalelf első katari sikerére 3.00-as szorzó jár.

Következzen a Spanyolország – Németország mérkőzés!

Spanyolország

Mielőtt mindenki biztosra venné Spanyolország győzelmét, azért álljunk meg, és nézzük azt is meg, hogy ki ellen arattak 7-0-s sikert. Az ellen a Costa Rica ellen, amelyik a generációváltás közepén jár éppen, amikor a 37 éves Bryan Ruiz még kerettag, amikor a 19 esztendős Jewisson Bennette még csak peremember, amikor általában a csapatok leginkább szenvedni szoktak. No és azt se felejtsük el, hogy a kulcsemberek mindegyike csődöt mondott, Keylor Navas tőle szokatlan módon össze-vissza hibázott, és több kapott gólban is szerepet játszott.

Ez persze semmit nem vesz el a spanyol sikerből, amely a leghangosabb volt az első fordulóban.

Luis Enrique egy fiatal csapattal, egy barcelonai gerinccel küldte pályára a csapatát, amelyik kiütéses győzelmet aratott. De az igazi teszt majd csak most fog jönni.

Egy mondatra térjünk vissza a meccsre. Spanyolország már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát, hiszen az elejétől fogva dominált, és tíz percenként a hálóba lőtt. Először Dani Olmo egy gyönyörű labdaátvétel után vette be Keylor Navas kapuját, majd Marco Asensio is gólnak örülhetett korábbi csapattársával szemben, végül Ferrán Torres értékesített egy tizenegyest. Még csak a harmincadik percben jártunk, de már ekkor tudtuk, a spanyolok megnyerték a találkozót.

A kiütés a második félidőben vált teljessé. Ekkor a costa ricaiak csak lézengtek a pályán, látszott, hogy fejben sincsenek ott, és ez további négy spanyol gólt eredményezett. Ferrán Torres másodszor is betalált, majd jött Gavi, Carlos Soler és Álvaro Morata.

Luis Enrique bolond lenne változtatni a kezdőcsapatán, bár az egy kicsit meglepett, hogy Laporte társa Rodri lett, aki a Manchester Cityben csak végső esetben szokott belső védőt játszani, inkább a középpályán számítanak rá. Ráadásul a csapatban van Pau Torres, Eric Garcia és Hugo Guillamon is. Jó, mondjuk ő sérült.

A keretet elhagyta José Gaya sérülés miatt, Guillamón térde is a partvonalon kívülre szorítja tulajdonosát, de más újdonság nincs.

Örömteli lehet a mester számára, hogy a padról beküldött játékosai is hatalmas kedvvel szálltak be, és fel is tudták kicsit lendíteni a csapatot, szóval bátran nyúlhat a kispadhoz, ha gond van.

A teljes keret:

Kapusok: Unai Simon (Athletic Bilbao), Robert Sanchez (Brighton), David Raya (Brentford)

Védők: Cesar Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Eric Garcia (FC Barcelona), Hugo Guillamon (Valencia), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Jordi Alba (FC Barcelona), Jose Gaya (Valencia)

Középpályások: Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodri Hernandez (Manchester City), Gavi (FC Barcelona), Carlos Soler (Paris Saint-Germain), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Pedri Gonzalez (FC Barcelona), Koke Resurreccion (Atlético Madrid)

Támadók: Ferran Torres (FC Barcelona), Nico Williams (Athletic Bilbao), Yeremi Pino (Villarreal), Alvaro Morata (Atlético Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), Dani Olmo (RB Leipzig), Ansu Fati (FC Barcelona)

A várható kezdőcsapat:

U. Simon – Azpilicueta, Rodri, Laporte, J. Alba – Gavi, Busquets, Pedri – F. Torres, Asensio, D. Olmo

Egymás elleni meccsek:

Mint azt feljebb már említettem, a két csapat legutóbbi mérkőzésén Spanyolország valósággal kiütötte a németeket. Akkoriban még Jogi Löw ült a csapat kispadján, és talán akkor először merült fel, hogy távoznia kellene, hogy szükség lenne a frissítésre a kispadon. A végeredmény 6-0 lett, és a spanyolok – mint legutóbb Costa Rica ellen – csapatában Ferrán Torres volt a nyerőember. A fiatal szélső még a Manchester City játékosa volt, és mesterhármasig jutott, rajta kívül betalált még Rodri, Morata és Oyarzabal.

Előtte nem voltak ilyen gólgazdag mérkőzéseik, a 2008-as EB-döntőtől kezdve egy, nagyon maximum két gól esett a mérkőzéseiken.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.17.Nemzetek Ligája
spanyolország
6:0
németország
Nemzetek Ligája
2020.09.03.Nemzetek Ligája
németország
1:1
spanyolország
Nemzetek Ligája
2018.03.23.Barátságos Mérkőzés
németország
1:1
spanyolország
Barátságos Mérkőzés
2014.11.18.Barátságos Mérkőzés
spanyolország
0:1
németország
Barátságos Mérkőzés
2010.07.07.Világbajnokság 2010
németország
0:1
spanyolország
Világbajnokság 2010
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Németország

Hansi Flick ide vagy oda, a német válogatott az első valamirevaló meccsén, ami valóban számított a csapatnak, nem tudott nyerni. Azt nem lehet mondani, hogy a németek gyenge kezdőcsapattal léptek volna pályára Japán ellen, azt sem lehet mondani, hogy ne domináltak volna, de egyszerűen a kapu előtt nem ment nekik. Gonda Shuichi, a japánok kapusa összesen 8 bravúrt mutatott be a mérkőzésen, emellett pedig voltak olyan próbálkozások, amik centikkel mentek el a kapu mellett és fölött, valamint Németország rúgott egy kapufát, valamint egy lesgólt is.

Viszont szabályos találatot csak egyet, azt Ilkay Gündogan tizenegyesből szerezte. Előtte – a meccs elején – ők is kaptak egy gólt, amit nem adtak meg, de aztán annyira jól kezdtek játszani, hogy úgy hittük, semmi nem veszélyezteti a győzelmet.

De a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, Németország elszórakozta a győzelmet, a három pontot, és baromi nehéz helyzetbe kerültek. Ugyanis, ha Spanyolország ellen is kikapnak, akkor valószínűleg teljesen mindegy, hogy mit fognak majd Costa Rica ellen játszani.

Most sokan élezik a nyelvüket a német válogatotton, akik ráadásul a katari emberi jogi problémákra akarták felhívni a meccs előtt a figyelmüket, befogott szájjal készítették a csapatképet, ami persze az embereket megosztotta.

Van, aki szerint bátor kiállás volt, mások szerint viszont a focival kellett volna foglalkozniuk.

Hansi Flick taktikájába nem tudok belekötni. Sem a kezdőcsapatába. Minden adott volt a győzelemhez, ebből még egy kiütéses siker is lehetett volna, de ahhoz be kell lőni a helyzeteket. Talán egy Moukoko jobban teljesített volna, mint Havertz? Lehet, hogy Gnabry kihagyott helyzeteit Götze belőtte volna? Sosem tudjuk meg.

Mindenesetre a hírek szerint nem tervez változást a kezdőben, amit valamennyire megértünk. Jamal Musiala volt egyébként a német csapat legjobbja, a fiatal játékos mindenhol ott volt a pályán, egymás után bolondította meg a japánokat, és legalább két gólt is rúghatott volna, de ahogy a csapat többi tagjának, úgy neki sem ment a kapu előtt…

Sérültről nem tudok, egyedül Leroy Sané játéka kérdéses, de ő nem az első fordulóban sérült meg, már eleve kérdéses volt egyáltalán az ittléte.

A teljes keret:

Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Marc André ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Eintrahct Frankfurt)

Védők: Antonio Rüdiger (Real Madrid), Matthias Ginter (SC Freiburg), Niklas Süle (Borussia Dortmund), Thilo Kehrer (West Ham United), Lukas Klostermann (RB Leipzig), David Raum (RB Leipzig), Cristian Günter (SC Freiburg), Nico Sclotterbeck (Borussia Dortmund), Armel Bella-Kotchap (Southampton)

Középpályások: Joshua Kimmich (Bayern München), Mario Götze (Eintracht Frankfurt), Ilkay Gündogan (Manchester City), Leon Goretzka (Bayern München), Julian Brandt (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Chelsea), Jamal Musiala (Bayern München), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach)

Támadók: Thomas Müller (Bayern München), Leroy Sané (Bayern München), Serge Gnabry (Bayern München), Karim Adeyemi (Borussia Dortmund), Niclas Füllkrug (Werder Bremen), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund)

A várható kezdőcsapat:

Neuer – Süle, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum – Kimmich, Gündogan – Gnabry, Müller, Musiala – Havertz

Tippelde

Ilyenkor van az ember nehéz helyzetben. Németország jól játszott egy – mondjuk – közepes ellenfél ellen, mégis kikapott, Spanyolország remekelt egy nagyon gyenge csapattal szemben. Most egymás ellen kell meccset játszani, ami bizony nagyon fontos mindkét csapatnak. Ha nyernek a spanyolok továbbjutottak, ha kikapnak a németek, minden bizonnyal kiesnek. A döntetlen után még bármi lehet.

Mi ezúttal nem tudunk bátrak lenni, és mindössze annyit mondunk, hogy nem lesz hiány gólokból. Hiszen mindkét csapat győzni akar.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső