Nem zörög a haraszt: Olasz átigazolási hírek – I. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 07.

Az Ibériai-félszigeten már körülnéztünk, milyen átigazolásokra számíthatunk a piac megnyílásával (1. rész & 2. rész), most pedig irány Olaszország, ahol ugyan még mindig a vírus elleni védekezés áll a középpontban, de elkezdtek az újságok cikkezni az esetleges klubváltásokról.

Juventus:

Juventus logo

Ha a Neymar-féle transzert szappanoperának hívtuk, akkor a Pogba körüli mizéria is nyugodtan illethető ezzel a kifejezéssel. Paul Pogba régóta elvágyódik Manchesterből, és ez nem csak pletyka, ezt egyértelműen mindenki tudtára adta, de hathatós segítséget kapott ebben ügynökétől, Mino Raiolától. Amellett, hogy Pogba leigazolása régi nagy vágya honfitársának, a Realt irányító Zinedine Zidane-nak, valószínűbb forgatókönyv, hogy a francia ismét a zebracsíkos mezt húzza magára és a Juventus játékosa lesz.

Egyre több újság cikkez erről az átigazolásról és azt is mindannyian tényként közlik, hogy bevonhatják az üzletbe az Ajaxtól szerződtetett holland belső védőt, Matthijs de Ligtet. A 20 esztendős védő nem tud beilleszkedni a Juventusba, így ő sem zárkózna el teljesen a csapat és országváltástól.

A csapat brazil szélsőjét brazil szélső válthatja. Sarri nem ragaszkodik Douglas Costához, akit a Barcelona és a Manchester City is szívesen látna soraiban. Ha utóbbi csapat lenne a célállomás, megnyílna az esély Gabriel Jesus leigazolása előtt, bár ez egyelőre elég valószínűtlen szcenáriónak hangzik. Annál valószínűbb, hogy Sarri korábbi kedvence töltheti be a Douglas Costa után maradt űrt: A Chelsea szélsőjével, Williannel szeretne újra együtt dolgozni az olasz mester, akinek nyáron lejár a szerződése a Stamford Bridge-en.

Közben felerősödtek azok a híresztelések, miszerint Gonzalo Higuainnak nincs többé maradása az Öreg Hölgynél. A támadó megjárta Spanyolországot, Angliát és végül Olaszországot, a pletykák szerint nevelőegyesülete, az argentin River Plate tárt karokkal várná. A csatár pozícióra pedig nem kisebb nevet néztek ki a torinóiak, mint a Tottenham válogatott támadóját, Harry Kane-t. Elég hajmeresztő elképzelés, nem sok angol vetette meg sikeresen a lábát a taljánoknál, de az biztos, Kane kinőtte a Tottenhamet.

Napoli:

Napoli logo

Elkeseredetten keresi új csatárát a Napoli együttese. Nagyon úgy tűnik, hogy Arkadiusz Milik a nyáron elhagyja a csapatot, így Aurelio De Laurentiis klubelnök már a pótlásán gondolkozik. Négy lehetséges alternatíváról írnak az olasz lapok: Jean-Philippe Mateta (Mainz), Andrea Pinamonti (Genoa), Luka Jovics (Real Madrid), Edinson Cavani (PSG).

Kezdjük a francia Matetával, aki tavalyelőtt igazolt a Mainzba a francia másodosztályú Le Havre együttesétől. 44 meccsen 16 gólt szerzett, 22 éves. A Napoli vezetősége már januárban is érdeklődött a németeknél a csatár megszerzéséről, de akkor nem lett a dologból semmi.

Andrea Pinamonti tavaly nyáron került a Genoa együtteséhez, az azelőtti szezont pedig a Frosinonenál töltötte, és a kieső gárda egyik legjobbja volt. Mindössze 20 éves, és a nápolyiak annak ellenére látnak benne fantáziát, hogy idei szezonja nem volt túl acélos a Genoában, 2 gólig jutott.

És ha már kétgólos támadó, a Napoli kívánságlistáján szerepel a szerb Luka Jovics, aki Frankfurtból tette át a székhelyét Madridba, de Benzema mögött kevés lehetőséget kap, és amikor mégis pályán van, nem tudja meghálálni a bizalmat. Sokat cikkeztek mostanság a szerbről, aki azzal került az újságok címlapjára, hogy hazaszökött Szerbiába. Jovics ugyan tisztázta a helyzetet, de forrnak körülötte az indulatok. Legutóbb Dragoszlav Sztepanovics nyilatkozott róla, miszerint tette óriási felelőtlenség volt és jó úton halad ahhoz, hogy tönkretegye az egész karrierjét.

És végül írjunk pár szót Edinson Cavani esetleges visszatéréséről. Mielőtt a párizsiakhoz igazolt volna, Cavani a Napolit erősítette, nem is akárhogyan: 102 meccsen 78-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját, Nápolyban pedig imádták őt. Most, karrierje vége felé (nemrég töltötte be a 33. életévét) visszatérhet régi csapatához, de az olasz újságok szerint erre nem sok esély mutatkozik.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Napolihoz kapcsolódó hír még, hogy szeretnének túladni az egyik legjobb játékosukon, a spanyol Fabian Ruizon. A középpályás remek szezont futott, ezzel a teljesítményével pedig felkeltette a két spanyol gigász figyelmét is, De Laurentiis pedig odáig jutott, hogy a klubnál levő gazdasági válság miatt engedjen az árból, így már 60 millióért vihető a fiatal spanyol, ez pedig a mai futballban aprópénz.

A védelmüket is szeretnék megerősíteni, erre a szerepre pedig a Barcelona mellőzött hátvédjét, Junior Firpot nézték ki. Firpo leginkább epizódszereplő volt az idei Barcelonában, és a hírek szerint nyáron megpróbálják ingyen megszerezni Layvin Kurzawát, így a brazil bekknek nem lesz maradása a katalánoknál.

Hamarosan érkezik a sorozat második része!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső