3

Hogyan lehet a sportfogadásból befektetés?

A legtöbben, akik belekóstolnak a sportfogadásba szinte egy-két nyertes szelvény után felteszik a kérdést: Tudnám-e én ezt főállásban csinálni? Meg lehet-e élni pusztán sportfogadásból? A válasz sokrétű, ahogy az élet minden területén, itt sem minden fekete vagy fehér. Épp ezért összegyűjtöttünk pár fontos információt arról, hogy hogyan, merrefelé érdemes elindulni azoknak, akik hivatásszerűen szeretnék űzni a sportfogadást.

Tartalomjegyzék ezen a sportfogadási akadémia oldalon
Másold ki a videó linkjét
Akadémia kezdő videó - Befektetés lehet a sportfogadásból

Hosszú távú befektetések - Pénzmenedzsment

Manapság számtalan befektetési forma létezik, ami nem azonnali nyereménnyel kecsegtet, hanem hosszú távon válik kifezetődővé. Vegyük azonnal a legújabb trendet, a legújabb őrületet: A kriptovalutát. Mostanság mást sem lehet hallani vagy olvasni, minthogy mindenki, aki él és mozog a Bitcoinnal ismerkedik, és attól várja a csodát.

Emellett a hagyományos tőzsde az, ami hosszú-hosszú ideje nagy népszerűségnek örvend, és ez nem is mostanában fog megváltozni. Rengetegen fektetnek ingatlanba, ami - hiába mondják, hogy hamarosan eléri a csúcsot, és elindul a lejtmenet - szintén egy remek befektetés.

Az a közös ebben a három - és az összes - hosszú távú befektetésben, hogy rengeteg munkát kell beletenni, hogy az valóban működjön. És így vagyunk a sportfogadással is. A következő mondatunk kifejezetten a kezdő játékosoknak szól: Attól, hogy bejött pár tipped még nem lettél profi.

Beletrafálhattál, lehetett szerencséd, de pár hétnyi nyereményt követően még ne gondold azt magadról, hogy kész, én már nem tudok hová fejlődni… Ez az egyik legnagyobb hiba, amit a kezdők elkövetnek. A túlzott magabiztosság.

A sportfogadás egy folyamatosan változó iparág. Gondolunk itt az újabb és újabb irodák megjelenésére, az egyre extrémebb piacra, a P2P szolgáltatókra, és napestig sorolhatnánk. Ezek mellett pedig a sportágak, csapatok, játékosok, versenyzők sora is nagyon hamar változik.

Fontos tippek a sportfogadásról

Felelősségteljes játék

Egy 2019-es felmérés alapján Magyarország teljes lakosságának négy százaléka küzd szerencsejáték-függőséggel, további tíz százalék pedig annak a küszöbén áll. Talán a legfontosabb, mikor az ember szerencsejátékkal vagy sportfogadással kezd el foglalkozni, hogy képes-e megállni.

Hogy tudja-e kontrollálni a döntéseit, vagy az érzelmei vezérlik? Hogy tud-e tiszta fejjel gondolkozni szorult helyzetben? Amennyiben ezen kérdéseket feltetted magadnak, és a kapott válaszod nem egészen kielégítő, akkor itt állj meg, a sportfogadás nem a te világod!

Ha viszont készen állsz arra, hogy profi sportfogadóvá válj, ha minden körülmény adott, akkor jó szórakozást kívánunk a tananyaghoz!

A megfelelő anyagi biztonság

Maga az álom, ha valaki a saját főnökévé tud válni, és nincs többé hajtás, nincs többé stressz, nincs többé túlóra, nincs többé robotolás. Csak és kizárólag magadnak és magadért felelsz. Felemelő érzés. Ezt akár nyújthatja is a sportfogadás számodra, de ennek rengeteg feltétele van.

Az egyik az anyagi biztonság. Hibás feltételezés, hogy a profi sportfogadók folyamatosan nyernek. Néha ők is kerülnek hullámvölgybe, és ilyenkor veszteségesen is zárnak egy-egy hónapot. A profik viszont nem hűbelebalázs módjára vágtak bele ebbe. Felépítettek egy tőkét (bankrollt, a megfelelő pénzmenedzsment még úgyis szóba kerül!), amihez tudnak nyúlni, ha esetleg az égiek összeesküdtek a fejük felett.

A mi tanácsunk a következő: Legalább hathavi tartalékkal rendelkezzetek. Ez az a határ, aminek az összegyűjtése még nem egy rendkívül bonyolult feladat, ezt fizetéstől függően mindenki össze tudja rakni viszonylag hamar.

Ígértük pár sorral feljebb, hogy a bankroll-menedzsmentről majd egy külön anyagban fogunk foglalkozni, és ez természetesen így is lesz. De ahhoz, hogy megértsétek a megfelelő tőke, és az ahhoz tartozó pénzmenedzsment kapcsolatát egy kicsit bele kell merülnünk.

Sportfogadás online - A megfelelő anyagi biztonság

Nem belemerülni, csak a kislábujjunkat belemártani: Nagyon sok kezdő követi el azt a hibát, hogy saját tudását, és pénztárcája vastagságát túlbecsüli. Ilyenkor jönnek a túlzott tétek, aminek a végén nem mindig fogunk nyerni. És minél több ilyen felelőtlen butaságban veszünk részt, annál hamarabb nullázzuk le magunkat.

A legjobb döntés, ha kijelölünk egy - reális - célt, és tűzön-vízen át tartjuk magunkat hozzá. De a bankroll csak egy apró szelete az egész tortának…

A megfelelő fogadóiroda kiválasztása

Azt már megtanultuk, hogy hogyan működik egy bukméker. Tisztában vagytok immáron a betting marginnal, a fogadási árréssel. Sokan nem szentelnek különösebb figyelmet a megfelelő bukméker kiválasztásához, hiszen mindegy számukra, hogy a pénzkeresés fogadással X-nél vagy Y-nál történik. Pedig ez egy hatalmas hiba!

A megfelelő fogadóiroda az egyik kulcsa a sikernek. A minél kisebb árrés megtalálása segít előbbre lépnünk, nem beszélve arról, hogy a rengeteg fogadóiroda kézzel-lábbal kapaszkodik az új előfizetők után, ergo olyan kellemes bónuszokat zsebelhetünk be, ami nem mindegyik oldalon elérhető.

És persze ne feledjük: Az oddsok is elég széles skálán mozognak, egyes fogadóirodák pl. nagyobb szorzót kínálnak a teniszre, mint a többi. És ha te a tenisz szakértője vagy, akkor nagyon nem mindegy, hogy mennyit tehetsz zsebre ugyanazért a fogadásért, nem igaz?

A sportág kiválasztása

Sportfogadás akadémia - A sportág kiválasztása

Itt egy másik sarkalatos pontja a sikeres sportfogadói karriernek. A megfelelő sportág kiválasztása. Számtalan olyan esetet láttunk, hogy adott - kezdő vagy tapasztalt - fogadó össze-vissza lövöldözött. Itt egy kis futball, ott egy kis jégkorong, megspékelve egy kis kosárlabdával… Aztán csodálkozott, hogy végül minden vagyona oda lett.

Ahhoz, hogy profi sportfogadóvá válhass szükség van arra, hogy egy adott sportág szakértőjévé válj. A legtöbben azért ugrándoznak a sportágak között, mert szimplán unják a banánt, unják, hogy folyamatosan csak pl. futballra fogadnak.

De egy profi nem unja meg, mert pontosan tudja, hogy a rengeteg tanulás, tanulmányozás végül kifizetődik. És ha te a foci szerelmese vagy, akkor ragaszkodj a focihoz. Légy naprakész, tudd, hogy ki fog tudni pályára lépni az általad megfogadni kívánt mérkőzésen, és ki az, aki eltiltás vagy sérülés miatt nem játszhat. Kis apróságok is befolyásolhatják egy-egy fogadás kimenetelét. Legyél az, akit az ilyen apróságokkal sem lehet meglepni!

Keresd a lehetőségeket!

Talán elsőre ez így nem világos, így hát kicsit bővebben kifejtjük: Sokan gondolkoznak úgy, hogy a sportfogadás igazából szerencsejáték, és a szerencse az, ami leginkább dönt arról, hogy sikeresek, nyerők leszünk-e, vagy pedig vesztesek. Ez is egy hatalmas tévedés.

Ahogy a póker sem szerencsejáték, minden a játék mögötti tudáson múlik. Nem minden, mert a szerencse itt is és ott is beleszólhat a dolgok alakulásába. De nem akkora mértékben, mint azt sokan elhiszik. Tudod, mikor szerencsejáték a sportfogadás? Ha nem vagy elég felkészült…

Maradjunk a fenti példánknál, és tegyük fel, hogy te rajongsz a futballért, értesz is hozzá, ismered a csapatokat, és úgy gondolod, hogy a fociból próbálsz meg vagyonra szert tenni.

Aztán egy borongós keddi délutánon felnézel az általad választott fogadóiroda weboldalára, és keresed azt, hogy milyen események lesznek. Sajnos semmi, csak pár alacsonyabb osztályú mérkőzést találsz, olyanokat, amiről semmiféle információd nincs. Fogadsz rá? A helyes válasz az, hogy nem!

A lehetőségek keresése alatt tehát azt értjük, hogy igenis szánj arra időt, hogy megtaláld a lehető legjobb mérkőzéseket. Amiről van információd, ahol ismered a szereplőket és a körülöttük zajló hírek sem idegenek számodra.

A másik pedig az érték megtalálása. Vannak azok a fogadások, amiknek a kimenetelében szinte biztos vagy, azonban a fogadóiroda is a te tipped tartja esélyesnek, így az eseményre adott szorzó rendkívül kevés profitot eredményezne. A - focinál maradva - labda pedig gömbölyű. Ezzel csak arra akarunk utalni, hogy még a legbiztosabbnak tűnő mérkőzés is váratlan fordulatot vehet, ami által aztán hoppon maradunk. Ezért mindig érdemes megvizsgálni, hogy a fogadásunk mögött van-e érték!

És még egyszer: Soha, de soha nem lehet csak és kizárólag a bukméker által adott szorzóra támaszkodni, mert csak magunkat verjük át.

Türelem - Adj időt magadnak!

Ez is gyakori hiba a kezdők körében. Még ha tartják is magukat a bankrollhoz, előfordulhat, hogy Fortuna nem veszi őket azonnal a kegyeibe, és hiába csinál jól mindent, bukni fog. Ez bizony benne van a pakliban, ez egy ilyen sport…

Viszont nem mindegy a hozzáállásunk és a kitartásunk! Ha valaki az első kudarcokat követően feladja, akkor ez nem neki való. A másik véglet sem jó, amikor valaki vérszemet kap és mindenáron vissza akarja szerezni az elveszített pénzét. Az ilyen kis… „Bosszúfogadások” csak még több veszteséget termelnek.

A legjobb az arany középút, ha tudunk türelmesek lenni. Ha el tudjuk fogadni, hogy ez egy olyan szakma, ahol nem mindig tudunk nyerni. Akkor lesz esélyed sikerre vinni az elképzelésed, ha ennek a feltételnek IS megfelelsz.

Fontos tippek a sportfogadásról

A célok meghatározása

Fontos meghatározni már az elején, hogy tulajdonképpen mi is a célunk? A tőzsdéhez hasonlóan itt is lehetnek rövid, közepes és hosszú távú célok. A pénzügyi volatilitás fordított arányban áll ezekkel a célokkal, azaz a rövid távú befektetések magas kockázatot jelentenek, hosszú távon a volatilitás is jelentősen csökken.

A legjobb megoldás, ha csak és kizárólag hosszú távú célok vezérelnek. Így tudsz egy megfelelő, reális, de viszonylag kevés kockázattal bíró eredményt elérni.

A megfelelő stratégia kiválasztása

Mi a megfelelő stratégia? Ez mindenki esetében más és más, erre egyértelmű választ nem lehet adni. Ami X-nek működik, az neked még nem biztos, hogy működni fog. Egy azonban biztos: Stratégia nélkül elvesztél.

Szerencsére ma már rengeteg olyan sportfogadási stratégia létezik, amely segíthet a hosszú távú céljaink elérésében, azt azonban neked kell eldöntened, hogy melyik „fekszik” a legjobban.

Gyakran ismételt kérdések

Igen, lehet. Rengeteg munkával, tanulással, kitartással és a megfelelő stratégia kidolgozásával el lehet érni azt a célt, hogy valaki (részben vagy teljes egészében) sportfogadásból keresse meg a napi betevő falatra valót.

Ez változó. Függ a kezdeti sikerektől, a beinvesztált pénztől, és bár ezt sokan nem szeretik hallani, de egy kicsit a szerencsétől is függhet, hogy milyen gyorsan juthatunk el a célunkig.

Naná! Mindegyik fogadóiroda másban jó, más bónuszokat és első befizetési ajánlatokat tesz. A fogadóirodák az új kliensek bevonzása érdekében minden apró kis trükköt bevetnek - amit aztán mi a saját javunkra fordítunk.

Menj az előző vagy a következő szintre!
Sportfogadás akadémia cikk: közösségi média megosztás
Oszd meg a cikket!
a legnépszerűbb közösségi oldalakon
felső