Sportfogadás Stratégia - Nyereséges fogadási stratégia biztos

Az igazat megvallva sportfogadás stratégia, némi túlzással élve, manapság kábé annyi van fent a neten, mint égen a csillag. De mivel ez a cikk elsősorban kezdőknek szól, ezért csupán néhány olyan, általam előszeretettel alkalmazott módszert mutatok be, amelyeket bárki bevethet sportfogadáshoz. Az ebben a cikkben az általam javasolt sportfogadás tippek, „tanácsok” döntő többsége főként a labdarúgás fogadásokhoz használható.

Rang Bukméker Bónusz* Piac Cashout Megtekintés
1
20BET
35,000Ft 1x2, Összesen 20BET ismertető
2
Campobet
35,000Ft
+ 4000Ft free bet
1x2, Hendikep Campobet ismertető
3
Casinia
35,000Ft Összesített, 1x2 Casinia ismertető
4
22bet
35,000Ft Fölötte / Alatta 22bet ismertető
5
Rabona
35,000Ft
+ 4000Ft free bet
1x2, Összesített Rabona ismertető
6
1bet
40,000Ft Dupla Esély 1bet ismertető
7
Bwin
20,000Ft 1x2, Gólok Bwin ismertető
8
18bet
40,000Ft Dupla Esély, 1x2 18bet ismertető
9
Powbet
35,000Ft Fölötte / Alatta, 1x2 Powbet ismertető
10
Wazamba
35,000Ft
+ 4000Ft free bet
1x2, Dupla Esély Wazamba ismertető
11
Bet365
15,000Ft* Ázsiai Hendikep Bet365 ismertető

*Számlanyitási ajánlat. Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. A bet365 fogadási krediteketad a feljogosító befizetése értékében (max. 15.000 Ft). A kredit tét nem része a nyereménynek. Feltételek, időhatárok és kivételek.Számlanyitási ajánlat. Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. A bet365 fogadási krediteketad a feljogosító befizetése értékében (max. 15.000 Ft). A kredit tét nem része a nyereménynek. Feltételek, időhatárok és kivételek.

12
Betinia
35,000Ft 1x2, Dupla esély Betinia ismertető
13
LibraBet
35,000Ft
+ 4000Ft free bet
1x2, Dupla Esély LibraBet ismertető
14
ZulaBet
35,000Ft 1x2, Dupla Esély ZulaBet ismertető
15
Sportaza
35,000Ft Fölötte / Alatta, 1x2 Sportaza ismertető
16
Unibet
10,000Ft 1x2, Félidő Unibet ismertető
17
FEZbet
35,000Ft 1x2, Dupla Esély FEZbet ismertető
18
LVBET
20,000Ft Kombinált Fogadások LVBET ismertető
19
Betfair
16,000Ft Hendikep Betfair ismertető
20
EnergyBet
3,000Ft Dupla Esély EnergyBet ismertető
21
Malina
35,000Ft Dupla esély, 1x2 Hamarosan

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ugyanis jómagam szinte kizárólag focimeccsekre fogadok, amiből adódóan jó néhány módszert leteszteltem már az évek során. Ugyanakkor fontosnak tartom megjegyezni, hogy a cikkben leírtak nem tekinthetők „szentírásnak”, így mindenki csak a saját felelősségére használja fel az alábbi infókat.

Labdarúgás – fogadás döntetlen végkimenetelre

Ha csak pusztán a matekot nézzük, akkor egy „háromesélyes” focimeccs (ilyen például, ha hazai győzelemre 2,20; döntetlenre 3,20; vendégsikerre 2,40 az odds) esetén 33% az esélye annak, hogy végkimenetele döntetlen lesz. A statisztikai adatok némileg mást mutatnak, de még így is kijelenthető, hogy a focimeccsek 29-30%-a végződik remivel. Ami az labdarúgás mérkőzések esetén a döntetlennél megállapított odds-okat illeti, kifejezetten jónak mondhatók (általában 2.50 felett vannak).

Ezért, ha háromesélyes meccseknél úgy fogadsz döntetlen eredményre, hogy ha vesztesz, akkor megduplázód ez előző téted mértékét, akkor, amikor végül jön egy döntetlen és nyersz, profittal a zsebedben állhatsz fel a monitor elől.

Fogadás 3.00 feletti döntetlenekre

Ezt a módszert akkor érdemes bevetni, ha találsz valamelyik bajnokságban (pl. valamelyik skandináv ország első ligájában) 3 olyan mérkőzést, amelyeknél nagyon úgy tűnik, hogy pontosztozkodás lesz a végkimenetel, és mindegyik meccsnél az odds bőven 3.00 felett van (természetesen nem kötésben, hanem meccsenként kell fogadnod). Mivel jelen esetben mindhárom meccsre ugyanakkora tétben fogadsz, ezért már abban az esetben is nyersz, ha csak az egyik döntetlen esélyes meccs remivel végződik.

Sportfogadás stratégia élő fogadáshoz

Unibet futball statisztikai diagram
Unibet: futball statisztikai diagram – kattints ide a lenyitáshoz

Az élő fogadás lehetőségét manapság már az gyakorlatilag összes komolyabb online bukméker iroda biztosítja, ezért számos jól használható sportfogadás stratégia érhető el ehhez a fogadási módhoz. Amit most bemutatok neked pofonegyszerű, és abból indul ki, hogy a mérkőzés kezdetén a bukméker által esélytelenebbnek titulát csapat gólt szerez.

Tegyük fel, hogy a Manchester City játszik hazai pályán a Cardiff ellen, és a bukmékered 1.2-es odds-ot kínál a City győzelme esetében. Viszont a mérkőzés 14. percében a Cardiff vezetés szerez, amitől a City odds-a egyből felkúszik 2.3-ra. Mivel a két csapat között óriási tudásbeli stb. különbség van, és még bőven van ideje a manchester-i nagyágyúknak megfordítani a találkozót, ezért úgy döntesz, hogy érdemes bevállalnod az egy gólos hátrány ellenére azt, hogy a City győzelmére teszel. Hiszen így jóval nagyobb nyereményt érhetsz el, mintha a meccs kezdete előtt fogadtál volna a győzelmükre 1.2-es szorzóval.

Sportfogadás stratégia - Fogadás a favorit ellen fociban

Tény, hogy a mondás úgy tartja, hogy az árral szemben evezni nehéz, és bár ez a sportfogadás stratégia gyakorlatilag erre épül, bizonyos tényezők megléte esetén igenis működőképes lehet. Ha belegondolsz, manapság a különböző nemzetközi tornákon (például Bajnokok Ligája) való részvételben érdekelt „nagycsapatok” játékosai – de leginkább a kulcsjátékosok - folyamatosan fokozott terhelésnek vannak kitéve. Ezeknek a gárdáknak ugyanis egyrészt helyt kell állniuk az adott ország bajnokságában, esetleg egy országon belüli kupasorozatban, és annak a nemzetközi tornának (labdarúgó sorozatnak) a meccsein, amelyre sikerül kvalifikációt szerezniük. Azaz akár úgy is fogalmazhatnék, hogy háromfrontos háború vívnak.

Velük ellentétben viszont a nemzetközi tornákon nem induló „kiscsapatoknak” és az adott ország bajnokságában az előző szezonban közepes teljesítményt nyújtó „középcsapatoknak” nincsenek ilyen jellegű „gondjaik”, így minden energiájukat és kapacitásukat a bajnoki mérkőzésekre tudják koncentrálni. A fenitek miatt számtalanszor megesik, hogy egy nagycsapat „megbotlik” és egy papírforma meccsen simán elhasal egy nála jóval esélytelenebb riválissal szemben.

Úgy nagyjából ennek a cikknek a megírása idején esett meg például a BL-ben is vitézkedő spanyol sztárcsapattal, a Real Madriddal, hogy simán kikapott a 3:0-ra az Eibar otthonában. Ha az ember folyamatosan figyelemmel követi néhány nagycsapat teljesítményét, a kulcsjátékosainak formáját, és figyelembe veszi a gárdák leterheltségének mértékét, akkor igen jó esélye van megcsípnie azokat a meccseket, amikor sanszos, hogy belefutnak egy-egy zakóban a saját nemzeti bajnokságukban. Az ilyen mérkőzésekénél – legalábbis én azt tapasztaltam - az odds-ok általában átlagon felüliek, a „nagyok” ellenfelei esetében, ezért némi szerencsével jókora nyereményeket lehet ezzel a fogadási módszerrel is zsebre vágni.

TOP 3 BUKMÉKER
20BET
35,000Ft
5.0
20BET Ismertető
Campobet
35,000Ft
4.5
Campobet Ismertető
Casinia
35,000Ft
4.5
Casinia Ismertető

A lónak négy lába van mégis megbotlik…

Ez a sportfogadás stratégia is a nagycsapatok elleni fogadásról szól, és leginkább a labdarúgás esetében (de azért más csapatsportnál is) alkalmazható. Ahhoz, hogy egy focicsapat folyamatosan jó teljesítményt tudjon nyújtani, meglátásom szerint létfontosságú, hogy például a „játékmesterek”, azaz a játékot irányító középpályások jó formában legyenek, értve ez alatt az éppen aktuális mentális állapotukat is. Ugyanis, ha beüt valamilyen „krach”, akkor az az egész csapat teljesítményére rányomja a bélyegét.

Például jó pár évvel ezelőtt, azt követően, hogy a Liverpool megnyerte a BL-t, parádésan szerepelt a Premier League-ben is, és egymás után hozta a meccseket F. Torres góljainak, és S. Gerrard vezérletének köszönhetően, aminek eredményeként elérhető közelségbe került az évek óta hőn áhított bajnoki cím megszerzése. És mit tesz Isten, a gárda „motorja” és csapatkapitánya, Steven Gerrard belekeveredett egy kocsmai verekedésbe, amit követően Rafael Benítez mester tanítványainak teljesítménye látványosan visszaesett, és a fontos meccsek elbukása miatt a bajnoki cím is elúszott számukra a korábbi parádés szériájuk ellenére.

Mivel én anno nagyon is képben voltam a csapat körül zajló eseményekkel, ezért elég jól profitáltam a pool váratlan mélyrepüléséből.

De, ami a lényeg: fontos, hogy az „úgynevezett” különlegesen eseményeket is fontolóra vedd (ilyen lehet akár még egy edzőváltás is), hiszen ezek azok a faktorok, amelyek simán felboríthatják a papírforma szagú meccsek végkimenetelét. Ha valamilyen úton-módon szert teszel egy-egy „belsős” infóra, vagy olyasmit tudsz meg, ami jelentős mértékben visszavetheti egy top gárda teljesítményt, viszont ezt még a bukmékered az odds-oknál nem vette figyelembe, akkor érdemes a ránézésre sokkal esélytelenebb gárda győzelmére fogadnod (vagy döntetlenre, ha kellően magas az odds).

Fogadás „tét nélküli” meccsre

Köztudott tény, hogy vannak olyan mérkőzések (felkészülési meccsek, barátságos találkozók), például a labdarúgó válogatottak esetében, amikor az eredmény teljesen mellékes. Az ilyen összecsapásokat a nagycsapatok edzői általában arra használják fel, hogy teszteljenek különféle taktikákat, vagy kipróbáljanak egy-két zöldfülűnek számító játékost élesben. Én úgy vettem észre, hogy a játékosok motivációja sem az igazi ezeknek a meccseken, és inkább figyelnek arra, hogy ne sérüljenek le, mintsem a győzelem megszerzésére.

Mindez persze a kiscsapatoknak kedvez, amelyek számára igenes komoly fegyvertény, pl. egy spanyol, vagy olasz válogatott skalpjának a megszerzése, vagy legalább egy döntetlen kivívása. Az odds-ok az ezeknél a meccseknél igencsak kedvezők (a jóval gyengébb tudásszintűnek titulált „nemzeti tizenegy” esetében akár 10.00-es is lehet), ezért ilyen esetekben is érdemes szerintem a gyengébb gárdára fogadni.

Sportfogadás tippek, fogadási stratégiák sakkhoz

Amikor még rendszeresen játszottam a klasszikus Tippmixen a következő sportfogadás stratégia révén elég csinos nyereményeket sikerült begyűjtenem, ezért úgy döntöttem, hogy érdemes a másokkal való megosztásra is. Azt viszont előre kell bocsájtanom, hogy csak azoknál az online sportfogadási irodáknál működik, ahol olyan nagy nemzetközi tornák/versenyek is vannak a kínálatban, amelyek esetében egy adott játszmánál döntetlenre eredményre (remire) is lehet fogadni.

Lássuk akkor a lényeget! Amikor komolyabban elkezdtem figyelni a nagyobb sakkversenyek alakulását, azt vettem észre, hogyha közel azonos tudásszintű versenyzők (pl. nagymesterek) kerülnek össze az adott torna 5. – vagy 6. - játéknapját megelőzően, akkor rendkívül nagy arányban születnek döntetlen eredmények. Hogy miért? Mert, mint azt említettem közel azonos tudással bírnak, és a versenyek elején relatíve keveset kockáztatnak. Emiatt olyan nap is akad, amikor 10 mérkőzésből 9 döntetlen eredménnyel végződik! Íme egy kiragadott példa (a Monte-Carlóban megrendezett 14. Amber sakkverseny 5. játéknapjának eredményeiből):

6 mérkőzés 5 remivel. Gondolom nyilvánvaló, hogy mire érdemes fogadni?! Természetesen a döntetlen eredményre/eredményekre. Viszont csakis az adott torna elején (első pár napján), amikor még a „nagyok” nemigen kockáztatnak, és mint azt már említettem abban az esetben, ha közel egy szinten lévő versenyzők mérik össze a tuádsukat. Amennyiben a bakroll-od ezt lehetővé teszi, akkor akár nagyobb összegben is érdemes fogadnod. Ez már csak amiatt is javallott, mert a sakk döntetlenek esetében az odds-ok általában eléggé alacsonyak.

Ugyanakkor egy torna elején – a személyes véleményem szerint - még egy 5-ös kötés (5 mérkőzés döntetlen eredményre történő megfogadása) sem rossz ötlet, mivel a nyerési esélyek lényegesen kedvezőbbek, mintha bármely más sportágnál kötnél meg egy ötös kombót.

Végszó helyett

Az online szerencsejáték világában a véleményem szerint hosszú távon képtelenség nyereséges fogadási stratégiák nélkül boldogulni. Viszont tény, hogy semmi nincs kőbe vésve, és az ebben a cikkben leírt fogadási stratégiák, sportfogadás tippek alkalmazása sem jelent garanciát arra nézve, hogy folyamatosan pluszos leszel, mint ahogyan például a VPN használata sem biztosít ezer százalékos garanciát arra, hogy egy full profi hacker ne tudjon hozzáférni a számítógépedhez.

Szerintem az a lényeg, hogy mindig olyan fogadási módszert (módszereket) válasz, ami az adott helyzeted függvényében minden téren optimális számodra. Azaz az éppen aktuális bankroll-odhoz, az egyéni preferenciáidhoz és a habitusodhoz is megfelelő. Ugyanis bárki bármit is állítson, egy ütőképes, jó fogadási stratégia és a hozzá szükséges információk & tudás birtokában sokkal jobbak lesznek a nyerési esélyeid, mintha pusztán ötletszerűen, vagy „megérzések” alapján játszanál.

Fogadási opciók és stratégiák
Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső