Sportfogad√°s Strat√©gia - Nyeres√©ges sportfogad√°s tippek kezdŇĎknek

Az igazat megvallva sportfogad√°s strat√©gia, n√©mi t√ļlz√°ssal √©lve, manaps√°g k√°b√© annyi van fent a neten, mint √©gen a csillag. De mivel ez a cikk elsŇĎsorban kezdŇĎknek sz√≥l, ez√©rt csup√°n n√©h√°ny olyan, √°ltalam elŇĎszeretettel alkalmazott m√≥dszert mutatok be, amelyeket b√°rki bevethet sportfogad√°shoz. Az ebben a cikkben az √°ltalam javasolt sportfogad√°s tippek, ‚Äětan√°csok‚ÄĚ d√∂ntŇĎ t√∂bbs√©ge fŇĎk√©nt a labdar√ļg√°s fogad√°sokhoz haszn√°lhat√≥.

Ugyanis j√≥magam szinte kiz√°r√≥lag focimeccsekre fogadok, amibŇĎl ad√≥d√≥an j√≥ n√©h√°ny m√≥dszert leteszteltem m√°r az √©vek sor√°n. Ugyanakkor fontosnak tartom megjegyezni, hogy a cikkben le√≠rtak nem tekinthetŇĎk ‚Äěszent√≠r√°snak‚ÄĚ, √≠gy mindenki csak a saj√°t felelŇĎss√©g√©re haszn√°lja fel az al√°bbi inf√≥kat.

Labdar√ļg√°s ‚Äď fogad√°s d√∂ntetlen v√©gkimenetelre

Ha csak puszt√°n a matekot n√©zz√ľk, akkor egy ‚Äěh√°romes√©lyes‚ÄĚ focimeccs (ilyen p√©ld√°ul, ha hazai gyŇĎzelemre 2,20; d√∂ntetlenre 3,20; vend√©gsikerre 2,40 az odds) eset√©n 33% az es√©lye annak, hogy v√©gkimenetele d√∂ntetlen lesz. A statisztikai adatok n√©mileg m√°st mutatnak, de m√©g √≠gy is kijelenthetŇĎ, hogy a focimeccsek 29-30%-a v√©gzŇĎdik remivel. Ami az labdar√ļg√°s m√©rkŇĎz√©sek eset√©n a d√∂ntetlenn√©l meg√°llap√≠tott odds-okat illeti, kifejezetten j√≥nak mondhat√≥k (√°ltal√°ban 2.50 felett vannak).

Rang Bukméker Bónusz* Market Cashout Megtekintés
1
bet365
legfeljebb 15,000Ft* √Āzsiai Hendikep Fogadj most! bet365 ismertetŇĎ

*Kiz√°r√≥lag √ļj √ľgyfelek sz√°m√°ra √©rhetŇĎ el. Hajtson v√©gre egy feljogos√≠t√≥ befizet√©st legal√°bb 1,500Ft √©rt√©kben √©s ig√©nyelje az aj√°nlatot a regisztr√°ci√≥t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl, hogy jogosults√°got szerezzen egy 100%-os √∂sszegre fogad√°si kreditekben, maximum 15,000Ft √©rt√©kig. Ig√©nyl√©st k√∂vetŇĎen, a fogad√°si krediteket a sz√°mlaegyenleg√©n t√°roljuk √©s azok nem kivehetŇĎek.

2
Betclic
20,000Ft Dupla Es√©ly Fogadj most! Betclic ismertetŇĎ
3
22bet
35,000Ft F√∂l√∂tte / Alatta Fogadj most! 22bet ismertetŇĎ
4
BetWinner
30,500Ft G√≥l, P√°ros/P√°ratlan Fogadj most! BetWinner ismertetŇĎ
5
1xbet
30,500Ft √Āzsiai F√∂l√∂tt/Alatt Fogadj most! 1xbet ismertetŇĎ
6
Betfair
‚ā¨20 Hendikep Fogadj most! Betfair ismertetŇĎ
7
Unibet
20,000Ft 1x2, F√©lidŇĎ Fogadj most! Unibet ismertetŇĎ

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ez√©rt, ha h√°romes√©lyes meccsekn√©l √ļgy fogadsz d√∂ntetlen eredm√©nyre, hogy ha vesztesz, akkor megdupl√°z√≥d ez elŇĎzŇĎ t√©ted m√©rt√©k√©t, akkor, amikor v√©g√ľl j√∂n egy d√∂ntetlen √©s nyersz, profittal a zsebedben √°llhatsz fel a monitor elŇĎl.

Fogadás 3.00 feletti döntetlenekre

Ezt a m√≥dszert akkor √©rdemes bevetni, ha tal√°lsz valamelyik bajnoks√°gban (pl. valamelyik skandin√°v orsz√°g elsŇĎ lig√°j√°ban) 3 olyan m√©rkŇĎz√©st, amelyekn√©l nagyon √ļgy tŇĪnik, hogy pontosztozkod√°s lesz a v√©gkimenetel, √©s mindegyik meccsn√©l az odds bŇĎven 3.00 felett van (term√©szetesen nem k√∂t√©sben, hanem meccsenk√©nt kell fogadnod). Mivel jelen esetben mindh√°rom meccsre ugyanakkora t√©tben fogadsz, ez√©rt m√°r abban az esetben is nyersz, ha csak az egyik d√∂ntetlen es√©lyes meccs remivel v√©gzŇĎdik.

Sportfogad√°s strat√©gia √©lŇĎ fogad√°shoz

Unibet futball statisztikai diagram

Az √©lŇĎ fogad√°s lehetŇĎs√©g√©t manaps√°g m√°r az gyakorlatilag √∂sszes komolyabb online bukm√©ker iroda biztos√≠tja, ez√©rt sz√°mos j√≥l haszn√°lhat√≥ sportfogad√°s strat√©gia √©rhetŇĎ el ehhez a fogad√°si m√≥dhoz. Amit most bemutatok neked pofonegyszerŇĪ, √©s abb√≥l indul ki, hogy a m√©rkŇĎz√©s kezdet√©n a bukm√©ker √°ltal es√©lytelenebbnek titul√°t csapat g√≥lt szerez.

Tegy√ľk fel, hogy a Manchester City j√°tszik hazai p√°ly√°n a Cardiff ellen, √©s a bukm√©kered 1.2-es odds-ot k√≠n√°l a City gyŇĎzelme eset√©ben. Viszont a m√©rkŇĎz√©s 14. perc√©ben a Cardiff vezet√©s szerez, amitŇĎl a City odds-a egybŇĎl felk√ļszik 2.3-ra. Mivel a k√©t csapat k√∂z√∂tt √≥ri√°si tud√°sbeli stb. k√ľl√∂nbs√©g van, √©s m√©g bŇĎven van ideje a manchester-i nagy√°gy√ļknak megford√≠tani a tal√°lkoz√≥t, ez√©rt √ļgy d√∂ntesz, hogy √©rdemes bev√°llalnod az egy g√≥los h√°tr√°ny ellen√©re azt, hogy a City gyŇĎzelm√©re teszel. Hiszen √≠gy j√≥val nagyobb nyerem√©nyt √©rhetsz el, mintha a meccs kezdete elŇĎtt fogadt√°l volna a gyŇĎzelm√ľkre 1.2-es szorz√≥val.

Sportfogadás stratégia - Fogadás a favorit ellen fociban

T√©ny, hogy a mond√°s √ļgy tartja, hogy az √°rral szemben evezni neh√©z, √©s b√°r ez a sportfogad√°s strat√©gia gyakorlatilag erre √©p√ľl, bizonyos t√©nyezŇĎk megl√©te eset√©n igenis mŇĪk√∂dŇĎk√©pes lehet. Ha belegondolsz, manaps√°g a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ nemzetk√∂zi torn√°kon (p√©ld√°ul Bajnokok Lig√°ja) val√≥ r√©szv√©telben √©rdekelt ‚Äěnagycsapatok‚ÄĚ j√°t√©kosai ‚Äď de legink√°bb a kulcsj√°t√©kosok - folyamatosan fokozott terhel√©snek vannak kit√©ve. Ezeknek a g√°rd√°knak ugyanis egyr√©szt helyt kell √°llniuk az adott orsz√°g bajnoks√°g√°ban, esetleg egy orsz√°gon bel√ľli kupasorozatban, √©s annak a nemzetk√∂zi torn√°nak (labdar√ļg√≥ sorozatnak) a meccsein, amelyre siker√ľl kvalifik√°ci√≥t szerezni√ľk. Azaz ak√°r √ļgy is fogalmazhatn√©k, hogy h√°romfrontos h√°bor√ļ v√≠vnak.

Vel√ľk ellent√©tben viszont a nemzetk√∂zi torn√°kon nem indul√≥ ‚Äěkiscsapatoknak‚ÄĚ √©s az adott orsz√°g bajnoks√°g√°ban az elŇĎzŇĎ szezonban k√∂zepes teljes√≠tm√©nyt ny√ļjt√≥ ‚Äěk√∂z√©pcsapatoknak‚ÄĚ nincsenek ilyen jellegŇĪ ‚Äěgondjaik‚ÄĚ, √≠gy minden energi√°jukat √©s kapacit√°sukat a bajnoki m√©rkŇĎz√©sekre tudj√°k koncentr√°lni. A fenitek miatt sz√°mtalanszor megesik, hogy egy nagycsapat ‚Äěmegbotlik‚ÄĚ √©s egy pap√≠rforma meccsen sim√°n elhasal egy n√°la j√≥val es√©lytelenebb riv√°lissal szemben.

√ögy nagyj√°b√≥l ennek a cikknek a meg√≠r√°sa idej√©n esett meg p√©ld√°ul a BL-ben is vit√©zkedŇĎ spanyol szt√°rcsapattal, a Real Madriddal, hogy sim√°n kikapott a 3:0-ra az Eibar otthon√°ban. Ha az ember folyamatosan figyelemmel k√∂veti n√©h√°ny nagycsapat teljes√≠tm√©ny√©t, a kulcsj√°t√©kosainak form√°j√°t, √©s figyelembe veszi a g√°rd√°k leterhelts√©g√©nek m√©rt√©k√©t, akkor igen j√≥ es√©lye van megcs√≠pnie azokat a meccseket, amikor sanszos, hogy belefutnak egy-egy zak√≥ban a saj√°t nemzeti bajnoks√°gukban. Az ilyen m√©rkŇĎz√©sek√©n√©l ‚Äď legal√°bbis √©n azt tapasztaltam - az odds-ok √°ltal√°ban √°tlagon fel√ľliek, a ‚Äěnagyok‚ÄĚ ellenfelei eset√©ben, ez√©rt n√©mi szerencs√©vel j√≥kora nyerem√©nyeket lehet ezzel a fogad√°si m√≥dszerrel is zsebre v√°gni.

TOP 3 BUKM√ČKER
betfair
Betfair IsmertetŇĎ

Az √©lŇĎ fogad√°s (in-play betting, live betting) egy olyan fogad√°si t√≠pus, ami rendk√≠v√ľli n√©pszerŇĪs√©gnek √∂rvend m√°r j√≥ p√°r √©ve az online sportfogad√°s kedvelŇĎinek k√∂r√©ben.

További információk
bet365
bet365 IsmertetŇĎ

bet365 b√≥nusz aj√°nlata kimondottan j√≥, mivel nem csup√°n a sportfogad√°shoz, hanem az online kaszin√≥hoz, √©s a p√≥kerhez is el√©rhetŇĎk k√ľl√∂nf√©le prom√≥ci√≥k.

További információk
unibet
Unibet IsmertetŇĎ

Az Unibet magyar nyelvŇĪ platformja felhaszn√°l√≥bar√°t kialak√≠t√°s√ļ, √≠gy m√©g a kezdŇĎ j√°t√©kosok sz√°m√°ra sem jelent probl√©m√°t a haszn√°lata.

További információk

A lónak négy lába van mégis megbotlik…

Ez a sportfogad√°s strat√©gia is a nagycsapatok elleni fogad√°sr√≥l sz√≥l, √©s legink√°bb a labdar√ļg√°s eset√©ben (de az√©rt m√°s csapatsportn√°l is) alkalmazhat√≥. Ahhoz, hogy egy focicsapat folyamatosan j√≥ teljes√≠tm√©nyt tudjon ny√ļjtani, megl√°t√°som szerint l√©tfontoss√°g√ļ, hogy p√©ld√°ul a ‚Äěj√°t√©kmesterek‚ÄĚ, azaz a j√°t√©kot ir√°ny√≠t√≥ k√∂z√©pp√°ly√°sok j√≥ form√°ban legyenek, √©rtve ez alatt az √©ppen aktu√°lis ment√°lis √°llapotukat is. Ugyanis, ha be√ľt valamilyen ‚Äěkrach‚ÄĚ, akkor az az eg√©sz csapat teljes√≠tm√©ny√©re r√°nyomja a b√©lyeg√©t.

P√©ld√°ul j√≥ p√°r √©vvel ezelŇĎtt, azt k√∂vetŇĎen, hogy a Liverpool megnyerte a BL-t, par√°d√©san szerepelt a Premier League-ben is, √©s egym√°s ut√°n hozta a meccseket F. Torres g√≥ljainak, √©s S. Gerrard vez√©rlet√©nek k√∂sz√∂nhetŇĎen, aminek eredm√©nyek√©nt el√©rhetŇĎ k√∂zels√©gbe ker√ľlt az √©vek √≥ta hŇĎn √°h√≠tott bajnoki c√≠m megszerz√©se. √Čs mit tesz Isten, a g√°rda ‚Äěmotorja‚ÄĚ √©s csapatkapit√°nya, Steven Gerrard belekeveredett egy kocsmai vereked√©sbe, amit k√∂vetŇĎen Rafael Ben√≠tez mester tan√≠tv√°nyainak teljes√≠tm√©nye l√°tv√°nyosan visszaesett, √©s a fontos meccsek elbuk√°sa miatt a bajnoki c√≠m is el√ļszott sz√°mukra a kor√°bbi par√°d√©s sz√©ri√°juk ellen√©re.

Mivel √©n anno nagyon is k√©pben voltam a csapat k√∂r√ľl zajl√≥ esem√©nyekkel, ez√©rt el√©g j√≥l profit√°ltam a pool v√°ratlan m√©lyrep√ľl√©s√©bŇĎl.

De, ami a l√©nyeg: fontos, hogy az ‚Äě√ļgynevezett‚ÄĚ k√ľl√∂nlegesen esem√©nyeket is fontol√≥ra vedd (ilyen lehet ak√°r m√©g egy edzŇĎv√°lt√°s is), hiszen ezek azok a faktorok, amelyek sim√°n felbor√≠thatj√°k a pap√≠rforma szag√ļ meccsek v√©gkimenetel√©t. Ha valamilyen √ļton-m√≥don szert teszel egy-egy ‚ÄěbelsŇĎs‚ÄĚ inf√≥ra, vagy olyasmit tudsz meg, ami jelentŇĎs m√©rt√©kben visszavetheti egy top g√°rda teljes√≠tm√©nyt, viszont ezt m√©g a bukm√©kered az odds-okn√°l nem vette figyelembe, akkor √©rdemes a r√°n√©z√©sre sokkal es√©lytelenebb g√°rda gyŇĎzelm√©re fogadnod (vagy d√∂ntetlenre, ha kellŇĎen magas az odds).

Fogad√°s ‚Äět√©t n√©lk√ľli‚ÄĚ meccsre

K√∂ztudott t√©ny, hogy vannak olyan m√©rkŇĎz√©sek (felk√©sz√ľl√©si meccsek, bar√°ts√°gos tal√°lkoz√≥k), p√©ld√°ul a labdar√ļg√≥ v√°logatottak eset√©ben, amikor az eredm√©ny teljesen mell√©kes. Az ilyen √∂sszecsap√°sokat a nagycsapatok edzŇĎi √°ltal√°ban arra haszn√°lj√°k fel, hogy teszteljenek k√ľl√∂nf√©le taktik√°kat, vagy kipr√≥b√°ljanak egy-k√©t z√∂ldf√ľlŇĪnek sz√°m√≠t√≥ j√°t√©kost √©lesben. √Čn √ļgy vettem √©szre, hogy a j√°t√©kosok motiv√°ci√≥ja sem az igazi ezeknek a meccseken, √©s ink√°bb figyelnek arra, hogy ne s√©r√ľljenek le, mintsem a gyŇĎzelem megszerz√©s√©re.

Mindez persze a kiscsapatoknak kedvez, amelyek sz√°m√°ra igenes komoly fegyvert√©ny, pl. egy spanyol, vagy olasz v√°logatott skalpj√°nak a megszerz√©se, vagy legal√°bb egy d√∂ntetlen kiv√≠v√°sa. Az odds-ok az ezekn√©l a meccsekn√©l igencsak kedvezŇĎk (a j√≥val gyeng√©bb tud√°sszintŇĪnek titul√°lt ‚Äěnemzeti tizenegy‚ÄĚ eset√©ben ak√°r 10.00-es is lehet), ez√©rt ilyen esetekben is √©rdemes szerintem a gyeng√©bb g√°rd√°ra fogadni.

Sportfogadás tippek, fogadási stratégiák sakkhoz

Amikor m√©g rendszeresen j√°tszottam a klasszikus Tippmixen a k√∂vetkezŇĎ sportfogad√°s strat√©gia r√©v√©n el√©g csinos nyerem√©nyeket siker√ľlt begyŇĪjtenem, ez√©rt √ļgy d√∂nt√∂ttem, hogy √©rdemes a m√°sokkal val√≥ megoszt√°sra is. Azt viszont elŇĎre kell bocs√°jtanom, hogy csak azokn√°l az online sportfogad√°si irod√°kn√°l mŇĪk√∂dik, ahol olyan nagy nemzetk√∂zi torn√°k/versenyek is vannak a k√≠n√°latban, amelyek eset√©ben egy adott j√°tszm√°n√°l d√∂ntetlenre eredm√©nyre (remire) is lehet fogadni.

L√°ssuk akkor a l√©nyeget! Amikor komolyabban elkezdtem figyelni a nagyobb sakkversenyek alakul√°s√°t, azt vettem √©szre, hogyha k√∂zel azonos tud√°sszintŇĪ versenyzŇĎk (pl. nagymesterek) ker√ľlnek √∂ssze az adott torna 5. ‚Äď vagy 6. - j√°t√©knapj√°t megelŇĎzŇĎen, akkor rendk√≠v√ľl nagy ar√°nyban sz√ľletnek d√∂ntetlen eredm√©nyek. Hogy mi√©rt? Mert, mint azt eml√≠tettem k√∂zel azonos tud√°ssal b√≠rnak, √©s a versenyek elej√©n relat√≠ve keveset kock√°ztatnak. Emiatt olyan nap is akad, amikor 10 m√©rkŇĎz√©sbŇĎl 9 d√∂ntetlen eredm√©nnyel v√©gzŇĎdik! √ćme egy kiragadott p√©lda (a Monte-Carl√≥ban megrendezett 14. Amber sakkverseny 5. j√°t√©knapj√°nak eredm√©nyeibŇĎl):

6 m√©rkŇĎz√©s 5 remivel. Gondolom nyilv√°nval√≥, hogy mire √©rdemes fogadni?! Term√©szetesen a d√∂ntetlen eredm√©nyre/eredm√©nyekre. Viszont csakis az adott torna elej√©n (elsŇĎ p√°r napj√°n), amikor m√©g a ‚Äěnagyok‚ÄĚ nemigen kock√°ztatnak, √©s mint azt m√°r eml√≠tettem abban az esetben, ha k√∂zel egy szinten l√©vŇĎ versenyzŇĎk m√©rik √∂ssze a tu√°dsukat. Amennyiben a bakroll-od ezt lehetŇĎv√© teszi, akkor ak√°r nagyobb √∂sszegben is √©rdemes fogadnod. Ez m√°r csak amiatt is javallott, mert a sakk d√∂ntetlenek eset√©ben az odds-ok √°ltal√°ban el√©gg√© alacsonyak.

Ugyanakkor egy torna elej√©n ‚Äď a szem√©lyes v√©lem√©nyem szerint - m√©g egy 5-√∂s k√∂t√©s (5 m√©rkŇĎz√©s d√∂ntetlen eredm√©nyre t√∂rt√©nŇĎ megfogad√°sa) sem rossz √∂tlet, mivel a nyer√©si es√©lyek l√©nyegesen kedvezŇĎbbek, mintha b√°rmely m√°s sport√°gn√°l k√∂tn√©l meg egy √∂t√∂s komb√≥t.

Végszó helyett

Az online szerencsej√°t√©k vil√°g√°ban a v√©lem√©nyem szerint hossz√ļ t√°von k√©ptelens√©g nyeres√©ges fogad√°si strat√©gi√°k n√©lk√ľl boldogulni. Viszont t√©ny, hogy semmi nincs kŇĎbe v√©sve, √©s az ebben a cikkben le√≠rt fogad√°si strat√©gi√°k, sportfogad√°s tippek alkalmaz√°sa sem jelent garanci√°t arra n√©zve, hogy folyamatosan pluszos leszel.

Szerintem az a l√©nyeg, hogy mindig olyan fogad√°si m√≥dszert (m√≥dszereket) v√°lasz, ami az adott helyzeted f√ľggv√©ny√©ben minden t√©ren optim√°lis sz√°modra. Azaz az √©ppen aktu√°lis bankroll-odhoz, az egy√©ni preferenci√°idhoz √©s a habitusodhoz is megfelelŇĎ. Ugyanis b√°rki b√°rmit is √°ll√≠tson, egy √ľtŇĎk√©pes, j√≥ fogad√°si strat√©gia √©s a hozz√° sz√ľks√©ges inform√°ci√≥k & tud√°s birtok√°ban sokkal jobbak lesznek a nyer√©si es√©lyeid, mintha puszt√°n √∂tletszerŇĪen, vagy ‚Äěmeg√©rz√©sek‚ÄĚ alapj√°n j√°tszan√°l.

Aj√°nlott bukm√©kerek ismertetŇĎi
felsŇĎ