3

Ismerjük meg az Oscar’s Grind stratégiát!

A sportfogadás szakértői napról napra próbálnak minél eredményesebb stratégiákat kidolgozni, hiszen a sportfogadás egy olyan mesterség, amelyben sosem lehet megállni, sosem lehet abbahagyni a tanulást. Aki lemarad, aki nem tud fejlődni és tanulni, az bukásra van ítélve.

Előfordul, hogy olyan stratégiák nyernek teret a sportfogadás világában, amit nem is erre optimalizáltak, hanem a szerencsejáték más szegmenseiben találkozhattunk velük. Mai témánk is ilyen, az Oscar’s Grind stratégiát eredetileg a rulettasztal mellett használták és használják a mai napig, de sokan meglátták benne a potenciált, és immáron a sportfogadásban is a népszerűbb taktikák közé tartozik.

Tartalomjegyzék ezen a sportfogadási akadémia oldalon
Másold ki a videó linkjét
Akadémia profi videó - Oscar's Grind stratégia

Honnan ered az Oscar’s Grind stratégia?

Az Oscar’s Grindról először 1965-ben írtak, méghozzá Allan Wilson jegyezte le a stratégiát. A nevét onnan kapta, hogy az egyik megkérdezett fickó - aki a rendszerről mesélt - becsületes neve Oscar volt. Hogy Oscar valós személy volt-e, esetleg az író fantáziájának szüleménye, az igazából sosem derült ki.

Oscar’s Grind stratégia

De a történet szerint Oscar - akit nevezhetünk profi szerencsejátékosnak, hiszen nem volt „polgári” munkája, csak a rulettből élt - egy nagyon fegyelmezett játékos volt, aki sosem kockáztatott sokat, aprólékos volt, nem rohant ajtóstól a házba.

A stratégia nagyon hasonlított a már korábban ismertté vált Paroli rendszerhez, valamint volt hasonlóság e stratégia és a Martingale-stratégia között. De míg az Oscar’s Grind elkezdéséhez nem kell egy vagyon, őrületes bankroll, addig a Martingale-re ez nem igaz, épp az ellenkezője. A módszerek pedig abban hasonlítottak egymásra, hogy a cél nem a hirtelen meggazdagodás volt, hanem a kicsi, de egyenletes nyeremény megszerzése.

A Martingale-módszerről röviden

A Martingale-t is alkalmazzák a sportfogadásban, de nem ez a legkifizetődőbb módszer, ugyanis - ahogy említettük - nagy bankrollra van szükség, és még akkor is lehetséges, hogy hamar lenullázuk magunkat. A stratégiát a 18. századi Franciaországban találták ki, egy pénzfeldobós játék volt az alap, és pont ezért vált népszerűvé, mivel az éremnek két oldala van, így - hacsak nem az élére esik az érme - nagyjából 50 százalékos nyerési eséllyel vágtak bele a mókába a játékosok.

A lényeg pedig a következő: Egységnyi téttel indítunk, ha elbuktunk, akkor duplázunk. Addig duplázunk, amíg nem jön össze egy győzelem. Ekkor újrakezdjük egy egységgel.

Gyakorlati példán keresztül:

1 egységgel kezdünk, és folyamatosan duplázunk, amíg vesztes szériában vagyunk. Tehát, ha egymás után 9 alkalommal vesztettünk, akkor:

1 + 2 + 4 + 8 + 16 + 32 + 64 + 128 + 256 + 512 = 1023

1023 egységnyi veszteséget könyvelhetünk el, viszont, ha a következő körben nyerünk, akkor 1024 egységet nyerünk. Hatalmas összeg kockáztatásával nyertünk 1 egységet…

A Martingale stratégia

Valójában - ha szigorúan matematikai szemléletet használunk - végtelen pénzünknek kellene lenni, hiszen semmi nem garantálja, hogy 10. vagy 30. alkalommal nyerünk. Az égegyadta világon semmi.

Ettől függetlenül a stratégia futótűzként terjedt el, és a mai napig használják a rulettasztalnál ülők, és a (nagyjából) kétesélyes fogadásokra használják, mint piros vagy fekete, páros vagy páratlan.

Az Oscar’s Grind-módszerről - Nem annyira röviden

Ezzel szemben az Oscar’s Grind használatához nem kell milliomosnak (vagy inkább milliárdosnak) lennünk. Hiszen itt a tét, ha nem is konstans, de nem emelkedik olyan gyorsan, mint a Martingale-nél. Valójában ez is egy hosszútávú stratégia, amelyet külön kis session-ökre kell bontanunk. Egy session addig tart, amíg egy egységnyi profitot össze nem hoztunk. Ha ez megvan, a session lezárul, és kezdődik az új.

Fontos, hogy ha sportfogadásban használjuk, akkor mindig, minden esetben olyan piacokat keressünk, ami kétesélyes, máskülönben ez a stratégia hamar lenulláz bennünket. Például, hogy mindkét csapat szerez gólt, vagy ennek ellenkezője, hogy nem rúg mindkét csapat gólt. A másik fontos tényező, hogy az odds nem lehet kisebb, mint - decimális értéken nézve - 2.00-es.

A stratégia a gyakorlatban egyszerű, mint az egyszeregy:

Egy egységgel kezdünk. Amennyiben az első fogadásunkat nyerjük, a session máris véget ért, kezdhetünk mindent elölről abban a tudatban, hogy nyertünk egy egységet.

Amennyiben az első tétünket elveszítjük, akkor nincs ok pánikra, folytatjuk a sessiont ismét egy egységgel. Egészen addig nem növeljük a tétet, amíg nem nyertünk. Még ekkor is negatívban leszünk, de a cél, a +1 egység már közelebb lesz. A sessionnek két esetben lehet vége:

Például:
Fogadások száma Tét (Egység) Eredmény Eredmény (Egység)
1. fogadás1Vesztes-1
2. fogadás1Vesztes-2
3. fogadás1Vesztes-3
4. fogadás1Nyertes-2
5. fogadás2Vesztes-4
6. fogadás2Vesztes-6
7. fogadás2Nyertes-4
8. fogadás3Nyertes-1
9. fogadás2Nyertes+1

A fenti példán keresztül látható, hogy nyertes tipp esetén emeltünk a téten - kétszer is, de a 8. fogadás után (hiába volt nyertes a tippünk) nem emeltünk, épp ellenkezőleg, 2 egységre csökkentettük a tétet. Miért? Mert itt már 2 egység is elegendő volt a +1 eléréséhez, ami a session végét jelenti. Mivel ez sikerült is, ezt lezárhatjuk, nyertünk, indulhat az új kaland.

Oscar’s Grind - Előnyök és hátrányok

Mint minden stratégiának, az Oscar’s Grindnak is megvannak a maga előnyei és hátrányai, most ezekről lesz szó. Tökéletes stratégia nem létezik, és valószínűleg sosem fog létezni. Sem a szerencsejátékban, a kaszinójátékokban, sem pedig a sportfogadásban. Így aki arra számít, hogy ezzel a stratégiával csak nyerni fog, neki van egy rossz hírünk.

Nem lebeszélni szeretnénk benneteket arról, hogy belevágjatok a sportfogadásba, de ezzel jó, ha mindenki tisztában van. Bár… Ha már idáig eljutottatok a tananyagban, akkor valószínűleg ezt magatok is tudjátok.

Nem kerülhetjük el, hogy az Oscar’s Grind hátrányairól is ejtsünk pár szót. Nem is szeretnénk elkerülni, az volna a cél, hogy teljes képet kapjatok, és így dönthessétek el, melyik módszer az, ami a legszimpatikusabb számotokra.

A lényeg, hogy tartsatok ki, mert előbb vagy utóbb ebből a negatív spirálból is ki lehet szakadni, így egy sessiont sem szabad félbehagyni.

A stratégia előnyei
Véleményünk szerint a módszer egyik - ha nem a - legnagyobb előnye az, hogy megtanít az önkontrollra. Rengeteg játékos azért nem tud szintet lépni, mert önmaguk legnagyobb ellenségei, a vágyuk, a kapzsiságuk, mohóságuk ebben megakadályozza őket. Amennyiben a lefektetett szabályokat betartjuk, akkor az Oscar’s Grind segítségül lehet abban, hogy fejlesszük ezen képességünk, ne térjünk el a stratégiától, és ne kezdjünk partizánakcióba.
Másik nagy előnye, hogy hosszútávon használható, fix bevételhez juttathat bennünket. És akárki akármit mondhat, ez lenne a sportfogadás lényege.
Harmadikként azt tudjuk elmondani, hogy viszonylag biztonságos, nagyon nagy balszerencsének kell bekövetkezni ahhoz, hogy teljesen lenullázzuk magunkat. Ettől függetlenül természetesen ezt is el lehet érni, hiszen sokunk járt már abban a cipőben, hogy a világon semmi nem akart összejönni…
A stratégia hátrányai
Az első dolog, amit megemlítenénk nem is biztos, hogy hátrány, de vannak olyan fogadók, akik akként élnék meg. Ez pedig az, hogy a stratégiával nem gazdagszunk meg napok, hetek alatt. Rendkívül lassú folyású rendszerről van szó, de mint tudjuk: Lassú víz partot mos. Mindenki döntse el, hogy ez inkább előny-e vagy sem…
A kezdő tétnek elég kicsinek kell lennie ahhoz, hogy bukó széria esetén tudj folyamatosan feljebb és feljebb lépni, tétet emelni, ez megint sokakat elriaszthat. Az ember már csak ilyen, a kicsit nem becsüli, pedig nagyon ritka az a sportfogadó, aki kis téttel kaszál nagyobb összeget. Vagyis nem ritka, de hosszútávon kódolva van a bukás és a csőd, a bankroll teljes elvesztése.
Aztán ott van még a sport kiszámíthatatlansága, amely könnyedén eredményezhet egy negatív sorozatot, itt pedig sokan feladják, mert egy hosszabb sikertelenül megvívott csata elveheti a kedvünk az egésztől. Ismét szeretnénk valami bölcs közmondást, valamiféle örök igazságot leírni, de nem tudunk. Csak annyit, hogy a sportfogadás nem sprint, hanem maraton. Á, de, eszünkbe jutott valami: Hajnal előtt a legnagyobb a sötétség. Igaz, ezt Batman mondta…

Végszó

Összességében az Oscar’s Grind-rendszer az egyik legjobb stratégia, amit a kaszinókból átvettek. Nagyobb biztonságot nyújt, nem kell multimilliomosnak lenni ahhoz, hogy elkezdjük, de ész nélkül ezt sem lehet játszani. A stratégiára ugyanaz igaz, mint amit már korábban is számtalanszor elmondtunk: Megfelelő kutatás nélkül mit sem ér az egész, így a te munkádat sem lehet elhanyagolni.

Lesznek, akiknek bejön, lesznek, akiknek nem, de az biztos, hogy a mai napig azért van a köztudatban, mert működik.

Gyakran ismételt kérdések

Leginkább a blackjackben és a rulettben használt fogadási stratégia, melyben a cél az, hogy egy egységnyi profithoz jussunk minden egyes session végén.

Nem nyúlkálhatunk más pénztárcájában, így ez nagyban függ attól, hogy mekkora összeget tudtok sportfogadásra szánni. Kicsiben is el lehet kezdeni - nyilván így az elején a profit is kicsi lesz -, de akár a bátrabbak eszköze is lehet.

A módszer egy hosszútávú befektetés, a kezdetekben alacsony profittal. Viszont egy viszonylag biztos lábon álló stratégiáról beszélünk, aminek köszönhetően apránként növelhetjük a vagyonunkat.

Menj az előző vagy a következő szintre!
Sportfogadás akadémia cikk: közösségi média megosztás
Oszd meg a cikket!
a legnépszerűbb közösségi oldalakon
felső