Élő Fogadás Trükkök - Megtanulhatja, hogyan kell fogadni élő eseményekre

Az élő fogadás (live betting / in-play betting) éppen zajló mérkőzésekre / meccsekre történő, valós idejű fogadást jelent. Ennek a fogadási típusnak több előnye is van a hagyományos, azaz a sportesemények kezdetét megelőző fogadási móddal szemben. Ha belegondolsz, akkor egy adott mérkőzés időtartama alatt számos olyan esemény történhet, amely jelentős mértékben módosíthatja az esélyeket, és ebből adódóan akár még a végkimenetelt is, felborítva ezzel a „papírformát”. Például bármelyik focimeccsen előfordulhat, hogy lesérül egy – esetleg több – kulcsjátékos, vagy az esélyesebbnek tartott csapat gólvágója, illetve egy súlyos szabálytalanság miatt kiállítják a hálóőrt.

Fogadj te a hazánkban elérhető legjobb élő sportfogadás oldalak! (2020)
Rang Bukméker Bónusz* Élő adás Legjobb élő sportok Értékelés Megtekintés
1
22bet
35,000Ft LabdarúgásTeniszKosárlabdae-SportsJégkorong 5 22bet ismertető
2
Rabona
35,000Ft TeniszJégkorongLabdarúgás 4.5 Rabona ismertető
3
ZulaBet
35,000Ft LabdarúgásRöplabdaKosárlabdaTeniszSnooker 4.5 ZulaBet ismertető
4
FEZbet
35,000Ft LabdarúgásKosárlabdaJégkorongBaseballe-Sports 4.5 FEZbet ismertető
5
bet365
15,000Ft* LabdarúgásTeniszKosárlabdae-SportsMotorsport 4.5 bet365 ismertető

*Regisztráljon, fizessen be legalább 1.500 Ft* összeget a számlájára és a bet365 fogadási krediteket jutalmazza a feljogosító befizetése értékében (max. 15.000 Ft*), ha feljogosító fogadásokat tesz ugyanakkora értékben és azokat a bet365 kiértékeli. Kizárólag új ügyfelek, feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

6
MELbet
30,000Ft LabdarúgásTeniszSznúker 4.5 MELbet ismertető
7
Campobet
35,000Ft KosárlabdaRöplabdaTenisz 4.5 Campobet ismertető
8
Unibet
20,000Ft LabdarúgásKosárlabdaMotorsportTeniszRöplabda 4.5 Unibet ismertető
9
LibraBet
35,000Ft TeniszRöplabdaKosárlabda 4.5 LibraBet ismertető
10
Betfair
16,000Ft Labdarúgáse-SportsKosárlabdaTeniszGolf 4 Betfair ismertető
11
Betmaster
€150 e-SportsLabdarúgásJégkorongTeniszKosárlabda 4 Betmaster ismertető

Ha az ember élőben követi nyomon az adott mérkőzés eseményeit (pl. Live Stream-en nézi a meccset valamelyik bukmékeriroda oldalán), akkor szinte mindig időben tud reagálni a váratlan eseményekre. Vagyis eleve jóval előnyösebb feltételekkel tud fogadásokat kötni, mintha azt az adott sportesemény kezdési időpontja előtt tenné. Ennek a cikknek alapvetően az a célja, hogy mindazon olvasóinkkal megismertessük az élő sportfogadás sajátosságait, akik még nem barátkoztak meg ezzel a remek nyerési esélyeket biztosító fogadási típussal.

Emellett szót ejtünk arról is, hogy a különböző – általunk ajánlott – bukméker irodák esetében mely sportágakat érdemes előnyben részesíteni az élő sportfogadás kapcsán. Természetesen az élő fogadási stratégiák is említésre kerülnek, ezért még azok számára is szolgálhat némi újdonsággal ez az írásunk, akik meglehetősen otthonosan mozognak az internetes, online sportfogadás világában. Így legyél akár teljesen kezdő vagy tapasztalt sportfogadó, mindenféleképpen érdemes tovább olvasnod.

Az élő fogadáshoz ajánlott legjobb online bukmékerirodák

A következőkben azon bukméker irodákat fogjuk röviden bemutatni, amelyek véleményünk szerint a leginkább ajánlhatók abban az estben, ha az ember az élő sportfogadást előtérbe helyezve szeretne rentábilis profitra szert tenni.

bet365 élő sportfogadás

A bet365 fogadóiroda egyike azon szerencsejáték szolgáltatóknak, melyek a legszélesebb körű fogadási ajánlatot nyújtják úgy a hagyományos, mind az élő fogadás terén. A bet365 élő fogadáshoz biztosított kínálatában napi szinten szó szerint több tucatnyi sportesemény közül választhatsz. A platformon az élőben is fogadható mérkőzések / események sportág szerint vannak kategorizálva, ami pofonegyszerűvé teszi a navigációt, mivel pár kattintással ki lehet választani az adott meccset, valamint az elérhető piacokon a megfogadni kívánt kimenetelt.

Igaz ugyan, hogy a felhozatalban a labdarúgásé a főszerep, viszont mellette például fogadhatsz élőben agárverseny futamokra, asztaliteniszre, ausztrál focira, kosárlabdára, rögbi meccsekre, teremlabdarúgásra, lóversenyre, és még akár tollaslabda mérkőzésekre is. A legtöbb fogadási piac a labdarúgáshoz biztosított, de a kosárlabda esetében is igen sok fogadási típus közül lehet választani egy-egy adott meccs kapcsán. Így, ha kedveled ezt a két csapatsportot (vagy a fentebb említett sportok valamelyikét), akkor a bet365 élő fogadási ajánlata garantáltan elnyeri majd a tetszésed.

William Hill élő sportfogadás

A sportfogadás „nagy öregjének” számító, angliai székhelyű William Hill, a cég hírnevéhez méltó élő sportfogadás ajánlattal szolgál sportrajongók számára. A William Hill esetében gyakorlatilag az összes olyan sportág megtalálható az élő fogadáshoz nyújtott kínálatában, amire az online platformon hagyományos módon is lehet fogadásokat kötni. Az „étlap” még a sportfogadás ínyencei számára is jó néhány speciális fogást tartogat (például netball, és strandröplabda).

Természetesen a csapatsportok, a technikai sportok (pl. Forma 1), és az olyan egyéb, viszont világszerte népszerűnek számító sportágak, mint a tenisz is megtalálható a felhozatalban. Ugyanakkor tény, hogy a piacok (fogadási típusok) mennyisége lehetne több is, ami különösen igazi a kevésbé népszerű sportágak esetében.

Unibet

Ami az Unibet-et illeti, ennél a bukméker irodánál az élő fogadáshoz elérhető sportesemények terén valamivel szerényebb a napi szintű felhozatal, mint a fentebb említett bet365-nél vagy a William Hill-nél. Viszont mindezek ellenére még egy „uborkaszezonnak” számító júliusi hétvégén is bőven van azért miből szemezgetni.

Ennek hála, a nyári kánikula okozta kellemetlenségről egyebek mellett izgalmas tenisz, kosárlabda, röplabda mérkőzésekre való élő fogadásokkal vonhatod el a figyelmed, vagy virtuálisan a hűsítő habokba merülve fogadhatsz vízilabda meccsekre. Az Unibet élő fogadási kínálatában az e-sportok is helyet kaptak, bár tény, hogy a piacok terén az esetükben gyakorlatilag csak a végeredményre való fogadásra korlátozódik az elérhető opciók / piacok száma.

Sportingbet

A londoni főhadiszállású Sportingbet immáron több, mint két évtizede van jelen a sportfogadás világában.

A Sportingbet, angliai gyökerekkel rendelkező online bukmékerirodaként, a szigetországban legnépszerűbbnek számító sportágra, azaz a labdarúgásra helyezi fő hangsúlyt. Ez a tény, pedig igencsak rányomja a bélyegét a szolgáltató élő fogadáshoz biztosított kínálatára úgy a fogadási piacok mind a fogadható sportesemények terén.

Ugyanakkor az élő fogadásokhoz kínált odds-ok ennél a szolgáltatónál bizonyos sportágak meccsei (pl. labdarúgás, kosárlabda és tenisz) esetében számos alkalommal jóval kedvezőbbek, mint a nagyobb cégek ajánlatai.

1xbet

Az 1xbet viszonylag új szereplőnek számít az online szerencsejáték, és azon belül is a netes sportfogadás piacán. Viszont már az első „szárnypróbálgatásokat” követően elérhetővé tette a regisztrált felhasználói számára az élő fogadás lehetőségét, mivel a cég vezetősége tökéletesen tisztában volt azzal a ténnyel, hogy ez a fogadási típus idővel átveszi majd a stafétát a klasszikus mérkőzés előtti változattól. Az 1xbet, amely Oroszországból indult kontinenshódító útjára, olyan élő fogadási kínálattal szolgál, ami legalább annyira ütős, mint egy-két kupica jóféle, szívmelengető vodka. A szolgáltató felhozatalában napi szinten temérdek sporteseményre lehet fogadni élőben is, legyen szó akár a Kambodzsai labdarugó-bajnokagáról, vagy a Fülöp-szigeteki röplabda-ligáról.

Az élő fogdásokhoz nyújtott piacok száma meglepően nagy, és az odds-ok is igen magasak. Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül az olyan negatívumok mellett, mint az élő közvetítés (Live Stream) hiánya, ami sokak kedvét elveheti attól, hogy keleti „szomszédjaink” platformján fogadjon.

Betclic

A franciaországi szerencsejáték piac meghatározó szereplőjének számító Betclic élő fogadáshoz nyújtott kínálatának „zászlóshajói” a foci, a tenisz, a kosárlabda, a röplabda és a rögbi. Ugyanis ezen sportágak esetében még nyaranta is (amikor a legtöbbünk hétvégenként a Balaton partján vagy egyéb vízközeli helyeken keres felfrissülést) igen jó a felhozatal.

A különböző mérkőzések alakulását akár az „Élőben” szekció fogadási ajánlata révén is figyelemmel lehet követni. Ugyanis pop-up ablakok formájában megjeleníti a rendszer minden egyes élőben fogadható eseménynél a fontosabb történéseket (gólszerzés, pontszerzés, sárgalap, kiállítás, játékos csere, élő fogadás kezdete, élő fogadás vége, félidő kezdete stb.).

bwin

A „sógorék” kedvenc fogadóirodája, amelynek székhelye a festői szépségű Bécsben található, az online platformján egy jól áttekinthető, sportág szerint kategorizált fogadási felületet biztosít az élő fogadási mód kedvelői számára. A kínálatban a foci mellett olyan közkedvelt sportágak viszik a pálmát, mint a tenisz, a kosárlabda, a kézilabda és a röplabda.

Az élőben is fogadható sporteseményekhez biztosított piacok száma megfelelő (főként a foci és a kosárlabda esetében), és az odds-ok is jónak mondhatók. Viszont az is igaz, hogy az olyan kisebb mértékű népszerűséggel bíró sportágaknál, mint például a krikett, vagy a tollaslabda napi szinten csak 1-2 esemény, és néhány piac / fogadási opció közül lehet választani.

Élő fogadás vs mérkőzés előtti fogadás

Az élőben történő fogadási mód manapság már minden, magára valamit is adó online bukméker irodánál elérhető (a nagyobb cégekénél az élő közvetítés / Live Stream funkció is). Mivel ennél a fogadás típusnál gyakorlatilag az adott sportesemény teljes időtartama alatt fogadhatsz a rendelkezésre álló piacok különböző opciói révén, ezért az események alakulásának, és az esélyek változásának függvényében hozhatod meg a döntéseidet. Ennek köszönhetően lényegesen jobbak a nyerési esélyeid, és egy-egy rosszul megítélt tipp esetén mérsékelheted a veszteségeidet.

Értelemszerűen a klasszikus mérkőzési előtti fogadási módnál mindezekre nincs lehetőséged. Emellett az is az élő sportfogadás mellett szól, hogy az interaktív jellegéből adódóan sokkal izgalmasabb, mint a hagyományos változat. És az egyetlen hátránya mindössze annyi, hogy a legtöbb fogadóiroda platformján általában kevesebb megfogadható sportesemény található az élő fogadás szekcióban, mint a klasszikus „pre-match” részlegben.

Az élő fogadás egyedi sajátosságai, jellemzői - hogyan fogadhatsz élő sportokra

Az élő fogadás esetében az odds-ok rendszeres jelleggel módosulnak az adott sportesemény időtartama alatt. Egyes sportágak mérkőzéseinél meglehetősen gyakran, viszont kisebb mértékben (pl. kosárlabda, kézilabda), míg másoknál ritkábban, ámde nagyobb mértékben (pl. golf, vagy Forma 1) szoktak a különböző piacokhoz kínált odds-ok a sportesemények ideje alatt változni. Tegyük fel, hogy például egy NBA kosárlabda mérkőzésre szeretnél fogadni a meccs végkimenetelére (1X2 / HDV piac). Viszont korábban utánanéztél alaposan mindkét gárdának, és arra a következtetésére jutottál, hogy az adott mérkőzés megnyerésére mindkét csapatnak egyenlő esélye van.

Abban az esetben, ha a hagyományos módon, azaz a meccs kezdete előtt fogadsz, akkor matematikailag kb. 50%-os esélyed van arra, hogy eltaláld a meccs győztesét, mivel az amerikai ligában a meccsenkénti nagy pontszámok miatt (csapatonként átlagosan 80-100 között szokott lenni) igen csekély az esélye a döntetlennek. Ugyanakkor, ha az élőben történő fogadás mellett döntesz, akkor a mérkőzés alakulásának függvényében hozhatod meg a döntésed, ami lényegesen jobb nyerési esélyeket biztosít számodra. Az persze meglehet, hogy az odds-ok nem lesznek olyan magasak, mint a mérkőzés előtti fogadás esetén. De ha belegondolsz, akkor inkább szerezzen az ember egy adott meccsen kisebb mértékű fix profitot, mintsem bukja el a pénzét, egy „fej vagy írás” jellegű összecsapáson a meccs előtt hozott rossz döntése miatt.

Az online bukmékerirodák döntő többsége számos sportesemény esetében (az egyszerű, valamint a kombinált fogadásoknál) az úgynevezett cash out opciót is biztosítja úgy a meccs előtti, mind mérkőzés közbeni – élő – fogadásokhoz. Ezzel a funkcióval az adott sporteseményre vonatkozó fogadásod / fogadásaid kiértékelése előtt, vagyis a meccs lezárultát megelőzően kiveheted a lehetséges nyereményed egy adott hányadát. Azaz a cash out révén biztosíthatod, hogy egy fix nyereménnyel a zsebedben távozz a „kasszától”, illetve csökkentheted az esetleges veszteséged mértékét is – amennyiben az adott meccs nem a várakozásaidnak megfelelően alakul.

Élőben fogadható sportágak

Vegyük akkor azt is át kicsit, hogy melyek azok a sportágak, amelyekre élőben is szinte bármikor fogadhatsz az általunk ajánlott bukméker irodáknál. A képzeletbeli dobogó csúcsán az Európa-szerte legnépszerűbbnek számító csapatsportok, és néhány egyéb sportág áll: labdarúgás, kosárlabda, jégkorong, vízilabda, kézilabda, tenisz, golf és egyes technikai sportok (pl. Forma 1). A szélesebb körű élő fogadási ajánlattal szolgáló online bukmékereknél természetesen jó néhány egyéb sportág eseményeire is fogadhatsz élőben: például ló- és agárversenyekre, rögbire, tollaslabda, valamint krikett meccsekre, és még e-sportokra is.

Ami a piacválasztékot illeti, való igaz, hogy nem áll annyi fogadási típus a rendelkezésedre, mint a hagyományos (mérkőzés előtti) pre-match fogadásoknál, de azért a csapatsportok esetében mérget vehetsz rá, hogy nem lesz majd okod panaszkodni. Néhány népszerű piac az élő fogadások esetében: gólok száma, pontok száma, félidő eredménye, pontos végeredmény, hendikep típusú fogadások, dupla-esély, következő gól szerzője, gólok/pontok száma a hazai/vendég csapatnál, gólok/pontok száma páros vagy páratlan stb.

Mobilos fogadás - hogyan fogadhatsz élő sportokra okostelefonnal „okosan”

Mobilos fogadás

A kezdő sportfogadók részéről gyakran vetődik fel az a kérdés, hogy ugyan mi értelme van mobiltelefonnal / okostelefonnal fogadni, amikor azt az ember az otthona kényelméből is megteheti, és eközben még akár az adott mérkőzés / összecsapást is figyelemmel követheti a Live Stream funkció használata révén. Kezdjük azzal, hogy a „komolyabb” online szerencsejáték szolgáltató cégek olyan mobilbarát oldallal és mobil telefonokra fejlesztett sportfogadás applikációval is rendelkeznek (pl. bet365, William Hill, Unibet stb.), amelyek révén nemcsak az élő fogadás, hanem az élő mérkőzés közvetítés funkció is biztosított.

Ráadásul mindehhez csak egy megfelelő sávszélességű 3G/4G vagy WiFi kapcsolatra, és egy középkategóriás okostelefonra (esetleg táblagépre) van szükséged. Így, ha fogadni szottyan kedved, már nem leszel helyhez kötve! Azaz bárhonnan és bármikor használhatod az élő fogadás lehetőségét is, például, ha a Balaton partján lazítasz a strandon, vagy ha este a fürdőkádban ejtőzve pihened ki az aznapi munka okozta fáradalmakat. Ráadásul, ha olyan bukméker irodánál van felhasználói fiókod / számlád, amelynek élő fogadási ajánlatában magyarországi sportesemények is szerepelnek (pl. hazai foci NB1-es meccsek), akkor akár még a lelátón ülve az adott meccset nézve is köthetsz tetszésed szerinti élő fogadásokat.

Élő fogadási stratégiák

Az amatőr sportrajongókkal ellentétben, profi sportfogadók döntő többsége többféle jól bevált módszert is alkalmaz annak érdekében, hogy rentábilis profitra tehessenek szert. Vannak olyan „trükkök”, amelyek a hagyományos fogadási módnál, valamint olyanok is, amik az élő fogadásnál vethetők be (élő fogadás stratégiák / élő fogadási stratégiák) bizonyos sportágak esetében (pl. tenisz mérkőzésekhez, vagy éppen sakkversenyekhez). Az oldalunk „Fogadási Startágiak” menüpontjai alatt több olyan módszert is találsz, amelyeket nem csupán a klasszikus pre-match fogadásoknál, hanem az élőben történő fogadásoknál is alkalmazhatsz.

Bónuszok élő fogadáshoz

Az online szerencsejáték szolgáltatók legtöbbjének esetében a sportfogadáshoz nyújtott üdvözlő bónuszok általában az élő fogadásokon is megforgathatók, és ugyanez mondhat el a free bet-ek (ingyenes fogadások) tekintetében. Azt viszont jó, ha tudod, hogy ha élő fogadáshoz használsz fel egy adott szolgáltató által nyújtott sportfogadás bónuszt, akkor is vannak bizonyos kritériumok, amelyeknek a fogadásodnak (fogadásaidnak) meg kell felelnie.

Bónuszok élő fogadáshoz

Általában nem mehetsz egy adott mértékű nyereményszorzó / odds alá az adott bónusz megforgatásába beleszámító fogadásoknál (pl. az egyes odds-ok nem lehetnek 1.4x-esnél alacsonyabbak), és legtöbbször egy minimális fogadási tét limit is meg van adva (pl. 3000 Ft / fogadás), amely alá szintén nem mehetsz. Emellett az sem mellékes, hogy az adott sportfogadás bónusznak a teljes összegét hányszor kell megforgatnod, azaz nem mindegy, hogy 6x, vagy esetleg 10 alkalommal! Éppen ezért nagyon fontos, hogy még mielőtt bármiféle sportfogadás bónuszt felhasználnál, utánanézz a megforgatási követelményeinek.

Konklúzió

Az élő fogadás igen rövid időn belül az egyik legnépszerűbb fogadási móddá vált az online sportfogadás rajongóinak körében. Ha végigolvastad ezt a cikket az elejétől a végéig, akkor a miértekre már nyilván te is tudod a választ. Ha ránk hallgatsz, akkor semmiféleképp nem hagyod ki ezt a remek lehetőséget. Lehetőleg olyan bukméker irodánál nyiss számlát, ahol az élő fogadási ajánlat minden téren megfelel az elvárásaidnak, illetve ahol az élő fogadáshoz biztosított egy megfelelő mobil oldal / applikáció is, hogy akkor is fogadhass, ha éppen nem vagy a számítógéped, laptopod közelében.

felső