Hatoslottó (6 os lottó) nyerőszámai – avagy a vasárnapi esély

Hatoslottó

A 6 os lottó a rendszerváltás környékén történt bevezetése óta bár kissé rögös utat járt be, még mindig az egyik legnépszerűbb lottó játéknak számít Magyarországon. Mostanság már olyan sokféle lottó-típusú játék érhető el mind hagyományos, mind online módon, hogy az emberben felmerül a kérdés: mi lehet a hatoslottó titka?! Hiszen nem nyújt semmi „extrát”, és a tőlünk nyugtra évtizedek óta klasszikusnak számító 6/45 sémára épül.

Sorsolás dátuma

2021. 7. hét

február 21. (vasárnap)

Nyerőszámok
 • 1
 • 8
 • 10
 • 33
 • 34
 • 44
Nyeremények
TalálatDarabszámNettó nyeremény
600 Ft
525530 535 Ft
413619 745 Ft
3270852 260 Ft

Persze könnyen meglehet, hogy a hatoslottó szerencsejáték részében annak is köszönheti populáris mivoltát, hogy annak idején 1989-1990-ben csupán kétféle lottójáték volt elérhető hazánkban, és sokak számára a heti „rutin” részévé vált, hogy legalább egy 5-ös, és egy 6-os szelvényt megjátszanak hétvégenként. Ugyanakkor azt is érdemes figyelembe venni, hogy a 6 os lottó esetében azért lényegesen nagyobb az esélye annak, hogy egy földi halandó telitalálatot érjen el, mint a „nagytestvérnél”.

Hatoslottó főoldal
Korábbi sorsolások
Hatoslottó számstatisztika
Hatoslottó
2

 • Engedélyezett
 • Magayar Cimer

 • Befizetési opciók:
 • visa
 • mastercard
 • paypal

És bár igaz, hogy a telitalálatos rendszerint jóval kevesebbet fizet, mint az ötöslottónál, azért 4-500 millió Ft még manapság is szép summának mondható, és az igazat megvallva sokunk válláról levenné a mindennapi anyagi gondok, megélhetési nehézségek idegőrlő terhét.

Hatoslottó szerencsejáték – a játék lényege & alapvető tudnivalók

A 6 os lottó egyike a legegyszerűbb lottó-típusú szerencsejátékoknak, mivel csupán egyetlen számmező kitöltése szükséges hozzá, amin egész számok találhatók 1-től 45-ig. Ha eltekintünk a kombinációs változattól, és a klasszikus szelvénykitöltést (pl. a lottózóban történőt) vesszük alapul, akkor a játékosnak hat számot kell az adott szelvényen megjelölnie, vagy ahogy mi magyarok mondjuk: beikszelnie. A játék célja, hogy a fogadó minél több számot eltaláljon a soron következő számhúzáson (hatoslottó sorsolás).

Ahhoz, hogy készpénz nyereményt érjen el, a fogadónak legalább 3 számot el kell találnia a hatoslottó sorsolás alkalmával kihúzott 6 nyerőszám közül. Ebből következik, hogy a 6 os lottó esetében a három találat számít a legalacsonyabb nyerőosztálynak, és értelmesszerűen a 3-asra fizetik ki a legkisebb összegű nyereményeket.

A 4-esek már egy fokkal jobban fizetnek, és egy 5-ös találattal kifejezetten szép summát lehet bezsebelni, ami különösen igaz olyankor, ha az adott héten csak kevés öttalálatos szelvény született. A főnyereményt, amit akár „jackpotnak” is hívhatunk, kizárólag úgy lehet elérnie (mivel az 5+1-es nyerőosztályt korábban az Szrt. megszűntette), ha sikerült mind a hat nyerőszámot helyesen megtippelnie az embernek.

No, de akkor most a miheztartás végett, vegyük szépen sorjában a tényleges, matematikai alapokon nyugvó nyerési esélyeket is a hatoslottó szerencsejáték esetében:

 • Annak a matematikai valószínűsége, hogy 3-as találatot érj el: 1:45-höz
 • Annak a matematikai valószínűsége, hogy 4-es találatot érj el: 1:733-hoz
 • Annak a matematikai valószínűsége, hogy 5-ös találatot érj el: 1:34808-hoz
 • Annak a matematikai valószínűsége, hogy 6-as találatot érj el: 1:8145060-hoz

Érdekességként még annyit, hogy az ötöslottónál 1:43.949.268-hoz a matematikai valószínűsége a telitalált elérésének, azaz kábé 5x nehezebb összehozni, mint a 6-os lottónál.

Pár szóban a 6-os lottó halmozódásos rendszeréről

Ahogy az 5-ös lottónál, úgy a 6-osnál is érvényben van az úgynevezett halmozódásos rendszer. Ennek a lényege annyi, hogy ha nincs egy adott hatoslottó sorsolás után 6 találatos szelvény, akkor az erre a nyerőosztályra jutó nyereményalap hányad átvitelre kerül a következő heti számhúzásra. Ennek eredményeként már pár hét leforgása alatt százmilliós nagyságrendű főnyeremény alap képződhet, ami a játékszervező (Szrt.) és a fogadók szemszögéből nézve is előnyös.

Hiszen, ha belegondolunk, minél hosszabb időn keresztül nincs 6-os találat, annál nagyobb lesz a nyereményalap. Ez pedig jelentős mértékben megnöveli a játékkedvet, így heti szinten drámai mértékben megnő a játékba küldött szelvények száma, így jóval nagyobb volumenű profitot tud realizálni a játékszervező. Ami pedig a fogadói oldalt illeti, egy több százmillió forintra rúgó főnyeremény révén az ember élete száznyolcvan fokos fordulatot vehet, ami viszont a halmozódásos rendszer nélkül nem lenne biztosított.

A hatoslottó sorsolás menete & 6 os lottó nyerőszámok

Élő közvetítés lottósorsolásra

A 6 os lottó esetében hetente egy számhúzásra kerül sor. A hatoslottó sorsolás – jelenleg – vasárnap követhető figyelemmel élőben az RTL Klub TV-csatornán 15:50-től kezdődően. Az élőben közvetített lottósorsolásokra bárki, aki megfelel a pályázatban foglalt feltételeknek, jelentkezhet „számhúzónak”. A beérkezett pályázatok közül minden egyes sorsolást megelőzően öt számhúzó jelölt kerül kiválasztásra közjegyző jelenlétében megtartott sorsolás révén.

Az 5 jelölt közül a lottósorsolás helyszínén három kerül kiválasztásra – ők lesznek az adott sorsolás számhúzói. A számhúzó jelöltek minden esetben 30 ezer Ft-os alapnyereményre jogosultak. Emellett az a számhúzó, aki az adott soroláson a hatoslottó nyerőszámok közül a legnagyobbat húzza ki, az adott nyerőszám 6000x-esét kapja meg nyeremény formájában (pl. 20 x 6000 = 180.000 Ft).

A normál és a kombinációs játék közötti különbség

A normál játék gyakorlatilag a klasszikus számmező kitöltésen alapul, amelynek során az adott számmezőben a fogadó 6 számot választ ki, és jelöl meg „X”-szel. A 6-os lottónál az alapjáték, azaz 1 számmező megjátszásának ára jelenleg 250 Ft. Amennyiben a fogadó csak 1 számmezővel kíván játszani, és csak egy sorsoláson akar részt venni, akkor 250 Ft-ba kerül neki a játék. Viszont, ha szintén 1 számmezővel, de 5 héten keresztül (ugyanazokkal a számokkal) kíván a játékban részt venni, akkor a játék ára 5 x 250 Ft = 1250 Ft lesz.

A kombinációs játékban a fogadónak lehetősége van az alapjátékban megadott számoknál (6 db) többet is megadnia. Ilyenkor fix és úgynevezettet kombinációs számokat kell megjelölnie. Minden kombinációban szerepelni fog a fix számok egy része, és az egyes kombinációkban a különböző kombinációs számok töltik ki a fennmaradó helyeket az összes szóba jöhető módon. Ily módon a fogadónak a hagyományos játékhoz képes jobb nyerési esélyei lesznek, viszont a kombinációs játék lényegesen többe kerül, mint a klasszikus változat: a részvételi díjat az alapjátékok számának és a 250 Ft-os alapdíjnak a szorzata adja meg.

Lottó számok

Néhány gondolat a lottóvariációs játékmódról

A lottóvariációk elsődleges célja a nyerési esélyek jelentős mértékű megnövelése. A lényegük, hogy egy adott szelvényszámmal történő játékmód esetén a fogadó 6-nál több számmal játszhat (akár 15-20 számmal is lottóvariációtól függően). Ugyanakkor tény, hogy a lottóvariációk egyik sajátossága, hogy „hibapontosak” (általában 1-3 között van a hibapontok száma variációtól függően). És emiatt, ha a lottókulcs / lottóvariáció „hozza a hibapontot / hibapontokat” hiába van benne egy adott sorsoláson kihúzott mind a 6 nyerőszám a fogadó által a lottóvariációja révén megjátszott pl. 15 számban, nem ér el telitalálatot csak kisebb nyerőosztályú nyereményeket: pl. 1 db 5-öst, valamint több 4-es és 3-as találatot.

Természetesen abban az esetben, ha az adott lottóvariáció „nem hozza a hibapontot” (nem jön a hibapont), akkor a fogadó telitalálatot ér el. A lottóvariációk hátránya, hogy a komolyabb nyerési esélyeket nyújtókhoz igen sok szelvény / alapjáték megjátszása szükséges, aminek komoly anyagi vonzatai vannak. Emiatt volt régebben „divat”, hogy például egy cégnél, sportegyesületnél többen összeálltak és együtt játszottak egy adott lottóvariációval. Egy kis érdekesség: úgy nagyjából két évtizeddel ezelőtt a paksi kosárlabda csapat tagjai egy 210 szelvényes lottóvariáció révén nyerték meg a hatoslottó akkori főnyereményét (564 millió forintot), aminek köszönhetően fejenként több, mint 47 millió Ft-tal lettek gazdagabbak.

A hatoslottó joker játék & nyerőszámok

A fogadónak a 6-os lottó keretében is adott a lehetőség arra, hogy részt vegyen a joker játékban (hatoslottó joker). A joker játék célja, hogy a fogadó jobbról-balra sorrendben eltalálja a joker sorsoláskor kihúzott 6 számot (már két szám eltalálása révén is készpénz nyereményt lehet elérni vele). A fogadó saját maga is megadhat Joker számot, illetve dönthet úgy is, hogy az Szrt. rendszere által random módon kiválasztott joker számsort játssza meg. Az aktuális - eheti hatoslottó nyerőszámok – szinte az összes hírportálon feltűntetésre kerülnek, de az esetleges kellemetlenességek elkerülése végett az Szrt. hivatalos oldalán érdemes leellenőrizni őket.

Érdemes fogadóirodáknál is lottóznom?

Ezt a kérdést már jó páran feltették nekünk az elmúlt évek során. Ha csupán egy szóban válaszolhatnánk rá, akkor a válaszunk ez lenne: igen! Ugyanis egy fogadóirodánál annyi lottó számhúzáson vehetsz részt, amennyin csak akarsz (a 6-os lottónak esetében csak heti 1 sorolás van), és ehhez még VPN-t sem kell igénybe venned. És bár a nyeremények szerényebbek, a nyerési esélyeid sokkal jobbak! Így akár simán összehozhatod egy több ezer eurós luxusnyalás árát (költőpénzzel együtt), ha egy megbízható, komoly elismertséggel bíró bukmékeriroda oldalán lottózol.

Ajánlott Bukmékerek Ismertetői
felső