Totó Fogadási Ajánlat – A Játék, Amely Évtizedekig nem Ment ki a Divatból

Totó

A totó egy hamisítatlan, klasszikus retrós szerencsejáték típus, aminek a neve manapság már csak az idősebb, 40 év feletti sportfogadás rajongók körében cseng ismerősen. Viszont bármilyen meglepően hangzik, ez a játék még napjainkban is elérhető annak ellenére, hogy Magyarországon a legtöbben inkább a Tippmix-et, vagy az online bukmékerirodákat választják sportfogadás céljára. A totó hosszú évtizedeken keresztül az ötöslottó mellett a legnépszerűbb szerencsejátéknak számított hazánkban.

Emiatt arra a döntésre jutottunk, hogy ezt a mostanság már – valószínűleg – a végnapjait élő játékot is bemutatjuk egy rövidebb lélegzetvételű cikk keretében. Így a fiatalabb olvasóink is megismerkedhetnek a sportfogadás totó változatával, amit nyugodtan nevezhetünk akár a Tippmix elődjének.


 • Pontos eredmények megtekintése
 • Részletes fogadási útmutató
 • Funkcionális mobil alkalmazás
 • Engedélyezett
 • Magayar Cimer

 • Befizetési opciók:
 • visa
 • mastercard
 • paypal
 • bank transfer

A totó rövid története

Tulajdonképpen maga a totó sportfogadás, pontosabban annak egy speciális formája. Mivel az esetében csak a végkimenetelre – mindössze egyetlen „piacra”, az 1X2-re – lehet fogadni. Ráadásul a totó fogadási ajánlat már évtizedek óta kizárólag focimeccseket tartalmaz. A totónak a története majdnem a II. világháború végig nyúlik vissza, amikor 1947 őszén a Posta Takarékpénztár égisze alatt útjára indult ez a hazánkban akkortájt igencsak újdonságnak számító szerencsejáték. Eleinte a magyar fogadók heti szinten csak 12 főmérkőzés, és 4 pótmérkőzés végkimenetelére fogadhattak, és egy szelvényen csak egy játékot (tippsort) lehetett beküldeni, aminek az ára három forint harminc fillér volt.

Sportfogadás totó 13 + 1

Akkoriban csupán három nyerőosztály állt rendelkezésre: 12, 11, illetve 10 találatos. Már a legelső fogadási héten is több, mint 20 ezer szelvény érkezett játékba, de meglepő módon mindössze egyetlen 10 találatos akadt közöttük. Egy évvel később, a játék egyre növekvő népszerűségének köszönhetően jelentős mértékben megnőtt a játékba küldött szelvények darabszáma, és ebből adódóan az elérhető totó nyeremények is egyre magasabbak lettek. 1964 tavaszán a játék némi ráncfelvarráson esett át, és bevezetésre került a 13+1-es játékforma.

A szelvényeket egészen a ’90-es évek közepéig kézzel dolgozták fel (1996 telének vége óta már csak gépi fogadásokat lehet kötni). A totónak a Tippmix, majd később az online sportfogadás megjelenése nem igazán tett jót, ami igencsak meglátszott a heti szinten játékba küldött szelvények számán. Ezt a problémát az Szrt. nemrégiben úgy próbálta meg orvosolni, hogy bevezette a hétközi totót is, aminek keretében például BL, vagy EL mérkőzésekre is fogadhatnak a magyar játékosok.

Játékleírás – a totó sportfogadás játék lényege

Mint azt már említettük a totó sportfogadás játék, aminek keretében totó meccsek (labdarúgó mérkőzések) végkimenetelét kell a fogadónak helyesen megtippelnie. Az aktuális fogadási ajánlatban szereplő totó meccsek esetében háromféle kimenetel lehetséges: 1, X, illetve 2. Azaz egy adott mérkőzésnél (pl. Liverpool – Norwich City) a hazai pályán játszó csapat győzelmére (1), döntetlen végeredményre (X), illetve a vendégcsapat győzelmére lehet tippelni (2).

A fogadó abban az esetben ér el nyerő találatot, hogyha tipposzloponként legalább 10 mérkőzésnek eltalálja a végkimenetelét. A telitalálatos szelvény (13+1) esetében mind a 13 főmérkőzés, és a +1 mérkőzés végkimenetelét is helyesen meg kell tippelnie. A totót manapság már nem csak a hagyományos kézi szelvénykitöltéssel, hanem online módon is lehet játszani az Szrt. fogadási platformján.

De emellett az SMS-alapú totóval is fogadhatnak a játékosok az erre a célra készült mobilos alkalmazás használatával. A totóban a „normál” játékmód mellett a kombinációs játékmódra is adott a lehetőség. Ennek köszönhetően kétesélyes (1X, 12, X2) és háromesélyes (1X2) fogadásokat is lehet kötni a totó fogadási ajánlat mérkőzéseire.

A totó sportfogadás játék ára

Jelenleg egy tippsor ára a normál totónak az esetében 70 Ft. Egy játékba küldött érvényes szelvényen legalább két tippsornak kell szerepelnie, így a normál fogadásnak az esetében a minimális részvételi díjnak az összege 140 Ft. Amennyiben a fogadó kombinációs fogadási módot választ, akkor a részvételi díjat az alapjátékok számának és az alapdíjnak a szorzata adja meg.

Nyerési esélyek a totó sportfogadás játék esetében

A jelenleg érvényes játékszabályt alapul véve a játékosok az alábbi nyerési esélyekkel kalkulálhatnak az totónak az esetében:

 • a telitalálat (13+1) elérésének elméleti esélye: 1: 4782969
 • a 13 találat elérésének elméleti esélye: 1: 1594323
 • a 12 találat elérésének elméleti esélye: 1: 61320
 • a 11 találat elérésének elméleti esélye: 1:5110
 • a 10 találat elérésének elméleti esélye: 1:697

Totóra vonatkozó tippek a világhálón

Az éppen aktuális fordulóra vonatkozó totó tippek sportfogadás oldalakon, közösségi oldalakon és különböző fórumokban is szép számban találhatók, amelyeket könnyedén, hazai IP-címről, VPN nélkül is el lehet érni. Ugyanakkor a véleményünk szerint csak abban esetben érdemes figyelmembe venni őket, ha az ember teljesen kezdő a sportfogadás világában, illetve, ha a tippek a sportfogadáshoz tényelegesen értő személytől / személyektől származnak.

Totós játéklegek és érdekességek

 • A totó „12-es időszakában” elért legnagyobb összegű telitalálatos nyeremény 648789 Ft volt (1954.10.04.)
 • A legnagyobb 13+1-es nyereményt 2013-ban (8. játékhét / 1. forduló) fizették ki, amelynek nettó összege 57145866 Ft volt.
 • Az egy fogadási forduló esetében a legtöbb telitalálatos szelvény 2012-ben volt (január 23-án): 765 db.
 • A 2013-as évben született a játék fennállása óta az egy éven belüli legtöbb telitalált: 1167 db.
 • 1985-ben az ötödik játékhéten érkezett be a játék fennállása óta a legtöbb érvényes alapjáték: 20792350 db.

A játék jövője – mi lesz veled totó?

Ahogy telnek-múlnak az évek, bizonyos szerencsejáték típusok felett egész egyszerűen eljár az idő. A totónak anno már a Tippmix színrelépése is eléggé keményen „betett”. Mivel a Tippmix-ben már a kezdet kezdetén is többféle sportágra lehetett fogadni a labdarúgás mellett (pl. kosárlabda, vízilabda, tenisz, Forma 1, kézilabda, röplabda, sakk stb.), és nem csupán az 1X2 piac, hanem jó pár egyéb fogadási típus (alatta / felette, hendikep stb.) is a játékosok rendelkezésre állt. Emiatt az 1947-ben indított játék igen sokat veszített a „varázsából”, és 1-2 év leforgása alatt óriást zuhant a népszerűsége.

A „koporsójába” az utolsó szöget – meglátásunk szerint – az internet elterjedésének köszönhetően megjelenő online sportfogadás oldalak / bukméker irodák verték be, amelyek manapság már rendkívül komoly konkurenciát jelentenek a Szrt. Tippmix Pro játéka számára is. Úgy véljük, hogy a totónak a napjai meg vannak számlálva, és ezt a magyarországi szerencsejáték szolgáltatónál is hamarosan belátják majd, aminek eredményeként „nyugdíjazni” fogják a manapság már idejétmúltnak számító, több, mint 70 éves múlttal bíró, szebb napokat is látott játék típust.

Ajánlott Bukmékerek Ismertetői
Világbajnokság Tippek és fogadási esélyek
Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső