Skrill ismertető – Skrill számla létrehozása és egyéb hasznos információk

Ha online vásárlásról, vagy egyéb a weben keresztül történő pénzügyi tranzakcióról van szó, akkor az ember kétszer is meggondolja, hogy kiadja-e a bank- vagy a hitelkártyája adatait egy harmadik félnek (pl. egy webshopnak). Ugyanis, ahogy mondai szokás az ördög nem alszik, és tény, hogy a netes vásárlás még manapság is rejt némi kockázatot magában. Ilyenkor jönnek jól az úgynevezett e-pénztárcák (digitális tárcák), amelyek használata révén anélkül lehet lebonyolítani a különböző online tranzakciókat (pl. a pénzbefizetést egy online bukmékerhez, vagy a pénzkivételt), hogy ehhez meg kéne adnunk a kártyánk, vagy bankszámlánk adatait.

Miért érdemes megfontolom egy Skrill számla nyitását?

skrill logó

Ez a kérdés a bevezető olvasása közben meglehet, hogy benned is felmerült, hiszen napjainkban már számos egyéb alternatív fizetési metódus (más e-pénztárcák, paysafecard stb.) is elérhető a világhálón. Viszont tény, hogy ezek közül jó néhányat nem fogadnak el az online szerencsejáték szolgáltatók, vagy csak kizárólag a belső számla egyenleg feltöltésre vehetők igénybe. Velük ellentétben a Skrill „mindkét irányba” működik, és széleskörű elfogadottságot élvez. A hab a tortán pedig az, hogy a Skrill számla mellé egy Skrill kártya is igényelhető (prepaid típusú kártya), amivel online és hagyományos módon is vásárolhatsz, illetve pénzt vehetsz ki ATM-ékből.

A már említett előnyök mellett azt is érdemes figyelembe venned, hogy a Skrill számla révén egy az egyben kiválthatod a hagyományos bankszámládat. Ezenkívül biztonságosan küldhetsz vele pénzt (külföldre is) – pl. egy családtagodnak, rokonodnak, ismerősödnek – abban az esetben, ha az adott illető szintén rendelkezik Skrill számlával. A rendszeren belüli tranzakciók szinte azonnal végrehajtódnak (a klasszikus banki átutalás akár több munkanapot is igénybe vehet), és a tranzakciós költség is csak minimális mértékű.

Természetesen a Skrill számla egyenlegeden lévő pénzt bármikor kiutalhatod a saját bankszámládra, illetve a bankszámládról is átutalhatsz pénzt a Skrill számla egyenlegedre.

Skrill regisztráció – Skrill számla nyitása Magyarországról

Mivel a Skrill online platformja jelenleg (a cikk megírásának időpontjában) még nem rendelkezik magyar nyelvi támogatással, ezért úgy gondoltam, hogy nem árt, ha megosztom veled a Skrill regisztráció menetét.

Skrill számla nyitása lépéről-lépésre:

Gyakorlatilag csak ennyi a Skrill regisztráció (Skrill számla nyitása). Viszont ezt követően néhány fontos dolgot azért még el kell intézned a felhasználói fiókon belül ahhoz, hogy a számlád aktív legyen, és használni tudd a rendszer minden funkcióját. Első lépéseként némi pénzt kell feltöltenéd az egyenlegedre. Ehhez meg kell adnod az országot (pl. Magyarország), és a számlához használni kívánt valutanemet (ezt a későbbiekben már nem módosíthatod). Amint ez megtörtént, akkor a rendszer automatikusan felkínálja a Skrill számla egyenleged feltöltéséhez rendelkezésre álló opciókat: pl. banki átutalás (Bank Transfer), bank- vagy hitelkártyás feltöltés (Credit & Debit card), gyors banki átutalás (rapid transfer), Neteller, Bitcoin, Trustly, paysafecard.

Mindegyik metódus esetében 1%-os tranzakciós díjat számít fel a szolgáltató. A normál banki átutalás átfutási ideje akár 5 napot is igénybe vehet. Az egyéb metódusok esetében viszont azonnal átutalásra került az adott összeg a Skrill számla nyitása után rendelkezésedre álló belső egyenlegedre.

Az általunk ajánlott legjobb bukmékerek
betfair
Betfair Ismertető

Az élő fogadás (in-play betting, live betting) egy olyan fogadási típus, ami rendkívüli népszerűségnek örvend már jó pár éve az online sportfogadás kedvelőinek körében.

További információk
bet365
bet365 Ismertető

bet365 bónusz ajánlata kimondottan jó, mivel nem csupán a sportfogadáshoz, hanem az online kaszinóhoz, és a pókerhez is elérhetők különféle promóciók.

További információk
unibet
Unibet Ismertető

Az Unibet magyar nyelvű platformja felhasználóbarát kialakítású, így még a kezdő játékosok számára sem jelent problémát a használata.

További információk

A Skrill regisztráció lebonyolítása utáni további teendők

Bár a Skrill számla nyitása pofonegyszerű, és pár perc alatt le lehet zavarni, miután pénzt töltöttél fel az egyenlegedre, további adatokat is meg kell adnod ahhoz, hogy használhasd a platformot (pl. tartózkodási hely, lakcím, irányítószám, születési dátum stb.). Ugyanis csakis azt követően válnak használhatóvá a Skrill funkciói (online fizetés, pénzátutalás stb.), miután a rendszer által kért adatok mindegyikét rendelkezésre bocsátottad.

Skrill kártya igénylése

A Skrill regisztráció lebonyolítása utána (ha végrehajtottad az első egyenleg feltöltést is, és megadtad a fentebb említett személyes adatokat) lehetőséged van Skrill kártya igénylésére is (Skrill Prepaid Mastercard). Ez a Skrill kártya közvetlenül kapcsolódik a belső számládhoz (ugyanúgy, mint egy klasszikus bankkártya a bankszámlához). A kártya igényléséhez ki kell töltenéd a platformom lévő megfelelő űrlapot, és „verifikálnod” is kell a számlád, amihez a személyi igazolványod vagy a jogosítványod minkét felének beszkennelt (jó minőségű) képét kell feltöltenéd a felhasználói fiókodba.

Amennyiben a verifikálása sikeres, akkor arról a szolgáltató e-mailben fog értesíteni. A kártya kibocsátásért csupán 10 eurót von le a rendszer. Az általad igényelt Skrill kártya nagyjából két hét után érkezik meg a címedre postai úton (A PIN kódot online módon kapod meg akkor, amikor a rendszerben aktiválod a kártyát).

A Skrill kártya esetében az alábbi költségekkel/díjakkal kell számolnod (az itt megadott információk csupán tájékoztató jellegűek, és a cikk megírását követően módosulhattak):

A napi vásárlási limit 1000€-os összeghatárra van korlátozva, a készpénzfelvétel esetében pedig a napi limit 250€

Skrill Pro és Kontra

Ha beírod a kedvence böngésződbe a „Skrill vélemények” kulcsszavakat, akkor temérdek olyan oldalt, fórumot stb. dob ki a keresőprogram, amelyeken a felhasználók osztják meg egymással a Skrill használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Ezeket érdemes átböngészned, már csak azért is, mert a „Skrill vélemények” keresés eredményeként a találatok között szép számban akadnak magyar nyelvűek. És ugyebár ily módon sokkal könnyebben eldönthetted, hogy megfelel-e számodra a Skrill rendszerének használata az online szerencsejátékhoz, sportfogadáshoz, avagy sem…

A döntésed megkönnyítése érdekében – összegzés gyanánt – az alábbiakban összeállítottunk egy rövid listát arról, hogy mi szól a Skrill mellett, illetve ellene.

A Skrill használatának előnyei:

  • Maximálisan biztonságos 128 bites titkosítással működő platform;
  • Széleskörűen elterjedt online fizetési rendszer, amely egyaránt használható online sportfogadáshoz, online kaszinókhoz, pókeres oldalakhoz, Forex-hez stb.;
  • Skrill mobil alkalmazás.
  • A Skrill számla bankkártyáról is közvetlenül feltölthető;
  • Prepaid kártya igényelhető hozzá, amellyel pénzt lehet felvenni ATM-ékből, és vásárlásra is használható;
  • Maximálisan biztonságos módon lehet vele pénzt küldeni más Skrill felhasználóknak;
  • A számlára érkező pénzösszegek fogadásakor külön díj nem kerül felszámításra;
  • Kényelmes használat;

Hátrányok:

Egyéb fizetési módok
felső