A Neteller-es e-pénztárca rendszer bemutatása - Neteller számla létrehozása és Mastercard kártya

Jelen cikkben leírtak kizárólag csak általános tájékoztatás céljára szolgálnak. Ugyanakkor fontosnak tartjuk kiemelni, hogy ez a cikk személyes tapasztalatokon, észrevételeken alapul, valamint azt is, hogy nem számít pénzügyi vagy szakértői tanácsadásnak. A cikkben leírt információk felhasználása csakis saját felelősségre történhet!

Ennek az e-pénztárcának a népszerűsége manapság hazánk határain túl az online szerencsejáték rajongóinak körében az égeket verdesi. Őszintén szólva ez nem is csoda, mert a cég által nyújtott online pénzügyi és egyéb jellegű szolgáltatások (Neteller kártya, villámgyors pénz be- és kifizetés online bukméker irodákhoz, kaszinókhoz, pókertermekhez stb.) minden igényt maximálisan kielégítenek. Mivel ennek az e-pénztárcának az ismertsége – a Skrill-hez és a PayPal-hoz képest – a Kárpát-medence szívében még azért hagy némi kívánnivalót maga után, ezért úgy döntöttünk, hogy egy részletes ismertető keretében megosztjuk olvasóinkkal a vele kapcsolatos személyes tapasztalatainkat. Így remélhetőleg mindenki könnyedén eldöntheti majd, hogy érdemes-e egy ilyen típusú számla nyitásának a procedúráján végigmennie, avagy sem. Mielőtt még górcső alá vennének a Neteller számla nyitásának menetét, és kielemeznénk a cég által nyújtott szolgáltatásokat, néhány szót azért ejtenénk a cég történetéről is (zanzásított formában).

A Neteller-t jegyző céget, a Paysafe Financial Services Limited-et 1999-ben alapították Kanadában. Az alapítást követő évek során a vállalkozás dinamikus fejlődésen ment keresztül, és folyamatosan bővítette a portfólióját. Ennek köszönhetően a cég immáron, már több mint egy évtizede nyújt maximálisan biztonságos online pénzügyi szolgáltatásokat magánszemélyek és vállalkozások részére. Napjainkban nemzetközi szinten az elfogadottság terén (főként az online szerencsejáték szolgáltatóknál, és a Forex kereskedést kínáló cégeknél), mint fizetési metódus pariban van a két nagy piaci vetélytárssal, azaz a PayPal-lal és a Skrill-lel.

A Neteller számla nyitásának menete

Neteller logó

A Neteller számla nyitása egyáltalán nem ördöngösség, teljesen ingyenes, és szinte percek alatt le lehet tudni. Azt viszont elöljáróban muszáj megjegyeznünk, hogy a webes felület sajnos nem tud magyarul (annak ellenére, hogy 18 egyéb nyelven érhető el). Emiatt némi idegen nyelvtudás (pl. angol, német, vagy olasz stb.) mindenféleképpen szükséges a regisztrációhoz és a rendszer használatához. Mivel hazánkban az angol nyelvvel ápolnak a legtöbben baráti viszonyt, ezért a regisztráció lépéseinek bemutatásához az angol nyelvű változatot vettük alapul.

Ezt követően a Neteller számla pillanatokon belül elkészül, amiről egy igazoló e-mail érkezik a regisztrációs űrlapon megadott címre. Ez a levél tartalmazza az account ID számot (egy számokból álló, 12 jegyű számla azonosító kódot), és egy Secure ID számot (6 jegyű, számokból álló biztonsági kódot). Rendkívül fontos, hogy a számlaazonosító kódot és a biztonsági kódot is biztonságos helyen tárold (az utóbbira egyebek mellett különböző műveletek elvégzésekor lesz szükséged (pl. tranzakciók lebonyolításához).

Néhány hasznos tudnivaló

Más elektronikus pénztárcákhoz hasonlóan ennél a rendszernél is leellenőrzik az általad megadott adatokat személyes dokumentumok bekérése révén (személyi igazolvány, útlevél, vagy jogosítvány beszkennel oldalai & pl. bankszámla kivonat vagy közüzemi számla). A felhasználói fiókod verifikálása után (amennyiben az általad feltöltött dokumentumok elfogadásra kerültek (ez általában 2-3 napot vesz igénybe, és az eredményről elektronikus levélben értesítést is kapsz) különféle opciók révén (pl. bankszámláról, vagy bank- és hitelkártyáról) tölthetsz fel pénzt a Neteller számla egyenlegedre.

Ezt követően pedig a felhasználói fiókodba belépve teljesen problémanetesen és igen rövid időn belül tudod lebonyolítani a különböző online pénzügyi tranzakciókat: pénzt tölthetsz fel például egy bukméker irodánál lévő belső egyenlegedre, illetve kifizetéseket fogadhatsz (Neteller kifizetés) és más Netelleres számlával rendelkezőknek is küldtethetsz pénzt.

Azaz gyakorlatilag minden olyan funkció a rendelkezésedre fog állni, mint az egyéb népszerű e-pénztárcák esetében. Természetesen a belső számládon lévő pénz felett szabadon rendelkezhetsz, aminek köszönhetően bármikor kezdeményezhető Neteller kifizetés a felhasználói fiókoddal összekapcsolt (neveden lévő) klasszikus bankszámládra.

Az általunk ajánlott legjobb bukmékerek
betfair
Betfair Ismertető

Az élő fogadás (in-play betting, live betting) egy olyan fogadási típus, ami rendkívüli népszerűségnek örvend már jó pár éve az online sportfogadás kedvelőinek körében.

További információk
bet365
bet365 Ismertető

bet365 bónusz ajánlata kimondottan jó, mivel nem csupán a sportfogadáshoz, hanem az online kaszinóhoz, és a pókerhez is elérhetők különféle promóciók.

További információk
unibet
Unibet Ismertető

Az Unibet magyar nyelvű platformja felhasználóbarát kialakítású, így még a kezdő játékosok számára sem jelent problémát a használata.

További információk

Egyéb szolgáltatások

A Neteller számla tulajdonosok számára – amennyiben igényt tartanak rá – ingyenes biztosított egy virtuális Neteller kártya (Virtuális Mastercard). Ennek a szépséghibája annyi, hogy csupán online fizetésekhez (online Neteller kifizetés) használható. A jó hír viszont az, hogy számos olyan esetben jól jön, ha egy adott online szerencsejáték szolgáltató platformján nem fogadják el a direkt módon történő Netelleres pénzbefizetést.

A Net+ Neteller kártya (dombornyomott MasterCard típusú Neteller kártya) azon Neteller számla tulajdonosok számára érhető el (igénylés révén), akiknek a számlája verifikálásra került a bekért dokumentumok alapján. Ez a kártya is kábé azt tudja, mint a Payoneer-féle, illetve a Skrill-féle prepaid kártyák: vásárolhatsz vele online, illetve, hagyományos módon, valamint készpénzt vehetsz fel gyakorlatilag bármilyen típusú ATM-ből. Ez a Neteller kártya sajnos nem ingyenes, és a kibocsátásáért 10€-t kell leszurkolnod. A pozitívuma viszont, hogy többféle pénznemben érhető el (EUR, USD, GDP stb.), és nem kell külön fenntartási díjat fizetned érte (a cikk megírásának időpontjában legalábbis nem kellett).

Neteller vélemények, előnyök & hátrányok

A netes Neteller vélemények döntő többsége pozitív „kicsengésű”. Összességében az a következtetés szűrhető le belőlük, hogy a cég által nyújtott szolgáltatások színvonalával nincs probléma. És ugyanez mondható el a biztonság tekintetében is. Ugyanis a felhasználók által publikált Neteller vélemények között nagyítóval sem találni olyat, amiben bármilyen jellegű, biztonsággal kapcsolatos problémára hívnák fel a figyelmet. Ebben az igazat megvallva ebben nincs is semmi meglepő, mivel a cég a legmodernebb titkosítási technológiák alkalmazásának elkötelezett híve.

Végül, de nem utolsósorban jöjjön akkor némi Netelleres pro és kontra:

Előnyök:

  • Igen elterjed online fizetési metódus, amely széleskörű elfogadottsággal bír úgy az online sportfogadás oldalak (bukméker irodák), mind a kaszinók és a pókertermek esetében;
  • Maximális biztonságos rendszer, amit a legfejlettebb titkosítási technológiák és hardveres megoldások védenek;
  • Egyszerűen használható, felhasználóbarát kialakítású kezelőfelület;
  • Pénzügyi tranzakciók gyors lebonyolítása;
  • Kompetens ügyfélszolgálat, online chat opció;
  • Virtuális és dombornyomott Neteller kártya;
  • Funkcionális mobil alkalmazás, és mobil eszközökre optimalizált platform rendelkezése állása.

Hátrányok:

Egyéb fizetési módok
felső